Alla inlägg under augusti 2011

Av Sandra Sterner - 15 augusti 2011 15:19

Suck, idag är det Carolines tur att ha feber och hon är inte alls sig lik, utan ligger mestadels i sängen och tittar på tv:n. Min stackars busiga alerta överaktiva unge är alldeles matt och hängig. Det blev alltså inget fritids för henne idag.


I helgen var jag iväg och köpte tapeterna till Caroline rum och det var förstås Caroline själv som fick välja och det blev dom här söta rosa tapeterna med fjäril tryck.


  

Av Sandra Sterner - 13 augusti 2011 20:14

Igår morse kände jag att luften total gick ur mig och hela min kropp värkt, och jag kände att det började bli läge att dra ner lite på tempot. Jag antar att det beror på att jag tagit på mig alldeles för mycket att göra och fixa med den nya lägenheten, och när jag tapetserade om i köket ( och det tog ett par timmar) och jag ger inte upp heller förrens det är helt klart. I fredags tog min semester slut och det var bara att börja jobba på måndag, och nog märks det alltid att produktionen nu kommit mera igång. Jag antar att det beror på att jag tar på mig alldeles för mycket att göra och fixa ordning med den nya lägenheten, och så ovanpå detta så tog min semester sluit i fredags så det var bara att börja jobba nu i måndags.


Tidigare i veckan så hade jag tänkt att till den här helgen skulle det bli utgång för mig, men känner att jag varken har någon större ork eller lust, så det skjuter jag fram till ett senare tillfälle.

Av Sandra Sterner - 9 augusti 2011 22:42

Jag tänkte nu visa mina läsare lite mera hur den nya lägenheten börjar bli i renoveringen. Dom rummen som allra störst behövde renoveringen av både nya tapeter och omålande tak är köket och Caroline rum.


  

Usch, vilka hemska tapeter det var innan i köket, men såhär såg det iallafall ut före tapetseringen.


   Caroline ville mer än gärna hjälpa till att rolla på tapetklister.


Det må jag säga att det är inte det lättaste att tapetsera ( men det är ändå en himla tur att jag är så envis och inte ger upp i första taget)

 

 

Efteråt ser det numera köksväggaarna ut såhär. Jag själv är supernöjd med resultatet och gillar valet av tapeterna väldigt mycket.

Av Sandra Sterner - 7 augusti 2011 22:34

Min nya lägenhet börjar alltmer ta någorlunda form i renoveringen, men ännu återstår det än hel del kvar att göra innan den är helt färdigfixat. Idag var jag iväg med bilen till Segeltorp (Huddinge) och köpte ett rektangulärt furubord med 4 stycken tillhörade stolar. Det nya furubordet passade in så betydligt bättre i mitt numera lilla kök.


 


Mitt tidigare vita ovala köksbordet med dom vita öglastolarna. Det bordet har jag nu lovat att gett bort till min son Henrik, som om bara några veckor också ska flytta till en ny lägenhet.



Det här var alltså min sista dag på min semester och i morgon är det dags att försöka komma upp när det hemska alarmet går och åka iväg och jobba.

Av Sandra Sterner - 5 augusti 2011 16:41

Nu ska mina läsare få ett litet smakprov på hur min nya lägenhet ser ut på baksidan.

 

Jag har en hel del nya planer för min lägenhet och även om det var i rätt hyfast skick när jag flyttade in så är jag en sådan som vill göra om lägenheten efter mitt smak och tycke. Jag kommer såklart att lägga upp ännu flera bilder sedan. Det blir så fort lägenhet är färdig renoverad.


 

   Ska inskaffa mig grön stor matta, som påminner lite om gräs och lägga över hela balkonggolvet.


Jag gillar ljusa färger ( iallafall då det gäller heminredning och det får ju även rummen att se lite större ut) och dom ljusa färgerna blandat med lite trä som t.ex ek, furu.


Just nu är det köket och Carolines rum som får en uppfräschning.Köket kommer att gå i vitt och med småblommiga tapeter. Caroline har givetvis fått välja både färg och tapet till sitt rum och det blev vitt och rosa ( det kommer att bli ett typiskt flickrum)


Tänkte även ta upp det här med dom som jag bytte min gamla lägenhet med. Mannen eller även kallad "Herr Mähä" och hans fru som kom från något ställe i sydamerika och endast kunde prata spanska och lite svenska, och engelska kunde hon inte alls. Så istället fick hennes karl ( som visst kunde spanska) översätta till henne)


Jag hade frågat om dom var intresserade av att ta över lite av mina gamla möbler. Men när jag tog upp frågan om vi kunde komma överens om ett pris, så var dom inte längre intresserade. Jag bestämmde mig tidigt att inte lämna kvar en endaste liten pinal i radhuset.Utan tog med mig så mycket som nästan allt. Jag grävde t.o.m upp mina rosplanter, rabarberna och tomatplanterna. I både badrum och duschrum skurvade jag ner krokar ( förutom dom som tillhör standarden) Likaså min tvättmaskin (aldrig i helvete att jag lämnade kvar den) utan även den flyttade jag med mig, och igår hade jag en elektriker här hemma som hjälpte mig att koppla in den. Okej, att jag klarar av att koppla vanliga enkla el-sladdar, men att koppla in en tvättmaskin, det klarar jag inte alls av.


Snart börjar även min semester gå emot sitt slut och önskar så att jag minst hade haft 1 vecka till. Men så är inte fallet utan nu på måndag är det alltså dags att börja jobba igen.


Nej, nu ser jag att det börjar bli hög tid att börja med middagen.


 

Av Sandra Sterner - 3 augusti 2011 13:19

 

Jag är rasade förbannad på den nya Metrobloggen!! Det har nu varit så att det under flera dagar att jag INTE ALLS kan komma in på min blogg och dom få enstaka gångerna jag lyckats komma in på min blogg, så har det gått i snigelfart. Jag har givetsvis skrivit och frågat dom på virutel Media och även supporten, men INTE fått något svar alls. Jag antar att det inte bara är jag som är upprörd över hur den nya (numera dåliga) Metroblogg sköts, och jag som trodde från början att den skulle bli så mycket bättre efter det att den togs över av viruel media, men ack vad fel jag hade. Tyvärr visar det sig att den har blivit ännu sämre, än hur den gamla Metrobloggen sköttes.


Nåväl, nu över till hur det gick med flytten, och den gick förhållandsvis bra. Det tog mig ca: 3 dagar innan jag fick upp allting  från alla kartonger och stora svarta sopsäckar.Under dom alla åren i en stor 5:a på 118 kvm så drar man på sig en massa möbler och annat bråte, småprylar m.m och när man sedan flyttar till en mindre lägenhet så går det ju bara inte att få in allting i en 2:a på 68 kvm. Jag har nu ställt ner lite utav alla pinaler i mitt källarförråd och det andra får Elias och Maja sälja uppe på loppisen nu på lördag.


Just nu har jag även satt igång med att renovera lägenheten litegrann och det är bl.a köket och Carolines rum som ska få lite nya fräscha, snygga tapeter och lite färg. Jag kommer att fota före och efter bilder på hur rummen ser ut och lägga upp det vid ett senare tillfälle på bloggen.


Nej, nu är det nya tag som gäller och nu ska jag fortsätta med målningen.

 


 

 

Av Sandra Sterner - 1 augusti 2011 13:15

Nu så äntligen är jag tillgänglig en liten stund på nätet.

Flytten har gått jättbra och det var Tack vare 3 stora starka killar och så mina 4 underbara söner Henrik, Jimmy, Niclas och Tobias.


Jag hade hyrt ett släp och både jag och Johan turades om att köra i omgångar, och det blev många turer fram och tillbaka.


Första natten i den nya lägenheten var på fredagen och det var ett kaos som inte liknade någonting annat. Jag såg till att bara sängarna och köksbordet först utav allting var på plats och sedan höll jag på att plocka ur kartongerna hela natten. Själv var jag inte i säng förräns vid 5-tiden på morgonen och dagen efter var det bara att fortsätta.


En massa möbler och andra prylar som inte har fått plats i den nya lägenheten har jag ställt ner i källaren och lite har jag gett bort till våra grannar gubben Elias och gumman Maja.


Nu måste jag forsätta, men försöker uppdatera i morgon igen.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards