Alla inlägg under oktober 2009

Av Sandra Sterner - 11 oktober 2009 19:15

Tillbaka  på bloggen igen och hoppas att mina läsare redo för det 2:a inlägget för idag.

 

Under eftermiddagen idag har jag hållit på att tvätta undan ett berg med kläder. Våran tvättkorg hade mer eller mindre svämmat över, och olyckligtvis så är inte våran tvättmaskin så stor att det rymms så mycket kläder i den till gången.

 

Men envis som jag är så proppar jag den fullsmockad, och den får verkligen kämpa för att snurra runt.Inser att den inte kommer att hålla så värst länge till då den har börjat ge ifrån sig nya märkliga små ljud.

 

Har under kvällen försökt att fixa till med mig blogg så att det ska bli  musik i bakgrunden till min blogg. Men har ännu inte lyckades med det. Vet inte heller om det är möjligt att lägga till musik i bakgrunden på bloggen.( Ska kolla upp det med Metrobloggen, om det verkligen går att göra det)

 

Hade tänkt att det kanske skulle vara trevligt med lite soft välkomms musik i bakgrunden, som efter stund sedan slutar spela av sig själv.

 

Micke sitter inne i vardagsrummet och tittar på sitt favorit program som är L.A ink. Jag har ibland suttit med och kollat på programmet, och kan bara instämma och förstår varför det är så många som köar för att få bli tatuerade hos Kat von d. Hon är en otroligt duktig konstnär vad det gäller att skissa, och hennes tatueringar blir som vackra konstverk.

 

 

 

Skrivet av Sandra 11 oktober 2009 klockan 19:15

Av Sandra Sterner - 11 oktober 2009 12:30

Jaha, så har det redan gått och blivit söndag, och helgen har som alltid gått alldeles för fort. I morgon väntar en ny lång kvällsarbetsvecka.

 

Nu på förmiddagen hade Micke och hans pappa kommit överens om att Micke skulle komma hem till honom, och hälsa på. Det händer alldeles för sällan att Micke och hans pappa träffas, och ändå bor i samma kommun, och med bussen tar det inte mera än 15 min.

 

Jag och min s.k svärfar kommer tyvärr inte alls överens, och det är både tragiskt och ledsamt för mig. Men har ändå lärt mig, genom dom 8 år som jag och Micke varit tillsammans, att acceptera att det alltid kommer att vara en viss "vägg" emellan mig och min svärfar.

Kan ta med lite i min blogg, över det som har gjort att det totalt skurit sig så illa mellan mig och min svärfar. Det här var mitt allra första möte och intryck som jag fick när jag skulle träffa Mickes pappa.

 

Micke och jag hade känt varandra ett par veckor, och jag skulle få bli presenterad för hans pappa. Det var sommar och vi åkte ut till hans pappas landställe. I från början verkade han faktiskt vara riktigt trevlig. Han tog i hand och bjöd på kaffe. Senare på eftermiddagen tände han på grillen och jag tänkte "mums" vad gott med grillat. Men hade inte tänkt på att köpa mig med något kött, men trodde förstås att Mickes pappa skulle bjuda på middag.

 

I stället förklarar han att dom snart ska till att äta, och att Micke kunde följa med mig till busshållplatsen. Först trodde jag att det var ett dåligt skämt från honom, men det var det inte. Det var bara att plocka ihop sina pinaler och ge sig av därifrån.

 

Det var likadant när Micke och jag skulle gifta oss i hans hemstad Gävle.Vi gifte oss borgligt och hade bjudit in båda hans föräldrar, men båda två kom med någon dålig ursäkt och bortförklaring, och kunde närvara vid vigelseln.

 

Det är tydligen så att personkemin inte alltid "klickar" emellan alla människor, och det har jag verkligen fått erfara, när jag gifte in i mig i min familjs släkt. Men nu har jag försökt att lämna det här bakom mig, och istället och ser en framtid tillsammans med min underbara goa make.

 

Min snygging

 

Skrivet av Sandra 11 oktober 2009 klockan 12:25

Av Sandra Sterner - 10 oktober 2009 19:00

Jag är inte en sån som sitter innomhus, när det är så fint höstväder som det varit ute idag. Sitta inne och "uggla".....nej tack, det är inget för mig.

 

Utan istället åkte jag ner till Nynäshamn, men upptäckte när jag kom till pendeltågstationen, att det under helgen inte gick några tåg till Nynäs. I stället hade SL satt in busstrafik, och det tar ju lite längre tid att åka med buss istället för med pendeltåget.

 

Efter att ha suttit och skakat på en buss ( som jag tyckte tog en evighet) så kom jag till slut ner till Nynäs. Det var lite blåsigt och kallt att promenera ner vid hamnen, och sedan fortsatte jag vidare igenom det lilla centrumet. Fast solen sken så var det ändå lite kyligt och blåsigt.

 

Så efter att ha powerwalkat runt i Nynäshamn var det dags att börja tänka på hemfärden. Det var skönt att sätta sig i den varma bussen, och känna att man började "tina" upp igen.

 

Väl tillbaka hemma igen, slog jag mig ner i soffan med en kopp kaffe. Satte på tv:n och svappade runt mellan alla våra kanaler. Fastnade för ett program som visades på Discovery Travel & Living, och som handlade om skönhetstävlingar. Men till min stora fasa så upptäckte jag att programmet handlade om barnskönhetstävlingar!!

 

Stackars småflickor, som i sådan tidig ålder får lära sig att tävla i skönhet. Men hur känns det för dom stackars flickorna som inte vinner en skönhetstävling, och hur mår dom efter en sådan tävling?

 

Herregud, jag finner knappast ord, och vad är det för idioter till morsor som tvingar på sina 5-8 åringar massor med smink, lösnaglar, och högklackat. Kollade med sådan avsky på programmet, och fattar bara inte varför mammorna låter sina små flickorna att ställa upp sådant jippo.

 

Antagligen för att dom själva verkar ha misslyckat totalt, med sin karriär som skönhetmiss/modell eller liknade. I stället så låter dom sina "drömmar" gå vidare på sina små barn. Jag tycker inte om att barn ska se ut som små vuxna och med en massa smink på sig. Utan istället ska man låta barnen vara barn, och aldrig tvinga på sin dröm på någon annan.

 

Det är en helt annan sak när tjejer kommer upp i 15-16 års och själva börjar intressera sig för smink, frisyren kläder och sitt utseende m.m Då kan dom själva välja om dom vill vara med på sådana där tävlingar eller inte.

 

Skrivet av Sandra 10 oktober 2009 klockan 18:55

Av Sandra Sterner - 9 oktober 2009 23:15

Det blev bara så att jag stannade hemma ifrån jobbet mån-ons. Förskylningen har nu nästan helt gett med sig. Var tillbaka på min arbetsplats igår, och så var det förstås dagveckan...suck! Vilket innebär upp i ottan. 

 

Kvällen innan hade jag och Micke blivit inbjudna till Cafe Opera för att gå på en relasefest, som hölls av nattklubbschefen Jonas Ghauri  Där han lanserade sin nya bok Vodka med smak. Alla inbjudna gäster fick varsin signerad bok med sig hem.

 

Jag brevid nattklubbschefen och författaren Jonas Ghauri.

 

Så här ser boken ut.

 

Ett litet "smakprov" på en utav dom alla läckra/goda drinkar som finns i boken. En mycket läsvärd och väl detaljerad drinkbok som ger en tips och ideer hur man kan blanda till dom mest smarrigaste och goda drinkarna.

 

Micke som har varit och hämtat lite dricka.

 

Det är alltid lika mysig och trevlig stämmning på Cafe Opera, och relasefesten som Jonas hade annordnat i onsdags var helt perfekt. Denna gång blev det inte så att vi stannade lika länge, som vi gjorde sist. Då både jag och Micke skulle upp tidigt och åka till jobbet.

 

Den här söta tjejen Christina stod och delade ut snusdosor.Micke som är en riktig storförbrukare av snus undrade om det inte gick att få ta med skulle sig hela skålen hem.

 

Micke och jag skålar.

 

Den natten blev det inte mera än 4½ timme sömn, och ändå lyckades jag komma iväg till jobbet på morgonen....helt otroligt!! Tack gode gud för att det finns kaffe, och det blev ett antal koppar kaffe för mig igår för att jag överhuvudtaget skulle orka hålla mina ögon öppna. Men precis som med allting, och FÖR mycket kaffe ( för mig) gör istället att jag får ett akut behov att springa på toa. Det var bara för mig att välja och somna ville jag inte göra...så valet blev kaffe och...förstås att springa på muggen.

 

I morse efter det att Caroline kommit iväg med skolskjusen, så orkade jag bara inte gå in i badrummet, och göra mig i ordning. Hela min kropp skrek efter säng sova..sova. Kröp ner under mitt varma täcke och somnade om på bums, och vaknade nästa gång strax efter kl: 9, och denna gång var jag mycket piggare. Nu blev det betydligt lättare att göra sig i ordning, och sedan åka iväg till jobbet.

 

När man väl är hemma igen så har klockan nästan hunnit bli 20 och Caroline och Micke sitter i soffan, och tittar på Postkodsmiljonären. Men hinner knappt få ner baken i soffan innan "mistluren" låter i programmet, och Rickard tackar alla som har "sett" programmet. Micke undrar om vi kan kolla på nya säsongen av Idol. Men efter att ha sett den dom första 3 utav årets deltagare sjunga så gav jag upp, och tyckte att kvällens musiktema inte alls var något att lyssna på.

 

Av återstående tid på denna kväll är det inte så mycket mera, och inför helgen har vi inte planerat in så mycket....det är fortfarade ett oskrivet blad. Men kommer att uppdatera på bloggen, när något nytt och spännade händer.

 

                                Godnatt och Sovgott

 

 

Skrivet av Sandra 9 oktober 2009 klockan 23:16




















Av Sandra Sterner - 7 oktober 2009 20:15

Nu var jag inne på bloggen igen....men idag har det tyvärr inte hänt så mycket att egentligen skriva om.

 

Har varit hemma från jobbet idag med, och passat på att vila upp mig. Vill ju inte att förskylningen ska börja om på nytt. Men kommer troligtvis att åka och jobba i morgon.

 

Däremot kommer jag ha mera att berätta om i morgon och kanske det även blir en del bilder.

 

Skrivet av Sandra 7 oktober 2009 klockan 20:21

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2009 22:15

Börjar känna mig allt bättre och nu har även hostan gett med sig. Det börjar kännas trist att bara gå hemma, och inte ha någonting att göra. Då menar jag förstås inte dom vanliga hushållssysslorna som man ändå gör varje dag.

 

Har fått en "släng" av rastlöshet, och det är knappt jag vet var det för något, och har nästan aldrig upplevt det. I vanliga fall brukar jag ha massor att göra, och att få tiden att räcka till har inte alltid varit det lättaste. Men både igår och idag har jag haft mer tid över än vanligt och vad passar då inte bättre än att sitta och skriva inlägg som jag annars inte brukar hinna med.

 

Minns tillbaka, och kommer ihåg att under nästan hela 90-talet var jag enbart hemmafru, och tog hand om hemmet och barnen. Men nu skulla jag aldrig mera enbart vilja vara hemmafru...skulle med stor sannoliket "smälla av" att bara gå hemma.Det känns skönt att man vet att man har ett jobb att åka till, och som man trivs bra på.

 

Som avslut på denna blogg och for my friend Jeff,  who live in the Missouri in the USA.Today wrote to me on facebook.

 

"Wow! I see the translation to English. This is really helpful. I will have to read this when I get home.I’m very busy at work right now.

At this moment, it’s 10am, on Tuesday."

Tyvärr är tidzonerna så att när klockan är ca:16 här i Sverige. Så är det tidig förmiddag hemma hos honom.

 

Skrivet av Sandra 6 oktober 2009 klockan 22:12

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2009 17:45

Varken jag eller Micke kände att vi ville sitta inne och uggla, när det var så fint höstväder, som det varit ute idag.

 

Vi bestämmde oss för att gå ut och ta en promenad i det vackra vädret, och då vi har skogen och naturen inte allför långt ifrån där vi bor. Så föll det sig så att vi tog våran promenad där, och det var så fint med några utav dom  färgglada höstlöv som dalat ner ifrån träden.

 

 

 

 

 

 

En bit in i skogen möts man av en liten bäck, och man måste gå över en liten "knarrig" träbro

 

Micke på väg över bron

  

Sedan var det min tur att passera

 

Trodde först att Micke skulle halka till på stenen som var nere vid bäcken, men han klarade sig.

 

Jag var inte lika modig, som Micke och totalvägrade att ställa mig på någon sten.

 

Skrivet av Sandra 6 oktober 2009 klockan 17:44

 

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2009 11:30

Vad skönt att förskylningen håller på att släppa, och näsan känns inte alls lika igenomtäppt som den gjorde igår.

  

Hostan verkar dock inte helt ha gett med sig helt.


Men idag känner jag mig betydligt piggare, och hade tänkt ge mig ut på en liten kortare promenad.....lite frisk luft skadar inte.


 
Skrivet av Sandra 6 oktober 2009 klockan 11:36

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards