Direktlänk till inlägg 30 mars 2013

Påskafton

Av Sandra Sterner - 30 mars 2013 14:44

Idag blev det iallafall till att unna sig sovmorgon och det kändes riktigt skönt att få sova ut och varken vakna till att en mobil ringer eller väckt till ett alarm.


Det underbara vackra soliga vädret fortsätter även idag och nu känns det faktiskt som: Kung Bore, håller på att släppa greppet om vintern och våren är nu på rikigt på väg och nu inväntar jag bara att det inom kort att mina lila/gula krokusar blommor upp ute i rabatten.


Idag är även en tung dag för mig och det har att göra med att det är exakt idag på dagen 2-år sedan min älskade pappa dog. Det är för mig en dag som jag aldrig någonsin kommer att glömma och just detta datum (varje år) gör det så ont i hjärtat att tänka på just denna dag. Det blev ju en svår chock för oss alla och dagarna och veckorna efterår känns idag som ett ända stort svart hål.


Det jag minns och kommer ihåg mest var att jag grinade så mycket att det kändes som jag inte längre hade några tårar kvar och mina ögonvitor var alldels blodsprängda för det var även svårt att rikigt förstå och fatta det att inte längre pappa fanns kvar. Men även fast det känns hård och skriva det, så måste livet ändå gå vidare till slut och även om jag sörjde och grinade oceaner ( känns det som) så skulle jag aldrig någonsin mera få min pappa tillbaka till detta jordeliv.


Så istället för att kunna fortsätta leva mitt liv som tidigare så tänkte jag på alla dessa fina, vackra och glada minnen som vi fick tillsammans och det allra bästa var när min pappa bjöd sin omgivning på sin crazy humor och minns när jag som liten var ute på landet Gålö och särskilt när det var sent på kvällen och det hade börjat skymma. Inte för att jag längre är mörkrädd, men var fruktandsvärt mörkrädd som liten och ute på landet hade vi ingen toa inne i stugan, utav var illa tvungen att gå på ute dass om man ville uträtta sina behov. Usch, det var inget jag gillade, men vad ska man göra....hmm, nöden har ju ingen lag. Så när man var färdig och skulle öppna dörren, och det var ju inte direkt upplyst utanför utan man fick liksom treva sig fram och så helt plötsligt från det tomma intet så kunde pappa hoppa fram och hade satt på sig en mask från Buttricks och över sig som en cape hade han lagt en filt. Jag lovar hade man inte innan varit på dass och uträttat sina behov så hade man garanterat som liten både skitit och kissat på sig och många gånger så vrålade jag av skräck. Det kanske låter lite konstigt, men då detta pågick varje sommar under några år då pappa fick sina "glädjeryck" att skrämma halvt ihjäl sina barn. Det kanske låter lite skruvat och konstigt, men med åren som gick varje sommar då detta utspelade sig, så blev man faktiskt van och var mer eller mindre beredd att pappa skulle sätta på sig sin Buttricks mask och skrämmas, och man blev inte nu längre rädd, utan istället blev det: Hej pappa..! Ja, ja,  jag ser att det är du och sedan blev det bara så att man garvade åt honom.


En sak som jag vet att jag ärvt efter min far och det är bland annat min humor och den brukar jag oftast mera via bilder bjuda mina läsare på i bloggen.


Då det idag är 2-årsdagen då min pappa lämnade detta jordeliv, så är det för mig en självklarthet att åka till Skogskyrogården och besöka pappas grav. Stannande till på vägen vid en blomsterbutik och köpte Påskliljor och ljus och fram till graven var det hård snö att gå på typ som skare och det jag kunde se så var det ingen annan som hade varit där innan. Försökte så gott som det gick att hacka utan den hårda snön som var runt graven och ställde dig Påskliljorna och tända ljuset.

 

 

   

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards