Direktlänk till inlägg 16 september 2014

Söndagens utflyktmål

Av Sandra Sterner - 16 september 2014 22:08

Jag skulle egentligen ha bloggat igår men kände att jag inte orkade, utan gick och lade mig redan strax efter 20-tiden och somnade nästan på stört. Det var helt klart gårdagen söndagen som hade tagit slut på alla min kraft och ork. Så nu kommer alltså en resumé om helgen som gått. Det kommer att bli en hel del att läsa och ska försöka tänka på att dela upp mitt blogginlägg i olika stycken så att det kanske blir lite lättare för mina läsare att ögna igenom allt det jag skriva.


Det är lika bra att börja från början och det har alltmer blivit så att jag vaknar alltmer tidigare och tidigare även när jag är ledig. Både på lördagen och söndagen så vaknade jag redan omkring 8-tiden och kände mig så utvilad och pigg att det inte längre gick att ligga kvar i sängen och dra sig. Utan istället blev det upp och hoppa och ligga och dra sig hela dagen är numera ( känns det som) ett minne blott. Utan istället tar jag vara på dagen och ser till att komma upp tidigare. När jag tänker tillbaka och minns att jag alltid förr var så fruktandsvärt morgontrött och i det närmaste var jag nog mera död en levande när alarmet på klockan ringde tidigt på morgonen.


Denna helg så frågade jag Caroline om hon hade några önskemål vad hon ville göra.Caroline funderade en liten stund över frågan jag hade ställt och sedan sa hon att hon väldigt gärna skulle vilja gå på Gröna Lund än gång till. Jag för min del trodde Caroline gått klart på allt som har med tivoli och Grönan för i år. Hittills i år så har det blivit 3 Gröna Lund besök, Ösmo marknaden och där fanns det också ett mindre tivoli och i Västerhaninge så var det i sommars ett större tivoli. Men min dotter tycks aldrig ledsna och bli uttråkad av alla dessa åkattraktioner som snurras kastas omkring eller åker Berg-och-dalbana. Det blev alltså så att vi planerade in det 4:e och absolut det sista besöket på Gröna Lund för i år i söndags och hoppades verkligen att det inte skulle vara lika mycket folk där som dom tidigare gångerna vi varit där. Vi åkte i god tid hemifrån för att vara framme vid Grönan när dom öppnade vid 12-tiden. Jag brukar alltid välja och föredra att parkera min bil på fina, tjusiga och flotta Östermalm. Svängde upp på Banergatan och precis i början av den gatan så ser jag en bil svänga ut från en parkeringsplats.


- Åh, vilken förbaskad tur jag ska ha och sa till Caroline som satt bredvid mig att nu blir det en parkeringsplats ledig. Jag körde upp jämsides med bilen som stod framför och lade in backen för att börja backa in. Plötsligt utan någon som helst förvarning så kliver absolut världens korkaste brud ut mitt i den rutan som jag ska parkera min bil i.


Jag trycker på min på knappen för att veva ner fönstret på passagerarsidan och säger till tjejen som verkligen står MITT I VÄGEN!!!


- Ursäkta mig, men skulle du kunna flytta lite på dig så jag kan parkera min bil.


- Ja står här för jag paxar den här rutan.


Jag trodde först jag hade hört fel och var bara tvungen att liksom upprepa den dumma bruden ord: Vaddå paxa eller hålla en parkeringsplats. Vart har du bilen då....


- Jag har ingen bil, utan snart så kommer en som ska ha den här rutan.


Jag tänkte alltså på riktigt att jag måste verkligen ha med en riktig dåre att göra. Och jag som verkligen tidigare har trott att på flotta, tjusiga och fina Östermalm där bor dom rika, fina och lite mera märkvärdiga människorna. Men efter detta som hände i söndags förmiddag så hade jag med en riktig galen och tokig tjej att göra.Jag försökte snällt resonera med henne att man inte bara kan hoppa ut från trottoaren när jag är på väg att backa in min bil på en ledig parkeringsplats.


- Det måste du väl ändå fatta att man inte boka eller paxa parkeringsplatser..? Hur skulle det se ut om man liksom i förväg kunde be ens vänner eller släktingar hoppa ut från trottoaren när man är inne i stan för att hålla en ledig parkeringsplats? Det är först till kvarn som gäller.


Då började tjejen snacka om att VI bor här.


- Jaha, och vilka är VI...??!! Så du anser alltså på fullaste allvar bara för att du nu påstår att du bor på Östermalm så anser du att du skulle ha förtur på dom lediga parkeringsplatserna. Vad jag kan se så står det inte " Förhyrd parkeringsplats" så vänligen flytta lite på dig så att jag kan backa in i rutan nu.Jag började försiktig backa in i rutan och då börjar denna otroligt dumma och korkade brud utfärda en massa sparkar och slag emot min bil. Jag och även såklart Caroline blev nu ordenligt rädda och jag var på vippen att köra därifrån med en rivstart. Just då jag var på väg att köra därifrån för det kändes som det var lika bra. Denna knäppa, dumma brud, visade sig vara en riktig dåre och när hon började gå till anfall med sparkar och slag på min bil var det lika bra att åka därifrån illa kvickt. Jag hann aldrig lämna rutan innan tjejen som hade gått runt bilen och var på min sida och innan jag hann blinka så hade hon slitit upp min förardörr. Allt gick så väldigt fort efter det att hon började gå bärsärkagång på min bil tills hon sedan hade sprungit över till min sida och slitit upp min förardörr.


Jag förstod att denna tjej inte var helt frisk och antagligen var i behov av vård. Såhär fruktandsvärt illa uppför man sig inte och särskilt inte på Östermalm. Jag greppade tag i min mobil och ringde 112 och berättade att en galen kvinna befann sig på Banergatan. Dom skulle genast skicka en patrull till platsen. Just när jag avslutat samtalet med polisen så kör en annan bil upp jämsides med min och äldre herre vet inte om det var hennes far eller kanske rent utav hennes mentalvårdare och säger någonting till tjejen. Det som utspelar sig efter detta är att man skulle kunna tro eller hoppas på att den tjejen hoppar in i bilen. Nej, då istället så börjar hon springa utmed dom framförvarande bilarna som stod parkerade på gatan. Jag fotade med min mobil nummerplåten på bilen som körde efter den springande tjejen. Strax därefter så kom tack och lov polisen, 2 stycken supersnälla och trevliga killar som hjälpte mig att ta upp en anmälan.


Jag var lite efter det att poliserna hade åkt vidare lite chockad och några tårar letade sig fram ur ögonvrån så att mascaran rann utmed kinderna, och tack och lov för att solglasögonen kunde dölja lite utav det medans vi promenerade vägen fram mot Gröna Lund. Det räckte för mig att få se min dotters glädje, iver, lycka och höra hennes skratt och wiiiii när hon åker alla åkattraktioner för att för stunden glömma den otäcka incidenten som hade hänt tidigare. Då nu snart säsongen för tivoli stänger snart så får man ju se till att ta vara all den tid och utnyttja åkbandet till fullo. Så från strax efter 12.30 till 20.00 när Gröna Lund stängde var vi där. När vi kom hem så blev det bara lite kvällsfika och sedan stupade vi både i säng.

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards