Alla inlägg den 29 januari 2016

Av Sandra Sterner - 29 januari 2016 22:04

Det har gått nästan 1 vecka sedan jag öppnade upp min blogg och det vore nu verkligen på tiden att ta sig tid att skriva några rader. Sådär, ja då var jag igång i alla fall och nu när det liksom har passerat 6 dagar sedan sist jag skrev så förstår ni nu säkert att det har hänt en del nya saker i mitt liv.


Jag börjar med gårdagen och på min lunch rast på jobbet så gick jag in på datorn en snabbis för att bland annat kolla mina olika mail adresser och se om det hade kommit något intressant mail. Och mycket riktigt hade det kommit en mail från ett bostadsbolag i Nynäshamn som jag nu stått i kö i sedan 2002. Jag läste snabbt mailet en lägenheten dom nu hade som erbjudande och först så trodde jag knappt mina ögon när jag läste mail. I alla fall så visade det sig att lägenheten som var en 3:a och som den låg även så som jag önskade på markplan med uteplats och det som gjorde att hela jag fylldes av lyckorus och kände att jag ville krama om hela världen var att markplanslägenheten låg på bara 2 portar bort ifrån den lägenheten jag flyttade ifrån 2001, vilket var mitt ett utav mina absolut sämsta beslut. Jag jublade inombords och alla mina böner som jag bett nu i flera år har ( kanske) nu mycket snart gått i uppfyllelse. Jag loggade in på mina sidor på bostadsföretaget och tackade givetvis Ja, tack! Efter det att jag tackade Ja, Tack till lägenheten så fick jag se min placering hur jag låg till i kön och då jag nu stått i kön 14 år så låg jag bland dom översta i kön. Nu väntar jag bara på ett mail från bostadsföretaget så jag vet vem jag ska kontakta för att få komma och titta på lägenheten, men jag känner egentligen inte att jag behöver titta på den, utan har ju redan tackat JAAAA till den.


Jag sms:ade min dotter Caroline och undrade om hon ville åka ner och ville åka ner till Nynäshamn efter det att jag hade slutat jobbet så kunde vi kika och se hur det såg ut utanför. Vi gick förbi min gamla lägenhet och förklarade för Caroline att vi bodde där när hon var liten baby och vi flyttade olyckligvis därifrån sommaren 2001. Dessvärre så kan man ju inte backa tiden eller kliva in i en tidsmaskin som tar en tillbaka till just det året, men man kan flytta tillbaka och det är just det som jag försökt göra i många år, men än så länge har det inte varit någon lägenhet som har varit intresse för mig, fram tills igår då jag fick mailet om erbjudandet om just denna lägenhet och nästan alldeles bredvid den lägenheten jag bodde i tidigare. Vi var igår kväll utanför lägenheten och kollade och det såg helt okej ut med en liten uteplats som jag så gärna har önskat mig. Vet dock inte hur det ser ut inifrån, men om man nu inte gillar tapeterna så kan man ju såklart tapetsera efter sitt eget smak och tycke, svårare än så är det ju inte. I alla fall så kommer jag nu närmare mina barn Jimmy och Henrik som bor därnere och så dom flesta utav mina vänner som jag också har där nere. Jag funderade igår på hemvägen i bilen om det var så att det är ödet som gjorde att jag fick just detta lägenhets erbjudande som var nästan alldeles intill min gamla markplanslägenhet eller om det var så att mina böner efter så många år har gett lön för mödan och nu har man kanske gått och blivit bönhörd att få rätt sorts lägenhet i just det bostandsområdet, man önskar bo inom. Nu är det bara att vänta och se om min kö plats på 14 år räcker för att just få denna lägenhet.   


Nu över till lite andra grejer som hänt i veckan. I onsdags hade jag semester för att det var utvecklingssamtal i Carolines skola, och faktiskt det allra sista för hennes del i grundskolan. Carolines lärare hade bara en massa lovord, beröm och rosade Caroline för hennes insats och hennes skolarbete som bara blir bättre och bättre. :) Just att höra hennes lärare säga så om min dotter får mig som mamma att känna mig ännu stoltare över henne. Det blev eftre utvecklingssamtalet blev det att vi åkte till Haninge centrum och Caroline fick välja ut lite kläder som jag köpte till henne + lite nytt smink fick hon också, vi avslutade med att gå och käka på en Kina restaurang och detta var mitt sätt att visa för Caroline att gott uppförande i skolan och att hon gör sina läxor och skriver sina prov i skolan i det närmaste felfria och det ska såklart belönas med en mor-och-dotter-dag med shopping och restaurang besök.

Idag fredag och just på fredagarna så slutar vi tidigt och direkt hem för jag hade tvättstuga klockan 14.00 Jag kom hem med andan i halsen och skyndar mig ner med tvättkorg, och tvättmedel för att tvätta. Dessvärre så var båda tvättmaskinerna upptagna, trots att det var min tvättid!! Dock var det inte så många minuter kvar, men jag struntade i det och tryckte på knappen för att påskynda tvättprogrammet. - Alltså, det här jävla idiotiska sättet en del grannar har som helt verkar sakna vett och etikett och vadå frågan att visa hänsyn till att det FAKTISKT kan finnas dom som vill som vill tvätta sin egen smutstvätt på sin uppsatta tvättid. Jag hann inte riktigt köra fram hela tvättprogrammet innan en dam i övre 50-års åldern öppnade dörren: Hej, sa hon!


Jag sa: Det är faktiskt min tvättid nu och tycker det är riktigt oförskämt att tvätta över sin tvättid och ta andras tvättider.


Jag hade aldrig tidigare sett denna granne och undrade om hon kanske var nyinflyttad i området. Det är nämligen så att flera hus delar liksom på en och samma tvättstuga, med endast 2 tvättmaskiner i. Jag trodde eller förmodande åtminstående att damen skulle ta sin tvätt och avlägsna sig från tvättstugan, men istället ockupera hon både torktumlaren och torkskåpet!! Inte för att jag behövde använda dessa förrän efter cirka 40 minuter, men ändå man gör bara inte så. Jag orkade inte tjafsa, utan var snäll och lät henne torka medan jag tvättade klart. Gick ner nästa gång när klockan var efter 15.00 och trodde förstås då att denna dam hade avlägnat sig från tvättstugan, nu var min tvätt klar sedan minst 10-15 minuter och nu behövde jag använda mig utav både torktumlaren och torkskåpet. Tror ni inte jag blev något förvånad när jag märkte att kärringen var kvar i tvättstugan 1 timme efter det att hennes tvättid hade tagit slut och hon stod nu och plockade ut kläder ifrån torkskåpet. Jag öppnade tvättmaskinerna som var klara och när jag skulle öppna torktumlaren så var den fullsmocka med grannes kläder.


-  Nej, nu för fan få det lov att vara nog ta ut dina kläder ifrån torktumlaren!!!


- Om kläderna är torra gör jag det, svarade kärringen.


Alltså jag höll på flyga i taket. Hade jag att göra med en riktig galning eller var det en som trodde sig äga hela världen och verkade inte bry sig ett dugg om att det kanske fanns andra som ville tvätta sina kläder på sin uppsatta tvättid. Jag orkade inte gå in i alltför lång diskussion med denna utländska kvinna, då jag inte visste vad hon skulle kunna göra därefter, så istället gick jag därifrån och hoppades att hon senare skulle gett sig av så att jag kunde få torka min tvätt. Jag återvända 20 minuter senare och då hade hon gått därifrån med sin tvätt och fick så småningom min tvätt klar, men lite senare än väntat.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards