Alla inlägg den 18 januari 2013

Av Sandra Sterner - 18 januari 2013 17:15

Såklart att det inte går att undvika att gå och bli kall ( när det är så svinkallt som det är just nu ute) och dra på sig förkylning. Det är just det som min älskade  dotter har gjort och det började i och för sig redan i måndags att hon började hosta och näsan rann som en kran, men som sagt det hör väl egentligen till att varje vinter dra på sig ett visst antal förkylning. I morse tyckte jag Caroline var något sämre och kände på hennes panna som var riktigt varm och het och tog tempen som visade 39.2 grader och Caroline beklagade sig över att hon kände sig yr i huvudet och att hon hade ont i halsen. Det var inget snack om saken, det blev att ta en snarast till lätt akuten på vårdcentralen och där lyssnade läkaren på hennes hjärta och bad Caroline ta djupa andetag så att hon kunde lyssna på lungorna och därefter kollade hon både i öronen och i halsen, men hon läkaren kunde inte direkt se något som tydde på öroninflammation eller halsfluss, men fick ändå en remiss för att gå till provmottagningen för att dom skulle ta halsprov och blodprov på henne. Sedan tillbaka till väntrummet och invänta provsvaren och när vi efter nästan 1 timmes väntan återigen fick träffa läkaren så fick vi veta att det bara var en kraftig förkylning och provsvaren visade att det alltså inte var något bakteriellt, utan att hon fått en släng av ett virus.

 

Det hon fick ordinerat av läkaren var: Alvedon, hostmedicin, dricka mycket och försöka äta lite glass.

Jag tänkte och kände:Brr, och hutter äta glass vid denna tid på året, då det är så kallt utomhus.

 

Det här med att få sitt barn att använda mössa och dessutom vantar är ju bland det lättaste må jag lova. Det är ju så att barn lär ju sig att ta efter både sina vänner + att dom kanske just ser att " varför använder inte mamma mössa" och det måste jag erkänna att jag är dålig på att använda mössa ute när det är kallt.

Det bästa sättet att bibehålla värmen är att ta på mössan, eftersom huvudet fungerar som en skorsten och värmen flödar  ut genom skallen, men är man inbiten i gamla vanor och inte känner sig för att bära huvudbonad så blir man ju kall och nedkyld och blir ( kanske) drabbad av en förkylning.

Jag läste någonstans att ens barn oftast inte gör som man säger, utan snarare exakt samma sak som föräldrarna gör. Man kan spekulera i detta uttalande och kanske det finns en del ( när dom är yngre) och tar efter föräldrarna, men däremot när dom kommer upp i närmare tonåren då är det mera kompisarna, och grupp trycket som dom tar efter.

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards