Alla inlägg den 3 september 2013

Av Sandra Sterner - 3 september 2013 21:16

Wow, alltså tänk att pytti lilla landet ( ankdammen) Sverige ska få besök utav självaste USA President Barack Obama.


   

 Just det han säger håller jag med om till 100%.

 

Ja, det står lite varstans att Presidenten ska komma i morgon förmiddag ( vid lunchtid) Hmm, det är både dumt och skulle kunna sluta väldigt olyckligt om man slår på stora trumman och går ut i media med exakt datum och ungefärlig tid ( vid lunchtid) kommer USA President. När en sådan Big Celebrity person kommer och gästar Sverige, så borde det vara mera hysch-hysch runt-omkring och mitt förnuft säger att Presidenen Barack Obama borde nog redan vara här.


Jösses...det är ju super stort att han vill komma över och hälsa på Statsministern Fredrik Reinfeldt och givetvis dom andra ministrarna för dom andra partierna. Likaså så hade Fredrik sätt till att bjuda över sina nordiska kollegor Danmark och Island, Helle Thorning-Schmidt och Sigmundur David Gunnlaugsson, och Finlands president Sauli Niinistö, till en tjusig middag.

Dagen efter på Torsdagen så blir det Kungafamiljen tur att få träffa Presidenten och vem vet om det kanske är så att Kungen har sett till att bjuda över några andra Kungligheter från Norge och Danmark.

En massa beröm och eloge ska i alla fall Statsministern Fredrik Reinfeldt, som har lyckats med det ( som många andra Statsministrar tidigare misslyckat med) att bjuda in USA President.


Det är väl för första gången i historien som vi i Sverige får besök utav den sittande Presidenen i USA. Tidigare så har ju du ex-Presidenter såsom Bill Clinton vait på snabbvisit i Sverige och även så George W. Bush.

Ja, det har väl inte kunnat undgått någon då det talas om det i radio, tv:n och man läser det i tidningen Metro och både i Aftonbladet och Expressen.


Jag personligen har alltid älskat Presidenten Barack Obama och när det var val sist i USA, så satt jag uppe i princip hela natten och följde valet och knöt mina händer så att knogarna blev vita och höll tummarna att det skulle bli Barack Obama, som blev omvald och mycket riktigt så gick han återigen hem hos dom flesta utav amerikanerna, som valde att ge honom dom flesta utav rösterna.Det finns även ett inlägg skrivet av mig i bloggen, om hur super glad jag blev över att det var JUST den President som jag självklart skulle välja att lägga min röst på om det var så att jag bodde i USA.


Inte nog med att Barack Obama är en utav Världens mäktigaste män och otroligt duktig och kunnig på det han gör, så har även denna underbara karl bevisat att han har en enorm stor portion humor och gillar att busa och spexa. Minns ni inte då han bjudit in till något stor gala middag och höll tal och hade gjort om en massa bilder på sig själv i nya frisyrer!?Den speciellt inbjuda publiken skrattade liksom också självaste Presidenten gjorde när dessa funny bilder visades upp på en gigantisk stor duk.

Ja, det visar ju sig att Barack Obama inte nog med att han är President och ska se till att få en saker och ting att fungera även är en stor lustigkurre. :)


Vi får se om det bjuds på några roliga upptåg från USA President i morgon eller om allting bara blir allvarligt.


Nu över till det Herr President tar med sig i BAGAGET....som följer och packas ner....


500–700 personer ur Barack Obamas egen stab kommer att närvara. Bland dem finns cirka 250 livvakter från Secret Service, ett läkarlag och talskrivare. Enligt amerikanska medier fungerar en i säkerhetspersonalen som ”provsmakare” av allt mat som ska serveras presidenten.

2 000 svenska specialinkallade poliser kommer att arbeta under presidentens besök. Till sin hjälp har de helikoptrar, bombtekniker och personal från Rikskriminalpolisen och Säpo.

100 journalister anländer i ett specialchartrat plan.

40 fordon följer Barack Obama, däribland två uppsättningar av presidentens tårgasförsedda pansarlimousine kallad ”The Beast”, som uppges frakta blodpåsar med Obamas blodtyp. Med på resan är också presidentens helikopter ”Marine One”.

2 identiska omgjorda Boeing 747-plan som döps till ”Air Force One” när presidenten kliver ombord. I flygplanen finns bland annat 85 telefoner, 19 tv-apparater, kommunikationscentral, matsal, kök, läkaravdelning, presidentsvit och presidentkontor.

29 transportflyg som bland annat transporterar bilar, fem helikoptrar, bränsle och mat.

Säkerhetsförberedelserna inför Barack Obamas Sverigebesök är rigorösa och involverar tusentals personer.


Om det inte är så att Barack Obams redan är här i Sverige så dyker han upp i morgon och  väntas anlända på onsdag förmiddag. Då ska E4 från Arlanda vara helt avstängd i bägge riktningar, liksom vägar som korsar motorvägen, och det samma gäller vid avresan på torsdagsförmiddagen. Brunnslock förseglas för att inga sprängladdningar ska kunna placeras där, gator-gångvägar och byggnader spärras av och helikoptrar ses i luften.

Det skrivs att Presidenten ska bo på Grand Hotell och därför har dom hyrt hela hotellet och spärrar av området runt-omkring. Jag för min del tror eller hoppas att dom inte är så korkade att dom går ut med vart någonstans Presidenten ska bo någonstans när han kommer och besöker Sverige.


Nu över till en annan sak som jag hörde på radion idag och läste på löpsedlarna när jag var och handlade efter jobbet: Prinsessan Madeleine och Chris väntar barn, och det verkar ju precis så att dom fick ihop det på sin smekmånad och det visar nu resultat och i början av mars blir dom föräldrar till en liten Prinsessa eller Prins.


Nu när det är höst så är det så att födelsedagar börjar bli populära inom familjen igen. Idag är det ingen mindre en mamsen min som fyller år och önskar dig Grattis igen mamsen...


 

 

 

Näst på tur att fylla år i slutet av denna månad är Tobias som nu också blir myndig och han blir 18 år den 25:e. Därefter går det bara 9 dagar och sedan är det dags för Carolines födelsedag och nu blir hon tonåring.

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards