Alla inlägg under oktober 2012

Av Sandra Sterner - 16 oktober 2012 21:44

Oj oj oj suck det verkar inte alltid vara så lätt det här med att förstå och dessutom läsa o-r-d-e-n-t-l-i-g-t vad det står i ett parkerings avtal om förhyrd parkeringsplats. Jag tar det från början...för det är tydligen såhär i mitt liv att det titt som tätt händer alla möjliga ( konstiga) och ibland även ( lustiga) saker i mitt liv.

 

Nu till saken den hör att jag hade nyss kommit hem ifrån jobbet och det plingade på dörren och som alltid så kollar jag i "titthålet" vem det var som ringde på dörren. Jag såg att det stod en mörkhyad rätt så lång kille utanför min dörr och såg att han höll något slags papper i handen.

 

- Äsch, tänkte jag och trodde det var någon som antagligen ville att man skulle skriva på någonting eller kanske rent utav sälja något....så jag struntade helt enkelt i att öppna dörren. Det visade sig dock att killen som nu stod utanför min dörr och ringde på verkade inte ge upp då han fortsatte att ringa på min ytterdörr och jag började undra vad sjutton det var frågan om och skulle han stå och hur länge skulle han egentligen stå och ringa på dörren...

 

Jag öppnade till slut dörren och frågade lite irriterat vad det var frågan om... Nu kommer vi till dom som kommer till Sverige och ännu inte lärt sig att göra sig riktigt förstådd på svenska och inte heller kan behärska det internationella språket engelska..

 

Jaa, vad göra...!? Jag kan omöjligt varken förstå eller göra mig förstådd på något afrikanskt språk...men förstod ändå på killen som stod utanför min dörr att han var något upprörd...över någonting.

 

Jag lyckades till slut förstå och det var inte det lättaste då hans engelska inte var den allra bästa...men han fundrade varför: Is your red BMW is on my parking..?

 

Jag svarade honom: No, my car is not on your parking...och försökte sedan stänga igen dörren...men han gav sig fortfarande inte.

Han fortsatte: Please, can´t you move your car..?

 

Jag började tycka detta började likna ett skämt och det drog dessutom ut på tiden och frågade: Do you not understand what a mean. I don't have a BMW and my car is actually blue!!

 

Killen började vifta med sitt papper han hade i handen och jag greppade tag i det och ögnade igenom det och det visade sig att han hade läst helt uppåt väggarna helt galet och hade läst eller snarare inte förstått var det stod ordenligt ...eller snarare inte alls. Den förhyrda parkeringsplats som han skulle få nyttja var inte förrän den 1 november och dessutom så är denna parkeringsplats på andra sidan.

Av Sandra Sterner - 14 oktober 2012 23:45

Det får lov att bli ett alldeles för sent nattinlägg, men så är man ju sedan länge också en inbiten nattuggla.

 

Inför nästa helg så var det ju egentligen tänkt att åka till Västerås, men det blir nu ( för en väldigt lång tid framöver) ingenting alls med det  och dom inblandade i denna röra utav kaos har sig enbart sig själva att skylla när det skrivs och läggs t förnedrande uttryck om vad som tycks om andra ( som i detta fall ska gälla mig och min yngsta dotter Caroline)

 

Kollade in en långfilm som ikväll gick på TV4 och som hette All about Steve och hon som spelade den kvinnliga huvudrollen var ingen mindre en Sandra Bullock, som i denna komedi film spelade en virrig och hopplöst förälskad i en kameraman som hon inte kunde lämna ifred och följde honom precis överallt.


 


Jag tycker inte denna långfilm tillhörde någon utav dom bästa filmerna hon gjort och under hela filmen småspringer hon som en virrig höna omkring i ett par  höga röda stövlar 60-tals kläder och ett paraply i handen...i jakten på att få sin kärlek till Steve, besvarad. Denna långfilm kan jag inte direkt påstå tillhör hennes bästa roller och hon kan göra sina filmroller betydligt bättre än så här.

 

Nej, nu blir det inte mera från mig ikväll och nu ska jag strax inta knopplådan...en ny oskriven dag väntar i morgon.



 

 

Av Sandra Sterner - 13 oktober 2012 21:23

Så var det helg igen och som alltid så går helgen alldeles för fort över och snart är det helg igen och vardagen börjar igen.

 

Jag har egentligen aldrig gillat årstiderna hösten och vintern och det har att göra med att allting som ha blomstrat dör om hösten och för varje dag som går så blir det bar mörkare och mörkare dag för dag och det är bara att ta i fredags morse när jag gick ut till bilen och upptäckte att det var frost på rutorna...suck! Här hemma har jag nu tänt upp lite varstans i lägenheten och ute på altanen en hel del små värmeljus som sprider lite härlig värme och mysig stämning i höstmörkret-

 


can .gif Pictures, Images and Photos

 

Det är ju såklart dyrt att flytta hemifrån och köpa allting som man behöver när man flyttar in i sin första egna lägenhet. Så deras "ekorre" mamma hade samlat nere i sitt källarförråd dubbla uppsättningar av köksbord, därav mitt gamla vita runda köksbord + stolarna och ett annat lite mindre köksbord i trä som Jimmy fick och när dom båda pojkarna flyttade ner till sina varsina lägenheter så fick dom med sig en hel del möbler ifrån mig och Tack vare att jag hade gjort fynd på loppis och samlat på mig en massa möbler och hushållsapparater så sparade både Jimmy och Henrik in en massa pengar. Jag tog över pappas bil och som tur var så hade han sett till att fixa dragkrok på den, så det var bara att hyra släpvagn och tillsammans med barnens pappa Johan och så förstås hans bil lasta bilarna och släpvagnen fulla och köra ner till Nynäshamn.

Tidigare idag så hade jag min son Henrik och hans pappa Johan här på snabb visit. Dom skulle förbi och hämta saker som jag köpt på loppis och dom fick med sig: furubokhyllor, stolar, tv:n + tv-bänk

 

Sedan har jag som sist att tillägga att det var egentligen tänkt att jag och Caroline nästa söndag skulle åka till Västerås och det för att fira och gratulera söta Nova som fyller 5 år...men så var jag innan jag började skriva detta blogginlägg inne på min facebook sida och såg att både min goa fina svärson Janne och söta dotter Nina hade skrivit saker ( som inte direkt lämpar sig att skriva in bloggen) men det visade sig iallafall att Jannes pappa tydligen hade uttryckt sig att han störde sig på att vi skulle komma och om någon nu ( som Janne gamla farsa tydligen har gjort) stört sig på att vi ska komma på Nova 5 årsdags så kan jag nu meddela att vi avstår mer än gärna från att bli förnedrande.

 


Av Sandra Sterner - 11 oktober 2012 21:36

Det känns mycket väl speciellt nu på morgonen att det har blivit så mycket kallare och råare ute nu och det tar väl inte all för länge nu innan man möts utav att det är frost på bilen och man måste skrapa rutorna....brrr   freezing smiley  och bevare mig väl för när den dagen kommer och skulle helst då vilja befinna mig på varmare breddgrader.

 

Nu över till en helt annan sak och det var när Caroline började i sin nya skola ( och det hör väl till bland alla skolorna att fotografera eleverna när höstterminen.) Just detta var bland det första som Caroline och hennes klass gjorde den 3:e veckan och nu till saken hör till att Caroline nämnde att samtliga utav hennes klasskompisar redan förra veckan hade fått sina skolfoton, men inga som helst bilder har dimpt ner i våran brevlåda. Ska ta och ringa till det företaget som ska ha skickat skolfotografierna och se om dom möjligtvis kan ge någon förklaring eller skicka bilderna igen.

 

Ikväll var det även Öppet Hus på Carolines nya fritids som vissa kvällar även fungera som ungdomsgård. Det bjöds på Tacos och efteråt blev det fika och Caroline ville mer än guida mig runt i lokalen och visa mig vad det är hon sysselsätter sig med när hon är där om dagarna.

Sådär ja, nu så blir det inte så mycket mera skrivit från mig ikväll och det återstår nu bara att säga: Godnatt.


Av Sandra Sterner - 9 oktober 2012 19:04

Så skönt att det inte gör ont och värker i fötterna idag och likaså så har svullnaden gett med sig och fossingarna har återgått till sin normala storlek.

 

Jag är för det mesta trött när jag kommer hem från jobbet, men det går bara inte att slappna av och ta det lugnt. Nej, det går inte, det finns alltför mycket annat att göra och det känns alltför ofta som dygnets vakna timmar inte alltid eller alltför ofta inte räcker till och det finns en del saker som jag bara måste ta itu med att göra.

 

Förresten det här med fötter min svägerska ( min brors fästmö Anette) hon hade lagt in denna bild på Facebook för ett tag sedan.Tyckte det som stod var lite skojigt så jag lånade bilden och delar med mig den till mina läsare och ser om det är någon flera än mig som vill testa detta...?

 

 

 

 


Av Sandra Sterner - 8 oktober 2012 19:40

Aj aj aj...mina stackars fossingar är så ömma just nu och skulle verkligen vara i STORT behov att ett varmt fotbad och fossing massage och en ordentlig insmörjning av mjukgörande och väldoftande salvor.

Jag har gått så mycket på jobbet idag och det är utav den anledningen jag har så jävla ont i fötterna. Det är så pass illa att fossingarna har svällt upp och har liksom ändrat form och är numera runda....snyft!! Dessutom också ( p.g.a svullnaden) så har fötterna blivit större, men förhoppningsvis så lägger sig det ( bara jag nu får sitta eller ligga ner ) så åter-GÅR fötterna till normal size..igen.

 


 

Just now I'm Miss Big foot   

 

Nu över till gårdagen och det var ännu en gång dags att fira Caroline och denna gång var det hennes bröder och så Johan och Lizzy som kom över. Jag hade gjort  i ordning 2 tårtor  och till det blev det en massa bullar och kakor kombinerat med en massa kaffe och läsk.

 

 

Från vänster Jimmy, Tobias, Henrik, Caroline och Lizzy


     

 

En överlycklig och superglad Caroline fick dubbelt upp av både Johan och bröderna presentkort på Game Stop butiken och nu blir det till för  henne att inskaffa sig på ännu flera spel. Av Lizzy fick hon ett par snygga svarta leggings.

 

 

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2012 18:17

Tänk att bara för man är inne i oktober månad så kan det faktiskt ändå vara riktigt fint och så behagligt att man kan sitta ute på baksidan och dricka morgonkaffe utan att det regnar ( som det oftast gör på hösten) eller blåser halv storm.

 

 


Iallafall när solen skiner och det är så skönt väder som det varit idag, och man har dessutom ledig då blir jag på väldigt glatt och gott humör.

Det har sedan en tid tillbaka varit dags för Caroline att besöka Saho och få sina toppar klippta, men det har varit så mycket annat som har kommit emellan så det har liksom blivit att vi fått skjuta fram det, men denna lördag blev det då äntligen av.

 


 

Innan såg min  stora "ruffs-tuffs tjej"  ut så är i håret.

 

Vi åkte upp till hans fina, stiliga Salong och väl framme så tog  Saho som alltid emot Caroline med ett glatt leende.


 

Framme vid Salong Saho

 

Då jag hade lite andra ärenden och göra under dagen i närheten, så lämnade jag Caroline kvar i salongen. Jag litade till över 100% att Saho och hans kollegor skulle ta hand om Caroline på allra bästa sätt och hennes långa hår skullle bådes tvättas, balsameras, göra inpackning, klippning och så till sitt föna håret och det tar ju som sagt sin tid. När det gått lite mera än 1 timme så ringde Caroline och berättade att hon var färdig och jag körde genast dit och hämtade henne och som alltid då är både Caroline och jag mer än Super nöjda med resultatet när vi besökt Salong Saho.

 

 

Tillbaka hemma igen och denna gång så stylade och klippte Saho henne på lite annat sätt och istället för som tidigare då det blivit typ rakt av så blev det nu istället såhär.

Av Sandra Sterner - 5 oktober 2012 21:03

 

 

Japp, så var äntligen den efterlängtade fredagen här och som så många andra så längtar man alltid tills det blir weekend och man får några dagar ledigt. Hmm, ledigt och ledigt...det finns alltid något man har att göra fast man är ledig.

 

Idag var jag förbi en snabbis in till Salong Saho och han skiner alltid upp med att stort leende på läpparna och han är alltid lika trevlig och snäll.Jag frågade ifall han kunde klippa Carolines hår under morgondagen...?

Saho, frågade vilken tid som skulle passa och det var bara för mig att välja vilken tid som helst under morgondagen. Så i morgon eftermiddag tar vi bilen och åker till salong Saho och ser till att han får sätta sina magiska duktiga fingrar i hennes hår och klippa det så proffsigt som bara Saho kan.

 

På söndag så blir det fortsättning på Caroline födelsedagsfirande här hemma och då kommer en del utav hennes syskon och så några vänner.

 



Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards