Alla inlägg den 8 mars 2013

Av Sandra Sterner - 8 mars 2013 19:20

Jag fick ett kommentar som jag tyckter är värld att få sig en publicering i bloggen:



Men om du hade vänt på det hela då? Din kollega går på lunch/rast/toa och du blir själv lämnad i butiken. Du står hänger vid kassan och en kund kommer fram till dig och frågar om hjälp. Som säljare ska du ge 100% i service och du måste lämna kassan för att ge kunden service. Om du svarar med att du inte kan ge kunden service för att du måste "passa" kassan så kommer många inte vilja sätta sin fot i den butiken igen. Därför ska man hjälpa kunden tills den känner sig nöjd. Hade du lämnat kunden mitt i allt bara för att ta kassan? Sen så är det självklart att den som man har hjälpt med att hitta rätt produkt ska få betala först för den personen kanske hade redan stått i en lång kö innan? Jag tycker att Schyler gjorde allting rätt i det du har beskrivit. Vi är bara männsikor och för att inte bli sönderstressad så tar man EN KUND i taget. Jag tycker att du var väldigt otrevlig och att du helt enkelt bara överreagerade för att du fick stå i kö några minuter för länge. Sen för att avsluta min långa kommentar så undrar jag vad hennes chef Tobias sade till dig?


Hej!

 

Javisst ska du "Sören" få ett svar från mig. Din kommentar väljer jag även att lägga ut som ett inlägg på bloggen så att ingen missar det!


Då jag tidigare under många år har jobbat inom butik ( främst med kläder) och har då fått veta att man INTE ska lämna kassan övergiven. Om man vet att det knappast är några kunder inne i butiken så kan man stå i närheten av kassan och plockla med någonting, men man ska vara vaksam och beredd på att när-som-helst kan det komma in kunder i butiken och om det är så att dom funnit en vara som du gärna vill köpa så vill man ju som Kund ( tror även du ville att kassorna ska vara bemannade i dom butikerna du besöker) Om det är så att man som butiks biträde är ensam i butiken ( vilket kanske inte är det bästa för kunderna som gärna vill betala för sina varor)så borde det ändå finnas någon form av "backup" som kan hoppa in och ta kassan.

Jag kan tyvärr inte hålla med dig angående att butiksbiträdet:Schyler höll på med en och samma kund i 15 minuter!


Då jag redan tidigare hade påpekat att jag ville betala men det gick inte då det butiksbiträdet som befann sig i butiken var så fullt upptagen med en annan kund. Du "Sören" (eller vad du nu heter)skriver att det är Självklart att den kunden som butiksbiträdet har hjälpt ute i butiken ska gå före hela kön.

Jag antar att du skriver enbart för att provocera, men det tar tyvärr inte som bloggerska på mig.

Men du tycker visst det är helt Okej för kunder som får hjälp ute på golvet att gå före dom som redan ställt sig i kön för att vänta på att få betala..? Skulle du själv vilja ställa dig och stå och vänta i flera minuter vid en tom kassa i t.ex matbutiken eller klädbutik och när det väl kommer en kassörska ska hon ta den kunden, som hon var ute och hjälpt på golvet....före alla andra som redan står i kön..?

Du skriver även att kunderna ska få 100% service! Gäller det bara för dom kunderna som frågar om råd på golvet om dom olika sorternas produkter!? Dom andra kunderna som ställt sig i kön till kassan och önskar få betala för sina varor, ska inte dom kunderna också få 100% service i butiken?

Jag tycker att samtliga kunder ska behandlas väl och vill man som kund betala i en kassa, så måste bara butiksbiträderna förstå att man måste "ursäkta" sig och säga att: Du kan få hjälp om en liten stund, men det står kundern i kassan som gärna vill betala!

I detta fall så blev det käpprakt helt åt skogen, med precis allting. Du skriver att om denna kund antaligen inte skulle sätta sin fot i butiken någon mera gång om hon nu inte fick 100 % service. Nog fick hon det alltid och kommer säkerligen tillbaka dit flera gånger.

Jag däremot har efter den inträffade incidenten helt valt att helt sluta handla kosmetika på Kicks.

Jag hoppas du är nöjd med mitt svar.

//

Sandra

 

 

Av Sandra Sterner - 8 mars 2013 18:27

Fredagen är alltid lika välkommen och nu börjar den efterlängtade helgen, som går alldeles för fort.

Tjoho, så glad jag blir över att vädergudarna under ett par dagar har bjudit på solsken och det är ju något som man verkligen har saknat, and I really like to walk in the sunshine.


Just det har jag inte skrivit på några dagar och tänkte berätta om den där incidentensom inträffade på butiken Kicks förra lördagen. Jag skrev ju att jag skulle ta och ringa till butikschefen Tobias, men valde att gå snäppet högre upp och valde istället kontakta huvudkontoret och började med att ringa och därefter skriva ett långt brev. Jag fick ett svar där dom beklagade sig över det som hade inträffat och att personalen i butiken fått nya instruktioner på att ta sig till kassan när det är kunder som vill betala.

Jag bara "JAHA" vadå instruktioner på att personalen ska ta sig till den tomma övergivna kassan när kunderna vill betala......???


Hallååå! Det måste väl ändå varenda en förstå som jobbar inom handeln och framför allt ska det stå (åtminstonde ) en personal i kassan.


Nu var jag förbi och in i Port 73 igår, men har valt efter det som hände förra helgen att inte handla i den butiken någon mera gång. Däremot när jag gick förbi utanför så tittade jag in och blev lite överraskad då jag ser att det står en personal bakom kassadisken.....Bravo!


Nu över till en annan sak som står både mig och Caroline väldigt nära och det är musik utav nästan all dess slag ( bortsett från att jag INTE lyssnar på klassikt, opera, folkmusik ) men annars är ju nog en riktig stor allätare eller livsnjutare att lyssna och även sjunga.


I morgon så är det ju den stora finalen i Melodifestivalen och nu har man lyssnat sig igenom dom 4 deltävlingarna och så har dom artisterna som tog sig till 2:chansen fått göra upp och där fick plockades det ut ytterligare 2-till, som får vara med och göra upp i morgon.

Så som jag ser det så tror jag att den där underliga ( men mycket sångbegåvade) kufen vid artist namn YOHIO ( men hans riktiga namn är ju Kevin) men min känsla ( men kan ha fel) säger att hans melodi: Heartbreak Hotel kan vinna. Däremot om man ska gå och döma efter: Show, som är färgstark och glittriga och som även bjuder på en hel del humor och man kan inte låta bli att dra på smile bandet, då kan man ju hoppas på att det är " Den första "Skaka-rumpa" bananen som vinner musik-spektaklet i morgon.

 

 

 

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards