Alla inlägg under december 2014

Av Sandra Sterner - 17 december 2014 19:04

Tänk att det idag bara är 1 vecka kvar till Julafton och 2 veckor kvar på år 2014!


Det är inte klokt vad fort tiden går och ett helt år har bara swischat förbi i rasande tempo. I söndags var jag iväg och köpte en del julklappar och nu återstår det några till så är det helt klart med julklapparna. Däremot så har jag inte inhandlat någon utav all julmat och tänkte ta det till helgen. Vågar bara inte tänka på hur det kommer se ut i butikerna i vårat centrum och på vägarna och hitta någon ledig parkeringsplats, under måndag-tisdag nästa vecka när alla får sin lön. Det verkar ju vara en tradition folk har att vara ute i sista minuten varje år och stressa och trängas och stå i enormt långa köer efter julklappar. Jag för min del tänkte bli klar på lördag eller söndag och ska ge mig av hemifrån så man typ "hänger på låset" när butikerna öppnar.


På Juldagen så firar vi Jul här hemma och alla mina älskade ungar kommer och det ska bli så fantastiskt underbart att ha alla mina barn Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline samlade tillsammans. Även så kommer förstås Ninas make Janne och mitt gulliga barnbarn Nova.

I vanliga fall så brukar vi har plastgran inne, men detta år fick den istället ta plast ute på baksidan och är där klädd med blinkande lampor och tomtar och snögubbar som likaså blinkar i olika färger. Detta år blir det ingen stor gran inne för våran del, utan istället blir det en någon mindre variant av plastgran eller kanske t.o.m en liten bordgran som får stå på den gamla fina serveringsvagnen.


Nu på fredag blir det till att äta årets första jultallrik. Jag ska nämligen tillsammans med mina kollegor och chefer gå ut och äta på en tjusig restaurang. Minns tillbaka till förra året och var så förväntansfull över hur det skulle se ut och hur det skulle bli. Jag häpnade och blev som förtrollad, det var som att kliva in i ett sagoland och vart man en tittade så var det så omsorgsfullt och vackert julpyntat. Dessvärre så har min digitalkamera mer eller mindre börjat gett upp och tycker inte alls bilderna blir lika klara och skarpa sedan tidigare, så det vore ju bra om man han införskaffa sig på en ny innan fredagen. För sådana här tillställningar som är när man går med företaget på julmiddag och likaså julfirande med alla sina barn, det vill man ju ha förevigat på bild.


Till sist tänkte jag skriva och ge en massa beröm, lovord och rosor till min son Henrik. Det har gått riktigt suveränt för honom och på bara några år som anställd inom ett företag så har han verkligen klättrat upp sig inom företag. Idag är han biträdande butikschef och innan året är slut så blir han butikschef och får all ansvar över hela butiken. En riktig drivande och duktig gosse mamma har och blir såklart super stolt över att min son snart blir butikschef.


Alla mina 6 barn är alla duktiga på just sina egna saker och alla har dom sina egna egenskaper som just dom kan. Mina båda döttrar som båda verkligen älskar att uppträda, sjunga och dansa. Jimmy som är väldigt duktig på datorer och även att rita och göra fina saker i trä eller metall. Niclas var redan som liten galet förtjust i mopeder och bilar och likaså att mecka med mopeder och bilar. Nu pluggar Niclas stenhårt för att få körkortet och för någon vecka sedan körde han halkbanan som han klarade och blev förstås även godkänd. I slutet av januari har han tid för uppkörning och för teoriprovet. Tobias som är näst yngst och är ännu mammas "lilla Bisen" valde ju att fortsätta läsa efter att ha gått ut gymnasiet. I höstas började han läsa på Högskolan, men ledsnade och hoppade för ett tag sedan av skolan. Istället så hade han turen att få ett timanställning och jobbar nu för fulla muggar när det är som mest att göra i butikerna runt om i landet. Dessutom är Tobias en sån som verkligen älskar att sitta och spela spel på datorn eller tv:n. Även riktigt duktig på svår matematik och då menar jag inte sådana där tal man vardagligt med, utan betydligt svårare än så.


Nu blir det dags för ett utav mina favorit program på tv:n och det är inget mindre en Projekt Runway. Det är så superkul att se designar sitta och skissa och sedan skapa och sy sina egna kläder.


Av Sandra Sterner - 13 december 2014 18:59

images6OUPU31D


Idag är det Lucia, men redan igår så var det Lucia firande för både mig och Caroline. I Caroline skola så var det samling i aulan där det var gemensamt firande av Lucia, men enligt Caroline så var det inget Luciatåg. Jag vet inte om det är så att skolan skippat det eller om det rent utav är så att ingen utav eleverna ville ställa upp. I stället var det uppträdande och sång som en del utav eleverna framförde till elever och lärare.


Jag minns tillbaka och det finns även att läsa bakåt i min blogg för dom som är intresserade att se. Caroline blev redan från det att hon gick i lågstadiet och ända upp till mellanstadiet i sin förra skola alltid vald till Lucia. Jag kände mig så otroligt stolt och rörd till tårar varje gång jag var i hennes skola och såg min söta dotter med sitt långa ljusa blonda hår stegade sakta  in som Lucia och hennes följe med tärnor, stjärngossar och tomtar efter sig. Då Caroline verkligen är en sån som älskar att sjunga så var det inga som helst problem för henne att sjunga och leda sitt Luciatåg. Den sista gången Caroline var utvald till Lucia var i hennes förra skola och jag märkte på henne att hon inte alls tyckte det var lika roligt som alla dom tidigare åren, utan det verkade som om vuxit ifrån det.


Igår på mitt jobb så var det gemensamt firande av Lucia i lunchrummet och tillsammans med mina kollegor och chefer så firande vi Lucia med att dricka varm alkoholfri glögg med russin och mandel och till det kaffe med lussebullar och pepparkakor. Det var supergott och stämningen bland kollegorna och cheferna var på topp och som pricken över i:et så fick alla en liten förskott julklapp som var 2 stycken biobiljetter. Så nu blir det i mellandagarna ännu mera bio för mig och Caroline.

Jag kände mig mycket uppe i varv igår kväll och inte det minsta trött så det blev alldeles för länge framför datorn och sedan fastnade jag även framför tv:n då det var en intressant film. Så i säng kom jag inte för långt efter midnatt. I morse blev jag väckt av att Caroline stod vid min säng och ända sedan Caroline var liten och det har bara efter fortsatt så av ren gammal vana och vissa vanor kan vara svåra att bryta, men i alla fall så brukar för det mesta Caroline få sin frukost serverad på bricka på sängen och det är någonting som hon blivit lite för bortskämd med. Det blev upp och hoppa och fixa ordning frukosten. Därefter hade jag tänkt åka iväg och börja köpa en del utav julklapparna. Allt går ju inte att köpa via nätet, utan en del utav sakerna vill man ju se.


In i duschen för att sedan göra mig i ordning, men just när jag skulle borsta ut håret så drabbades jag av världens magont och det kändes som magknip. Strax efter det kom ett hemskt illamående över mig och jag var tvungen att rusa på toa för att spy och sedan var det kört det visade sig att jag fått en släng av lindrig magsjuka. Då det senare även ville komma ut den andra vägen och minns inte hur många gånger jag under dagen fick rusa in på toaletten. Det blev aldrig så att jag vågade ge mig av ut på julklapps jakt då jag större delen av förmiddagen och eftermiddagen satt på toaletten. Tack och lov så försvann både illamåendet och magknipen som var orsaken till att jag hela tiden var tvungen att springa och skita hela tiden. Nu känns det nästan som vanligt, bortsett från det att jag är törstig och det har väl att göra med att jag både spytt och haft diarré under dagen.


Jag gör ett nytt försök i morgon och ger mig iväg ut på julklapps jakt.





Av Sandra Sterner - 11 december 2014 21:20

Jösses vad det blåste ute igår och regnade, och till råga på allt så blåste mitt sjuttielfte paraply sönder. :( Alltså jag tror inte det finns många paraplyer som står emot sådant väder som det var igår och mitt paraply vände sig ut-och-in och dom tunna metall stavarna som håller upp paraplyet gick även dom sönder. Så en bit ifrån garaget var det att traska i snabb takt hem i regn och motvind. Snacka om att man kände sig som en genomsur när man kom hem.


I Nynäshamn fick jag höra att det blåst så mycket att träd att fällts.- Ja, då blåser det så mycket att man nästan kan påstå att det är nästintill storm och är man ute då är risken att man: "Lyfter och svävar fram"....

Häromdagen så gick det inte alls att komma in på nätet för någon utav sig. Jag har liksom många andra haft oturen att tyvärr välja skit Telia som internet leverantör. Jag hade tidigare ComHem, men det var även med dom struligt och därav bytte jag till Telia. Det var förstås inte enbart jag som hade oturen att inte ha ett fungerande internet. Det visade sig vara så omfattande att stora delar av landet var drabbat och både Expressen och Aftonbladet skrev att Telia hade drabbats av Stora cyperattacker som hade visade sig ha totalt sänkt Telia nät.


Jag för min del trodde ett sådant stort företag som Telia skyddande sig väl ordentligt mot allt som har med intrång och hackers att göra. Om ni nu glömt detta så ska jag påminna mina läsare. För ett antal år sedan då jag hade hemtelefon ( vilket jag inte har numera, utan tycker det räcker gott och väl med mobil) I alla fall så blev min hemtelefon avstängd av Telia, och jag märkte det när jag skulle ringa ut. Jag förstod och fattade ingenting. Helt utan förklaring och anleding så var min hemtelefon avstängd. Jag ringde Telia från min mobil och frågade var det var som var fel. Där konstaterade dom att allt var i sin ordning. Jag förklarade att jag inte kunde ringa ut.


- Vänta lite sa tjejen så ska jag ringa på din hemtelefon. Strax var hon tillbaka och berättade att det var en kille som svarade på min hemtelefon.


- Skit va konstigt!! Det har inte ringt här hemma hos mig och vid det tillfället var jag ensam hemma.

Jag avslutade samtalet och ringde därefter upp på mitt eget hemtelefonnummer från min mobil. Det gick fram några signaler och därefter svarar en för mig helt okänd mansröst med sitt namn.

Jag blev helt paff!! - Ursäkta vart har jag kommit någonstans.


- Killen svarade med vart har du slagit för nummer.


Jag rabblade snabbt mitt nummer och fick till svar att det var fel nummer.

Alltså nu fattade jag ännu mindre och bad så hemskt mycket om ursäkt för att jag kanske av misstag slagit fel nummer. Lade på och kollade displayen och såg på den att jag hade slagit mitt nummer.


- Herregud, får det verkligen gå till såhär!


Ringde upp Telia igen och först verkade det inte som dom trodde på mig när jag förklarade att en okänd man svarade på mitt hemtelefonnummer. Det visade sig senare att just "smartskallarna" på Telia som hade gjort en felkoppling. Det tog några timmar innan min hemtelefon fungerade igen och kort efter detta så sade jag upp mitt hemtelefonabonnemang hos dom. Och som jag förstått det och även sett det så verkar det ju som Telia gör så att dom ska förlora ännu mera kunder som mer eller mindre nu flyr detta dyra och kan man säga pålitliga företag som inte ser till att skydda sig från Cyperattacker och hackers.


Ja, vad mera då. Jo, idag har Caroline tillsammans med sin klass varit på Skansen och titta på Julmarknaden och djuren. Så i morse blev skolväskan lite extra tung då egen matsäck skulle tas med, men det var inget som bekymrade Caroline som såg emot att få slippa lektionerna idag och få åka på skolutflykt.


För en tid sedan så började även min son Niclas med sitt körkort och snart är det dags för honom att köra halkbanan. Själva teorin som är den svårare delen verkar han plugga och läsa på stenhårt så kan tänka mig att  januari-februari kanske även han har fått körkort

 

Av Sandra Sterner - 7 december 2014 18:42




  


Det har gått och blivit 2:a advent och vi nu har tänt det andra ljuset. Jag måste antagligen varit för trött i morse eller rent utav disträ för jag glömde bort i morse vid frukosten att tända ljusen. Det fick bli nu istället på eftermiddagen, att vi tände det andra ljuset. Tänka sig att det bara är 2 ljus kvar att tända tills det blir 4:e advent och veckan efter på onsdagen är det julafton.



Vi kollade Idol finalen i fredags och jösses så duktiga dom båda tjejerna Mollie och Lisa var. Wow, vilka unga talanger som man nu lugnt kan säga har blivit duktiga sångerskor som nu är artistern. Både Caroline och jag höll och röstade på Mollie, men tydligen så räckte det inte hela vägen fram för henne, utan det var lilla Lisa som vann med 51% av rösterna.


Igår lördag och vi åkte ner redan före 12 till Nynäshamn för att gå på Julmarknaden. Vädret var mulet, grått och kallt och nere vid hamnen och dom charmiga, små söta röda sjöbodarna där Julmarknaden hölls var det smockfullt med folk. En massa olika uppställda försäljningsstånd som sålde allt som har med julen till att göra.






 

  



På vägen tillbaka så stannade vi till på dom båda olika secondhandbutikerna, och på Åsas secondhandbutik som tidigare enbart har sålt kläder, skor och smycken. Visade det sig att hon även hade hyrt lokalen mitt-i-mot och även börjat sälja möbler, lampor, prydnadssaker

.


 

   

Av Sandra Sterner - 5 december 2014 18:13

Det har gått och blivit fredag och nu har man mellanlandat i soffan, och ikväll är det ju den stora finalen av Idol i Globen. Både jag och Caroline har hela tiden hoppats och hållit tummarna för att Mollie ska vinna, men ännu så vet man ju inte säkert, och tycker samtidigt att just Mollie är otroligt duktig att förmedla sina känslor och man ser liksom på kroppsspråket när hon sjunger att det verkligen berör än djupt in i själen. Även såklart hennes  lilla söta konkurrent Lisa är ju också duktig och förra fredagen gav hon sig på en väldigt svårsjungen låt som t.o.m Rihanna avböjd för att låten tydligen var för svårsjungen. I alla fall så verkade det ju gå riktigt galant när Lisa sjung den låten Chandelier förra fredagen. Det återstår att se och om några timmar så får vi se vem det är som denna gång blir året vinnare av Idol.


I morse gick jag och Caroline följe till garaget och på vägen dit kom vi överens om att vi skulle ses efter det att Caroline hade slutat skolan uppe i Haninge Centrum och gå runt lite bland butikerna och se om vi kunde fynda något. Caroline hittade nya underkläder och lite tjockare stumpbyxor ( kan mycket väl behövas nu när det börjar bli kallt ute.) Då det är fredag idag så kände inte jag direkt efter det att vi shoppat klart för att åka hem och laga middagen. I stället så tyckte jag att det skulle bli som en överraskning för Caroline om vi köpte med oss färdigmat och frågade henne vad hon ville äta till middag.


- Pizza mamma.


Inne i  Haninge Centrum ligger en Pizzeria som vi inte tidigare hade provat som heter Haninge Kebab House. Vi gick in och beställde varsin pizza Caroline ville ha en barn calzone och när beställde det så säger invandrar killen: Vi bakar inte barn Calzone...


- Nähä, vad konstigt. Men det står ju på eran meny att ni har barnpizzor...


- Ja, det har vi men vi gör inte barn calzone. Hur gör man dom...?


Jag visste inte med en gång vad jag skulle svara, men då jag som kund kliver in på en pizzeria så förväntar man sig åtminstående att dom som arbetar där kan baka pizza.


- Hur fasiken ska jag som kund veta hur man bakar en barn calzone.??? Och förresten så står det inte någonstans på eran meny att ni inte bakar barn calzone. Ska det vara så svårt för oss som kunder att få beställa just barn calzone?


- Ja, ja ska se vad jag kan göra.


Jag var extra noga med att påpeka när jag gjorde våran beställning och när han satte gång och bakade pizzorna. Absolut ingen som helt oregano i pizzan eller utanpå. Varken jag eller Caroline äter det. När pizzorna var klara såg dom väldigt smarriga och goda ut. Väl hemma när vi skulle börja äta och skärde upp pizzan så stank det hemsk lukt av oregano. När både jag och Caroline skulle ta våran första tugga så gick det inte att kvar pizzan i munnen, utan vi spottade direkt ut den tallriken. Det var i princip helt omöjligt att äta och detta fick jag betala 200:- för och det var verkligen pengarna i sjön.


- Fy, faskiken hur många deciliter eller snarare kilo av oregano har dom prepparerat skinkan med för att eventuellt dölja gammalt datumet. Likaså pizzasalladen dom skickade med skimrade i brunt och såg ut att ha passerat bäst-före-datum för länge sedan. Jag letade rätt på numret och ringde upp pizzerian Haninge Kebab House och berättade att jag var mycket missnöjd. Pizzorna var oätliga och pizzasalladen skimrade i brunt. Jag kommer aldrig någonsin mera att besöka denna pizzeria Haninge Kebab House som jag vill VARNA andra för om ni nu inte gillar väldigt mycket extra oregano för att dölja gammalt datum och brunskimrad sallad.

Nu ser vi emot Idol finalen som börjar klockan 20.00 och så håller vi alla tummarna för just våra egna favoriter. I morgon lördag och det blir Nynäshamn där dom har en årlig Julmarknad som vi kommer att besöka.

Av Sandra Sterner - 4 december 2014 18:21

Sådär ja, nu så var det dags att damma av bloggen och skriva. Det har gått och blivit en ny månad sedan sist jag skrev något, men nu så tänkte jag att det var dags att uppdatera lite nytt på bloggen.


Ja, idag är det bara 20 dagar kvar till julafton och ännu har jag inte börjat köpa en endaste julklapp. En del utav julklapparna köpte jag förra året via nätet och jösses så smidigt och perfekt det var. Minns tidigare år då man typ i sista minuten rusar och stressar runt efter julklappar till alla sina kära.

Förra lördagen var vi hembjuda till min son Henrik och hans sambo Sara, även min son Jimmy som bor i Nynäshamn hade kommit dit. Det var en super mysig stämning och jag nämnde till mina numera stora pojkar: Att det var ju inte så längesen ni var små och mamma badade er tillsammans i badkaret. Åren bara rusar fort förbi och detta var mera typ 18-20 år sedan. Henrik och Sara bjöd på kaffe och fikabröd och kakor...mums så gott.


En del utav er som följer min blogg vet ju att jag verkligen Älskar Nynäshamn och det går inte en endaste dag, utan att jag tänker på den lilla staden. Likaså verkar en del utav mina barn gilla den staden som föredrar att bo där.


Det har väl inte kunnat undgått någon att det urusla partiet Socialdemokraterna inte tycks kunna styra detta land. Jag skrev och lade ut denna text på min Facebook.


Där ser NI alla hur det gick, ni som valde att lägga era RÖSTER på det vidrigt och okunniga partiet Socialdemokraterna. Dom bevisar tydligt att dom inte kan styra ett land och ännu mindre en regering. Det är nästan så man skämms över hur dom framställer sig. Nu är det bara att vänta på att det blir ett OMVAL nästa år.


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards