Alla inlägg den 12 mars 2013

Av Sandra Sterner - 12 mars 2013 20:53

Jaha, ja, det här med att vara förkyld, det är verkligen inget man uppskattar. I morse vaknade jag upp innan alarmet hade gått igen och tror att anledningen till att jag vaknade upp tidigare än vanligt, var att jag under natten legat och sovit med munnen öppen. Förkylningen hade tagit en ny vändning och från tidigare ( igår) då kranen rann i princip hela tiden, så var den nu istället IGENTÄPPT!


Så under natten för att inskaffa syre så var jag tvungen att andas genom en vidöppen mun istället för näsborrarna. Så det som antagligen till att jag vaknade upp tidigare i morse, var helt enklet att jag var i det närmaste uttorkad i munnen och tungan kändes som en sandpapper. Fy, sjutton för att vara förkyld ena dagen så rinner det droppar det från näsan och typ dagen efter så blir det helt igentäppt.


Jag var så torr i munnen att det knappt gick och stänga igen och det kändes verkligen olustigt och konstigt att det inte gick att stänga munnen. Så iväg ut till köket och svepte ett stort glas med kallt vatten och jösses vilken skön känsla att tillföra västska nerför halsen och därefter känna att munnen återfick sitt naturliga PH-värde i munnen. Därefter för att se till att syretillförseln till näsan skulle fungera någorlunda så var jag tvungen att ta bort det igentäppta och sprayade med Nezeril.


Dagen på jobbet har gått i väldigt fart och det har att varit att göra hela tiden, men faktiskt så funkar jag bäst att jobba när det finns att göra hela tiden.

När jag kom hem så upptäckte jag att jag fått en avi från posten att mina nya skor som jag beställde från Bubbleroom.


Jag har alltid varit mycket förtjust i kläder, skor, design och styling och shoppar likaväl på nätet som inne i stan bland butikerna. Jag brydde mig inte ens om att ta av mig ytterkläderna, utan vände på klacken direkt i dörren och lämnade bilen hemma på parkeringen och promenerade upp till centrum. Den gulliga trevliga tjejen i kassan gick bakom en vägg och kom ut med ett mindre paket och jag blev så ivrig att jag på plats öppnade paketet. Så fick jag se skorna och dom var ju precis så snygga som jag minns dom från bilden jag hade sett.


Men inte fasiken heller att dessa par snygga skor kommer passa mig. Jag kan knappast påstå att jag tillhör den skaran av folk så har "mini" fötter, utan skulle snarare kalla mig: Miss BIG FOOT!   


 


Det kanske skulle rätt så lustigt ut om man som jag är 1.74 cm skulle ha typ storlek 36-37 i skostorlek. Visste ni förresten detta: Kroppens sammansättning och kroppsdelars proportion till varandra. T ex att foten är lika lång som underarmen, handflatan lika stor som huvudet och att din längd motsvarar längden, från fingertopp till fingertopp, om du sträcker ut armarna från sidorna.


En annan sak är också att under mina första 5 graviditerna så samlade min kropp på sig en massa väska och både fingarna och fötterna växte. Det var så pass illa och mina fingar att svullnat upp som tjocka, små korvar ( typ bara från ena dagen till den andra) och jag tänkte att det är nog bäst att jag tar av min förlovningsringen och vigselringen. Jag kämpade och slet och efter mycket möda så fick jag till slut av mig vigselringen, men förlovningen ringen vill inte ge med sig från fingret hur mycket jag en slet och drog. Jag minns att jag försökte med både olja och tvål, men det gick inte och ju längre jag höll på att slita desto svullnade fingert upp ännu mera och till slut drabbade jag nästan av panik och det hela slutade med att Johan fick knipsa upp ringen.


Under mina första 5 graviditeter så har både mina fingrar och fötter inom loppet av ett par månader kunnat återgå till sina normala skostorlek och hade 39-40. Så när jag väntade Caroline, så upprepades samma procedur igen och denna gång så såg jag i god tid att ta av mig ringarna. Det var ju att vänta att både fingarna och fötterna skulle svullna upp och det blev till att köpa sig större storlekar i både kläder och SKOR!


Dessvärre så upptäckte jag efter att det hade gått ett bra tag att mina fötter i verkade återgå till den tidigare storleken jag hade haft, utan det var bara att inse fakta, att fötterna hade ( för mig olyckligtvis) vuxit sig en storlek och fick nu leta efter skor i storlek 41.


Dessa skor beställde jag  från Bubbleroom, i storlek 41, men ser redan utanpå att dessa par skor är absolut inga 41:or utan snarare ser det ut att vara en betydligt mindre storlek.


 


Blir såklart både besviken och ledsen, när jag ser inser att dessa skor inte kommer att få plats på mina pråmar till fötter....och mycket riktigt så hade jag helt rätt för när jag vänder på skorna upp-och-ner så står det 38.


Ja, min gläjde för dom nya skorna blev kortvarig och det var bara att returnera och skicka tillbaka skorna.


 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards