Direktlänk till inlägg 30 september 2014

Tisdag kväll

Av Sandra Sterner - 30 september 2014 20:45

Ja, det var ett tag sedan jag sist skrev och nu i kväll blir det nya uppdateringar.

Tänka sig att det är sista dagen på September månad och i morgon är vi inne i Oktober månad. Nu är det verkligen höst och det märks särskilt på bladen på träden som nu skimrar i rött, gult, grönt och som man dagligen ser sakta dala ner på marken. Likaså så blir det ju kolsvart redan innan före 20-tiden. Och snart är vi där då det mörkt både när man går upp och åker till jobbet och likaså är det mörkt när man slutar jobbet och ska åka hem. Så ledsen och nere man är inne i den här årstiden och större delen av dygnet är mörk och trist. Så därför får man lov att ta till vara på dom små solljusglimtarna man får ta del utav på hösten och vintern.


I fredags direkt efter jobbet plockade jag upp Caroline med bilen och sedan åkte vi till Skärholmen centrum. Jag gillar det stora centrumet som är i 2 plan och både inne och utanför finns det många spännande butiker. För dryga 2 år sedan jobbade jag i en butik i Skärholmen och trivdes där väldigt bra, men den alldeles för långa resvägen och dom sena arbetstiderna var ingen höjdare. Var nästan aldrig hemma förrän vid närmare 19-tiden på kvällarna och det fanns inte alls så mycket mera att göra en typ äta litegrann och sedan kanske om man orkade se en liten stund på tv:n innan man stupade i säng.

Nu jobbar jag med liknade grejer men har bara 10-15 minuter med bil till jobbet och arbetstiderna kan ju absolut inte bli bättre. Framför allt på fredagarna då vi slutar redan vid klockan 14. Då kan man som jag gjorde nu i fredags ta med mig dottern och åka och kolla i Skärholmens centrum. Det blev först och främst ett snabbt besök in till min fina son Henrik som likt sin mamma också jobbar i en butik, men dock inte med kläder, utan han inriktade sig på någonting helt annat. Då han vid dagen till äran hade som uppgift att stå i kassan så ville jag inte störa honom, och kön till kassan ringlade sig lång. Det var ju fredagen efter det att folk hade fått lön och det märkte man ju också utav att det var så mycket köplystna människor ute i jakt efter diverse olika saker, prylar, kläder, skor. Jag tyckte inte att vi skulle störa Henrik där hon stod vi kassan och jobbade, men min envisa dotter Caroline insisterade att hon verkligen ville krama om sin "torebror" som hon gärna kallar Henrik för. Så hon ställde sig snällt sist i kön och väntade på sin tur att få komma fram till sin "torebror. Det var liksom 2 kassor som var öppnade och skulle vilja beskriva det som att det var en kö. När det till sist bara var en kvar framför Caroline så var tjejen som stod kassan bredvid Henrik färdig med sin kund och tittade och säkert väntade på att Caroline skulle komma fram till henne.


- Det går bra i den här kassan också sa den glada tjejen.


Caroline rörde varken en min eller på sig, utan stod som fastnitad kvar i sin kö för att få komma fram till sin storebror Henrik. När kunden som hade stått framför Caroline gått ur kön. Så tittade Henrik upp från disken och fick se att det var hans lillasyster som hade ställt sig i den långa kön enbart för att få träffa sin bror. Henrik som inte alls verkade ha sett oss blev glatt förvånad och överraskad. Caroline fick en bamsekram och en snabb kindpuss han Gecke ge till mig innan han var tvungen att återgå till jobbet.

Jag och Caroline fortsatte vår shoppingrunda och det blev ett par nya svarta kängor med glitter till Caroline, som nu nästan drar samma skostorlek som sin mamma. Ja, det sägs att Äpplet inte faller så långt ifrån trädet. Caroline som nu har storlek 40 i skor och hennes mamma har en storlek större 41. Både jag och Caroline är ju också rätt så långa och vad det gäller Caroline så har hon nu även dragit iväg i längd och är bara ett halvt huvud kortare än mig. Så jag antar att hon redan nästa år har vuxit om mig.

Det är väl så att långa människor har större fötter och det är väl för att vi långa människor måste stå stadigt på jorden. Dom mindre och kortväxta personerna har mindre kropp och kortare ben och såklart även då mindre fötter.


Nu kom jag och tänka på en sak och det är tv-programmet Fångarna på Fortet. Ni vet dom där extremt kortväxta dvärgarna som hela tiden ska se till att dra och slita i deltagarna så att dom ska "stå rätt vinkel" för kameran. Men alltså jag stör mig något så mycket på dessa 2 kortväxta dvärgar, som vid varje fångad nyckel ska sträcka upp sina korta korvfingrar i tv-bilden. Sedan är det någon mera en mig som undrar hur det kommer sig att dvärgar kan springa så jävla snabbt. Om ni inte tänkt på det tidigare så kolla nästa gång ( om ni nu tittar på Fångarna på Fortet ) i alla fall när det gäller dom 2 mini varianterna av dvärg herrar dom springer super fort och det är ju nätt och jämt att dom som är normal långa hänger med i deras framfart.


I lördags hade på förmiddagen i tandläkartid. Det var dags att ta bort lite plack och tandsten. Det tog inte så värst lång tid och hade tänkt gå en stund i stan, men då det var tidigare i veckan hade varit löneutbetalning så kändes det inte som någon idé att gå inne i stan och trängas inne i butiker och stå och svettas i långa köer. Det blev direkt efter tandläkarbesöket så att jag satte mig i bilen och åkte hem. Det blev istället så att jag åkte till en bagagelucke loppis som ligger alldeles i närheten av där jag bor. Och som jag tidigare berättat för er i bloggen så verkligen älskar jag sådant som är begagnat och just på loppisar kan man fynda för billig peng saker som är gamla och antika.


I söndags åkte jag och Caroline hem till Johan och Lizzy för att där fira och Gratulera Tobias som tidigare i veckan hade fyllt år. Det var ett tag sedan vi alla sågs och vi hade mycket att prata med varandra om medans vi och mumsade i oss utav den goda tårtan. Mina stora söner Henrik och Jimmy som bor i min favorit kommun Nynäshamn ( som  jag så gärna vill flytta tillbaka till) önskade så gärna skjuts en bit på vägen och körde dom till pendeltågsstationen i Västerhaninge.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards