Alla inlägg den 6 juli 2011

Av Sandra Sterner - 6 juli 2011 20:13

Åh, nej, snart flippar jag ut fullständigt. 


Jaa, idag har det varit mycket att läsa och ta intryck utav, och ännu mera att höra och ÄNNU mera (sedan igår) att vara med om. Det är nämligen så att det har gått och hänt en massa motgångar för mig igen, och det gör mig så frustrerad och ledsen.


Jag kan börja med att skriva om bilen som jag ärvde efter min pappa. Det enda felet efter det andra uppstår på bilen. Först var det termostaten som pajade och det var ju förstås på en utav dom varmaste dagarna och för att inte motorn helt och hållet skulle koka sönder så var jag illa tvungen att slå på full värme + fläkt in i bilen och det blev mer eller mindre TURK-bastu inne i bilen. Jag svettas som aldrig förr och kläderna klibbade sig fast emot kroppen,  och det var inte speciellt trevligt att dyka upp på jobbet genomblöt, efter det att jag först hade kört bilen till verkstaden. Igår märkte jag att väldigt högt onormalt brummade ljud i från avgasröret, och tänkte:  Åh, nej  säg nu inte bara att det gått och blivit hål i avgasröret också.....


När jag kommer hem och parkerat bilen på min ruta så öppnar jag bildörren, medans fortfarande motorn är påslagen och trycker ner kopplingen och gasar. Usch, vilket öronbedövade högt ljud som hörs inunder bilen. Jag har en tidningen Metro i min väska som jag lägger ut på marken och ställer mig på knä och med röven ( ursäkta språket) rakt upp, för att kolla inunder bilen och upptäcker till min stora besvikelse att det gått och blivit en stor reva i bakre delen utav avgasröret.


    

Min bil ( fast den egentligen inte är så gammal) börjar nu kännas så här   


- Fan, fan skit också inte detta också...!!  


Idag har jag ringt runt till flertalet bilverkstäder och har bl.a mötts utav telefonsvarare som talar om att dom har semesterstängt. Vissa andra bilverkstäder har flera veckors väntetid (och vem har tid att vänta flera veckor) och när jag till slut kom fram till en bilverkstad som kunde fixa bilen relativit så visade det sig att dom skulle ta hutlöst mycket betalt för att byta avgasröret.


- Nej, tack, jag avstod att lämna in min bil till en bilverkstad, som tar hutlösa priser för att bara byta ett avgasrör.


I bostadsområdet där jag bor så har jag sett en medelålders herre stå och hålla på fixa bilar inne i sitt garage. Jag tog chansen och promenerade min gata ner för att kolla im han även idag höll till inne i sitt garage och mycket riktigt så var han där och höll på att mecka med någon bil.

Jag frågade om han möjligen hade någon tid över att kolla på min bil, och kunde hjälpa mig att byta avgasröret.


- Javisst, vad är det för sorts bil du har...?


Jag förklarade vilket märke det var och att bilen stod parkerad lite längre upp på gatan.


- Det vore bra om du kunde gå och hämta den, så jag kan kolla exakt vad det är som ska bytas.


- Jag har själv kollat och det är bakre delen utav avgasröret, men självklart kan jag gå och hämta bilen.


Jag traskade iväg och startade bilen, som gav ett högt brummade ljud ifrån sig och körde gatan ner till bilmekanikern, som efter det att jag parkerade, kollade inunder bilen och såg samma sak som jag hade sett: EN STOR REVA i bakre delen av avgasröret.


- Ja, detta måste verkligen bytas. I morgon kan jag åka till Biltema och köpa ett nytt avgasrör till dig och sedan hjälper jag dig att montera fast det.


Herregud, jag visste inte att det fanns så schyssta och snälla människor som ställer upp och reparerar bilar till en spottstyver utav vad den andra bilverkstaden skulle ta i betalning.


Åh, som om detta räckte. En utav mina yngre systrar Nenne skulle ta emot sotaren ute på vårat landställe Gålö. Det var den årliga sotningen utav den öppna spisen, men när sotaren hade kollat hur skorsten såg ut så meddelade han Nenne följande: Att skorsten var i så dåligt skickt att det inte gick att utföra någon sotning!


Så nu har vi inte längre hellre någon som helst fungerande öppen spis att elda vedträn i och det brukade spraka så mysigt från den när det var kallt i stugan. Utan får nöja oss med elementen och infra värmen på den inglasade altanen.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards