Alla inlägg den 30 april 2014

Av Sandra Sterner - 30 april 2014 21:06

Välkommen Valborg och Sköna maj....nu har äntligen: Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här i purpurvågor, guldbelagda, azurskiftande....


Idag för exakt 6 år sedan startade jag upp denna blogg och tänk att jag nu under så många år delat med mig en del utav min vardag och liv med Er.


Dagen idag blev inte riktigt som planerat. Det var egentligen tänkt från början att vi ikväll skulle åka ner till Nynäshamn, för att möta upp mina pojkar Jimmy och Henrik och gå ut och äta. Därefter skulle vi vidare gå till ett ställe ( där vi var förra året) som heter Lövhagen. Men nu så var det så att Henrik, skulle jobba och han skulle inte komma hem förrän efter klockan 20.00 Det blir lite sent att äta den tiden och så skulle inte heller Caroline orkar vänta så pass länge. Istället bestämde vi oss för att ses i morgon den 1:a maj och gå till något mysigt ställe och äta. Det blev aldrig så att vi åkte ner till Nynäshamn idag, utan vi åker istället dit i morgon. Jag kollade på kartan på Google för att se exakt hur långt det är att köra från där vi bor till Nynäshamn och enkel resa dit är: 37,3 km och fram-och-tillbaka blir det 7.5 mil. Ja, det är en bit dit ner, men ack så vackert, lugnt och framför allt ha naturen så nära inpå. Minns förra året då vi hade åkt ner dit ( finns att läsa förra året på min blogg) och innan hade vi ätit på en restaurang och sedan gått till Lövhagen för att kolla när scouterna kom gående med sina facklor i ett led för att därefter tända eld på brasan, som vackert inbäddad på en strand alldeles vid havet.



Idag blev det istället så att vi firade Valborg på hemmaplan och inte alltför långt ifrån där vi bor anordnar även scouterna här Valborgsfirandet.

 


 

Det fanns en massa tombola, men Caroline började bli för stor för att köpa lotter där man vinner leksaker, men hon chansade och köpte ett par brickor på chokladhjulet ( förra året i Nynäshamn hade hon turen att vinna) men denna gång blev det ingenting, utan var  bara 2 nummer ifrån att vinna en stor chokladask. Istället blev det så ( som så många år tidigare och det har hon ännu inte vuxit ifrån) att hon ville köpa sockervadd och inte mera hann hon få den ihoprullade papperspinnen som var fulltvinnad med spunnet socker och slurp sa det bara och så var sockervadden slut. Jag tänkte på det idag att det är ju egentligen inte klokt vad det är folk som vallfärdar från sina hem för att ställa sig i ring runt en brasa och vänta på att den ska tändas på och sedan står alla där i ring och sedan står alla och glor in i den sprakande varma elden. Ja, det är samma visa varje år och precis som Grevinnan och Betjänten säger på Nyårsafton: Same procedure as every...fast denna gång är det på Valborg. Denna gång så verkade det som ingen utav oss kände samma mysfaktor som vi hade förra året då vi var i Nynäshamn och lite ångrade jag att vi inte åkte ner dit istället. I morgon däremot så blir det till att åka ner till mina stora pojkar i Nynäshamn och gå ut och äta och umgås.    

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards