Alla inlägg under september 2011

Av Sandra Sterner - 16 september 2011 22:37

Jag har tidigare varit väldigt missnöjd med Telia, men på något konstigt sätt så har det ändå blivit så att jag bara inte orkat byta till någon annan leverantör. Jag har skjutit på tok alldeles för länge, med att byta både intenet och hemtelefonsleverantör.Men nu får det ta mig fan mig var nog med vad dom på Telia håller på med. Jag vill även med detta inlägg varna andra ( som har med Telia att göra) att inte råka ut för samma sak!! Igår hände följande: Jag kom hem ifrån jobbet och skulle ringa ett telefonsamtal ifrån min hemtelefon. Lyfte luren, men det kom ingen ton. Nähä, tänkte jag och kollade ner för att se så att inte jacket inte satte fast ordentligt. Telefon jacket satte fast som det skulle i väggen, och tänkte då att: "Det kanske bara var något tillfället fel och att det snart skulle vara åtgärdat igen" Jag väntade ett tag och försökte igen en stund senare och fick fortfarnade igen ton i luren. Denna gång prövade jag nu att ringa till mitt hemtelefonnummer från min mobil för att se vad som skulle hända!!


Läs nu och häpna!!! Följande händer..


Jag bländrar fram till mitt hemtelefonnummer och ringer upp och hemma hos mig går det inte alls fra någon signal. Men ändå hör jag i min mobil att det går fram signaler och efter att det gått fram 2-3 signaler så svarar en kille i den andra ändan: Jag blev alldeles förvånad och paff och fick först inte alls fram ett endaste ord.

- Hallå! Hörde jag någon säga i den andra ändan.


 - Jaa, ursäkta men vem har jag kommit fram till...? ( och tänkte samtidigt Herregud, slog jag kanske fel nummer)


Killen som svarade i andra ändan undrade vilket nummer det var jag hade slagit!


Vilket jag inte alls kände för att uppge då jag har hemligt nummer och ursäktade mig kort att jag måste ha slagit fel nummer i alla hast.


Jag lade på och kollade igenom min mobil och funderade på om det nu kanske hade blivit något fel kopplat från Tele2 ( Comviq) när jag ringde till min hemtelefon. Därför väntade jag en stund och prövade därför att ringa igen och denna gång lånade jag Carolines mobil och knappade denna gång in telefonnummret för hand. Exakt samma sak hände igen, och killen i den andra ändan var inte direkt samarbetsvillig, då jag frågade honom hur sjutton han kunde vara uppkopplat till min hemtelefon. Usch, jag fick rysningar och började känna ett obehag och tyckte att det var en otäck situation som jag hade hamnat i. Jag har tidigare hört talas om "hackers" som tar sig in på andras datorer, men aldrig någonsin att hackers tar sig in på någon annans telefonnummer!! Hur sjutton kan detta vara möjligt??


Jag sa till Caroline att vi måste sätta oss i bilen och åka upp till Telia butiken.Väl där uppe så möttes vi av en ung tjej som stod bakom disken och när jag hade förklarat mitt ärende.Så stod hon bara där med halvöppen mun och gapade och sa: Jag har aldrig hört talas om detta förut. Vänta jag måste hämta min chef. Medans jag väntade på att hennes chef skulle komma, så tänkte jag. Telia anställer en sådan oerfaren personal, som inte ens kan svara på kunderna frågor....suck. Efter att ha väntat ett tag så kommer hennes chef. En kille, och jag blir tvungen att rabbla upp samma sak för honom. Han frågar vilket nummer det gäller och därefter ringer han upp från Telia butiken till mitt nummer och samma sak upprepas återigen på nytt. Tyvärr visade det sig att varken den unga tjejen eller hennes chef visste vad det var som hade hänt med min hemtelefon och dom kunde inte heller ge mig någon som helst förklaring. Jag frågade om det var så att någon hade "hackat" sig in på mitt telefonnummer (vilket jag tycker verkar vara omöjligt att göra, med tanke på dagens teknik) eller om det blivit något felkoppling ifrån någon central, men ingen utav dom visste vad det var för fel. Utan det ända dom kunde göra var att lämna det vidare till Telias tekniker som i sin tur skulle spåra vart någonstans felet låg. Av alla dessa som jag prata med både igår och idag, så har ingen varken butikpersonalen, chefen, kundtjänst ( via telefon) eller teknikerna verkar inte kunna någonting ( kanske inget ovanligt för Telias personalen) och ge mig svar på min frågor det har jag fortfarande inte fått.

Det lilla enda som jag fick veta var att ingen tekniker kommer att leta vart felet är under helgen, utan det blir först igen på måndag, som dom fortsätter med det...igen. Och hur lång tid det kommer att ta innan min hemtelefon fungerar igen.....ja säg det! Fråga Telia, men dom vet ju som sagt ändå ingenting.

Av Sandra Sterner - 14 september 2011 21:22

Japp, idag har det känts som allting har gått på räls och får faktisk lov att skriva att jag känner mig på gott humör. Det som var igår på jobbet, det är för mig numera bortglömt och idag var en ny dag. Vi är framme på mitten av veckan och det är idag lillördag och i övermorgon börjar helgen. Jag har kollat upp med min barnvakt, så att jag har någon som kan passa lillskruttan min ifall det blir så att jag känner för att gå ut till helgen. Jag har nästan varenda helg ( borsett från en onsdag för 2 veckor sedan) antagligen jobbat eller så hållit på med att renoverat här hemma. Men inför denna helg så är min tanke ( just nu) att försöka slita mig loss för ett par timmar hemifrån och ge mig ut någonstans inne Stockholms stad snattliv. I brist på annat att skriva just nu, så hade jag tänkt bjuda på lite ny-gamla historier som har dammats av. Första gången jag hörde dom här historierna, det var ifrån min första ex-make Johan. En idag skrattar jag när jag läser dom:


Visst ni att:


I Sveriges finns det en man från lappland som heter Enok Nitti? Hans fru heter Sirkka Nitti och är bland de längsta kvinnorna i Sverige.


I vårat grannland Finland så heter näst bästa skidåkaren: Hack i Hälinen, och den sämsta boxaren i samma land heter: Ranta-Runt i Ringen och så inte att förglömma den duktiga trädgårdsmästaren, vid namn: Maski Hallonen.


Däremot i Norge så heter den sämste skidåkaren Inge Glid.


Sedan har vi Englans blötaste "pippi" fågel Neder-Birden. Det kan inte vara lätt att som (ogift) kvinna heta: Miss Foster!



Till slut så har vi Polens bästa boxare: Slå på Käftski. Men vad heter då Polens sämsta boxare...då? Få på Käftski.




Det var allt för mig och nu blir det inget mera för ikväll. Tillbaka i morgon igen. Godnatt!

Av Sandra Sterner - 13 september 2011 20:30

När jag tycker någonting är fel så är jag en sådan som sitter ner och håller tyst eller håller allting inom mig. Nej, det gör jag absolut inte, utan när jag tycker någonting är fel då uttrycker och ventilerar jag mig via min blogg.


Usch, så tycker jag dagen idag har känts på jobbet. Jag tycker det känns så tråkigt och ledsamt att det finns dom ( tyvärr namnger jag inga) som verkar gilla att förpesta tillvaron på arbetsplatsen, med en hemsk otrevlig arrogant attityd, och skulle det vara så att man frågade någonting, då får man oftast ett irriterande svar.


Det känns verkligen inte speciellt trevligt att utföra sin arbetsuppgifter under sådana förhållande och det gör även att det blir en dålig "anda" och en dålig stämning bland dom som jobbar tillsammans med.


Just nu vet jag inte alls hur jag ställer mig för att åka iväg och jobba i morgon eller inte...det återstår och se.

Av Sandra Sterner - 11 september 2011 21:27


  

Idag tänder jag ett ljus för alla dom människorna som omkom i den fruktandsvärda terror attacken mot World trade center och Pentagon i USA.

Fast det idag har gått 10-år sedan planen körde rakt in i dom båda tvilllingtornen och emot Pentagon då nästan ca: 3000 människor  fick sätta sina liv till, så går det aldrig någonsin att glömma.


Större delen av dagen har jag följt på flera olika tv-kanaler en massa olika interjuver med både dom som överlevde terrorattacken, och även på dom stackars anhöriga som antagligen förlorat sin fru/make, pappa/mamma, eller son/dotter. Det var flera tv-inslag som berörde mig mycket, men när det kom inslag om barn, som inte blev hämtade ifrån skolan eller från dagis den dagen, då båda föräldrarna hade omkomigt i terrorattacken, då brast det för mig och tårarna bara började rinna ner för kinderna.



Av Sandra Sterner - 10 september 2011 19:55

Så underbart att vakna upp och se att trots att det är höst att solen skiner, när man dessutom är ledig.


På lördagarna, när tids ges vill säga, och man inte är upptagen, med typ massor utav andra saker, så brukar det bli så att jag besöker loppisen uppe i centrumet. Idag hittade jag faktiskt lite småsaker en  söt vägglampa och en svart smideskrona med något som liknade kristallprismor. Efter loppisen bar det av ut till IKEA och handlade lite (dock inga stora, tunga grejer) utan det blev bara lite småsaker.


 


Jag skrev tidigare i veckan att jag inte visste när jag skulle få tillbaka orken eller kraften att fortsätta med renoveringen här hemma. Nu är det min toalett som fått sig en ordentlig uppfräschning. Badrummet som ligger mitt i mot toaletten där är finns det bara plats för badkar, handfat och så självkart min tvättmaskin. Blir man "nödig" så får man lov att skynda sig ut i den lång smala hallen för att där gå in på toaletten.


Nu ska ni få se både före bilder och såklart även efter bilder på hur min toalett numera ser ut.



 

Såhär såg det ut på toaletten, innan renoveringen satte igång. Jag avskydde verkligen den ( det såg ut så) men den pissgula ( vem fan väljer en sådan färg) på väggen till en toalett...som pissgul?  Jag verkligen avskydde den hemska färgen från första stund.

 

  

Bortsett från den pissgula färgen på väggarna, så är det något som jag inte gillar så är det dom där standard klot,runda, vita lamporna, som sitter uppsatta antagligen på väggen eller i taket i var och varannat badrum eller toaletterna.  Jag tycker det är lite synd eller rent utsagt tråkigt att inte dom som väljer att inreda badrum/toaletter  inte väljer att sätta in  lite snyggare armaturer, än dom där standard vita runda lamporna. Men det är väl för att det ska vara så billigt som möjligt.


 

 

Numera ser mitt toalett-rum ut såhär. Jag valde att INTE måla, utan istället blev det rosa, gråa tapeter, med blommor. Den svarta smidesljuslampan, med någon slags kristallprismor är köpt idag på loppisen och likaså den på väggen ( den gamla vita runda åkte direkt i soporna) och är numera utbytt emot denna söta lampett, som också den är köpt på loppisen idag. 



  


Ovanför handfatet ser det ut såhär. Ramen har jag hittat och den lämnade jag in den till en glasmästare som satte i en spegel och stenarna som sitter runt spegeln har jag klistrat fast själv, det gäller att vara kreaktiv och inte ha likadant som alla andra har hemma. Likaså "guld" ljuslampetterna på varsin sida, dom är också från loppisen, men från ett tidigare tillfälle.

 

Av Sandra Sterner - 9 september 2011 22:15

Jag vill börja kvällens inlägg med att önska min goa och stiliga svärson Janne ett stort Grattis på hans födelsdag!



 

Jag hoppas att du haft en riktig trevlig och fin födelsedag med din kära, fina familj och vänner.


Kramar.

Av Sandra Sterner - 7 september 2011 22:49

Mina stora söner Jimmy och Henrik åkte på en liten semester resa till Spaninen i slutet av juli. Tidigare idag var Jimmy här hemma på besök och han hade tagit med sig en liten souvenir  present som han och brosan Henrik hade köpt till mig.





Och gissa om jag blev glad..:D över att få denna lite annorlunda kopp, med lite lustigt handtag.


Tusen Tack, mina söner,   det var verkligen snällt.

Av Sandra Sterner - 5 september 2011 23:43

Det blir nu till att knåpa ihop ett blogginlägg innan det är dags att gå och lägga sig. Brr, det är fortfarande alldeles för kallt i mitt sovrum, och måste under morgondagen kontakta fastighetskötaren ( jo, det stämmer det är fortfarande han som jag brukar kalla för 3 äpplen hög) och se till att fönstrerna i mitt sovrum blir tätade. Med det är kalla draget som just nu är ifrån fönstrerna så kommer det inte att hjälpa mycket hur mycket man än vrider på elementen.

Ja, nog märks det alltid att det börjar bli höst ute. Det blir alltmer ruggigare svalare  ute och för varje kväll som kommer så tycker jag att det blir alltmer mörkare och mörkare.


Det märkas även på tv-tablån att "Nu är hösten här" det är alltfler nygamla tv-program som nu börjat sändas igen. Ikväll kollade vi här hemma på Idol och 2 utav jurymedlemmarna känns ju igen sedan tidigare Idol-program.



 

Men Alexander Bard och Pelle Lidell är nya ( Men vem sjutton är Pelle...? ) Jag har aldrig någonsin sett denna kala, glasögonprydda, karl förut...never ever!!


Det fanns några fåtal som jag tyckte var rätt så bra, och en låt som direkt fastnade det var ryssen Oleg som fick både mig och även juryn ( verkade det som) att gunga i takt i både soffan och stolarna, med sin egenskrivna låt "Electropop".Jaa, undrar om inte den låten kommer bli hösten och vinterns radioplåga. Sedan gjorde ju även "toyboyen" Tony ett bra framtränade och så den söta unga frisör eleven Magdalena...oj, oj vilken röst denna unga dam hade.

Ja, förutom att tv-programmet Idol söker nya talanger runt om i landet. Det är ju även ett roligt underhållsprogram. Då man får ta del utav alla dom icke sångbegåvade talanger som sökts sig till uttagningarna. Det är för mig och Caroline lika roligt varje gång och man nästan skäms via deras vägnar att dom ställer upp och gör bort sig så totalt i tv:n.


När Idol var slut, så var även min "lillskrutta" dags slut och det var dags för henne att gå och lägga sig. Imorgon väntar i ny dag för henne i skolan.

Jag har nu lagt allt som har med den fortsatta renoveringen av lägenheten på hyllan. För tillfället varken orkar eller känner jag någon större lust att forsätta, men får se om lusten och orken kommer tillbaka efter sisådär några dagar eller veckor....kanske.


Jag svappade strax efter Idol programmet över till tv 3 för titta på programmet Svenska Hollywoodfruar.



 

Jag brukar i vanliga fall kolla på det programmet, men inför den här senaste startade säsongen så har jag varit fullt upptagen, med att fixa i hemmet. Men ikväll kollade jag det programmet. Åh, herrejösses! Jag skrattade gott, då Agnes- Nicole skulle klä sin ( jag vet inte alls vad det var för sorts hundras, men den liknade en nakenhund eller så hade hon eller någon annan rakat av den stackars hunden all den päls) Nåväl, det skulle iallafall komma en fotograf på besök och Agnes-Nicole hade klätt sin hund "Ruffy" ( förresten heter inte sonen i komedin "Ett päron till farsa...just det Rusty) i en söt rosa spets klänning, och på Ruffys rakade svans bestämmdes det av Agnes- Nicole, att där skulle det sättas fast en bit utav hennes långa blonda löshår! Det blev liksom som en extra svans, och jag skrattade så att tårarna rann.


Nej, nu blir det  inte så mycket mera skrivet av mig ikväll. Utan nu är det dags att göra sig ordning för natten och krypa ner under täcket.Godnatt

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards