Direktlänk till inlägg 22 maj 2016

Söndag kväll

Av Sandra Sterner - 22 maj 2016 17:30

Åh, pust och stön, vilken vecka detta har varit, men nu så blev det till slut söndag och veckan är nu på väg att ta slut. Alltså jag brukar ha ( ja, förutom att jobba) ha vissa andra saker inplanerad någon gång i månaden, men typ inte nästan varje dag som det var denna vecka förutom i måndags. Men annars så var det typ varenda dag tisdag, onsdag, torsdag och fredag.


I fredags så hade jag tagit ut semesterdag, för att jag bland annat skulle besikta bilen och hade på känn innan att den gamla bilen min inte skulle gå igenom. Och mycket riktigt så stämde mina farhågor, den fick 3 anmärkningar ( och vilka det var orkar jag inte gå igenom) men ansåg att efter ha pratat med min vän Tommy att det skulle bli alltför dyrt att lägga ut mera pengar på min gamla Hyundai accent ( okej, må hända att jag gillar eller snarare älskar gamla saker typ nästan antika) men någon stans måste man sätta stopp för när det drar iväg alltför mycket med att beställa dyra reservdelar till min numera före detta "pärla" som jag kallade min bil för.


Jag hade att välja att skrota bilen eller så köra den allra sista gången till en bilhandlare och se om han ville ta den i inbyte. Vilket jag inte från början trodde någon bilhandlare var intresserad av att göra. Jag kollade på Blocket och hittade en bilhandlare och frågade om jag köper en bil hos honom tar han min bil i inbyte. Till svar fick jag: Bara den rullar hit av egen kraft så tar jag den i inbyte.


Jag satte mig i bilen, och tänkte när jag körde ut på Nynäsvägen att detta är allra sista gången med den här bilen. Orkar bara inte lägga ut mera reparationskostnader på denna bil och nu blir det sista turen med gamla "pärlan" Min gamla trogna bil som jag haft i dryga 2 halvt år orkade ta sig dom allra sista milen till bilhandlaren jag hade ringt och pratat med och han hade en hel del begagnade bilar.

Jag gick runt och kollade runt och hittade en super gullig ljusblå ( typ nästan som den bebisblå färgen) jag blev totalt förälskade i den lilla runda bilen som var av märket Citroen eller som min ex-make Johan har jag för mig sa: Sitt och trängs=Citroen 


Jag har för mig att det finns en hel del roliga namn på en del olika bilmärken. Nedan kommer här flera ökennamn på bilmärken:

Renault - fyra hjul och en bult.
Peugeot - bilen för två, den ene sitter i och den andra puttar på.

Opel: Köp en Opel, bli belåten - se naturen genom plåten
Opel och Gevalia - alltid nyrostade.


Ja, det finns säkert en uppsjö av roliga namn på bilmärken som någon lustig kurre skapat och hittat på och mera av dessa finns att hitta på nätet. I alla fall så blev jag så förälskad i den bebisblå "´Sitt och trängs bilen" att jag frågade om jag fick lov att ta en provtur och det var inga alls problem med det. Bilen gick som en klocka och var så tystlåten till skillnad från min gamla rishög. - Nej, jag menar pärlan.

Jag körde tillbaka till bilhandlaren och letade reda på spaken för att öppna motorhuven, Min vän Tommy  har tidigare lärt mig på vad man ska titta på i motorn om något ser helt galet eller fel ut. Motorn var så ren att jag blev helt förvånad och när jag stod där och tittade så kom bilhandlaren och frågade mig vad jag tyckte. Jag sa att jag var väldigt imponerad över bilen  och skämtade lite med honom och sa: Motorn och så ren och blänker så fint att man kan spegla sig i den.   


Innan jag sa till bilhandlaren att jag var intresserad av att köpa Citroen så sa jag att med ett leende och la huvudet mitt lite på sned. - Jo, det är ju så att jag tog mig hit i min gamla Hyundai Accent och den tänkte jag lämna kvar här, så vad får jag i inbyte för den....??? Jag trodde från början att jag inte skulle få många kronor för denna gamla bil, då den inte ens gick igenom besiktningen. Trodde på sin höjd att bilhandlaren max skulle dra av mellan 500-1000 kronor på priset om jag köpte Citroen. Höll nästan ramla omkull då han istället köpte eller bytte in min gamla bil för 3000 kronor. Jag jublade av glädje och sträckte fram min hand och sa att det blir en affär. - Skit alltså, vem tusan kunde tro att jag skulle få 3000 kronor för min gamla skorhög som mer eller mindre höll på att falla ihop, men pengar tackar man väl inte nej till.


Vi gjorde följe in till hans kontor och skrev papprena och så var jag plötsligt ägare till en ljusblå Citroen. Jag hade lite små ägodelar i min gamla bil som jag behövde plocka ut och tog ett sista farväl av Hyundaien innan det var dags att sätta sig i min nya bil och köra därifrån. - Wow, vilken känsla att få köra en ny bil och till skillnad från min gamla bil som var av årsmodell -97 så var allt i denna bil uråldigt. Jamen det är så när man gillar gamla prylar och förr ja, gamla bilar. Men i min nya bil så var allt med digitat såsom hastihetsmätaren, klockan, inne och utomhus termometer el-hissar både fram och bak. Snacka om att det kändes som lyx att köra, om man nu ska jämnföra med min tidigare bil.


På mindre än en månad så har det blivit både ny kommun, ny lägenhet och ny bil. På morgonen när jag vaknar och går ut på min balkong och tittar åt vänster och det vill säga är soligt och vackert väder då ser jag soluppgången och man ser solen gå upp i öster och lyser upp himlen i röd/orange färger och brukar innan jag åker till jobbet sitta ute på min balkong och dricka mitt morgonkaffe, och framför mig så har jag som utsikt den vackra naturen och skogen.


  



 


 


På eftermiddagen när jag kommer hem så har solen gått runt och från sovrumsfönstret ser man när solen är uppe vill säga solnedgången. Jag lever och bor i Paradiset och ångtar inte för en sekund att jag flyttade ner hit igen.



 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards