Alla inlägg den 2 januari 2014

Av Sandra Sterner - 2 januari 2014 21:19

Det har nu gått och blivit nytt år och bland det första jag ska skriva är att jag önskar alla mina läsare: En riktig God fortsättning på det nya året. På nyårsafton var vi hemma och strax innan 12-slaget så gick vi ut på baksidan och tände på och sköt iväg raketer.


 


 

Kanal 1 var på och beundrar verkligen den numera gamla Jan Malmsjö, som trots svåra smärtor i nacken orkade både sjunga och läsa in och välkomna det nya året 2014.


Det brukar ju höra till tradition att vi inom familjen brukar ( när vi är hemma på nyår vill säga) det är att se på den där gamla skojiga sketchen som varje nyårafton går på Kanal 1 Grevinnan och Betjänten.


 

Jag kan inte hjälpa det, men fast man sett denna svart/vita sketch massor utav gånger så kan går det inte låta bli att börja skratta. :) Likaså sitter ju samtliga utav både: Grevinnan och Betjäntens repliker och man kan rycks liksom med i farten och uttalar det dom precis ska säga innan. Det var så att förra året så hittade jag en likande matta som just denna tigermatta som Betjänten hela tiden snubblar över. Den var av fusk material och något mindre till storleken, men annars så var själva idén sak samma.

 


 

Såhär såg den ut när den var nyinköpt. Numera är den något mera tillplattad.   


Jag som gillar att bjuda på mig själv och spexa med mina vänner och bekanta, valde att lägga denna "tigermatta" precis innanför ytterdörren. Det blev ju så förstås att dom som kom oftast "snubblade över tigerhuvudet" och jag kunde förstås inte låta bli att börja fnissa. Nu har det gått över 1 år sedan denna tigermatta tagit plats innanför min ytterdörr och numera är denna tigermatta, eller snarare så är denna typ så tillplattad att den är jämnad med golvet. Det har väl blivit så p.g.a att för många antagligen har snubblat eller t.o.m  klivit på tigerhuvudet...så numera är en riktigt "plattskalle" som ligger som tigermatta på golvet i hallen.


När denna sketch var slut swappade vi över till en annan tv-kanal som visade en gammal film: Har jag gjort bort mig nu igen, men den fnissiga och roliga blondinen Goldie Hawn. I en scen, som skulle förställa när hon var på besök i ett arab land och dessa arab män började jubla, låta och sjunga.


Då sa Caroline: Mamma, det låter precis som när våran granne har fest.


Ja, på tal om våran goa och snälla granne, som inte är så duktig på svenska, men han lär sig alltmer. I alla fall så stod mötte vi honom i porten just på Nyårsaftons kvällen.

- God Jul...sa han!


Varpå vi svarade: Ja, tack så mycket: Gott nytt år!


Hmm, tänkte jag han försöker i alla fall och kanske till nästa nyår har han lärt sig att det den 31 december heter: Gott nytt år och den 24 december säger man: God Jul.

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards