Alla inlägg under juli 2011

Av Sandra Sterner - 16 juli 2011 21:24

Det blir nu på kvällen ett kortfattat blogginlägg om dagen som varit och den har varit hyfsat trevlig.Jag och Caroline tog bilen tidigare idag och åkte till Vällingby. Numera en utav mina allra bästa vänner Johan fick lov att möta upp utanför porten för att släppa in oss. Uppe i lägenheten väntade Tobias och det visade det sig att även  Nina, Janne och Nova hade kommit. Strax efter mig kom Henrik och sist kom Jimmy. Däremot så kunde inte Niclas vara hemma ( tonårig som han är) så hade han istället valt att gå på Gröna Lund med en polare.


Nedan följer nu lite bilder från dagen.....

 


  

Just när denna bild tog så riktades alla ögon på lilla korta Nova, som sa: Jag vill också vara med, mamma lyft upp mig.




Henrik, Caroline, Nina och jag


  

Nina tillsammans med sin pappa Johan


  

Det eviga kärleksparet Nina och Janne

Av Sandra Sterner - 16 juli 2011 09:54

Jaa, det brukar inte direkt höra till vanligheterna att jag uppdaterar bloggen vid den här tidpunkten. Men nu så är det helg och man är ledig i några dagar och då jag inte nu direkt på morgonen orkade ta itu med ännu mera nedpackning av alla dessa prylar, så tyckte jag att det passade bättre med att skriva en blogg.


Lite senare idag ska Caroline och jag iväg hem till Johan. Dessutom så kommer samtliga utav mina barn och även Janne och minstingen Nova vara där. Kameran kommer tas med och bilder kommer att komma upp vid ett senare tillfälle på bloggen.

Av Sandra Sterner - 13 juli 2011 20:12

Nästan hela denna vecka är jag varit barnledig från Caroline, som kommer hem först på fredag. Det är även ett måste för mig att vara helt barnledig emellanåt och det är även viktigt för mig att få egentid och bara vara själv. Jag saknar mitt lilla yrväder otroligt mycket och vi pratar i telefon flera gånger varje dag, men redan nu på fredag kommer hon hem igen.


Det känns skönt att man redan har kommit halvvägs på veckan och det är redan onsdag. Idag var det verkligen en perfekt dag att arbeta på. Inte alls speciellt mycket att göra på jobbet och det gjorde att vi fick sluta tidigare. Då jag hade lite extra tid över efter jobbet, blev det en tur med bilen till Skärholmen centrum. Det är nämligen så att jag har länsat butikerna uppe i mitt cenrum på allt vad det gäller i kartongväg, och då jag ändå skulle åka till Skärholmen så kunde jag fråga i butikerna där efter kartonger.Det är ett bra tag sedan jag var i Skärholmen, och tycker att det finns ett stort och brett utbud och med en bra blandning av butiker.En utav mina barn Henrik jobbar även i Skärholmen. Jag som är så galet förtjust i kläder och nu på sommaren särskilt snygga klänningar/kjolar, men fann tyvärr inget trots att jag sprang ut-och-in i flera butiker, så var det inget som föll mig i smaken. Däremot blev det lite nytt smink, och som sista grej blev det ett besök på en utav dom större matbutikerna där jag hittade yttligare några stora kartonger som jag sedan kånkade med mig till bilen.


Jag tänker så himla mycket på hur det kommer att gå med flytten och den nya lägenheten. Funderar på om jag kanske ska ta en sväng utanför den nya lägenheten och kanske det blir så att jag tar en bild...vi får se.

Av Sandra Sterner - 12 juli 2011 17:17

Det var en tanke som idag slog mig på jobbet, efter det att min son Henrik hade ringt mig på jobbet och berättat en sak.


Detta år verkar det vara väldigt populärt för många att flytta. Först ut i år att flytta var min ex-make och numera en utav mina allra bästa vänner Johan och våra två yngsta barn Niclas och Tobias. I samma veva som Johan, Niclas, Tobias flyttade ut från radhuset, så flyttade Henrik ihop med sin tjej Sara.

Nästa flytt var i och för sig ingen inom familjen, utan istället var det ett annat företag som hyrde "golvyta" utav det företaget som jag jobbar åt som flyttade. Jag och några utav mina kollegor fick den stora äran att följa med till flytten i dom stora, nya fräscha lokalerna.


Den tredje flytten gick för dryga 1½ vecka sedan, då Jimmy nu också flyttat hemifrån och skaffat sig en egen lya.


I slutet av juli så är det min och Caroline tur att flytta och även om jag lite smått nu har börjat packa ner saker, så är det långt ifrån klar. Jag bävar verkligen mycket inför det kommer att gå med att flytta från en stor 5:a på 118 kvm till en 2:a på 68 kvm. Det säger sig sjävt allt kommer inte att få plats i den nya lägenheten, och vad jag ska göra med alla möbler och prylar vet jag ej ännu.


       


 



Jag försökte ge bort en del till Jimmy när han flyttade, men han ville inte ha så mycket utav "morsan gamla saker"


- Nähä, slipp då och köp nytt istället!!


Det återstår och se om Nina och Janne kommer ner till Stockholm något mera innan deras semester är slut och jag kanske kan pracka på dom någonting. Eller  så får mina goa grannar dom ännu större loppisfreaken "gubben och gumman "komma hit och plocka det dom vill ha.


Den nästa att flytta blir eventuellt Henrik, som nu ska flytta...igen till en 2:a i Nynäshamn, men ännu är inget helt bestämt. Men såklart precis som mamma lovade dig i telefonen i dag, så hjälper jag dig med att köra, bara bilen håller och inte brakat ihop..igen..håller tummarna.

Av Sandra Sterner - 10 juli 2011 22:06

Nu är vi snart inne i mitten av juli och sommaren är min absoluta favorit årstid. Jag riktigt njuter och älskar att ta vara på varje minut i det sköna varma vädret. Det var i och för sig en liten kortare regnskur idag på förmiddagen, men sedan kom solen tillbaka igen.


Carolines pappa Jonny var förbi här hemma idag och hämtade sin dotter. Dom skulle iväg och hälsa på Caroline ena farbror och kusinerna. Jag fick några timmar ledigt och tog bilen ( förstås) och brummade ner till Nynäshamn. Där jag blev kvar några timmar. När Caroline kom hem på eftermiddagen, gjorde jag i ordning en liten pick-nick korg och så åkte vi upp till Rudasjön, som ligger uppe i Haninge.


Det är hur mysigt som helst där och inbäddat i naturen med gamla byggnader, en stor äng,  och en liten badsjö. Caroline kände inte alls för att bada, utan riktade istället in sig på att klättra i klätterställningen och gunga. Nu fick hon verkligen chansen att leka och busa av sig utav sin överskottsenergi.


Nu på kvällen kollade jag in ett tv-program på MTV som hette "Plastic Surgery Obsession" och det handlade om dom stora Stjärnorna i USA. Jag skrattade högt när en utav utav repornarna utalade sig om utav stjärnorna som hade gjort fleratalet ansiktsklyftningar: "Han är nu så uppstramad i ansiktet, så att han nästan ser ut som en asiat.


Nästa inslag i tv-programmet handlade om "Bröst utan gränser" och om den förre detta hemmafrunSheyla Hershey som inte var tillräckligt nöjd med sin gammla bröst utav flera bröstförstoringar och få  VÄRLDES STÖRTA TUTTAR!!


Detta är Sheyla Hersheyoch hon är inte rädd för att dö. Den 28-åriga hemmafrun och modellen har bröststorleken 38 KKK , vilket gör henne nu till kvinnan med världens största bröst.



 

Hemmafrun Sheyla har genomgått nio operationer för att få den otroliga kroppen. Trots att läkare har varnat henne att hennes bröst är i riskzonen för en explosion så verkar hon inte bry sig ett dugg.

Sheyla, som är från Houston i Texas säger: “För mig är stort vackert. Jag tror att jag inte har någonting att vara orolig för.”


Amerikanska läkare vägrade att utföra flera operationer när Sheylas bröst redan var uppe i den häpnadsväckande storleken 34 FFF. Men Sheyla Hershey var mycket bestämd och målmedveten för att komma in i rekordböckerna och flög till Brasilien där det inte finns några gränser för hur stora bröst man kan göra.

Hennes brittiska föredetta pojkvän betalade hennes plastikoperationer, men hon lämnade honom efter att han vädjade till henne att hon skulle sluta upp med operationerna.


– Jag älskade honom väldigt mycket men jag var tvungen att lämna honom för att följa min dröm, berättar Sheyla Hershey.


Det är såklart upp till var och enskild person att fixa till sig och man inte är nöjd med sitt utseende, men någon form att måtta måste det väl ändå vara på hur långt vissa utav stjärnorna vill uppnå med sina kroppar.

Av Sandra Sterner - 9 juli 2011 19:29

Jag kan inte direkt påstå att " Livet är verkligen inte är någon dans på rosor, det är snarare mera en dans på rostaggarna." Jaa, för mig så tycker jag det kan kännas så emellanåt, och under det här gångna året så har det gått och hänt alldeles för mycket tråkigheter och nu hoppas jag innerligt att det ska vända till det mera positiva


Igår eftermiddag när jag hade kommit hem ifrån jobbet och höll på att plocka ner saker som suttit uppsatta på mitt förråd. Jag missade totalt att det på en utav sakerna, som jag plockade ner satte det en geting på och det satte förstås taggen rakt in i min handflata.


Fan, vad det brännde, sved och värkte. Jag släppte det jag hade i händerna och sprang rakt in i badrummet och sköjde med ljummet vatten. Efter en ett tag så svullnade det upp ett litet område just där jag hade blivit stucken, men jag hade tyvärr inget alls hemma så kunde lindra getingsticket och det kändes inte heller som det var läge att sätta sig i bilen och åkte iväg till apoteket. Som tur var så hade svullnaden på min hand i morse gett med sig.


Den sköna sommarvärmen håller fortfarande i sig och det är underbart att få njuta av varje stund utomhus. Jag förslog till Caroline att vi kunde ta bilen och åka iväg och bada någon annanstans en vid det gamla vanliga stället där vi bor. Men Caroline ville tyvärr inte åka iväg till någon sjö och bada, utan hon föredrar att bada bassängerna som bara ligger ett stenkast ifrån där vi bor.


Snart blir det till att slå sig ner i tv-soffan, tillsammans med Caroline och kolla lite på Sommarkrysset ifrån Gröna Lund.

Av Sandra Sterner - 7 juli 2011 21:56

Idag fick det lov att bli fritids för min "lilla tjej" dagen innan hade hon varit lite hängig och fick  lov att stanna hemma. 


Jag hade packat ner hemmes blommiga/turkosa bikini för dom brukar vid vackert väder och så hett som det varit ute dom sista dagarna (åh, nej jag klagar inte på värmen) brukar barnen och fritids personalen åka iväg till något badställe.


Sedan blev det till att ringa min chef och fråga om det var okej om jag kunde ta ut en semesterdag idag. Vilket inte alls var några som helst problem och det är jag väldigt tacksam över.


Det var ju idag som jag skulle få min bil fixat och dagen innan hade jag kommit överens med bilmekanikern, som bor lite längre ner  på min gata att han skulle höra av sig till mig omkring 12-tiden. Vi skulle göra följe ner till Biltema och jag skulle köpa den bakre delen utav avgasröret . Det var inga som helst problem att finna rätt sorts avgasrör, det var bara att kolla i deras katalog och läsa av artikel nummret och gå till rätt sorts hylla för att hämta den och sedan direkt till kassan för att betala. Tillbaka hemma igen, så kom vi överens om att han skulle ringa mig när han var färdig med bilen. Jag gick hem och tog mig lite kall läsk att dricka, men var alldeles för otålig och samtigt väldigt nyfiken hur det gick med reperationen med min bil. Efter att det hade gått ca: 30 minuter så bestämde jag mig för att gå ut och kolla hur det gick, och promenerade gatan ner. Utanför hans garage så ser jag att min bil står upphissad på två domkrafter och ställd på bockar och inunder bilen ligger han på någon slags bred platt vagn ovh håller på att skruva för att få loss det gamla avgasröret, som verkade sitta fast riktigt ordentligt.


Nej, det kändes verkligen inte som rätt sorts läge att gå fram och fråga: Hej, hur  går det !? Är bilen klar snart...?


Bilreperatören hade ju sagt att han skulle höra av sig till mig när bilen var klar. Så istället blev det  så att jag för en gång skull ( på väldigt länge) och det har jag inte gjort sedan jag skaffade bil och det var att jag tog mig en lång promenad.

Sedan jag tog över pappas bil så har jag gått och blivit världen latmask och åker numera bilen nästan överallt, bortsett från när jag går och handlar uppe i vårat centrum, då blir det mer eller mindre en omväg om jag först ska gå och hämta bilem på parkeringen för att sedan köra runt hela bostadsområdet för att komma fram till centrum.


Nej, någon måtta på hur lat och bortskämd, man blivit sedan man skaffade sig bil får det vara.


Tillbaka hemma igen, så går jag förbi centrum och ser utanför Matrix att det tydligen var annons på följande denna vecka:




    

Jaha,  det var mer än vad jag visste och det hade jag inte den blekaste aning om att det fanns gurkor med  det namnet.

 

 

Nu tillbaka till bilen igen, som mer eller mindre har varit ett enda stort krångel med. Då den ena saken efter den andra går söner på den, och så fort någiot gått sönder och jag lämnat in den för lagning så går det någon vecka och sedan pajar nästa grej.  Men nu sitter även den nya avgasröret på plats. Nu på kvällen var  jag, Caroline och Niclas  ute en sväng med bilen och nu går bilen som den gjorde innan. Men uppstår det yttligare mera krångel och fel på bilen, så måste jag överväga och se om jag kommer att göra mig av med bilen.Jag håller tummarna att bilen inte går sönder innan jag flyttar den sista juli. Det var ju bra utav min pappa att se till att han hade dragkrok på bilen och det underlättar ju rätt så rejält. För snart är det dags för mig att köra med släp. Sist var förra helgen då jag hjälpte min son Jimmy att flytta, men det var ju som tur inte allför många turer och snart är det då dags för mig igen och det kommer att bli betydligt flera omgångar denna gång.

 

Av Sandra Sterner - 6 juli 2011 20:13

Åh, nej, snart flippar jag ut fullständigt. 


Jaa, idag har det varit mycket att läsa och ta intryck utav, och ännu mera att höra och ÄNNU mera (sedan igår) att vara med om. Det är nämligen så att det har gått och hänt en massa motgångar för mig igen, och det gör mig så frustrerad och ledsen.


Jag kan börja med att skriva om bilen som jag ärvde efter min pappa. Det enda felet efter det andra uppstår på bilen. Först var det termostaten som pajade och det var ju förstås på en utav dom varmaste dagarna och för att inte motorn helt och hållet skulle koka sönder så var jag illa tvungen att slå på full värme + fläkt in i bilen och det blev mer eller mindre TURK-bastu inne i bilen. Jag svettas som aldrig förr och kläderna klibbade sig fast emot kroppen,  och det var inte speciellt trevligt att dyka upp på jobbet genomblöt, efter det att jag först hade kört bilen till verkstaden. Igår märkte jag att väldigt högt onormalt brummade ljud i från avgasröret, och tänkte:  Åh, nej  säg nu inte bara att det gått och blivit hål i avgasröret också.....


När jag kommer hem och parkerat bilen på min ruta så öppnar jag bildörren, medans fortfarande motorn är påslagen och trycker ner kopplingen och gasar. Usch, vilket öronbedövade högt ljud som hörs inunder bilen. Jag har en tidningen Metro i min väska som jag lägger ut på marken och ställer mig på knä och med röven ( ursäkta språket) rakt upp, för att kolla inunder bilen och upptäcker till min stora besvikelse att det gått och blivit en stor reva i bakre delen utav avgasröret.


    

Min bil ( fast den egentligen inte är så gammal) börjar nu kännas så här   


- Fan, fan skit också inte detta också...!!  


Idag har jag ringt runt till flertalet bilverkstäder och har bl.a mötts utav telefonsvarare som talar om att dom har semesterstängt. Vissa andra bilverkstäder har flera veckors väntetid (och vem har tid att vänta flera veckor) och när jag till slut kom fram till en bilverkstad som kunde fixa bilen relativit så visade det sig att dom skulle ta hutlöst mycket betalt för att byta avgasröret.


- Nej, tack, jag avstod att lämna in min bil till en bilverkstad, som tar hutlösa priser för att bara byta ett avgasrör.


I bostadsområdet där jag bor så har jag sett en medelålders herre stå och hålla på fixa bilar inne i sitt garage. Jag tog chansen och promenerade min gata ner för att kolla im han även idag höll till inne i sitt garage och mycket riktigt så var han där och höll på att mecka med någon bil.

Jag frågade om han möjligen hade någon tid över att kolla på min bil, och kunde hjälpa mig att byta avgasröret.


- Javisst, vad är det för sorts bil du har...?


Jag förklarade vilket märke det var och att bilen stod parkerad lite längre upp på gatan.


- Det vore bra om du kunde gå och hämta den, så jag kan kolla exakt vad det är som ska bytas.


- Jag har själv kollat och det är bakre delen utav avgasröret, men självklart kan jag gå och hämta bilen.


Jag traskade iväg och startade bilen, som gav ett högt brummade ljud ifrån sig och körde gatan ner till bilmekanikern, som efter det att jag parkerade, kollade inunder bilen och såg samma sak som jag hade sett: EN STOR REVA i bakre delen av avgasröret.


- Ja, detta måste verkligen bytas. I morgon kan jag åka till Biltema och köpa ett nytt avgasrör till dig och sedan hjälper jag dig att montera fast det.


Herregud, jag visste inte att det fanns så schyssta och snälla människor som ställer upp och reparerar bilar till en spottstyver utav vad den andra bilverkstaden skulle ta i betalning.


Åh, som om detta räckte. En utav mina yngre systrar Nenne skulle ta emot sotaren ute på vårat landställe Gålö. Det var den årliga sotningen utav den öppna spisen, men när sotaren hade kollat hur skorsten såg ut så meddelade han Nenne följande: Att skorsten var i så dåligt skickt att det inte gick att utföra någon sotning!


Så nu har vi inte längre hellre någon som helst fungerande öppen spis att elda vedträn i och det brukade spraka så mysigt från den när det var kallt i stugan. Utan får nöja oss med elementen och infra värmen på den inglasade altanen.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards