Alla inlägg den 6 januari 2015

Av Sandra Sterner - 6 januari 2015 17:54


Då var det dags för en utav alla röda dagar igen och man hinner ju knappt komma igång och jobba innan det antagligen är helg eller någon ny röd dag som ska komma.


Idag är Trettondag jul och nästan 2 veckor har gått sedan det var jul. Enligt den kristna traditionen var det så att när Jesus hade fötts i Betlehem så kom några österländska stjärntydare till Jerusalem och frågade: Var finns judarnas nyfödde kung? Vi har sett hans stjärna gå upp och kommer för att hylla honom. De gick in i huset, och där fann de barnet och hans mor Maria som föll ner och hyllade honom. De öppnade sina medtagna askar och sträckte fram gåvorna: guld och rökelse och myrra.


Det är inte så att jag firat denna dag på något speciellt sätt. Det kanske är så att en del börjar plocka utan sina julsaker, julgranen, stjärnorna i fönstret, ljusstakarna, och allt det fina dom pyntat med inför julen. Jag för min del har både stjärnorna, den vackert klädda granen på baksidan, som automatsikt sätter på den blinkande ljusskenan vid samma tidpunkt, och så minigranen som står på min pappas gamla serveringsvagn. Jag väntar minst 1 vecka till innan julsakerna plockas bort och det är ju först när det gått 20 dagar efter jul och det är då Tjugonde Knut infaller och det ju då det sägs att julen dansar ut.


Image and video hosting by TinyPic Brrr, hutter det såg verkligen inte speciellt inbjudande när jag i morse kollade ut genom sovrumsfönstret. Vädergudarna hade för denna dag bestämt sig för att himlen skulle vara övermulet grå och småblåst och bitande kallt.Image and video hosting by TinyPicNär det är sådant här väder längtar man verkligen inte att gå utomhus, utan istället sätta på sig mysbyxor, t-shirt och raggsockor och bara sitta och mysa hemma. Det här med att betala dyrt och åka till ställen där det finns snö, is och ännu mera kyla är något som jag aldrig i mitt liv kommer att göra, och det garanterar jag er. Jag verkligen avskyr allt som har med snö, is, kyla och framför allt att frysa att göra och skulle inte ens för pengar vilja åka till Antarktis. Jag skulle hellre föredra och framför allt vilja åka till varmare breddgrader där man kan välja mellan att bada i havet eller i en skön pool och däremellan ligga i en solstol och lapa solsken dagarna långa.


Idag var det på agendan inplanerat Bowling och även om det gråa kalla vädret inte såg speciellt lockade ut så var det ju sedan tidigare bestämt att vi idag skulle Bowla. Caroline gillar verkligen att Bowla och då hon  går på något som heter: Tjejgruppen på tisdagskvällarna och tack vare den gruppen har hon fått mycket nya fritidsintressen. Allt från att lära sig dansa Zumba, till att spela Bowling, lära sig laga olika maträtter och baka. Jag ringde och bokade en tid nere på Gröndalshallen som ligger i Nynäshamn.

 


   

 

Vägg i vägg med Gröndalshallen ligger Gröndahlskolan och många minnen väcktes till liv återigen idag när vi hade parkerat och gick förbi skolan som min äldsta dotter Nina gick i högstadiet.

Jag för min egen del har inte Bowlat sedan jag gick i skolan och det var så pass länge sedan att då skrev man upp sina poäng med papper och penna. Det var gamla goda tider det och sa även det till mannen som stod bakom disken. Han började skratta när jag berättade hur många år sedan det var sist jag hade spelat bowling. Nu för tiden och det visste jag ju förstås så sköts allt med datorer. Caroline som spelade bowling bara någon vecka innan jullovet visste ju exakt hur allt fungerade och först skulle vi välja ut ett par bowlingskor. Mindes tillbaka till sist jag hade spelat bowling och tyckte då på den tiden att bowling skorna var så otroligt fula, men tiderna förändras och likaså modet även på bowlingskorna som inte alls var så oattraktiva som jag mindes dom. När Caroline blir glad och förväntansfull så blir hon även så ivrig och vill att allt ska hända på-en-gång och snabbt ska det gå undan också. Caroline sprang i förväg ner till våran bokade bana 3 och skrev in sitt namn först på datorn och sedan mammas namn. Sedan var det dags att välja ut bowlingsklot och dom var i olika vikt, vissa tyckte jag var så tunga och otympliga så jag visste inte ens hur jag skulle orka få in mina långa smala fingrar i dessa hål och ändå orka hålla kvar klotet, utan att fingrarna skulle gå av eller alternativ tappa klotet på golvet. Caroline som var först började och rullade iväg sitt klot och fick ner 8 utav 10 käglor. Sedan var det min tur och kom nu ihåg mina läsare att jag inte spelat bowling på dom närmaste 30 åren.

 

   


 


 

I alla fall mitt första försök fick jag ner hälften och det var 5 som var kvar och vi hade satt upp oss på 1 timme och det visade sig vara riktigt roligt att spela bowling och mycket glada skratt fick vi och vinnaren blev ju förstås Caroline.



Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards