Direktlänk till inlägg 6 maj 2016

Fredag kväll

Av Sandra Sterner - 6 maj 2016 20:24

Det kanske låter en aning konstigt det jag nu ska skriva, men det känns nästan som jag klivit in i en tidsmaskin och rest tillbaka cirka 15 år. Det låter ju hel snurrigt och helt galet, men jag bor i samma hus som jag bodde i för 15 år sedan, det är bara 2 lägenheter bort. För 15 år sedan bodde jag i 11 A i en 3:a och nu bor jag på samma gata fast på 11 C. Det visar sig att mina böner har blivit uppfyllda och bönhörd är just det jag blivit. Tackar vår Herre Gud och Jesus för det.


En annan lustig grej som hände jag skulle gå till tvättstugan, i och för sig så har jag en egen tvättmaskin i lägenheten, men den är inte alltför stor och rymmer inte så mycket tvätt. Gick dit och hade fått veta av båda mina söner Henrik och Jimmy som bor här nere och så av bostadsbolaget att bokningen i tvättstugan skötes via ett datasystem. Jag kände mig som ett frågetecken och tänkte hur ska nu detta gå för mig när jag nu ska boka tvättid för första gången. Sedan tidigare i getto Jordbro där sköttes bokningen av tvättstugan med hjälp av låscylindrar som man satte fast på en tavla. Alltså det kändes verkligen riktigt ur åldrigt och gammal modigt, men nu slipper jag både detta ställe och deras omoderna lägenheter och tvättstugan.


I alla fall så knatade jag bort till tvättstugan, som även den var sig lik, ja, bortsett från nya tvättmaskiner och nytt mera modernt sett att boka tid i tvättstugan. Jag stod där och kollade på hur man skulle lyckas klura ut tvättstugesystemet och läste på information bladet hur man skulle gå till väga. Då dörren in till själva tvättstugan där alla som bor i just det området kan komma in för att göra sin bokning av tvättstugan. Den stora tunga dörren öppnades och en äldre dam kom in och då jag som ny ( eller snarare ny gammal) då jag bott där tidigare så hälsade jag glatt på damen och passade även på att fråga henne om hon kunde visa mig hur detta tvättstugebokning fungerade.


När damen hade närmat sig mig så tyckte jag mig känna igen henne och frågade lite försiktigt om det inte var Anders mamma ( hade nämligen glömt namnet på damen i fråga, men minns hennes son vid namn Anders som bodde hemma då jag bodde i min gamla lägenhet på 11 A.

- Jo, men visst det visade sig vara Anders mamma och Asta som damen hetta bodde kvar i samma lägenhet som hon bodde i då jag bodde i den gamla lägenheten under henne. Fick veta att det även bodde kvar flera utav mina gamla grannar i porten 11 A. - Snacka om att det kändes som man åkte tillbaka 15 år tillbaka i tiden. Min gamla trevliga granne Asta kom ihåg oss och Välkomnade oss tillbaka och likaså hon tyckte det var helt makalöst ( som hon uttryckte sig ) att man får chansen att komma tillbaka till samma gata och samma hus.
 
Då jag har kvar min gamla lägenhet i Jordbro även denna månad ut, men lägenheten är i det närmaste helt tom nu. Ja, bortsett från en dammsugare och skurborste och hink. Däremot källaren måste tömmas och det är bara mina 4 vinterdäck och en ranglig Billys bokhylla som jag haft några småkartonger ställd på som ska hämtas. Idag tog jag bilen och svängde förbi Jordbro för att se så att det inte hade kommit någon mera post. - Jo, då jag har adressändrat och begärt eftersändning av posten, men man vet ju aldrig riktigt om det fungerar till 100%. Körde ner min gamla gata och det kändes olustigt och när jag svängde in på parkeringen såg jag att mitt gamla soprum hade någon eller några haft det stora nöjet att elda upp. Det var i det närmaste helt utbränt och förkolnat. Drog en lättnads suck och blinkade upp mot skyn och tackade dom där uppe ovan molnen att varken min dotter Caroline eller jag behöver bo i ett sådant där otryggt bostadsområde som vi gjorde tidigare. Det var ingen post som hade kommit bara en massa onödig reklam, som direkt kastades i soppåsen.
 
Satte mig i bilen och åkte tillbaka hem till Nynäshamn och hann inte mera än att knappt kliva in innanför dörren, innan det ringde 2 gånger direkt efter varandra på ytterdörren. Jag öppnade och utanför stod det en hel familj bestående av mamma, pappa och 2 små söner och mamma i familjen överräckte en liten korg med godsaker och sa: Välkommen!
 
 
 
 
Jag blev super förvånad och lite smått chockad över sådan gäst vänlighet. Jag vet sedan tidigare att folket här nere i Nynäshamn ärr väldigt trevliga och snälla. Men att en för mig helt okända grannar kommer och ger oss en liten välkomst korg med godsaker det hade jag inte förväntat mig. Jag tackade givetvis så mycket och blev alldeles varm inombords. - Jösses så snällt och vad fint gjort och detta visar att det finns människor med hjärta av guld.
 
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards