Alla inlägg den 18 maj 2014

Av Sandra Sterner - 18 maj 2014 17:57

Det blir ett 2:a inlägg från mig ikväll.


Jag såg att detta super roliga klipp hade lagts ut på facebook, och delade det, och skrattade så jag tjöt.

Jag bara måste få dela med mig det till mina underbara läsare och vill ni få ett gott skratt så kolla på filmen.


OBS!!!!

Ej att se för känsliga män...




Det var allt från mig denna vecka....mera skrivande från mig blir det till veckan...

Ha nu alla en fortsatt trevlig söndag kväll.

Av Sandra Sterner - 18 maj 2014 09:30

God morgon på Er....!


Jag skulle egentligen skrivit igår, men vi hade en hel dag ute i det soliga varma vädret från morgon till kväll, så underbart att solen och värmen har kommit tillbaka igen och hoppas verkligen nu att det vackra vädret sitter i sig. I alla fall när vi igår kväll kom hem efter en heldag ute i friska luften, så var vi helt färdiga och trötta, så det inte så att jag orkade slå på någon datorn ännu mindre börja blogga.


Den är helgen var det ju tänkt från början att Caroline skulle få köra Go kart, men efter att ha kollat upp vart det fanns sådana banor och vad det skulle kosta så kändes det inte direkt lönsamt att ta sig till någon till något Go kart ställe. Det skulle kosta ca: 150:- och då skulle hon få köra enbart i ynkliga 7 minuter!!! Svindyrt och bortkastade pengar att slänga ut 150:- på att Caroline bara får köra i 7 minuter skulle hon villa köra längre blir det ännu dyrare. Så den ideén skippade vi helt och hållet istället blev det så att vi bestämde oss att åka till Gröna Lund. Caroline blev överlycklig och superglad när hon fick höra att vi skulle åka dit istället. Det är mer värt pengarna och Caroline skulle få ett åkband och sedan fick hon själv bestämma vilka åkattraktioner hon själv ville sätta sig i och åka.


Vi tog bilen och parkerade på tjusiga och flotta Östermalm. Wow, så fint och galant det är i dom kvarteren och just allt som har med gamla byggnader och det som känns antikt får mitt hjärta att smälta. Jag skulle personligen inte alls ha något emot att bo i dessa vackra lägenheter, med höga tak, stora fönster, högt i tak och eventuellt kakelugnar i lägenheterna. Det blev sedan en promenad över Djurgårdsbron och när vi skulle korsa Strandvägen så kom det gående en massa Norrmän i nationaldräkter och tänkte snabbt efter att det visst igår var den 17:e maj och det är ju då Norges nationaldag.


Caroline hon är bra underhållande hon och frågade mig på sin egen tillgjorde norska ( ingen utav oss kan norska) men hon försökte ge sig på det och det lät ju jätteskojigt: Mamma varför är det så många: Nårrmän och nårrkvinnor....?


- Det är för att Norge firar sin nationaldag. Sedan heter: Norrmän och norskor...


Ja, vi skulle tydligen inte bli helt ensamma igår i det vackra vädret och ju längre in vi promenerade in på Djurgården desto mera folk blev det bara.


Vi kom fram till Gröna Lund en halvtimme innan dom skulle öppna och det var förstås redan lång kö till kassan där man köper entré biljetter och så förstås åkband. När vi väl till slut kom in på Gröna Lund så ville Caroline så fort som möjligt bara springa iväg och åka alla åkattraktioner. En sak som jag inte riktigt hajar och förstår det är varför alla barn och ungdomar även dom äldre tonåringarna ska springa som tokar mellan alla åkattraktioner...? Varför kan man inte ta det lugnt och gå istället....? Istället  springer dom som om dom blev jagade och håller man sig inte undan så blir det lätt att man nästan blir omkullsprungen av ett gäng tonåringar som kommer likt en buffelhjort för att rusa vidare till nästa ställe för att där ställa sig i lång kö och vänta tills det blir deras tur att åka.


Jag kan inte minnas tillbaka när jag var ung och besökte tivoli, och inte var jag en sån som sprang som en tok mellan dom alla åkattraktionerna. Men såklart tiderna förändras och det är tydligen så att människorna både vuxna, ungdomarna och även barn är mera stressade nu mera än förr i tiden. Hmm, vilket inte är så bra för hälsan.


Jag behöver väl inte skriva att stor favoriten var ju förstås dom radiostyrda bilarna och dom körde Caroline flera gånger. Likaså ville hon hoppa upp på en motorcykel och köra den också.



       

Lustiga huset tillhör ju också en utav Caroline favoriter.


 

Så skönt att sitta på en bänk och ta det lungt, medans Caroline får ha roligt.  


Berg-och-dal-banan är också en utav Caroline åkattraktioner och hon åkte i princip allting förutom Fritt fall och Katapulten. Det var inget som lockade min unga fröken, och det var alldeles för högt upp. Däremot när Caroline var yngre ( finns att läsa längre tillbaka i min blogg) och då var även Niclas och Tobias med på Gröna Lund, då gick åkte hon även Fritt fall och Katapulten.


Det är ju såklart att efter ett par timmar i olika åkattraktioner så blir det att man måste se till att få lite mat i sig och vi tog och åt en god lunch precis vid ett ställe där Spökhuset ligger. Caroline har tidigare år velat gå in där, men jag har varit lite osäker på om hon verkligen skulle våga. Ville ju inte att min gullunge, ska bli ihjälskrämd av något utklädd moster eller spöke. Man har ju läst i tidningarna om folk som blivit riktigt skrämda därinne. Medans vi satt och mumsade i oss våran lunch satt Caroline och tittade frestade mot Spökhuset och hon ville så gärna denna gång gå in i det läskiga huset.


 

 

 

Jag försökte få henne att vilja åka Blåtåget (spöktåget) istället, men det tycker hon bara är till för småbarn.

Caroline sa: Mamma jag är ingen barnunge, utan snart är jag faktiskt 14 år och du behöver inte vara orolig för mig....ta det lugnt jag kommer inte bli rädd.

Caroline gick och ställde sig i kön och snart var hon inne i Spökhuset. När hon väl kom tillbaka så fick jag veta att hon hade fått gått i en grupp med andra barn och ungdomar. Det var Caroline bland annat som var bland dom främre i gruppen och gick först. Jo, visst hade det varit utklädda monster och på slutet hade dom blivit jagade av en Clown, men Caroline hade tyckt det var mera roligt än läskigt.

Det var som tusan...vilken unge man har. Jag som från början trodde Caroline skulle bli skrämd, men hon såg det mera som underhållande att vara inne i Spökhuset.

Det hör ju också till när man är på Gröna Lund att man köper lotter och Caroline vann en del nya gosedjur till samlingen här hemma och innan vi avslutade våran heldag på Grönan så ville förstås Caroline att vi köpte rosa sockervadd. Det blev verkligen en heldag igår på Grönan och vi var där från det att dom öppnade klockan 11.00 till efter klockan 18.00


Vi var alla slutkörda och trötta, samt våra fossingar ömmade rejält efter att vi varit på Grönan i över 6 timmar. Vi längtade bara nu hem och traskade tillbaka till Östermalm och åkte hem. Nästa gång vi besöker i tivoli blir någon gång i Juli månad och då blir det till att bila ner till Göteborg och för att där besöka Liseberg.


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards