Alla inlägg under juli 2009

Av Sandra Sterner - 21 juli 2009 12:00

Nu var jag tillbaka på bloggen igen, och nu är det dags att uppdatera lite grann om vad som har hänt.


Det är ju ändå en viss skara av läsare som följer min blogg, och jag tycker förstås bara det är roligt, att ni vill läsa om det jag skriver.


I går var det inte alls mycket att göra på jobbet, och vi slutade väldigt tidigt. Hemma vid pendeltågstationen, stod Micke och Caroline och väntade på mig. Caroline såg lite "full i sjutton ut" och höll sina barnhänder bakom sin rygg, och så säger hon:


- Mamma, vilken hand!


- Wow, surprise! Vad har du där bakom...


Jag valde Caroline högra hand, och det visade sig att hon under kvällen hade gjort ett nytt pärlhalsband till mig. Caroline har alltid varit väldigt förtjust i att hålla på med pärlor av alla de slag, och gör både halsband/armband och bygger pärlplattor.


I går innan jag skulle åka iväg till jobbet. Hann Caroline och jag åka upp till Handen för att kolla lite i affärer,och vi hittade en ny klädesbutik som hade öppnat en bit ifrån centrumet.


Vi blev båda lite nyfikna, och gick in för att kolla var det var för kläder dom hade där inne. Jag hittade själv inget som föll mig i smaken. Men det gjorde förstås Caroline, och det har jag skrivit förut i min blogg. Denna unga dam, är väldigt klädmedveten och har verkligen smak för kläder, och hon hittade förstås en klänning som hon absolut skulle ha.


- Mamma, vad finns provhytten jag vill pröva den här?


- Det ska du inte fråga mig om! Fråga istället damen i butiken.


- Okej.


Lillgammal som Caroline är så gick hon iväg till damen som stod bakom kassan, och frågade var det fanns ett provrum.


Damen som ägde butiken log mot Caroline, och visade henne var provrummet fanns.


Caroline klev in i provrummet, och innan hon drar för draperiet så säger hon: Tack, men nu klarar jag mig själv.


Damen kommer fram till mig, och ger mig komplimanger, att jag har en väldigt trevlig och artig liten flicka.


Strax efter det kommer Caroline ut ifrån provrummet, och säger...som så många gånger förrut: Snälla, mamma kan jag inte få denna fina klänning.


- Caroline, under förra veckan så fick du 2 st nya klänningar.


- Men snäälla...mamma..?


Damen i butiken ger Caroline beröm över vad fin hon var i klänningen, och frågar därefter om det går bra om hon får ta kort på oss.


Jag ville dock inte igår ställa upp på någon bild, men tyckte att Caroline själv fick välja om hon ville ställa upp på att bli fotat eller inte. Vilket hon förstås vill bli, och hon poserade så vant och fint...min lilla tjej.


Hon skulle även ha den nya klänningen på sig med en gång, och bad att damen i butiken skulle lägga hennes gamla klänning ( som var inköpt förra veckan) i en påse.


När vi kom hem, blev det min tur att ta fram kameran, och ta lite kort på min solstråle.


.

Jaaa, så fick Caroline återigen sin vilja igenom, det är inte det lättaste att säga nej till dom bedjade blå ögonen.


Damen i butiken verkade väldigt nöjd av att ha oss som kunder, för hon drog av hela 20% i rabatt på klänningen...och det är klart man blir glad och tacksam för det.


Skrivet av Sandra 21 juli 2009 klockan 12:01

Av Sandra Sterner - 19 juli 2009 18:45

Det har varit en jätteskön slappar söndag för samtliga här hemma idag, och det kan behövas även för mig ibland.


Vissa dagar har jag så mycket att göra, att jag inte förstår hur jag ska få tiden ska räcka till. Men söndagar är för mig heliga, och då passar jag på att vila upp mig.



Skulle egentligen haft semester i morgon, och 2 veckor framåt. Men i onsdags var jag tvungen att ta ledigt ifrån jobbet, p.ga att jag skulle iväg på en grej inne i stan.


På onsdagskvällen kom Nina, Janne och Nova. På torsdagen firade jag min födelesdag,och ville gärna vara hemma tillsammans med mina nära och kära.

I fredags ringde jag till en utav mina chefer på jobbet, och frågade om det gick att bryta min semster som egentligen skulle ha börjat i morgon, och "byta" ut den mot dagarna som jag varit hemma sedan i onsdags, och det var inga som helst problem att göra det.


Det passar mig perfekt, då slipper både jag och Caroline gå upp tidigt på måndags morgonen, och vi kan båda unna oss sovmorgon.

 

Skrivet av Sandra 19 juli 2009 klockan 18:40

Av Sandra Sterner - 19 juli 2009 11:30

Nu är det lugnt och stilla här hemma igen. Man vänjer sig rätt så fort med vid en viss ljudnivå, och av olika röster, och så Novas "bebisprat" 


Jag tillsammans med min dotter innan dom ska åka hem.

 

Nina och Nova


Janne

 

Men igår förmiddag packade Nina och Janne ihop sina saker dom hade med sig, och åkte hem till Västerås igen. Det återstår, och ser när vi kommer att träffas nästa gång.


 

Hade dagen innan pratat med mina kära pappa, som var ute på landstället som ligger ute på Gålö. Han och mamma tänkte komma förbi och hälsa på.

Så igår strax innan klockan hade blivit 13 så ringde det på våran ytterdörr. Jag satt ute i det vackra vädret, med en kopp kaffe och löste korsord, och njöt av den härliga solen som värmde så skönt.

 

Vissa dagar, blir jag en riktig "latmask" och det blev jag igår.

 

- Snälla, Micke kan inte du gå, och öppna....?

 

Schysst som Micke, är så lomade han iväg och öppnade dörren.

Själv satte jag kvar ute på baksidan, och var en "latmask"

Men tänkte efter att det hör jag faktiskt till vett och etikett att man går ut, och välkomnar dom som kommer, och hälsar på.

 

Det blev till slut fart på mig, och jag hann bara halvvägs in till hallen, innan jag springer på min pappa och mamma.  Dom hade köpt med sig en flaska vitt vin, blommor, jordgubbar (som jag älskar) vattenmelon, bullar, muffins, småkakor och en massa godis.

 

Dom här fina rosorna fick jag av pappa och mamma...tack!

 

Jag skyndade mig in i köket, och satte på kaffe, och dukade ut flera koppar på våran baksida. Lade upp bullarna, muffisarna och småkakorna på ett fat.

 

När det är vackert väder ute så vägrar jag att sitta inne, och jag dukade upp ute på våran baksida.

Både Micke, pappa och mamma, mumsade i sig av bullar, muffins och småkakorna, men jag tog inte en enda bulle eller kaka.Anledningen till att jag inte längre äter speciellt mycket bullar och kakor, har med att det brukar sätta sig över hela kroppen, (och specillet på magen) och numera är jag väldigt noggrann med vad jag stoppar i mig och äter.

 

Ute på baksidan med my daddy and my mammy

 

När vi hade fikat klart, och dukat av alla sötsaker. Var det dags att ta fram jordgubbarna, vattenmelonen och det vita vinet som dom hade haft med sig. 

 

Till dom "röda gubbarna" och melonen, blev det lite vitt vin till, men jag smuttade bara på en ½ glas.
 
Mamma, drack lite också, men pappa som skulle köra bil fick hålla sig till Fanta.
 
Micke ville inte heller ha något vin, då han tycker det är "kärringdricka".
 
Jordgubbarna, tillhör mina favoriter frukter och det blev inte många "gubbar" kvar i skålen när jag väl satte igång och mumsade i mig, och likadant var det med vattenmelonen.

 

Tiden går alltid fort när man har trevligt och det gjorde den förstås även igår. Nu hoppas jag inte att det tar lika lång tid som det gjorde sist innan vi ses igen.


Jag tillsammans, med min pappa som jag inte sett på nästan 4 år


Ger min pappa en puss på kinden, strax innan dom ska åka iväg. Jag hoppas att det inte tar lika lång tid tills nästa gång vi ses igen.


Skrivet av Sandra 19 juli 2009 klockan 11:27

Av Sandra Sterner - 18 juli 2009 17:15

Oj oj jösses vad det har hänt saker i mitt liv sedan igår, men vid det här laget börjar jag bli van.


Tänkte skriva ner lite av det som har hänt under det närmast dygnet, och det har faktiskt hänt en hel del.Hmm, och det lär ju tag ett tag, att skriva ner allt som har hänt.


Den "lilla svarta" blåsan blev det för kvällen


Det började redan igår kväll, jag och Micke var på topphumör, och såg fram emot att få träffa en viss person. Som under ett par veckor har ringt och tjatat på Micke, om att få träffa oss över ett glas öl/cider.


På väg till pendeltåget. Först ner för en trappa.


För att sedan "kämpa" sig uppför...nästa (pust)


Vi hade bestämmt att mötas upp inne på Snaps som ligger vid Medborgarplatsen.


Det var smockfullt med folk, inne på Snaps, och samtliga bord, var upptagna.Vi stod och "hängde" i baren, och väntade på att våran "vän" och en till från bandet skulle dyka upp.


Till slut blev det ett bord ledigt, och jag fick snabbade mig på att skynda mig för att "tjinga" det.


 Inne på Snaps


I väntan på att våran, numera f.d "vän" som ska dyka upp!


Vi slog oss ner, och började fundera efter ett tag, vad han som vi skulle träffas hade tagit vägen. Klockan hade sedan länge passerat den överenskomna tiden. Micke tog upp sin mobil, och ringde upp för att kolla var dom höll hus.


Dom var lite försenade p.ga att dom hade fått fel på bilen, men dom var snart framme i Stockholm. ( Själv tyckte jag det var lite konstigt att dom inte ringt, och talat om att dom var försenade) Det blev till att vänta lite till, men efter att det gått 1½ timme så ringde Micke upp han igen. Nu hade dom kommit fram till Stockhom, men nu hade dom hamnat i Gamla Stan.


- Vadå, Gamla Stan!! Skulle inte vi mötas upp inne på Snaps??


Jag hörde på Micke tonfall, att han började bli en aning irriterad över hela situationen, och den som tagit intivatetet från att träffas "privat" var varken min eller Micke ide.


Utan sedan ett par veckor tillbaka, är det Janne, som har ringt, och tjatat på Micke om att vi kunde träffas över ett glas öl/vin.


Nu var det så att varken jag eller Micke orkade vänta länge till på att dom skulle ta sig från Gamla Stan, till Medis.Vi väntade yttligare 1 timme. Sedan bröt vi upp, och åkte hem.


På vägen ner till pendeltåget, var Micke på väldigt dåligt humör, och som han igår kväll uttryckte sig:


Vadå, slösa bort dyrbar tid, att sitta, och vänta på en s.k "vän" som inte dyker upp!


Han tog upp sin mobil ur jeans fickan, och först trodde jag att han skulle ringa Janne igen. Men istället så raderade Micke hans nummer, och när vi kom hem, slog han på sin dator,och tog bort honom som vän på Facebook.

För mig personligen att FALSKA och opålitliga vänner inget att ha!! 


Skrivet av Sandra 18 juli 2009 klockan 17:07

Av Sandra Sterner - 17 juli 2009 13:00

Det är så härligt att ha min äldsta dotter här hemma hos mig. Tycker det är lite synd att, vi inte bor lite närmare varandra, så att vi kan träffas oftare. 


Nu blir det bara några gånger per år som vi ses, och det är alldeles för lite.

Nina, ville fixa ordning lunchen idag, och nu står hon ute i köket och steker köttbullar och till det blir det potatis

.

I kväll ska jag och Micke gå ut, och träffas en vän till oss, som vi inte träffat på länge... ( en ledtråd, är att han sysslar med musik  och är sångare) mera kommer ni får se och läsa om i min blogg under morgondagen.

Ha det sååå gott i sommarvärmen.....and


 

Skrivet av Sandra 17 juli 2009 klockan 12:57

Av Sandra Sterner - 16 juli 2009 15:45

Det är en himmla tur att vi bor så stort. Nu är det full rulle här hemma, och fullt hus.Nina, Janne och Nova kom hit igår kväll. Dom hade bilat ifrån Västerås, och det tyckte jag dom gjorde rätt i istället för att sätta sig på ett varmt SJ-tåg.


I går kväll gick jag tillsammans med Nina, Janne, Micke, Caroline och  Nova ute till våran lekpark.


Caroline, tillsammans med sin systerdotter Nova.


 Caroline, Nina och Nova.

 

 Janne


Micke, som knappast kunde släppa Nova, utan gick och bar på henne nästan hela tiden. Må hända att han kanske är sugen på en liten baby, men jag totalvägrar....tycker gott och väl att 6 barn räcker!!


               

Jag tillsammans med Caroline och Nova.


Nina, med barnasinnet i behåll ( men vem har inte det) hoppade upp på linbanan, och åkte iväg med ett ohhhaa


Sedan fortsatte hon med att hoppa ifrån gungorna.

 

Nova, är så härlig, och det har blivit en ordentlig fart på dom korta benen...en riktig hejare på att springa fort.

Nu har nästan alla mina barn förrutom Jimmy gått iväg till badet, för att svalka av sig lite i den sköna sommarvärmen.


 

 

Ikväll kommer vi att ha en liten mindre födelsdagsfest här hemma, och Micke har varit så snäll, och gjort sin hemmagjorda goda lasange, och sedan blir det jordgubbstårta..


I present av Micke, fick jag denna fina syren lila klänning.


Skrivet av Sandra 16 juli 2009 klockan 15:44

Av Sandra Sterner - 15 juli 2009 13:15

Nu var jag tillbaks igen på bloggen, och det har börjat klia lite fingrarna för att komma igång med skrivandet.


Igår försov jag mig, och vaknade inte förrän efter kl:8 och det blev verkligen till att stressa.Carolines taxi som brukar hämta henne, hade förstås redan hunnit åka, och det blev till att ringa efter en ny. Det blev en väldigt stressig dag igår, och jag fick ringa en utav mina chefer, och säga att jag var försenad.


Idag har jag tagit ledigt ifrån jobbet, då det var lite grejer jag skulle uträtta inne i stan. Åh, ikväll kommer Nina, Janne, och söta Nova hit...vad jag längtar.

 

Skrivet av Sandra 15 juli 2009 klockan 13:11

Av Sandra Sterner - 12 juli 2009 22:00

Vi valde ändå till slut att stanna hemma ikväll. Tidigare under dagen var vi både lite i valet och kvalet om vi skulle gå på festen ikväll eller inte.


Både ska vi upp tidigt i morgon, och åka iväg, och jobba. Om vi båda hade haft semester, så hade saken varit annorlunda. Då behöver man inte gå upp i ottan, utan kan unna sig sovmorgon.


Sedan var vi ju på Cafe Opera, förra lördagen, och jag ville då väldigt gärna fira 4 th of July, and USA national day. Vi hade det jättetrevlig, och mysigt på deras fina uteservering.


I stället blev det en trevlig day här hemma, tillsammans med familjen. Caroline och Micke, ville gärna gå ut i skogen, och kolla om det kommit upp några blåbär. Jag var först skeptisk,och trodde inte alls att det redan kommit upp några bär. Men där fick jag tji, och det visade sig finnas en hel del.


 

Caroline, som plockar handen full.

 


Caroline, lirar (gitarr) på en pinne.


Micke på ett utav sina allra bästa spexhumör, och han gör allt för att få en att börja skratta.


Jag ropade på honom, och bad honom vända sig om. Men inte blev det bättre stil på honom för det....(hopplöst fall)


                                

Till slut skärpte han till sig.


Nu var det färdigplockat, och nu lämnar vi skogen för denna gång.

Pajer av alla de slag är väldigt uppskattat av många i familjen, och nu finns det blåbär, så att det räcker för att baka både 1-2 pajer.


 

 
Skrivet av Sandra 12 juli 2009 klockan 22:04
 
 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards