Alla inlägg under oktober 2013

Av Sandra Sterner - 10 oktober 2013 18:55

Ja, det hör väl till nu när det är höst att man drar på sig förkylning. Inte för att det dom senaste dagarna direkt har varit minusgrader, men förra veckan var det minst 2-3 dagar som jag märkte att det var minusgrader ute. Brrr, så kallt det var och antar att det var då som jag kylde av mig rejält och drog förkylningen jag har nu och det gör riktigt ont i halsen, det river förjävligt när jag försöker dricka eller äta någonting. Det är ju inte så att man är beredd i början av oktober att man ska mötas av minusgrader på morgonen. Att sätta ner sig i bilsätet och känna att röven frysa till IS och bli alldeles kall. Detta fick mig att tänkta på det något lustiga ordspråket, som för mig någon okänd person kläckt en gång i tiden. Det var så kallt att jag frös arslet av mig! Ja, inte nog med det så skulle jag samtliga utav alla rutor på bilen skarpas och där får man stå och kämpa med isen som håller sitt grepp på rutorna...usch för vintern, minusgrader och snö.


Denna månad är en mer en vanligt hektisk månad och förutom att jobba heltid, så är det en massa möten inplanerade, och det gäller att pussla med tider och gå något tidigare från jobbet. Tack och lov så slutar vi tidigt på fredagarna och det känns ju super lyxigt att man får gå lite tidigare denna dag.

Av Sandra Sterner - 7 oktober 2013 19:35

Just nu på TV 3 går Amerikan got talent och juryn består utav 4 personer, men endast 3 utav dom kommer jag skiriva om. Den första är en kille vid namn Howard Stern ( sätter man dit ER på slutet så blir det mitt efternamn: Sterner :) Denna kille är en inflytelserik komiker och radio - och TV-personlighet. Sedan har vi även den före detta supermodellen och även numera av Programledare av bl.a Projekt Runway: Heidi Klum som med ett P efter sitt efternamn blir Klump och som på engelska blir Lump. Den 3:e jurymedlemen är ingen mindre en utav tjejerna från Spice Girl Melanie Brown och så lustigt att just helt Brown i efternamn och just vara brun! Hmm, jag tror jag ska gå och byta mitt efternamn till White eller Snow....

 

Det var svårt för mig att komma till ro igår och somna, och det blev till ( likt en karusell) som jag snurrade runt i sängen och provade olika sorts sovställningar, men den där "John Blund" ville liksom inte komma och strö sitt sömnpulver och där låg jag och försökte räkna får...:) men det gick inte. Hmm, kan mycket väl tänka mig att det kan bero på att jag sov ända fram till 11.30-tiden och sover man så länge så kan det ju vara svårt att somna när man går och lägger sig på kvällen. Slog på tv:n, men inget sevärt på någon utav alla mina tv-kanaler. Så det blev till att slå igång datorn och gå in på Dreamfilm som  helt GRATIS  visning av olika sorts filmer. Jag fick häromdagen en fråga om vilka sorts filmer det är som tillhör mina favoriter och som nummer:


1. Thriller


2. Rysare/Skräck


3. Drama


4. Musikal


Så igår blev det en spännande Thriller som jag kollade på och när den väl var slut så var klockan över midnatt och nu var mina ögonlock så tunga att det bara var att stänga ner datorn och lägga sig ner i sängen och nu var det inga som helst problem att somna utan snart var jag i drömmarnas land....zzzzzz.

Nu är det bara en födelsedagsbarn kvar att Gratulera och även om vi firade henne lite i förväg i lördags så är det inte förrän den 22.a oktober som Nova fyller 6 år.

 

 

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2013 12:54

Fy fan alltså vilket super dåligt humör jag vaknade upp till nu på förmiddagen. Hmm, till skillnad från igår då jag vaknade upp strax efter 8-tiden, men idag låg jag och sussade i sängen ända fram ju  till 11.30. Tror anledningen till att jag känner mig så ilsk, arg, upprörd har att göra med hur Janne igår satt och predikade och försökte övertala mig ( vilket personer över huvudet taget har svårt att göra med mig) att INSE ( enligt honom) hur fantastiskt bra det skulle vara om man skulle vara kommunist.


- Fy, fan....ALDRIG NÅGONSIN att jag kommer ge ens minsta sympati eller min röst för sådant skitparti! Nu är det färdigdiskuterad om detta och kommer inte ta upp det här flera gånger i min blogg!


Det blev så att Caroline följde med Nina och Nova hem till Johan igår och det var för att varken Johan eller Lizzy kunde komma igår då vi firade Caroline 13-årsdag i efterskott. Istället blev det så Caroline blev uppvaktad och firad för 3:e gången.


Jag är sällan en sådan som har mardrömmar, men i natt hade jag en ( för mig) en fruktandsvärd, hemsk mardröm och vaknade upp med ett ryck alldeles kallsvettig! Mardrömmen var att jag hade ( Tack gode Gud att det vara en hemsk mardröm) men i alla fall som drömde jag att jag hade blivit tillsammans med Carolines pappa Jonny och DESSUTOM gått och blivit GRAVID och vi fick ytterligare en flicka, och det var i det ögonblicket jag vaknade upp med ett ryck och alldeles kallsvettig...usch vilken hemsk dröm!


Nu över till något helt annat och det är familjen fredags underhållning.

I fredags var det ju dags för den 2:a final veckan utav Idol och det är ju lite utav en tradition att se på det programmet. Både jag och Caroline har skrattat mycket åt dessa uttagningar på sådana som "tror" sig kunna sjunga och är i princip helt tondöva, men vågar ändå ge sig själva en chans att gå på Idol casting uttagning och sjunga. Men såklart så finns det bland dom tondöva och dom som enbart vill spexa framför kameran, också en hel del duktiga talaningar som visar sig ha både väldigt bra sångröst, scenframträdande, utstrålning och allt det där fullkomliga som krävs för att bli en lovande artist. En som både jag och Caroline tyckte sjung bra och hade enorm utrålning på scen och även en egen stil ( vilket jag värdesätter väldigt mycket hos personer) att våga sticka ut och inte se ut som typ alla andra. Den som jag menar var den sångbegåvade och duktiga: Juliette. Som från början hade röstas fram till en utav finalsiterna, men sedan i slutkampen när dessa 13 deltagare skulle bli 12 och det stod mellan henne och Sandra, och hon röstades ut.

Jag hade i och för sig trott eller åtminstående hoppats på att Juliette skulle tillhöra en utav dom starkaste deltagarna i Idol. Det finns dom några utav årets Idol tjejer som jag hellre hade sett inte velat ha med och sett eller snarare hört med mina öron så tycker inte jag att Elin eller Matilda är speciellt sångbegåvade och någon utav dessa 2 hade jag hellre sätt att en utav dessa plaster hade gått till Juliette.


Däremot säger jag bara Wow, efter att i fredags ha hört Miriam sjunga en låt av Michael Jackson. Denna något annorlunda stylad tjej kan verkligen sjunga och vilken scennärvaro. Hon fick ju med i det närmaste hela publiken att sjunga med och det måste ju verkligen kännas när man står där på scen och får med sig publiken att sjunga med.


En annan tjej som jag också tyckt tidigare har sjungit helt okej är Sandra. Men tyvärr så gav sig hon i fredags sig en sådan enormt svår text och det skar sig flera gånger och den fina filmusiken som är tillhör filmen "Bodyguard" blev helt söndersjungen. Det finns bara en som kan sjunga och ta dessa höga toner till denna låt på ett sådant otroligt vackert sätt att man får rysningar och det är Whitney Houston.


Däremot så funderar jag och undrar vem sjutton är det som ser till att styla programledaren Pär Lernström...? Var det ingen mera än mig som reagerade på hans styling i fredags. Hans byxor var för korta och även alldeles för trång och hela hans " hmm, paket" syntes bukta ut i dom alldeles för trånga och för korta byxorna. Likaså var den med kavajen, som enligt mig såg ut att vara flera nummer för små och den nedersta knappen såg inte ut som den kunde knäppas igen. Ja, ja, inte vet jag vad det är för sorts stylist som stylar Pär, men man tycker ju ändå att dom ska kunna klä programledare som har tusentals tittare varje vecka något bätte.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 5 oktober 2013 20:15

I morse så vaknade jag pigg och utvilad strax efter klockan 8 på morgonen och kände att det inte längre gick att sova eller ligga och dra sig i sängen längre. Jag hade ända sedan jag fick det överraskade sms:et av Nina tidigare i veckan att hon hade tänkt komma ner från Västerås med sin familj och hälsa på sin mamma och pappa denna helg.

Hoppade gladligen upp ur sängen och nynnade ( vilket jag brukar göra när jag är på gott humör) när jag gjorde ordning frukost. Det är ju inte direkt likt mig att vakna så här tidigt på helgerna, och inte hade jag kommit speciellt tidigt i säng kvällen innan. Men den som väntar på besök av sin käraste dotter då kan man ju inte ligga kvar och sova eller dra sig i sängen hela eller halva förmiddagen, som det oftast brukar bli på helgerna när jag är ledig.


Jag behövde inhandla en del grejer innan Nina och hennes familj skulle komma. Så det blev en tur till Port 73 ( tycker fortfarande det är ett sådan lustigt val av namn på ett ställe) men i alla fall det finns en del småbutiker och så numera även matjätten Willys och så även förstås där jag för det mesta väljer att handla Coop Forum. Då jag var ute i så pass god tid så var det inte heller så värst mycket folk i rörelse ute vid den tiden. Däremot något som stör mig så inåt helvete mycket är alla dessa jävla försäljare av alla de slag som står utanför kassorna och även inne på Port 73 som mer eller mindre FLYGER PÅ EN och uppmanar en att köpa eller teckna något abonnemang av något slag. Idag var det 2 gamla tanter som stod med sina bössor och skakade på dom, både jag och mitt sällskap fick dessa bössor skakade bara några centimeter från våra ansikten och man kunde inte undgå att läsa den stora röda texten: RÄDDA VÄRLDENS BARN!! Jag skakade bara på huvudet, men dom gamla tanterna fortsatte promt på att hårt ruska dessa bössor fram-och-tillbaka och samtidigt ropa ut: RÄDDA VÄRLDENS BARN!! Jag försökte så gott det gick att skynda mig förbi dessa 2 över förfriskade ( verkade nästan som dom var berusade, som dom gick igång) tanter. Varpå mitt sällskap fick nog och avbröt dom med att inte vara så högljudda av sig.


Herregud, alltså var sjutton gick dom på och fick en snabb tanke och undrade verkligen om dom pengarna dom nu lyckades samla ihop verkligen skulle gå till Världens Barn eller tror snarare att det gick till deras insamlade pengar går till något helt annat. Jag tycker det inte är det minsta roligt och ser det med avsmak och avsky att bli påflugen mot sin vilja av dessa hänsynlösa parasiter till försäljare, tiggare eller insamlare av något slag. Vill jag KÖPA något så går jag eller loggar in på nätet och köper det.


Väl hemma igen blev det till att packa upp dom 4 matkassarna och sedan ta det lugnt och softa innan Nina och hennes familj skulle komma. Pling plong hördes det på ytterdörren strax innan 14.30-tiden Vi hade tidigare kommit överens att dom skulle komma vid 2-tiden, men det var Nina som hade kört ifrån Johan ( Ninas pappa) och det hade kanske även varit lite trafik, men nu så var i alla fall dom framme. Det blev mitt yrväder Caroline, som öppnade och utanför så var det första man såg söta Nova, som hade dragit iväg riktigt ordenligt i längden och blivit lång. Det visades även sedan sist vi sågs i somras att sötnosen Nova, även hade tappat 2 utav sina mjölkisar och upp hade ploppat 2 stora tänder som synes väl. Då min köksplats inte är större en att 4 personer får plats, så fick alla tag lov att ta plats i den stora svarta skinnsoffan. Jag hade gjort ordning paj och fixat ordning bakelser för vi skulle även fira Caroline som fyllde 13 år i torsdags och så även fira lite i förskott Nova, som fyller 6 år den 22:a oktober.



   

 Mor och dotter kollar in gamla bilder på datorn....



 

   Vilket fick Nina att brista ut i gapskratt :)


Vi satt och pratade och babblade på om allt och kollade på min dator på gamla bilder, som Nina fick världens skrattanfall åt. Japp, det var gamla tider det och alla har vi varit små och blir oavsett vi vill eller inte äldre.


Jag och Janne kom in i olika diskussioner, som vi helt och hållet är på så olika plan på som möjligt. Det är ju faktiskt så att ALLA människor kan ju faktiskt INTE tycka lika om precis allting. Det skulle jag vara bra märkligt om det nu vara så att varenda kotte i världen skulle tycka precis samma sak om allting. Idag blev det tyvärr (skulle jag vilja säga) inte så värst bra samtals dialog mellan mig och min svärson och det skar sig riktigt förbaskat illa.


Det är inget som jag hymlar med eller döljer, och har även skrivit det tidigare i min blogg. Just när det gäller att snacka om politik så kan det bli ett laddat och hett ämne. Men jag kommer nog aldrig ändra mig vart det gäller för mig vart jag står politisk och det är så långt åt högern man kan komma, och väljer att lägga min röst när det är val på moderaterna. Däremot Janne han har en helt annan åsikt och ger sin syn på saken ( vilket han får) men det får gå en viss gräns för hur långt man går och snackar en massa skit om både ett det enda efter det andra innan för mina väggar i mitt hem. Jag bad han vid flertal gånger sluta upp, men han gav sig inte, utan predikade hur bra istället det skulle vara om man är kommunist och alla människor skulle ha det lika bra. Det lilla jag vet om kommunisterna är inget annat en förfall och det tillhör även det forntida och gamla. Jag skulle vilja kalla det ett stort skämt om det enbart skulle vara staden som skulle kunna vara ägare av allting. Alla dessa egna små eller stora företagare, då skulle det inte finnas några sådana?

-

- Usch, tvi vale för sådana parti, men det är upp till Jan om han vill stödja och lägga sin röst på kommunisterna. Jag för min del väljer att fortsätta rösta på moderaterna.'

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 4 oktober 2013 19:55

Igår så fyllde min yngsta dotter 13-år och har nu gått in i det första året som tonåring.



  


Grattis Caroline 13 år.


Precis likt sina bröder, alla fyra faktiskt skulle jag vilja påstå så älskar hon allt som har att göra med nya spelkonsoller och dataspel. Så det var ju ingen direkt förvåning att hon hade önskat sig ytterligare ÄNNU en ny spelkonsol till samlingen.


Ja, nog märks det att utvecklingen går framåt var det gäller tekniken att få fram nyare och moderna spelkonsoller och dataspel. Hmm, det var verkligen helt annat när man själv var yngre och bodde hemma. Det var förstås inte tal om att inneha en persondator i hemmet på 70-talet. Vi fyra syskon ( minstingen Cilla föddes först efter det att jag hade flyttat hemifrån) men vi övriga syskon fick samsas så gott det gick med en stor färg tv i vardagsrummet. Minns att pappa en gång kom hem med sprillans nytt tv-spel som var en enormt stor spelkonsol som man kopplade till tv:n. Det gick typ att spela 2-3 olika spel på den och vi ungar tyckte det förstås var skitroligt med det allra senaste. Ja, det var gamla goda eller snarare omoderna tider det.


I morgon blir det besök av mina käraste: Nina, Janne och sötnosen Nova, som har åkt långa vägen från Västerås till huvudstaden för att besöka både mig och så även Ninas pappa Johan, som dom oftast bor hos när dom är här och hälsar på släkten. Sist dom var här så var det sommar och sol och min inbyggda altan hade precis blivit färdigbyggd, så vi satt mestadels därute och bara myste och njöt och hade som alltid när vi träffas en massa att snacka om.


Idag viv lunchtid blev jag varse att det ute i lunchrummet på jobbet var uppdukat med en massa smarriga, nygräddade kanelbullar. Varsågod, bara att ta, stod det på en skylt.


- Aha, det var visst idag det var dags att även komma på att "Fira Kanelbullensdag"


Jag kollade upp vem det var som kom på den själva iden med att komma på en dag med att fira Kanelbullensdag. Det stod följande: Kanelbullens dag infaller den 4 oktober och är i temadag, som är instiftad av  Kaeth Gardestedt, som vid den aktuella tiden år 1999 då hon kom på iden med att fira Kanelbullensdag den 4 oktober projektansvarig på Hembakningsrådet.



  


Idag Kanelbullens födelsedag, i alla fall om man ska tro denna kvinnliga Kaeth Gardestedt, som kom på det för 14 år sedan. Konstigt nog att ingen kommit på det tidigare för Kanelbullar har ju funnits i åratal. :)



 

 

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 2 oktober 2013 19:05

Ja, det vore nu på tiden att damma av bloggen och uppdaterna den på nytt.


Det har gått och blivit lillördag och halva arbetsveckan har gått nu återstår det 2 dagar kvar att jobba och sedan blir det weekend och unna sig sovmorgon på mornarna.Nu har man i alla fall landat hemma i soffan efter en strålande dag på jobbet, och det är verkligen mycket att göra, men det gör inte mig det minsta, och tycker dagarna går så fort när man har att göra hela tiden.


I morse så möttes man återigen utav minusgrader ute och bilen var förstås full med frost. Pappas gamla bil som fortfarande ( helt obegripligt) men den tycks ännu rulla. Men dock är den något svårstartad när det är minusgrader ute, men när den väl blivit varm så rullar den i alla fall. Fast med gamla bilar så får man numera vara lite extra försiktig att inte stampa plattan i botten på motorväg, för fy fan alltså var bilen skakar när man kommit upp i en viss hastighet. Hmm, frågan är om "Gamla bettan" klarar av denna vinter....de la vi få se...:)


Ikväll har jag även tvättstugan, det är för det för det mesta ( om man nu inte vill tvätta klockan 7 på morgonen) men att ställa klockan på alarm på helgen för att gå till tvättstugan det finns bara inte i min värld. Så därför blir det till att sätta upp sig på den sista tvättiden och springa fram-och-tillbaka, mellan hemmet och tvättstugan.

Det är mycket med födelsedagar under hösten, min mamma i början av september, Tobias som fyllde myndig den 25:e. I morgon blir det min minsta som blir tonåring, men man kan lugnt säga att hennes tonårstrots har pågått ett bra tag. Då det är många utav hennes syskon som jobbar, går på gymnasium, bor i Västerås, så blir det istället att vi tar ett större firande utav Caroline till denna helg.Jag hade tänkt fråga om Caroline pappa Jonny ville komma och fira sin dotter, men tydligen så har han gått och bytt nummer och hänvisning saknas, men relationen mellan Caroline och hennes far är ju inte direkt så fungerande.


Igår fick jag ett sms från min stora tjej Nina, som undrade om vi skulle vara hemma i helgen. Dom hade nämligen tänkta bila (och kanske är det så att det är Nina som kör ) ifrån Västerås. Nu blir en händelserik helg att se fram emot både firande tillsammans med hennes syskon och få kärt besök av Nina, Janne och så Nova, som också firar sin 6:e födelsedag den 22:a oktober.


En annan sak som också är inplanerad till den 22:a oktober och det är så att sedan en tid tillbaka så bestämde en specialist tandläkare som Caroline går hos att hon i överkäken behöver ha tandställning.

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards