Direktlänk till inlägg 19 maj 2016

En hektisk vecka

Av Sandra Sterner - 19 maj 2016 19:33

Jag visste redan förra veckan att denna vecka skulle bli en riktig tuff vecka med mycket att göra och redan i söndags kväll bävade jag för den kommande vecka som skulle börja dagen efter på måndagen. I och för sig så var det inget speciellt planerat på måndagen, ja, förutom att åka och jobba och mitt jobb och dessa arbetsuppgifter älskar jag att göra, och känner verkligen att jag har hamnat helt rätt med det jag gör just nu.

Dagen efter på tisdagen hade jag tid hos min tandläkare som ligger inne i stan och ville absolut inte ta bilen in, utan lämnade kvar den på jobbet för att hämta den senare. Det blev till att gå tidigare denna dag och det är inget jag gillar att göra, men måste göras då man måste se till att sköta sin tänder i mellan åt. På vägen hem så blev det att kliva av pendeltåget , som i och för sig åkte vidare mot Nynäshamn, men var ju tvungen att hämta bilen min som stod kvar på jobbet.


I går onsdag hade jag beställt och bokat in en städfirma som jag hade hittat billigt ( hmm, kanske lite väl billig med tanke på hur lite dom skulle ha betald) men kände att jag inte orkade med att flyttstäda min gamla lägenhet själv, och det ska ju göras så inne helvete noggrant. Så efter ett visst letade på nätet så hittade jag en städfirma som flyttstädade i Norrköping ( ja, det är en hel del mil till Stockholm och en bit att åka) men dom var hysterisk och löjligt billiga. I allafall så åkte jag och lämnade nyckeln på onsdag morgon innan jobbet och efter jobbet tänkte jag åka och kolla hur resultatet hade blivit. -Hmm, döm av min förvåningen när jag sätter nyckeln i låset och ser att det står en stor industri dammsugare i hallen och 2 hinkar med en massa rengöringsmedel placerade i. - Jaha, ja, vad är det här då...??? Är dom inte klara ännu...??? Det kan väl ändå inte ta 7-8 timmar att flyttstäda en 2:a på 68 kvm. Jag kikade mig runt och såg en utländsk kille med stora hörlurar på huvudet stå inne i mitt gamla sovrum och skura golvet.

-Hallå! Ropade jag, men då killen hade stora hörlurar på skallen så hörde han inte, när jag ropade. Prövade att ropad elite högre, men han hade antagligen så hög volym på sina hörlurar så han hörde inte. Jag gick in och knackade han på axeln och jösses så skraj han blev.


- Hej, sa jag för 3:e gången och nu så tog han av sig hörlurarna. Det är jag som bodde här tidigare och beställde städningen och trodde du skulle vara klar vid det här laget. Killen pratade väldigt dålig svenska och det var nätt och jämt jag förstod vad han sa. Men jag sa bara han var klar tills i morgon, med allting då jag skulle få besök av en ny besiktningsman som skulle kontrollera städbesiktningen. Jag vaknade i morse med fruktansvärd magknip och ville knappt gå upp ur sängen. Var nämligen så orolig, rädd och framför allt nervös att det trots mina tidigare klagomål ändå skulle vara så att det var den gamla, onda, elaka, hotfulla och skrika besiktningsmannen, som var en kvinna. - Snacka om att hon har helt fel sorts arbetsuppgifter och borde verkligen inte ha att göra med att jobba med människor.
 
Jag åkte så jag var en halvtimme före den utsatte tiden i min gamla lägenhet och tänkte nu kolla hur resultat en städningen hade blivit. Det första jag lade märke till var att lamporna som tillhör lägenhet var alla påslagna. Så förbaskade jävla onödigt att lämna alla lamporna på. I hallen, på toaletten och i badrummet ( dom var separata) och under diskbänken. Då jag själv tömt hela lägenheten, ja. förutom på en disktrasa och en skottsvamp och lite toapapper, men blev faktiskt lite besviken över städningen. Då jag upptäckte på spisen alla 4 plattor så var det intorkade rengöringsmedel som jag fick torka bort. Både kyl och frys var ordentligt ut städade och glänste fint, men utsidan på både kyl och frys hade det runnit något rengörimngsmedel som hade torkat, så det hade blivit ränder av det. Jag fick nu närmaste panik och tänkte att snart så kommer ju besiktingsmannen och ska kolla hur städbesiktnuingen ser ut. Jag fick panik och började springa runt bland rummen för att se om det var flera stäälen killen hade missat att städa på. Dom sista 3 rummen var badrummet och toaletten och när jag lyfte på toalocket så ser jag att det är alldeles blött runt hela toalettringen. Jag trodde först jag skulle börja gråta och var på väg ut i köket för att se vad jag kunde hämta att ta med mig för att torka upp det blöta. I samma veva knackar det på ytterdörren och förstår att det besiktningsmannen som hade kommit för att kontrollera städbesiktningen och bad en stilla snabb bön och hoppades att det inte skulle vara den där elaka, onda kvinnan.
 
- Nej, då det var en super snäll medelålders herre som dom nu istället hade skickat, och han var totalt raka motsatsen till den förra dom hade skickat. Han gick runt och då jag inte hade hunnit åtgärda felen som städfirman hade gjort så påpekade han bristerna i städbesiktningen, men inte alls på ett otrevligt sätt, utan var betydligt trevligare än den där hemska kvinna. Jag sa att jag genast skulle ta kontakt med städfirman i Norrköping och klaga på städningen för dom hade som löfte att ge 3 dagars garanti. Den vänliga besiktningsmannen gav godkänt på städbesiktningen bara dessa fel åtgärdades innan den sista maj. Detta som städfirman hade missat eller snarare slarvat med var ingenting som jag själv kunde åtgärda och såg till att snabbt fixa det efter det att besiktningsmannen hade gått.
 
I morgon fredag och det är dags för den årliga besiktning på min bil och det känns inte alltför roligt, men såklart ett måste. Dessvärre så tror jag inte min bil kommer att gå igenom, utan får nog någon anmärkning, men på vad det vete tusan. Det återstår att se i morgon.....
 
Det är inte slut med saker att göra bara för det och det är därför som jag såg till att begära semester i morgon. På eftermiddagen i morgon så väntar eller snarare är det så att jag inväntar ett telefonmöte och det är ju superbra att man kan ha vissa möten över telefon. Därefter är det dags för mig att göra helg och se finalen i Lets Dance och hoppas verkligen att det är super duktiga Bianca som tar hem segern och vinner den stora röda glasskon.
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards