Direktlänk till inlägg 16 september 2015

Onsdag

Av Sandra Sterner - 16 september 2015 20:18

Det är ta mig sjutton inte klokt, vad tiden går fort, och det känns inte alls längre som dygnet timmar ( särskilt på vardagarna inte längre räcker till) alltså det skulle behövas flera timmar om dygnet, för det är nästan så att jag inte får tiden att räcka till. Denna vecka är det inte klokt vad det är saker för mig att göra.


I morse så åkte jag hemifrån vid 6.30-tiden i morse och kom hem vid 19.00-tiden Och under dessa 12 ½ timme så har det varit i princip hela tiden att göra. Först till jobbet och sedan stämpla ut tjänstledigt ( ogillar mycket att vara borta från jobbet, men skulle följa med Caroline till sin årliga kontroll till läkaren. Caroline i sin tur hade studiedag från skolan idag och innan vi skulle mötas utanför Handens sjukhus, så hade Caroline en tid hos sin tandläkare. Det visade sig att hon hade ett litet hål i en tand och dom lagade det på en gång. Caroline berättade för mig efteråt när vi träffades hur det hade gått hos tandläkaren. Denna gång så var det inte hennes ordinarie tandläkare som hon hamnade hos, utan istället en riktigt sur "bitterfitta" råkade hon ut för och Caroline beskrev henne som en gammal gråhårig kortklippt sur tant. Då Caroline liksom många andra barn/ungdomar och även jag har varit, men efter allt det jag varit med om i mitt liv så går det till slut inte att vara rädd för saker och ting och inte ens då längre tandläkaren heller. I alla fall till saken hör att Caroline frågade den föråldrade, gamla sura tandläkaren om det skulle göra ont och laga tanden....?


Till svar hade hon fått: Ja, det är klart det kommer att göra ont...


- Alltså svarar man verkligen en patient på sådant sätt....?! Ja, det är klart det kommer göra ont att laga tanden. Inte så konstigt att barnen redan från dom är små får tandläkarskräck när man blir så illa bemött och även får en hemsk upplevelse att det ska göra ont att laga tänderna.


- Fy, fan för Folktandvården för deras sätt att bemöta sin patienter och dessutom ännu värre låta barn, ungdomar och vuxna få uppleva att det ska göra ont att laga tänderna. När jag var yngre så gick jag själv hos Folktandvården och det var just hos dom som fick min upplevelse att det gjorde för jävligt ont att laga tänderna. Därefter gick jag omkring i massor av år med världens tandläkarskräck, tills den dagen då jag bestämde mig för att boka tid hos en privat tandläkare.


Jag kommer under morgondagen ringa till just den Folktandvården Caroline går hos och berätta det som min dotter berättade för mig i eftermiddags och detta är verkligen inte att acceptera att Folktandvården ska behandla och bemöta sina patienter på så otrevligt sätt.


Jag mötte Caroline utanför Handens närsjukhus och vi träffade Caroline super gulliga läkare som min numera stora tjej gått hos sedan hon var omkring 4-5 år. Det måste kännas lite löjligt för Caroline som om bara några veckor fyller 15 år att väga och mäta sig. Men i alla fall längd och vikt togs och numera mäter Caroline 170 cm och väger 51 kilo. Jag blev själv lite nyfiken på min längd och ville även jag passa på att mäta mig idag och upptäckte visst att jag krympt i längd och numera är jag bara 171 cm. Tidigare i min ungdom så mätte jag 174 cm, men när man blir äldre så kryper man!! - Ja, det är säkert och inget skämt! Bara det inte slutar med att man blir en krympling. - Nej, skämt åsido, men den längden jag hade när jag var yngre är numera inte likadan, utan hela 3 cm kortare har jag blivit.


När vi var klara på sjukhuset så åkte vi vidare till Skärholmen. I en utav alla dessa butiker i detta stora centrum så jobbar min son Henrik. Både jag och Caroline såg via skyltfönstret att han var bakom disken och Caroline ropade: Torebror ( hon skippar S:et i början) och föredrar att kalla sin bror Henrik för Torebror. Vi gick in en snabbis och fick varsin kram och sedan kilade vi vidare. Caroline ville ha ett par nya vita jeans och detta fann hon ganska så snabbt. Nu när det börjat bli höst, så behövdes även nya stövlar till oss båda och detta fann vi också till varandra. Dock inte samma modell, men näst intill och efter att jag betalde så åkte dom nya svarta stövlarna på med en gång för oss båda. Inne på butiken Glitter hittade Caroline ett par silverörhängen som hon så gärna ville ha och när hon tittar så bedjande med sina blå/gröna ögon så kunde jag inte säga: Nej, Caroline!


Ja, när Caroline och jag är ute på shoppingtur så även om vi inte köpte mera än dom vita jeansen, stövlarna och örhängena, så är det kul och spännanade att bara gå omkring och kolla runt bland alla butikerna. När klockan började närma sig 18.00 så började Caroline bli hungrig och vi gick och käkade på Mc Donalds. Tillbaka hemma igen vid 19.00-tiden och konstigt nog så känner jag mig inte så speciellt trött idag.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards