Direktlänk till inlägg 28 januari 2013

Snart drar Melodifestivalen igång

Av Sandra Sterner - 28 januari 2013 16:51


 


Det börjar snart i dagarna att dra ihop sig inför det stora musik spektaklet: Melodifestivalen. Den första deltävlingen i årets Melodifestival går av stapeln redan nu på lördag i Karlskrona och förberedelserna och repetitionerna är redan i full gång.

 

Jag har gått och läst igenom samtliga utav årets artister som ska tävla i dom alla fyra deltävlingarna, som hålls i 1. Karlskrona, 2. Göteborg, 3. Skellefteå och 4. Malmö. Det visar sig att det är många debuttanter och nya artister som man inte hört talas om tidigare, men men man ska förstås inte döma ut någon innan man har hört tävlingsbidraget, men personligen så tycker jag också att det är väldigt viktigt med att ha ett bra framträdande på scenen och liksom inte bara stå rakt-upp-och-ner och sjunga, utan är det en fartfyllt låt så tycker jag artisten ( tillsammans med bakgrundsdansarna) bjuda på en fartfylld show.

Detta är dom artisterna som tävlar i första etappen.

1. 

 

För ett år sedan var David Lindgren okänd utanför musikalscenen. Debuten i Melodifestivalen ändrade allt. David tävlar med bidraget "Skyline"i Melodifestivalen 2013. Låtskrivare: Fernando Fuentes, Henrik Nordenback och Christian Fast.

2.

   
 
Cookies N Beans som består av denna trio: Charlotte Centervall, Frida Öhrn och Linda Ström i  debuterade i Melodifestivalen för fyra år sedan. När de nu är tillbaka i tävlingen för andra gången är de mer självsäkra än någonsin.Bakom tävlingsbidraget: Burning Flags står Fredrik Kempe som är en av de mest framgångsrika låtskrivarna i Melodifestivalen.

3.   

 
 

 

Jay-Jay Johanson är en nykommling och en helt ny debutant i Melodifestivalen. Jay-Jay har själv skrivit sitt tävlingsbidrag Paris och beskriver det som”en vacker och dramatisk sång"

4.   


Även Mary N’diaye gör debut i Melodifestivalen, med tävlingsbidraget Gosa, och skrivet av henne och Johan Åsgärde, Mattias Frändå

5.   


Nu över till en mera etablerad och känd artist Eric Gadd, som har vunnit tre grammisar i  årets kategori som artist. Nu ställer han upp i Melodifestivalen för första gången, med tävlingsbidraget Vi kommer aldrig att förlora och låtskrivare är även han själv tillsammans med Thomas Stenström och Jacob Olofsson.

6.   

 

YOHIO har haft stora framgångar i Japan och hoppas nu få ett genombrott i Sverige efter sin Melodifestivaldebut. Tävlingsbidraget: Heartbreak Hotel som är skrivet utav Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göranson och YOHIO.

7. 

 

Här har vi ytterligare en nykomling i Melodfestivalen: Anna Järvinen, som tävlar med bidrag: Porslin som är skriven utav Björn Olsson, Martin Elisson.

8.  

Dom sista tävlade är Michael Feiner & Caisa, som väljer själva att framför sin eget skrivna tävlingsbidrag: We’re Still Kids

 

Precis som tidigare år så gå 2 utav tävlingsbidragen direkt vidare till finalen och dom båda artisterna somkommer på andra plats får göra upp med dom övriga artisterna som också fått "en andra chans" och göra sitt allra bästa för att försöka ta sig till den stora finalen.

 

Dom både programledarna är Gina Dirawi som även medverkade förra året och så artisten Danny Saucedo, som för tillfället har sadlat om till programledare för dom alla deltävlingarna och den stora slutgiltiga finalen som hålls på Friemds Arena i Solna.

 


I år så känns ju Melodifestivalen något större en tidigare, och det har ju att göra med att Loreen som förra året framförde sin tävlingsbidrag "Euphoria" var ju så otroligt bra och hennes scen uppträdande med både kroppspråket, dansen och hennes röst. Mmm, inte undra på att den låten gick hem hos dom flesta utav länderna runt om i europa, som valde att lägga dom högra poängen på henne, så att hon gick och vann alltihopa. Det visar ju samtidigt att vi i Sverige har väldigt duktiga låtskrivare och kompositörer som kan det här med att sätta ihop ett bra tävlingsbidrag.  Sverige  har ju vunnit Eurovison Song Contest hela 5 gånger och det återstår nu att se om det kanske blir snart igen.

Nu blir det ju vi i "lilla" Sverige som får lov att reprentsentera  Eurovison Song Contest i Malmö den 18 maj.

Dessvärre så ska det tydligen var Petra Mede och läste någonstans på nätet att han hade kallat henne för " Harry Potter" ( hmm, inte så speciellt snällt sagt)



Det visade sig att enligt en frågebarometer som Aftonbladets har på sin sida där läsare kan välja att klicka på om dom tycker det är "Bra" val av programledare och det stod sist jag läste enbart 25% tyckte det var Bra att se Petra Mede som programledare för Eurovison Song Contest, medans  dom övriga som hade valt att rösta tyckte det var 75% dåligt att se henne som programledare ( och jag är en utav dom som också som rösta för dåligt val)


 

Det hade varit så mycket bättre om dom ansvariga som håller i trådarna hade varit lite mera ide rika och frågat några utav dom Svenska artisterna som vunnit i Eurovison Song Contest eller någon mera känd skådespelare/skådespelerska.




 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards