Direktlänk till inlägg 24 oktober 2013

Time to say goodnight

Av Sandra Sterner - 24 oktober 2013 21:45

Herregud, alltså så himla trött jag är ikväll och så fort bloggen är klar så blir det direkt till sängen och lägga sig för att sussa.


Ikväll så har min granne Herr Arab tillsammans med sin familj en hejdundrade fest. Det hördes tidigare som det var någon som slog på en bongotrumma och så glada sånger på arabiska. Ja, ja, dom kanske firar någon speciell dag eller har födelsedag eller bröllopsdag att fira och såklart att man får sjunga och spela på bongotrummor, men kanske inte hela natten.


Jag har tv:n på i bakgrunden medans jag bloggar och så fort jag är klar blir det till att sova. Så trött som jag är ikväll blir det varken någon längre tv-tittande eller video film på nätet och tror inte heller jag behöver ligga sömnlös och typ räkna får" :) utan det blir antagligen att jag somnar väldigt fort.


På tal om min granne, som jag kallar för Herr Arab, och jag vet faktiskt inte hans namn, utan bara att han är arab och en väldigt trevlig, givmild och mycket nyfiken utav sig. I sommars när min balkong byggdes in och när trädgårdsbrunnen gjordes, så stod han oftast ute på sin balkong och granskade nyfiket på byggandet och log med stort smile på läpparna och sa: Bra, Bra!


- Ja, det är bara bra med oss alla!


Han skakade på huvudet och sa igen: Bra, bra!


Det blir mycket till gisse-lekar, då han inte är så väldigt bra på svenska!


Jag blir så full i skratt när jag hör hur han så mycket väl vill försöka prata svenska, men det är verkligen svårt för honom. Det skulle som för mig att lära mig prata arabiska vilket inte alls skulle funka och frågan är om jag någonsin skulle kunna lära mig det.


I alla fall så sa Herr Arab när han stod på sin balkong och kollade nyfiket ner: Alla jättefint!


- Vadå för något.....Alla jättefint.

Han gestikulerade, med båda armarna och upprepade sig: Alla jättefint!


- Aha, du menar att alla tycker det blir fint. Åh, så snällt sagt utav dig.


Häromdagen kom han ner med 2 stycken kartonger med helt nya vinglas och så hade han även med sig en stor vit porslin anka, som han så gott han kunde förklara på svenska ( arabiska kan jag definitvit inte) Herr Arab, smilade upp sig och pekade på porslin ankan: Den vara ute!


- Åh, Tack, så mycket. Du vill att jag ska ställa den på trädgårdsbrunnen.


-  Ja, ja!


Det har varit en del runt-omkring-mig och det har varit en del flängande och farande och det är klart att det tar på krafterna och ovan på det ska så gott som sköta sitt älskvärda jobb som jag verkligen trivs utmärkt på.


I morgon fredag och för Caroline del och antagligen samtliga skol/gymnasium elever så är det väl sista dagen att gå till skolan, innan det är dags för eleverna att ha Höstlov. Jaa, en del har det ju bra det och visst kan det vara skönt för eleverna att vila upp sig en vecka. Det var annat förr i tiden, när man själv var i Caroline ålder och gick i skolan inte faskiken fanns det något i skolan då som hette Höstlov!! Nej, det gjorde det verkligen inte, utan det man fick nöja sig med och vara glad över var när det var sommarlov, vinterlov, sportlov, påsklov och några enstaka studiedagar per lästermin.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards