Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

Onsdag kväll

Av Sandra Sterner - 2 mars 2016 21:43

Nu är det läge att damma av bloggen och ta mig tid att skriva några rader. Det är mycket som händer här hemma för mig just nu och har haft en del att göra, så bloggen har helt enkelt fått vänta.


I torsdags förra veckan gick jag på semester och är ledig även denna vecka som är sportlovsvecka för skoleleverna. Caroline, hade som önskemål att få gå på fritidgården, trots att jag var hemma, och nu när det är sportlov så hittar fritidledarna på som många olika aktiviteter för ungdomarna, som att ta i morgon t.ex då ska dom iväg på en dagskryssning och färjan går redan klockan: 07.00 på morgonen och samling är redan klockan:06.30, så det blir verkligen upp tidigt i ottan för att köra hemma till terminalen. Caroline, är som alltid lika förväntansfull, ivrig och upp i varv inför mini kryssningen.


Igår hade jag tvättstuga och det var denna gång extra mycket att tvätta då även samtliga sängkläder, skulle tvättas. Jag frågade Caroline, snällt om hon ville vara schysst och hjälp sin mamma i tvättstugan. Caroline blängde på mig och frågade först om jag skämtade!


- Nej, Caroline, mamma skulle faktiskt behöva lite hjälp i tvättstugan, nu när det är så mycket tvätt!


- Alltså, jag orkar inte!


Så det blev ingenting med att få någon som helst hjälp i tvättstugan igår. Mitt mellan varven ner i tvättstugan och upp tillbaka till lägenheten så tog jag mig en paus med en kopp kaffe och satte mig en stund framför datorn och facebook för att se vad som hade hänt bland mina barn och vänner. Fick syn på en bild, som igår verkligen kändes direkt klockren och jag taggade Caroline och frågade henne just detta!!!!



 


Denna gång gick jag till svar av henne: Ja, ja!


Om man ser det så här, nu är Caroline tonåring och jag tycker att det ska vara en självklarhet att hon ska hjälpa till med hushållssysslorna, diska, tvätta, dammsuga sitt rum, bädda sin säng m.m Men det är ytterst sällan något utav detta sker, utan det är jag som städar hennes rum, diskar, och tvättar. Men det allra värsta är när jag tar upp det med Caroline att hon måste hjälpa till hemma, då brukar hon ibland börja skrika och då menar jag verkligen GAPSKRIKA på mig.

- Usch, jag vet knappt att det finns något värre än när ens barn skriker på en. Och faktiskt så känner man sig rätt så maktlös. Caroline har lärt sig ända sedan hon var yngre att skriker jag så får jag som jag vill. Då hon är mitt yngsta barn och minsting i familjen, så blev hon ju snabbt också allas favorit när hon var baby och det har hon ju alltid varit. Just när dom är små, så vill man ju skämma bort dom lite extra med det dom pekar på med sitt knubbiga pekfinger i leksaksaffären. Jag köpte nästan alltid det Caroline ville ha som liten och det har nu följt med under hela hennes uppväxt, att få precis det hon vill. När jag nu försöker säga: Nej, du får inte!


Då blir det gapskrik! Och man får höra vilken dum jävla morsa jag är som aldrig älskat henne eller brytt mig om henne. Såklart man blir ledsen och många gånger har jag gråtit då Caroline, inte får allt hon pekar på eller önskar sig. Jag är inte gjord av pengar och kan omöjligt köpa allt min älskade dotter önskar sig.

En annan sak, som jag tycker är viktigt och önskar så att även Caroline ville lära sig och det är hjälpa till mera hemma, för en dag längre in i framtiden, om  6-7-8 år så ska hon flyga ut från boet och skaffa sig eget boende. Och har man inte innan fått lära sig hur det funkar med hushållsarbete, tvätta, städa m.m -Ja, säg hur ska det då gå till egentligen. Men än så länge är det ju en massa år kvar tills Caroline är redo att lämna sin mammas trygga bo och flytta. Men åren går ju så himla fort och efter sommarlovet, så börjar Caroline gymnasiet 1:a ring, med en gymnasielinje som är 4-årig. Därefter är det ju tänkt att Caroline, ska börja jobba och börja tjäna ihop sina egna pengar.


Vi tar en dag i sänder och man kan ju inte veta vad framtiden har att visa, utan det är ju fortfarande ett oskrivet blad. Däremot vet jag, den dagen min minsting väljer att flytta hemifrån, kommer jag antagligen gråta floder. Vad gör man då av all sin lediga tid och det blir mindre mat att laga, mindre tvätt att tvätta. - Alltså. jag minns inte längre själv vad jag gjorde på min fritid innan jag fick barn. - Oj, oj, det är så pass länge sedan....tiden går i så rysligt snabbt tempo.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards