Alla inlägg den 14 maj 2012

Av Sandra Sterner - 14 maj 2012 21:56

Herregud, nu börjar verkligen min allergi bli jobbig och tror nog att det blir allt värre och värre för varje år. Ögonen kliar och rinner och det blir till att använda sig av ögonkräm. Mina ögon är mer känsliga än någonsin för det starka solskenet och det är bara att måste att sätta på sig solglasögonen. En annan märklig sak jag upptäckte igår var att ovanpå mitt högra ögonlock har huden blivit alldeles torr, frasig och lite utav huden har även flagnat av och tror antagligen det beror på ögonkrämen. Det känns lite som moment 22 och hur man än vänder och vrider på sig så har man ÄNDAN där bak.


Suck och stön, det känns för mig som ett bekymmer. Använder jag mig inte av ögonkrämen och smörjer in mina ögon, så får jag gå och dras med röda irriterade ögon, som både kliar och rinner. Nu när jag fått ögonsalva att smörja min ögon med, då händer istället följande: Ögonlocken blir torra, frasiga och lite utav huden har flagnat av.

Det kanske kan vara svårt för utomstående att förstå sig på det, men det känns som mitt liv som jag lever är lite utöver det som tillhör det vanliga. Och med det menar jag att det oftast brukar hända en massa saker och även oväntade saker runt omkring mig och det verkar inte heller finnas något som helst slut på det hela. Men som sagt detta är ju min BLOGG och jag skriver inte ner precis allting, men delar av mig ändå en hel del utav det som händer mig. Minns att en förre detta kollega till mig berättade en gång för mig följande: Att läsa din blogg är som att följa med i en TV-serie. Minns att jag vid det tillfället blev både glad och smickrad, men idag när jag nu sitter och skriver ner det som jag vill dela med mig, så känns det inte alltid så roligt att skriva ner allt det som inte alltid är alltför underhållande att läsa. Som en del utav er redan känner till så gillar jag att sprida att glädjande budskap och gillar både mest och bäst att skriva om det som är underhållnade, roligt och lägga upp funny bilder. Men i mitt liv så händer det även att det blir "Drama" och man skriver även om det som är mindre roligt.


Just det tänkte jag skriva om nu.


Som en del utav er redan känner till så känner ni säkert till omgången, som jag hade med min hyresvärd i hyresnämnden. Det var ju egentligen ingen som helst snack om saken att jag skulle förlora mot min hyresvärd, utan det blev en lätt seger för mig. Hyresnämnden gick helt på min linje och dom kraven jag hade på att få min lägenhet renoverad efter mina önskemål, om nya tapeter i mitt sovrum och sprillans nytt parkettgolv i vardagsrummet. Min hyresvärd hade lagt ut det på en entreprenad firma som skulle fixa med både spackling, målning, tapetsering och lägga nytt golv. Jag blev uppringd förra måndagen av en kille som talade om för mig att det skulle komma en målare till mig på onsdag morgon. Okej, så bra tänkte jag och såg till att lämna min resverv nyckel till områdeskontoret. När jag kom hem från jobbet samma dag på eftermiddagen, så upptäckte jag att det inte alls varit någon målare hos mig under dagen. Dagen efter så ringde jag upp till killen, som hade kontaktat mig i måndag och frågade varför inte min lägenhet hade påbörats. Fick då veta att målaren tydligen inte hade blivit färdig i tid med en utav dom andra lägenheterna. Jag blev såklart lite småsur och tyckte det var dålig stil att varken han jag talade med eller målaren hade kunnat höra av sig. När fredagen kom så dök då till slut målaren upp ( det är bara för er att se förgående inlägg) och han rev bort lite lös tapet och spacklade för hål och skarvar och medans det skulle torka ett par timmar så satte han igång och renovera yttligare en annan lägenhet i huset mitt i mot. Däremot så lovade målaren att han skulle komma tillbaka och påbörja målningen utav taket och fönstrena på måndag morgon.


I lördags när jag skulle gå till min bil så såg jag att samma målare och en utav hans kollegor som bäst höll på att måla både runt fönstret och i taket i den andra lägenhet som också den ligger på bottenvåningen, men för tillfället står den alldeles tom.


Jaha, tänkte jag och undrade varför dom båda målarna måste vara i en och samma lägenhet! Herregud, mitt sovrum..då, när ska det bli målat och tapetserat...? Jag har kämpat mig i det närmaste blå för att få ut en massa möbler från sovrummet, som nu fått tagit plats i vardagsrummet och det är bra ordentligt trångt därinne just nu.


I morse så väntade jag mig förstås att målaren skulle komma, men alltefter som tiden gick, så kom det ingen målare.


-Nähä, ingen målare idag heller, så himla typiskt.


Det blev yttligare en gång till att ringa upp den ansvariga och fråga vart någonstans målaren höll hus någonstans. Fick till svar att han skulle ringa till målaren och sedan återkomma till mig....vilket han inte gjorde.Jag började nu bli ordenligt irriterad och sur över hur den entreprenad firman, som min hyresvärd har bestämt sig för att anlita. Tycker att den firman behandlar en del utav hyresgästerna, fruktandvärt nonchalant och otrevligt


- Nej, jag ville bara komma hit och tala om att jag och min kollega först ska gå på lunch, men är tillbaka om 1 timme och ska då börja med att måla om taket i ditt sovrum.


Herregud, tänkte jag och det kan ta mig fan inte vara sant och började fundera om min renovering av sovrummet någonsin skulle bli av. När klockan började närma sig 13.30 och målaren hade förstås fortfarande inte dykt upp, och tvivlade starkt på att dom har så lång lunchrast som från klockan 11-13.30. 


Nu hade mitt tålamod nått sin maxgräns och jag fick totalt nog av denna usla och icke tidpålitliga målare. Jag bestämde mig för att ta bilen och åka hemifrån en stund och körde iväg på en biltur. Det gick ett tag och sedan ringde som vanligt min mobil och det visade sig vara målaren.


- Jaha, och vad vill du då, undade jag...


- Ehh, skulle vilja komma in i din lägenhet och påbörja målningen.


- Till att börja med varför tror du att jag låste överlåset?? Du hade sagt till mig i fredags att du komma redan tidigt i morse och sedan dyker du upp strax efter klockan 11 och talar om att du och kollega skulle gå på lunch. Nu ringer du flera timmar senare och vill komma in i min lägenhet och påbörja målingen!! GLÖM DET och det blir ingeting med det längre!!

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards