Alla inlägg under september 2013

Av Sandra Sterner - 9 september 2013 22:11

Idag hissar vi flaggan i topp och säger ett stort Grattis till min goa svärson Janne som fyller år.




 


Hipp, hipp hurra på din stora bemärkelsedag och hoppas en fin att du haft en fin dag tillsammans med din familj.


 

 


Jag såg att  Janne hade lagt upp en bild på Facebook på Nina och gissa så stolt jag blev när jag fick se en bild på min stora dotter bakom ratten. stås en kostnadsfråga och ta det efterlängtande körkortet och för att det inte ska stiga till alltför höga summor som dom flesta trafikskolorna för det mesta brukar ta betalat...vissa skolor kan ta ut riktigt dyra priser. Däremot har man chansen att även köra privat vilket, så får det ju ner kostnaderna rejält mycket. Läste i alla fall att Nina nu hade varit ute och kört motorväg och gett sig på att köra sträckan Västerås-Enköping och tillbaka. Det hade gått superbra och det rullar bara på framåt...



 


Av Sandra Sterner - 8 september 2013 16:19

Det verkar ju inte längre som " Sommaren är kort och det mesta regnar bort" utan nu trots att det är september månad och man är ju egentligen mera van vid att det ska typ regna, blåsa och vara riktigt sådant där höstväder ute. Men icke då, det är bara att se ut så ser man hur underbart vackert väder det är med stålande solsken, och tror faktiskt var och varenda kotte gillar att sommaren fortsätter några veckor till.


Idag blev det i alla fall ingen tur till Lännas bagageluckeloppis, som börjar gå mot sitt slut. Den sista söndagen i september är det sista gången för i år, sedan bommas den igen. För att sedan öppna i maj igen.

Det blev istället till att göra en ordentlig storstädning här hemma. Ut med alla mattorna, som ska tvättas i Grovtvättstugan i veckan ( fanns ingen ledig tid idag) och sedan dammsuga och torka av alla golven och damma av alla hyllor och fönsterbrädor.


Puh, det var både jobbigt och svettigt, men det behövdes verkligen göras och efter ett par timmar så var hemmet rent och fräscht igen.


Jag läste häromdagen på nätet när  President Barack Obama var på besök här i Sverige och träffade våran Stadsminister Fredrik Reinfeldt, som i släptåg även (tyvärr) hade bjudit in  Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, som dagen till ära inför mötet med USA president Barack Obama valt att sätta på sig 2 par HELT OLIKA PAR SKOR!!!


Jag trodde först det var ett dåligt skämt, som någon journalist hade skrivit om, men det var det visade sig inte alls vara något ploj grej, utan snarare var det så att: Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, dagen till ära hade valt eller snarare tyckt att det var mode eller inne att ha 2 par helt olika par skor på fötterna inför mötet.

Förlåt, men det gick liksom inte att hålla sig för skratt när jag läste artikeln som Aftonbladet hade skrivit om. 


Den ena foten utav Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, hade svullnat upp och det var därför han hade kränkt ner den större, svullnade foten i en gympasko, medans den andra fossingen fick det bli en något finare doja på. Ja, det är väl så att smaken är som baken och den är ju som sagt delad mitt itu! Men nog kan man väl ändå tycka, som Stadsminsiter i Island, att man ändå har litegrann eller hum om mode och klädsmak och väljer att sätta på sig 2 identiska skor på båda fötterna.

 


En bild säger ju mera än tusen ord...sägs det ju heta. En sådan här mode tabbe kan väl ända inte en Stadsminister göra, såsom Islands Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, gjorde inför mötet med Presidenten Barack Obama. Av döma av bilden så undrar jag var det är som Presidenten Barack Obama har så roligt åt och det ser nästan ut som han står framåtlutad och garvar och inom kort viker han sig kanske dubbelt av skratt.   

 

 

   

Av Sandra Sterner - 5 september 2013 21:42

Det var verkligen spännande att ta del utav medias publicitet av att USA President Barack Obama igår landade på Svensk mark. Inför en stor skara, minsitrar, journalister och Svenska folket sågs han och beundrades man över att han kommit till Sverige. För mig som redan sedan tidigare har beundrat och älskat President Barack Obama,  blev ju detta liksom som en Wow-känsla och ett rus genom kroppen. Och hur är det man säger: Han kom, han sågs och han segrade...och mycket riktigt som jag hade trott så bjöd han litegrann på lite humor och vem blir inte glad när man ser en president som kan bjuder både på sig själv och ett glatt smile på läpparna.

 

Nu över till en helt annan sak som hände tidigare i veckan och det var så att Caroline hade fått en tandläkartid till en speciellt som var övertandläkare. Jag hade som vanligt fått jäktat och stressat ifrån lite tidigare ifrån jobbet, men som ur var så hade vi fått en sen eftermiddagstid, så det blev inte så värst mycket tidigare jag fick smita från jobbet. Jag hade dagen innan fått ett sms som påminde mig om tiden, men visst som sagt redan om tiden, men dessvärre hade jag helt glömt bort tandläkarens namn. Nåväl jag hade jag fått ett sms om tiden och där både det ju stå namnet på tandläkaren. Vid ett rödljus, fumlade jag reda på min mobil och tog fram sms:et och kastade en hastig blick på tandläkarens namn, och i just det ögonblicket när man som jag var ute i sista stunden och ville inte komma försent och kände mig en aning stressade och jäktad, men läste i alla fall tandläk Krull.


Ja, något ska man ju heta i efternamn, även om jag inte hört det efternamnet förut. Caroline och jag kom in på tandläkaremottagningen 2 minuter innan utsatt tid. Skönt att veta att vi i alla fall inte kom försent.

Jag följde med Caroline fram till receptionen för att anmäla henne att vi hade kommit fram. Det händer emellanåt att Caroline kan bli lite bly och generad inför folk hon inte känner och jag fick säga till henne att hon måste presentera sig för damen som satt bakom disken.


Damen bakom disken frågade: Om namnet på tandläkaren var som vi skulle träffa.


- Javisst ja! Det var visst någon tandläkare Krull....


Jag förstod först inte vad det var som var så roligt då damen bakom disken började småskratta åt namnet jag nyss nämnde.


Både jag och Caroline stod där som livs levade frågetecken och undrade över vad det var som var så roligt som fick damen bakom disken att skratta. Herregud, alltså det var väl ändå inte så roligt eller trevligt att skratta åt personer med annorlunda efternamn.När damen hade tyckt det roliga var över ( vilket jag däremot inte alls tyckte det var) så visade det sig att det inte alls fanns någon tandläkare som hette Krull i efternamn, utan snarare var det så att hon hette Kull. Det är helt klart att jag numera bara MÅSTE ha läsglasögon på mig när jag läser sms, tidningar, skriver blogg eller sitter och läser på datorn över huvudet taget.

 

 

Av Sandra Sterner - 3 september 2013 21:16

Wow, alltså tänk att pytti lilla landet ( ankdammen) Sverige ska få besök utav självaste USA President Barack Obama.


   

 Just det han säger håller jag med om till 100%.

 

Ja, det står lite varstans att Presidenten ska komma i morgon förmiddag ( vid lunchtid) Hmm, det är både dumt och skulle kunna sluta väldigt olyckligt om man slår på stora trumman och går ut i media med exakt datum och ungefärlig tid ( vid lunchtid) kommer USA President. När en sådan Big Celebrity person kommer och gästar Sverige, så borde det vara mera hysch-hysch runt-omkring och mitt förnuft säger att Presidenen Barack Obama borde nog redan vara här.


Jösses...det är ju super stort att han vill komma över och hälsa på Statsministern Fredrik Reinfeldt och givetvis dom andra ministrarna för dom andra partierna. Likaså så hade Fredrik sätt till att bjuda över sina nordiska kollegor Danmark och Island, Helle Thorning-Schmidt och Sigmundur David Gunnlaugsson, och Finlands president Sauli Niinistö, till en tjusig middag.

Dagen efter på Torsdagen så blir det Kungafamiljen tur att få träffa Presidenten och vem vet om det kanske är så att Kungen har sett till att bjuda över några andra Kungligheter från Norge och Danmark.

En massa beröm och eloge ska i alla fall Statsministern Fredrik Reinfeldt, som har lyckats med det ( som många andra Statsministrar tidigare misslyckat med) att bjuda in USA President.


Det är väl för första gången i historien som vi i Sverige får besök utav den sittande Presidenen i USA. Tidigare så har ju du ex-Presidenter såsom Bill Clinton vait på snabbvisit i Sverige och även så George W. Bush.

Ja, det har väl inte kunnat undgått någon då det talas om det i radio, tv:n och man läser det i tidningen Metro och både i Aftonbladet och Expressen.


Jag personligen har alltid älskat Presidenten Barack Obama och när det var val sist i USA, så satt jag uppe i princip hela natten och följde valet och knöt mina händer så att knogarna blev vita och höll tummarna att det skulle bli Barack Obama, som blev omvald och mycket riktigt så gick han återigen hem hos dom flesta utav amerikanerna, som valde att ge honom dom flesta utav rösterna.Det finns även ett inlägg skrivet av mig i bloggen, om hur super glad jag blev över att det var JUST den President som jag självklart skulle välja att lägga min röst på om det var så att jag bodde i USA.


Inte nog med att Barack Obama är en utav Världens mäktigaste män och otroligt duktig och kunnig på det han gör, så har även denna underbara karl bevisat att han har en enorm stor portion humor och gillar att busa och spexa. Minns ni inte då han bjudit in till något stor gala middag och höll tal och hade gjort om en massa bilder på sig själv i nya frisyrer!?Den speciellt inbjuda publiken skrattade liksom också självaste Presidenten gjorde när dessa funny bilder visades upp på en gigantisk stor duk.

Ja, det visar ju sig att Barack Obama inte nog med att han är President och ska se till att få en saker och ting att fungera även är en stor lustigkurre. :)


Vi får se om det bjuds på några roliga upptåg från USA President i morgon eller om allting bara blir allvarligt.


Nu över till det Herr President tar med sig i BAGAGET....som följer och packas ner....


500–700 personer ur Barack Obamas egen stab kommer att närvara. Bland dem finns cirka 250 livvakter från Secret Service, ett läkarlag och talskrivare. Enligt amerikanska medier fungerar en i säkerhetspersonalen som ”provsmakare” av allt mat som ska serveras presidenten.

2 000 svenska specialinkallade poliser kommer att arbeta under presidentens besök. Till sin hjälp har de helikoptrar, bombtekniker och personal från Rikskriminalpolisen och Säpo.

100 journalister anländer i ett specialchartrat plan.

40 fordon följer Barack Obama, däribland två uppsättningar av presidentens tårgasförsedda pansarlimousine kallad ”The Beast”, som uppges frakta blodpåsar med Obamas blodtyp. Med på resan är också presidentens helikopter ”Marine One”.

2 identiska omgjorda Boeing 747-plan som döps till ”Air Force One” när presidenten kliver ombord. I flygplanen finns bland annat 85 telefoner, 19 tv-apparater, kommunikationscentral, matsal, kök, läkaravdelning, presidentsvit och presidentkontor.

29 transportflyg som bland annat transporterar bilar, fem helikoptrar, bränsle och mat.

Säkerhetsförberedelserna inför Barack Obamas Sverigebesök är rigorösa och involverar tusentals personer.


Om det inte är så att Barack Obams redan är här i Sverige så dyker han upp i morgon och  väntas anlända på onsdag förmiddag. Då ska E4 från Arlanda vara helt avstängd i bägge riktningar, liksom vägar som korsar motorvägen, och det samma gäller vid avresan på torsdagsförmiddagen. Brunnslock förseglas för att inga sprängladdningar ska kunna placeras där, gator-gångvägar och byggnader spärras av och helikoptrar ses i luften.

Det skrivs att Presidenten ska bo på Grand Hotell och därför har dom hyrt hela hotellet och spärrar av området runt-omkring. Jag för min del tror eller hoppas att dom inte är så korkade att dom går ut med vart någonstans Presidenten ska bo någonstans när han kommer och besöker Sverige.


Nu över till en annan sak som jag hörde på radion idag och läste på löpsedlarna när jag var och handlade efter jobbet: Prinsessan Madeleine och Chris väntar barn, och det verkar ju precis så att dom fick ihop det på sin smekmånad och det visar nu resultat och i början av mars blir dom föräldrar till en liten Prinsessa eller Prins.


Nu när det är höst så är det så att födelsedagar börjar bli populära inom familjen igen. Idag är det ingen mindre en mamsen min som fyller år och önskar dig Grattis igen mamsen...


 

 

 

Näst på tur att fylla år i slutet av denna månad är Tobias som nu också blir myndig och han blir 18 år den 25:e. Därefter går det bara 9 dagar och sedan är det dags för Carolines födelsedag och nu blir hon tonåring.

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards