Alla inlägg den 16 september 2011

Av Sandra Sterner - 16 september 2011 22:37

Jag har tidigare varit väldigt missnöjd med Telia, men på något konstigt sätt så har det ändå blivit så att jag bara inte orkat byta till någon annan leverantör. Jag har skjutit på tok alldeles för länge, med att byta både intenet och hemtelefonsleverantör.Men nu får det ta mig fan mig var nog med vad dom på Telia håller på med. Jag vill även med detta inlägg varna andra ( som har med Telia att göra) att inte råka ut för samma sak!! Igår hände följande: Jag kom hem ifrån jobbet och skulle ringa ett telefonsamtal ifrån min hemtelefon. Lyfte luren, men det kom ingen ton. Nähä, tänkte jag och kollade ner för att se så att inte jacket inte satte fast ordentligt. Telefon jacket satte fast som det skulle i väggen, och tänkte då att: "Det kanske bara var något tillfället fel och att det snart skulle vara åtgärdat igen" Jag väntade ett tag och försökte igen en stund senare och fick fortfarnade igen ton i luren. Denna gång prövade jag nu att ringa till mitt hemtelefonnummer från min mobil för att se vad som skulle hända!!


Läs nu och häpna!!! Följande händer..


Jag bländrar fram till mitt hemtelefonnummer och ringer upp och hemma hos mig går det inte alls fra någon signal. Men ändå hör jag i min mobil att det går fram signaler och efter att det gått fram 2-3 signaler så svarar en kille i den andra ändan: Jag blev alldeles förvånad och paff och fick först inte alls fram ett endaste ord.

- Hallå! Hörde jag någon säga i den andra ändan.


 - Jaa, ursäkta men vem har jag kommit fram till...? ( och tänkte samtidigt Herregud, slog jag kanske fel nummer)


Killen som svarade i andra ändan undrade vilket nummer det var jag hade slagit!


Vilket jag inte alls kände för att uppge då jag har hemligt nummer och ursäktade mig kort att jag måste ha slagit fel nummer i alla hast.


Jag lade på och kollade igenom min mobil och funderade på om det nu kanske hade blivit något fel kopplat från Tele2 ( Comviq) när jag ringde till min hemtelefon. Därför väntade jag en stund och prövade därför att ringa igen och denna gång lånade jag Carolines mobil och knappade denna gång in telefonnummret för hand. Exakt samma sak hände igen, och killen i den andra ändan var inte direkt samarbetsvillig, då jag frågade honom hur sjutton han kunde vara uppkopplat till min hemtelefon. Usch, jag fick rysningar och började känna ett obehag och tyckte att det var en otäck situation som jag hade hamnat i. Jag har tidigare hört talas om "hackers" som tar sig in på andras datorer, men aldrig någonsin att hackers tar sig in på någon annans telefonnummer!! Hur sjutton kan detta vara möjligt??


Jag sa till Caroline att vi måste sätta oss i bilen och åka upp till Telia butiken.Väl där uppe så möttes vi av en ung tjej som stod bakom disken och när jag hade förklarat mitt ärende.Så stod hon bara där med halvöppen mun och gapade och sa: Jag har aldrig hört talas om detta förut. Vänta jag måste hämta min chef. Medans jag väntade på att hennes chef skulle komma, så tänkte jag. Telia anställer en sådan oerfaren personal, som inte ens kan svara på kunderna frågor....suck. Efter att ha väntat ett tag så kommer hennes chef. En kille, och jag blir tvungen att rabbla upp samma sak för honom. Han frågar vilket nummer det gäller och därefter ringer han upp från Telia butiken till mitt nummer och samma sak upprepas återigen på nytt. Tyvärr visade det sig att varken den unga tjejen eller hennes chef visste vad det var som hade hänt med min hemtelefon och dom kunde inte heller ge mig någon som helst förklaring. Jag frågade om det var så att någon hade "hackat" sig in på mitt telefonnummer (vilket jag tycker verkar vara omöjligt att göra, med tanke på dagens teknik) eller om det blivit något felkoppling ifrån någon central, men ingen utav dom visste vad det var för fel. Utan det ända dom kunde göra var att lämna det vidare till Telias tekniker som i sin tur skulle spåra vart någonstans felet låg. Av alla dessa som jag prata med både igår och idag, så har ingen varken butikpersonalen, chefen, kundtjänst ( via telefon) eller teknikerna verkar inte kunna någonting ( kanske inget ovanligt för Telias personalen) och ge mig svar på min frågor det har jag fortfarande inte fått.

Det lilla enda som jag fick veta var att ingen tekniker kommer att leta vart felet är under helgen, utan det blir först igen på måndag, som dom fortsätter med det...igen. Och hur lång tid det kommer att ta innan min hemtelefon fungerar igen.....ja säg det! Fråga Telia, men dom vet ju som sagt ändå ingenting.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards