Alla inlägg den 30 juli 2014

Av Sandra Sterner - 30 juli 2014 23:14

Just som när jag hade börjat blogga och skriva om min son Henrik som just nu är på sin allra första resa i USA. Då blir jag avbruten ( vilket inte gör någonting) av att Caroline, vrålar högt ifrån sitt rum att hennes tv-box inte fungerar. Jag släpper mina fingrar från tangenterna och går in till hennes rum. Jag trodde först att det kanske var så att en utav sladdarna kanske satte löst och det hade blivit glapp. Kollade alla sladdar men hittade inga fel. Det enda som man kunde läsa på tv:n var "söker signal" och då Caroline följer en hel del tv-program på Cartoon  Network, Nickelodeon och Disney Chanel och alla dess serier så fick hon lov att ta in tv-boxen ifrån vardagsrummet. Såklart att man gör allt för sina barn.


Jag tog med mig Caroline tv-box men tyckte den kändes att dekodern var lite väl alldeles för varm. Okej, att tv-box brukar bli lite varma, men inte så varma att såhär varma. Jag vågade inte med en gång att koppla in dekodern till tv:n. Istället beslutade jag mig för att ringa Com Hem så vi har dekodrarna kopplade till. Det är ju så ( i alla fall för mig) när man skaffar sig någon ny pryl så är det inte så att man tänker eller minns exakt hur många år man har haft en viss teknik pryl eller sak. Fick veta utav killen som jag pratade med att båda mina tv-boxar hade fått ett antal år på nacken. - Hmm, när egentligen skaffade vi dessa båda tv-boxar och började tänka och räkna efter. Blev snabbt avbruten av killen som jag satt och pratade med från Com Hem och han talade om: Att vi säljer inte längre just dom där tv-boxarna som du nu har. Dom har sedan länge gått ut från vårat sortiment och dessa 2 tv-boxar du har idag har 7 år på nacken och borde bytas ut till betydligt nyare. Så nu har jag beställt hem nya och lite mera modernare tv-boxar som man även kan spela in sina tv-program på om man nu skulle missa dom. Tills dessa kommer i början av nästa vecka så får vi lov att nöja oss med en tv-box och den får stå inne i Caroline rum.


Nu över till det som jag hade börjat skriva innan jag blev avbruten, men om min älskade söta dotter Caroline, vrålar att hon inte kan se sina tv-program då släpper jag genast allt som jag har i händerna. Nu är klockan efter 22 och nu har min unga fröken lagt sig för att sova och då hade jag tänkt fortsätta där jag slutade.


Jag var i måndags lite orolig för hur det skulle gå för min son Henrik sittandes i ett flygplan i antal timmar. Dessa flygplansstolar är väl någorlunda mjuka och man kan ju även justera dom, men ändå sittandes i en flygplansstol i 12 timmar och då räknade jag med att han mellanlandade först i Helsingfors. Okej, visst kan man sträcka lite på benen när man blir nödig och man blir illa tvungen att lätta på blåsan för att ta sig till den minimala toan, som är så små att när man väl gått in och gjort sina behov så får man nästan backa för att komma ut därifrån.Jag hade svårt att sova natten mellan måndag och tisdagen, men måste ändå slumrat till och vaknade av att min mobilen gav ifrån sig ett sms. Det var äntligen från Henrik som meddelande att han nu hade landat i New York och det hade varit väldigt lång kö i passkontrollen och stackarna hade fått stått och köat 1 timme.


Nu idag när jag kom hem ifrån jobbet läste jag på facebook att Henrik och hans bästa polare hade varit en del sightseeing och bl.a besökt denna enormt höga skyskrapa: Chrysler Building.


 

 

Denna skyskrapa är 319 meter och har 77 våningar ( man får väl lov att hoppas att inte alla dess hissar stannar och man får lov att gå i trapporna...pust, stön och stånk)


I lilla ankdammen Sverige så är vi förstås lite mera blygsamma utav oss när det gäller byggandet av skyskrapor. Den största eller snarare den högsta ( som jag känner till) är väl Turning Torso som mäter 190 meter med  "bara" 54 våningar och ligger i Malmö. I huvudstaden Stockholm får vi lov att nöja oss med den höga bruna Kaknästornet ute på Gärdet som bara är 155 meter.

Däremot i USA är allting så mycket större och såklart att det blir en massa nya upplevelser och inta nya intryck och wow-upplevelser varje dag. Jag kunde inte låta bli att skratta högt när jag läste att Henrik och hans polare hade bestämt sig för att släcka sin törst och gått in på en Pub och där hade i alla fall Henrik ( var för drink passar sig allra bäst att beställa in när man är och besöker New York...?)


- Såklart man beställer in drinken Manhattan.


Jag har själv aldrig provat att beställa in denna drink och vet inte hur den smakar, men som sagt smaken är ju som baken....delad och allt kan man ju förstås inte tycka om att dricka. Jag skulle hellre vilja föreslå en drink som jag vet smakar smarrigt och gott och det är drinken: San francisco.


Jag kom och tänka på det här med vad fort tiden går egentligen och minns tillbaka till den 28:e juli 2011. Det har nu gått 3 år sedan jag och Caroline flyttade ifrån det stora vita radhuset som låg på andra sidan gatan och där hade vi ganska många personer bott i över 7 år. Min äldsta dotter Nina var den första att lämna fågelboet och flytta ihop med sin kille Janne i Västerås. Näst på tur efter Nina att flytta blev sedan Jimmy och ytterligare ännu ett sovrum blev tomt. Inte nog med att sovrummen blev tömda på möbler, det blev desto tystare också och inte känns det kul när det typ ekar i ens hem. Jag satte upp lite lappar lite varstans om lägenhetsbyte, men hade som KRAV att den absolut måste vara en markplanslägenhet med tillhörande uteplats. Men likt förbaskat fick man en massa svar ifrån personer som mer en gärna ville byta sin 2:a alternativ 3:a som låg på 3:e eller 4:e våningen. Jag fattar det bara inte!!! Om man även skriver det i annonsen att man vill byta ett stort radhus på 118 kvm till en mindre lägenhet men har som krav att lägenheten ska ligga på bottenvåningen. Varför hör då personer av sig och tror att deras lägenheter som

ligger högt upp och inte ens har balkong och det intresserar mig inte det minsta.


Nej, nu börjar klockan bli lite väl mycket och för att man inte ska vara alltför dödstrött i morgon bitti, så blir det nu dags att börja avrunda denna dag och gå och göra sig i ordning för att strax lägga sig ( som min svägerska Anette brukar säga) knopplådan.  God natt.

 




Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards