Alla inlägg under december 2012

Av Sandra Sterner - 8 december 2012 15:22


 

Idag är det den 8:e december och det är dags för födelsedagsfirade. Det är mina yngre tvillingsystrar Dessan och Nenne att fylla år och denna gång som fyller dom fyller år med en nolla.


Mina systrar vill helst inte figurera i min blogg, med bilder på hur dom ser ut idag. Däremot så var det inga som helst problem och dyka ner och damma av dom gamla fotoalbum och plocka fram en bild på när Dessan ( till vänster) och Nenne var små sötnosar och visa upp i bloggen.

 

 

 

Ett fyrfaldigt leve och ett hipp hipp hurra och  Stort hjärligt Grattis på eran bemärkelsedag.    

Av Sandra Sterner - 7 december 2012 21:38


Sådär ja nu var ytterligare en vecka avverkad på jobbet och nu så blir det några dagars ledighet. Det återstår ju inte så värst många veckor kvar på år 2012 och om 24-dagar så är det nyår och nytt år 2013. Men innan det blir dags att fira in ett nytt år så är ju först dags för Lucia firade.

 

Till Er som kanske inte redan visste om det så är redan Sveriges Lucia för i år vald, men innan jag tänkte skriva och tala om vem det blev, så varför inte presentera dom övriga kandidaterna.

 

1. Luciakandidat: 2012- Sandra Holmsten 20 år Hudiksvall

 

 

2. Luciakandidat: 2012 - Malin Berglund 23 år, Helsingborg

 

 

3. Luciakandidat: 2012 - Ingrid Leek, 22 år, Stockholm

 

 

4. Luciakandidat: 2012 - Amanda Carlshamre, 23 år, Skara

 

 

5. Luciakandidat 2012 - Stina Printz, 21 år, Tullinge, Botkyrka

 

 

6. Luciakandidat 2012 - Theres Vastad, 30 år, Huddinge

 


7. Luciakandidat 2012 - Karolina Klang, 25 år, Helsingborg

 

 

 

 

Gruppbild och se vem som står längst bak och blev.....

 

Jag har ju precis som alla andra mina egna favoriter och hade helst velat sett att det var kandidat nummer 1 som hade fått blivit vald till Sveriges Lucia 2012.

 

 

Men tyvärr blev det inte hon som fick flest röster

 

Det sägs ju att smaken är som Baken...alltså delad och alla som nu valde att rösta på dom 7 olika Lucia kandidaterna har ju inte exakt samma smak.

 

Den kandidaten som nu fick flest röster och blev vald till Sveriges Lucia var kandidat nummer 4 Amanda Carlshamre, 23 år, Skara.

 

 


Av Sandra Sterner - 6 december 2012 21:54

Jag hade förstås innan både hört det på nyheterna på radion och läst det på tidningarna på nätet att det skull komma en del snö natten mellan tisdagen och onsdag, men inte kunde jag tro att det på loppet av några timmar under natten skulle komma så här mycket SNÖ!! 

 

 

 

Jag kollade ut genom fönstret i vardagsrummet och trodde knappast mina ögon. Staketet gick knappast att se länge, men det var bara att bita ihop och klä på sig ännu tjockare och varmare kläder och greppa tag i snöskyffeln och för att skotta fram bilen. Svepte snabbt med ögonen utanför min port och såg att det inte var ploagt någonstans runt husen...suck! Jag hade snöskyffeln med mig och tänkte först att jag skulle börja skotta mig fram, men slopade genast den tanken. " Vem orkar börja så fort man kommer ut från sin port vid 7-tiden på morgonen, och skotta sig fram till bilen på parkeringen. Nej, det blev ingenting med det så det blev till att pulsa sig fram i den halv meter snö som hade kommit. Fy, fan vad jag svor när jag kämpade mig fram i den djupa snön och jag som verkligen avskyr snö och kyla. Väl framme på parkeringen, så såg bilen ut som jag hade förväntat mig.

 


 

Just det såhär!

 

Det var bara att ta itu med snöskottningen och det tog mig en bra stund att skotta mig fram till bilen, som sedan även behövde borstas av och därefter skrapa bort is från rutorna...pust och stön! När jag sedan ska backa ut från rutan ( det var inga problem) har schyssta och ordentliga dubbdäck. Däremot så finns det sådana som bor i samma bostadsområde som mig som tyvärr inte verkar ha utrustat sina bilar med ordentliga dubbdäck. Lite längre fram på min parkering, så ser jag att det är 2 bilar som har kört fast totalt i snön och båda förarna försöker både med att backa och för att sedan köra framåt ( typ gunga bilen) men det ända som händer är att däcken slirar och spinner runt i snön. Jaha, då prövar jag istället att köra ut åt andra hållet och ser precis en annan granne som även han beslutat sig för att köra den vägen och det som händer är att även han kör fast i snön.

 

Jag tog händerna och satte dom mot ansiktet och sa: Nej, detta händer bara inte. Parkeringen är total blockerad åt båda hållen och jag kunde inte bara sitta och vänta tills dom bilarna hade kommit loss. Det var bara att köra tillbaka till min p-plats och ställa bilen och pulsa i den djupa snön till pendeltåget. Konstigt nog så var inte det alls så mycket förseningar på morgonen, bara några minuter, men det får man ju lov att acceptera under sådana här väderleksförhållande. Framme vid jobbet, så hörde jag på radion att snökaoset hade orsakat enormt stora problem. En massa trafikolyckor med bilar, lastbilar med släp som hade väl och kört av vägen. Busshållplatser som var översnöade och bussarna kunde inte ta sig fram och senare under dagen slutade dom upp och gå. Jag blev uppringd av Caroline lärare, som meddelade mig att rektorn beslutat sig för att stänga skolan och skicka hem alla elever och lärare. Då Caroline numera åker kommunalt till fritids eller hem efter skolan, men problemet var att det inte gick några som helst bussar och gå i detta snöoväder som tar kommunalt tid att åka 30 minuter var helt uteslutet. Läraren sa att hon skulle försöka få tag i en taxi, men fick veta sen att det visade sig vara helt omöjligt att ens komma fram ( Kan tänka mig att samtliga utav alla taxibolag blev väl nerringda igår) och dom taxin, som inte hade kört av vägen eller krockat var ju fullt upptagna. Därefter så ringde Tobias mig och frågade ifall jag eller Caroline var hemma.

 

- Nej, mamma är på jobbet...?

 

Tobias fortsatte: Mamma jag hade tänkt komma till dig idag. Mitt gymnasium har stängt och det går inga bussar och pendeltågen är det så stora förseningar på.

 

- Javisst kan du komma hem till mig idag. Men mamma är just nu på jobbet. Caroline sitter fast i skolan och kan inte heller hon ta sig därifrån. Mamma ska ringa Carolines lärare så ringer jag tillbaka till dig sen.

 

Jag ringde upp Caroline lärare och ville veta hur mitt barn skulle kunna komma hem. Rektorn beslutade att stänga skolan vid 13-tiden och när klockan var efter 15 så var Caroline och en annan elev tillsammans med sin lärare dom ända som var kvar i hela skolan. Det hela slutade iallafall att det var självaste rektorn som körde hem Caroline och den andra eleven i sin privata bil.

 

- Tusen Tack för den hjälpen! På väg hem från jobbet var det förstås väldigt stora förseningar på pendeltågen och fick vänta i Farsta Strand i 40 minuter. Via infon fick man veta att pendeltåg var inställda och det berodde på växelfel och halka.

 

I vanliga fall med bilen till jobbet så tar det ungefär bara 12-15 minuter. Igår tog det över 1 timme att komma hem och var helt slut när jag började närma mig min parkering som nu hade blivit upplogad och stora snövallar låg utefter sidorna. När jag började närma mig min p-plats så ser jag att det står en kille på min granne polacken p-plats och skottar snö, men blir något sne och förbannad då jag ser att han väljer att dumpa snön som han har på den stora snöskyffeln både över min bil som nu var ÄNNU mera täckt utav snö!! Det enda lilla man kunde ana av att det kanske någonstans under all snö fanns en bil därunder någonstans var antennen på taket som stack upp litegrann.

 

- Hallå!! Vad gör du för någonting...? Du behöver väl inte skyffla över all snö på min bil.

 

Jag antog att det var en polare till min polska granne, som svarade mig på ett språk som jag inte förstod.

 

Prövade istället: Please, stop shoveling snow over my car..?

 

Tack och lov så slutade han upp och sa: Excuse me. - Why do you choose to shovel all the snow on my car ?

- Sorry...

 

Jag blev lite ledsen över att ha ännu mera jobb framför mig och blev nu ännu tröttare.

 

Senare på kvällen gick jag ut och skulle slänga sopor och så slämgde jag ett öga mot min p-plats och blev glatt överraskad och glad då jag märkte att runt min bil så var det nu riktigt fint uppskottat....tack så mycket.

 

Så i morse blev det bilen till jobbet och visst var det halt på dom mindre vägarna men Nynäsvägen var det ju i det närmaste helt uppkört.

Av Sandra Sterner - 4 december 2012 21:17

Jag var bara tvungen att bromsa in och stanna med bilen vid stationen, när jag på håll undrade vad det var som lyste upp vinter mörkret i en blandning av kulörta färger. Denna gran är egentligen ingen gran som man i vanliga fall lägger någon som helst märke till. Nu idag när jag klev ur bilen och ställde mig för att iaktta granen, så såg jag att den höga granen nästan helt saknar grenar och mestadels bara består utav en massa bark. Jag antar att det är kommunen som beslutat sig för att istället för att köpa en gran och sätta upp ( som dom tidigare år brukar ställa mitt-i-mot stationen) istället i år ( för antagligen spara pengar) välja ut granen mitt-i-mot som i princip helt saknar grenar och istället sätta fast en belysning av det något STÖRRE slaget!!

 

 

 

Jaa, se själva på våra glesa och kala gran som inte har så mycket barr på sig, men desto större och dessutom färggrannare kulor detta år.

 


Ikväll bjuds det på julbord för föräldrarna på Caroline fritids och det var riktigt smarrigt och gott.


 

Så här hade fritids ordnat med uppdukningen utav julmaten

 

 

En något mera tättare gran...men konstigt vore väl annars plastgranar som är glesa och saknar grenar finns ju förstås inte.

 

Det återstår en tid framöver nu att mumsa i sig av julens alla läckerheter och det blir ju både via jobbet  som någon vecka innan jul brukar bjuda på jultallrik. Sedan så blir det ju att man själv köper hem och äter julmat i dagarna 3-4 och efter det vill man knappast ens kolla åt: Skinka, prinskorv, köttbullar, sill, rödbetssallad på väldigt länge.

 

Just det på tal om värmen som ( nu igen) brakade ihop i hela bostadsområdet under helgen. Jag ringde igår morse till mitt områdeskontor och visade tydligt att jag inte alls accepterade att dom på New Sec inte tyckte det var tillräckligt viktigt för jouren att åtgärda att hyresgästerna hade någon värme.

 

Jag fick veta att det var något rör som hade pajat och att dom skulle försöka åtgärda felet under dagen.

 

Jag bara: Vaddå, försöka...!? Ni bara måste åtgärda felet och se till att värmen kommer tillbaka till samtliga hushåll. I sådana fall så måste ni snarast se till att skaffa fram värmefläktar och bärbara element till dom hushållen som nu inte har sådant i sina hem.

 

- Ja, ja, vi ska se vad vi kan göra.

 

Jag frågade vad han hette som jag pratade med och han sa: Kjelle.

 

Jag sa: Lyssna nu Kjelle och hälsa din chef ( syftade på han som jag mötte i Hyresnämnden) att om inte värmen kommer på under dagen idag till samtliga hushåll så kommer jag IDAG ta kontakt med hyresnämnden och lägga in en ny stämning!! Är det förstått..??

 

- Mmm.

 

- Bra!

 

Efter det så avslutade jag samtalet och hoppades innerligt att värmen skulle komma tillbaka oss alla här hemma. Ingen ska behöva få frysa inomhus i sina lägenheter när det blivit så kallt som det blivit ute nu. Det är verkligen upp till hyresvärden att se till ( innan den hemska kylan kommer ) och se till att inga rör är rostiga och på väg att gå sönder.

 

Dagen på jobbet fortsatte i sitt vanliga tempo, tills strax ungefär innan en kvart tills man skulle stämpla ut och åka hem. Och vad händer då...?

 

Jo, det blir strömavbrott och kolsvart...!!

 

Det var som man fick en svart säck över huvudet, man såg först absolut ingenting. Trevade som en blind efter min mobil på mitt bord och fann den till slut och lös med den och kollade runt mig och såg att flera andra också gjorde samma sak med sina mobiler. Det fick ju förstås inte att göra någonting, när man inte kan se någonting, så det var lika bra att försöka ta sig en trappa upp där vi har våra skåp och det var en hel del trevande i mörkret innan man kom fram. Utanför på parkeringen var gatubelysningen helt nedsläckt och då förstod jag att det var ett större område som hade blivit nedsläckt.

 

Kände mig bättre till mods när jag såg att det lyste utefter hela Nynäsvägen och hemma funkade elen utan några som helst problem. Hade däremot inga större förhoppningar på att värmen i elementen skulle vara tillbaka, då det fortfarande var kallt inne i lägenheten, men gick ändå och kände på dom och blev något förvånad då jag märkte att dom var ljumna.

 

- Åh, värmen är äntligen på väg tillbaka....

 

Mitt i glädje ruset över att värme var på väg tillbaka, blev jag avbruten att det ringde på ytterdörren och utan att se efter i titthålet vem det kunde vara, så öppnade jag bara dörren. Blev något förvånad då jag ser att det är chefen över New Sec som har med sig en annan snubbe som står och håller i 2 stycken element på varsina sida om sig.

 

- Jaha, och vad vill ni...då?

 

- Ehh, vi ville bara meddela dig att värmen är fixad och det ska snart vara varmt i din lägenhet igen.

 

- Tack, jag vet det. Kände nyss på elementen och dom börjar bli varma. Jag har sedan jag bodde på den gamla adressen då det blev fel på värmen i 3 dagar. Då inskaffat mig på egna bärbara element ( som tyvärr drar en massa dyrbar extra energi) men det får det faktiskt göra, för vem vill frysa?? Ge dom där elementen istället till dom stackars hyresgästerna som inga element eller värmefläktar har.

 

Nu har det återigen blivit så här varmt och skönt i lägenheten igen och då trivs jag och Caroline som allra bäst.

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 2 december 2012 19:59

 

 

Idag firar vi ju den första advent och kan tänka mig att det är många utav er i hem och stuga har tänt det första utav det fjärde ljuset.

 

Jag för min egen del har inte riktigt hunnit med att julpynta så mycket, utan det är egentligen bara en stjärna i ett utav fönstren. Någon adventsljusstake är inte heller framtagen, utan den ligger fortfarande tillsammans med en del andra julsaker i en kartong nere i källaren. Ska försöka hinna med någon kväll i veckan efter jobbet att masa mig ner i källaren och plocka upp julkartongen och julpynta här hemma, så att det blir den där riktiga mysiga julstämningen.

 

I morse blev det en ordentlig sovmorgon och sov så pass länge att jag inte vaknade förrän efter klockan 10. Därefter åkte jag iväg och veckohandladeoch sedan direkt vidarehem till Johan, Lizzy och Tobias för att hämta hem Caroline.

 

Caroline som är en riktig stor mammagris hade saknat mig och vad både Johan plus att hon sms:a mig: Mamma, när kommer du och hämtar mig...?

 

Då jag har som princip att man helst inte ska sms:a medans man kör bil och särskilt inte när det dessutom är sådant väglag som det just nu är runt om i landet så är det bättre att ringa och meddela att jag var på väg.

 

Några timmar senare var vi återigen hemma igen och jag tyckte att det var riktigt kallt inne i lägenheten. Gick runt och kände på samtliga utav alla element och märkte att dom var ISKALLA!!

 

- Åh, nej! Förbaskade hyresvärd att stänga av värmen i lägenheterna...nu igen. Minns för ett antal år sedan ( då jag bodde på den förra adressen och det var mitt i den smällkalla vintern och min hyresvärd orsakade så att en massa lägenheter INTE hade någon värme inne i lägenheterna på 3-dagar.

 

Slängde mig på telefon och ringde jour numret till min hyresvärd och blev mött utav en svarare som sa: Just nu är det många som ringer till oss, men vi besvarar samtalen i turordning.

 

Jag hade inget annat val än att vänta tills det blev min tur och när det till slut gick fram signaler så svarade en yngre kille i andra ändan och som satt och svarade på jouren gav bara beskedet att värmen hade stängts av i hela bostadsområdet och flera hundra lägenheter var drabbade.

 

Jag frågade varför dom inte kunde skicka ut någon service killar som kunde åtgärda felet så att samtliga utav hyresgästerna får sin värme tillbaka..?

 

Jour killen svarade: Ehh, det är inte jag som får bestämma det, utan det är dom på New Sec ( dom som förvaltar samtliga utav lägenheterna) som beslutade om att det inte var så akut brådskande att åtgärda så att du och alla andra får tillbaka värmen under helgen. Så jag kan bara be dig att ringa till ditt områdeskontor i morgon på deras telefontid och anmäla detta.

 

- Så du menar alltså seriöst att jag tillsammans med flera hundratals andra hyresgäster ska frysa inne i lägenheten..?


- Jag kan tyvärr inget göra....ring till ditt hyresvärd i morgon.

 

    

 

GRRR, så upprörd och förbannad jag var efter att ha pratat klart med killen på jouren. Men han gör ju förstås bara det han har blivit tillsagt att säga utav dom som har bestämt reglerna och det är ju förstås NewSec, som har beslutet att under helgen så ska inga som helst åtgärder sättas in för att hyresgästerna ska få tillbaka sin värme i lägenheterna utan får lov att vänta till det blir vardag och ringa på deras telefontid..

 

DET ÄR TA MIG FAN INTE KLOKT!! Är det för att det blir för dyrt att skicka ut några jour service killar som kan åtgärda felet på helgerna...?

 

Som tur är så inskaffade jag mig på 2 stycken bärbara element då det för ett par år sedan hände samma sak och det blev till att hämta upp dom 2 elementen nu på kvällen då temperaturen utomhus har sjunkit och det har blivit ännu kallare inne i lägenheten. Plus att jag inte enbart nöjt  mig  med att bara  tända bara ett ljus, utan snarare så har jag satt värmeljus i varenda ljusstake här hemma.

 

Samtidigt nu i juletid så går mina tanker till dom andra familjerna och så förstås barnen som bor i samma bostadsområde. Jag tror inte alla ( liksom jag) har bärbara element eller värmefläktar att slå på när New Sec värme titt-som-tätt slås ut på vintern och många utav dom fryser nu.

 

Det är inte första gången som jag är i en twist med min hyresvärd och har dragit ärende till hyresnämnden och vunnit. Detta med att New Sec inte anser att det är akut brådskade att fixa så att hyresgästerna får ha värme i sina lägenheter under helgen. Säger jag bara nu en ny anmälan kan ni garanterat ha att vänta Er och vi ses i en ny "rond" i  hyresnämnden.

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 1 december 2012 19:30

Idag var det bestämt sedan tidigare att Caroline skulle åka hem till Johan och Lizzy. Så vi packade Caroline ryggsäck med kläder inför en kväll och satt oss bilen och åkte till dom.

 

 

Jag stannade kvar en stund på kaffe och lite gott fikabröd som jag hade köpt med mig och Caroline blev kvar och stannar över natten i morgon eftermiddag är hon tillbaka hemma igen.


Så var det även dags för födelsedags firande igen och idag är det ingen mindre en min vän  Ryan ( Roxie) som fyller år och vill nu önska dig en riktig trevlig dag/kväll and Happy Birthday to you....

 

 

Thanks for the drink

 

Denna bild ( har många flera) men det är en utav dom första och togs på Ryan just den kvällen, är när Kiss skulle ha sin relesefest på Cafe Opera.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards