Alla inlägg under oktober 2011

Av Sandra Sterner - 17 oktober 2011 22:26

Jag vet att det inte blivit alltför mycket uppdateringen dom närmaste dagarna, men det har varit lite annat som kommit emellan och då har helt enkelt bloggandet fått vänta.


Det finns ett tv-program som går på någon utav alla dessa kanalar. Programmet handlar om Extrema samlare, och man får följa med olika sortes människor som samlar på sig så himla mycket olika sortes skärp och annat bråte, att dom nästan till slut inte får plats i sina hem.


Nu till saken hör att även jag samlar på mig alldeles för mycket och kan helt enkelt bara inte tacka Nej! När jag får höra talas om att det är någon som ska slänga eller skänka sina möbler till exempel vis "Myrorna" Ikväll var Carolines (numera) f.d skoltaxichafför Jocke över och lämnade en del möbler som han annars hade tänkt göra sig av med på annat sätt. Jag ser absolut inget fel i detta och även om jag snart kanske inte får plats själv här hemma    så gör jag det för att i min tur skänka det till mina barn. Innan både Jimmy och Henrik hade flyttat hemifrån, så hade jag sett till att skaffat fram en del möbler och husgeråd till dom, så att dom slapp lägga ut en massa pengar på att köpa allting själv.


Nej, nu blir det inte så mycket mera skrivet från mig ikväll, utan nu blir det dags att börja avrunda denna dag. Godnatt!

 

Av Sandra Sterner - 15 oktober 2011 13:56

Idag är Caroline bjuden på barnkalas hos en klasskamrat, och om en liten stund ska jag köra iväg henne dit. Vi var tidigare idag uppe i Haninge Centrum, för att köpa en födelsedagspresent.


Kollade igår på Idol, men jag är inte en sån person som brukar störa mig så mycket på andra människor. Jag vet att en del stör sig väldigt mycket på Hollywood frun Gunilla Persson, men jag har aldrig någonsin stört mig på henne.


Däremot stör och blir jag väldigt irriterad av att både på se och lyssna på denna hemskt dåliga Idoltävlade Linn (men hon ser mera ut som en han.) Gårdagens framtränade av denna obegåvade och dåliga amatör fick mig att tycka det var fruktandsvärt, att sitta och lyssna på en amatör som glömmer bort texten upp till 3 gånger.

Ursäkta, men vad tänkte juryn egentligen på när dom plockade ur dom allra bästa....? Den där Linn, i sett i mina öron så kan hon varken presentera något bra framträdande på scenen och röstmässigt så låter det hemskt.

Av Sandra Sterner - 12 oktober 2011 21:33

Usch, fy fan...så kände jag i morse när jag kom ut på min parkering och upptäckte att samtliga rutor på bilen var fulla med frost.


- Nej, nej tänkte jag då! Och hoppades innerligt att bilen som jag ärvde efter att det fanns en isskrapa i den.


Som tur var så var det inte (ännu) inte så pass kallt att låset på bilen hade frysigt, så det gick ju lätt att låsa upp. Väl inne i bilen, så satte jag mig på ett svinkallt säte och ( jag som alltid fryser så himla lätt) började frysa. Kollade i handsfacket, men där fanns det ingen isskarpa, inte heller i någon utav facken på dörrarna.


- Åh, hoppas snälla! Att det finns en isskrapa i bagageluckan. Men motorn påslagen låster jag upp bagageutrymmet, och medans jag känner rotar omkring bland en "första förbandslåda" ( som min goa pappa hade i bilen) och bland en massa verktyg, men såklart ingen isskarpa.


Brr, nu började det bli riktigt kallt om fingrarna, som blev alltmer rosa tonen.


Nähä, vad göra nu då..? Jo, in tillbaka i lägenheten, och först och främst för att leta reda på mina vantar, men kunde förstås inte hitta dom heller och dom måste ha försvunnit någonstans under flytten.

I mer eller mindre desperation, så fick jag idén att ta spackelspaden, och den fick till slut fungera som isskarpa.


Om bara några veckor så firar vi Halloween och det är ju en högtid då man egentligen ska fira dom döda.


Halloween är nätternas natt då man ska passa sig om det ringer på dörren. Det är natten då de dödas andar får liv och måste skrämmas bort...

I Sverige firas Halloween ( Alla helgons afton') vanligen dagen före Alla helgons dag. Alla helgons dag är den lördag som infaller mellan den 31 oktober och den 6 november. I USA firas Halloween traditionellt den 31 oktober oavsett veckodag. Många firar dock Halloween på andra dagar i slutet av oktober eller i början av november. Man dekorerar sina hus i svart och orange; hänger upp fladdemöss, skelett, spindelnät och sätter ljuslyktor gjorda av pumpor i fönsterna och på trappan. Den karakteristiska halloween-lyktan gör man genom att gröpa ur en stor orange pumpa och skära ut ett skrämmande ansikte som ljuset kan lysa igenom. Från början använde man ihåliga kålrötter som kallades "Jack o 'lanterns". Det hålls skräcktema där både vuxna och barn glider runt förklädda till spöken, vampyrer, monster, häxor eller något annat läskigt väsen. Man berättar spökhistorier för varandra. Efter mörkrets inbrott går barnen från hus till hus och knackar på och skriker "Bus eller Godis?" (eller "Trick or treat?") och hoppas att deras korgar ska fyllas med godsaker. De som inte skänker någon godsak blir straffade med ett bus som kan vara att få tandkräm på sitt dörrhandtag eller toalettpapper runt sitt hus.

 

Historien bakom Halloween


Firandet av Halloween är en relativt ny företeelse i Sverige - det lanserades här i mitten av 1990-talet. Det har inte blivit lika populärt här som i USA där man firat Halloween sedan mitten av 1800-talet då det spreds av irländska immigranter. Halloween har sitt ursprung i de förkristna kelternas festival "Samhain" som hölls för att fira sommarens slut och vinterns början. Man trodde att onda väsen och spöken rörde sig på denna natten och behövde skrämmas bort. Traditionen har sedan spridits framförallt till USA och flera länder i Europa.


Jag för min del och tror även att mina yngre syskon och mamma, kommer att åka till  Skogskyrkogården och lägga en vacker fin krans och tända en massa ljus på pappa grav.


Däremot mitt lilla yrväder Caroline, som nu visat sig ha kommit in i någon slags ny trotsålder eller kanske det var fel sorts ord att använda, det är mera någon slags frirörelse process att se hon snart ( inom 2år) även hon är inne i tonåren....( Oh, my good, även minstingen börjar bli stor) och det har faktiskt börjat visa sig på både det ena och andra sättet.


Nåväl, vad är en Halloween, utan (läskiga) maskerad kläder. Jag tänkte nu bjuda på några god, roliga, läskiga bilder... och har även länkat till en sida till en butik som många utav er säkert redan känner till: Buttericks och klicka in på deras sida, där bjuds det på en massa olika maskerrad dräkter av all de slag...varsågoda!




 


  

  

  




  



 



   


    



 



     

Av Sandra Sterner - 11 oktober 2011 19:36

Härom veckan fick jag ett brev via min mail av en som läser min blogg om min tatueringen som jag gjorde för mer än 1-års sedan. Det var på tatto studion-PMS i Tungelsta, PMS som står för:Pimp my skin!( och ingenting annat för er som kanske trodde annat) Jag blev jättenöjd med mig tatuering som blev en detta motiv, som jag även tidigare har visat i min blogg.



 


Jag tyckte det gjorde fruktandsvärt ont att få en massa nålar inttryckta in huden, men när det väl var klart var jag såklart nöjd med resultatet.Däremot när nästa tatto kommer det vet jag ännu inte, men jag tyckte det gjorde så jävla ont så jag vet inte om eller när nästa tatuering blir av.

 

När jag visade upp den för en manlig kollega på jobbet, så frågade han:


- Är det Pippi Långstrump, som du tatuerat....


Nej, det är det verkligen inte och men det är gulligt motiv som jag hittat och tyckte skulle passa mig som första tatueringen.

Av Sandra Sterner - 9 oktober 2011 19:41

Nu måste jag skriva och tala om att jag trivs, och anledningen till det är följande:

Idag på eftermiddagen satte jag mig i bilen och brummade i väg för att hämta hem min lilla busunge, som har varit hemifrån sedan i fredags morse.


När vi kom hem så ville Caroline baka en sockerkaka och vad gör man inte för sina barn. Själv var det evigheter sedan jag bakade, men kollade upp ett recept på intenet och voila vi fick oss en läcker go sockerkaka, som vi mumsade i oss med varsitt glas mjölk.


 



Efter det blev det soffläge för mig och gjorde det bekvämt för mig i soffan för att kolla in tv-programmen. Då Caroline och jag inte direkt har samma smak då det gäller tv-program, så försvann hon in till sitt rum och kollade på sin teckknade barnprogram. Jag som själv verkligen älskar att dansa, såg att på tv-kanalen BBC att det ikväll började en ny säsong av " Dancing with the Star" och lite senare i kanal 7 som börjar det Norska programmet " Skal vi danse"

Av Sandra Sterner - 7 oktober 2011 23:08

Det blev en trevlig hemmakväll framför tv:n.


Har kollat in alltifrån den nya säsongen med Top Model med Tyra Banks, där hon gallrar ut nya modeller.


Sedan blev det ju Idol och vilka duktiga talangar vi har med denna gång. Angående jurymedlemen Alexander, som ikväll fick kritik utav programledaren för sitt val av klädsmak!


Jo, tack jag vet själv hur illa det känns att få kritik för hur man klär sig, och det kan jag garanterat lova att det känns Fan mig INTE det minsta roligt att ( tidigare fått höra) att du går alldeles för fel klädd på jobbet, och dessutom alldeles för utmanade!!


Jag har själv undrat varför man skulle vara utmanade klädd i leggins och tunika eller jeans!


Tyvärr så är jag ett levande exempel som under flera år fick klagomål ifrån numera min f.d chef ( tack och lov) men nu har det gått mera än 1-år sedan, men jag lovar och svär att jag aldrig kommer att glömma och ännu mindre förlåta honom för det han sade till mig. Jag fick till slut såklart nog av trakasserierna och tog kontakt med hans chef och efter det så hördes inte mera klagomål från honom.


Herregud, vi lever i ett fritt land och så länge inte jobbet kräver arbetsuniform, så snälla låt bli att kritisera, trakassera. mobba, någon för hur den personen klär sig på jobbet.


För mig så speglar kläderna jag väljer att bära, min personlighet och om jag vill ha svarta leggins och en tunika eller tajta jeans och en tröja eller t-shirt. 


Ursäkta mig, men exakt vad, är det utmanade men den sortens val av klädstil...? Eller beror det kanske mera på vem det är som bär upp kläderna?


Jag kan nog tro att det kanske i själva verket rörde sig om en hel del snuskiga och kanske t.o.m (perversa) tankar innanför hans skallben.


Det finns ett ordspråk som heter: Man ska älska glömma och förlåta!'

Ja, älska kan jag göra, alla mina underbara barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. mitt söta barnbarn Nova, mamma, mina syskon, svärsonen Janne. Men förlåta det gör jag  aldrig...never ever!

Av Sandra Sterner - 6 oktober 2011 21:00

Den mörka och regninga hösten, det är ingenting som jag direkt kan påstå att jag uppskattar. Däremot kan jag tycka att en solig höstdag, när man t.ex är ute och tar en promenad kan vara väldigt fina, gå ute i naturen bland alla färggranna löv som ligger utspridda lite varstans på marken.


I morgon börjar helgen, ska bli så skönt. Dessutom så är jag denna helg barnledig fram t.o.m söndag. Jag får se om jag kanske hittar på någonting, nu när man blir solo under ett par dagar.


Lördag den 22:a oktober, så bilar jag tillsammans med mitt ex: Johan i varsin bil, för annars så får vi inte plats med alla barnen. Det är nämligen dags för Nova att fylla 4 år och det verkar som det är hela "tjocka" släkten, som ska åka med. 

Jag ser verkligen fram emot det datumet och det har nu gått ett bra tag sedan jag var och hälsade på min söta dotter Nina och hennes familj.

 

Av Sandra Sterner - 5 oktober 2011 19:39

Jag försöker bli lite bättre på att uppdatera min blogg och framöver ska det nu bli minst 1 blogginlägg från mig per/dag. Ibland kan det även hända att jag ger bloggen mera tid och skriver flera inlägg per/dag.
 
Jag var tidigare idag inne på min facebook sida och läste en rolig dikt som min goa svägerska Anette hade skrivit. Tänkte nu dela med mig den till mina läsare och visst kanske lite utav det hon skrivit stämmer in...eller! 
 
Att förlora sin kraft är som att genomgå alla "Sju dvärgarnas stadie".
 
Först blir man Trötter, man vill bara dra täcket över huvudet och sova bort dagarna.Sedan blir man Blyger-orkar inte med att träffa människor. Sen blir man Butter-ledsen och dämpad. Sedan blir man Toker-står inte ut och tror man blivit tokig. Sen blir man Prosit-immunförsvaret har sänkts. Sen blir man Kloker-omvärderar livet och ser saker och ting på ett annat sätt. Och slutligen blir man Glader- blir stark, och får energi och känner gläjde...igen.
 
 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards