Alla inlägg under mars 2013

Av Sandra Sterner - 17 mars 2013 21:16

Denna dag även kallas för St: Patrick´s´Day och det är en dag som firas både i USA, Kanada, Storbritannien och på Irland och det hör viss till tradionen att man ska ha gröna kläder på sig. Dagen den 17 mars och är till minne skyddshelgon Patrick. I staden New York så anordnar det varje år en stor parad där det är tradition att ha någonting grönt på sig. Jag för min del funderar och undrar när vi i lilla ankdammen Sverige kommer att ta efter och eventullet också fira denna dag. Det är ju bara att se några år tillbaka typ till någon gång under 90-talet då vi plötsligt började fira Halloween och klä ut sig till något riktigt otäckt och läskigt. Det är ju direkt taget och hämtat från USA. Denna dag firas ju ännu inte i Sverie och lite undrar man varför vi ännu inte "nallat" den dagen också från USA, och firar här i Sverige med en parad med utklädda, glada människor eller är det bara en tidfråga tills den dagen också kommer till Sverige. Tänk bara dom som nu har butiker såsom Buttricks och andra liknade som säljer skämt artiklar skulle tjäna pengar. De personer som nu kanske inte gillar att spexa och klä ut sig i gröna kläder eller gröna peruker, kan ju istället sätta sig på en resturang som har uteservering och se paraden från "första parkett" och samtidigt ta sig en bit god mat eller något gott att dricka.

 


   

Detta är ju ingen dag som ännu firas här i landet. Däremot så har vi för firat och Grattat en som fyller år i morgon och det är mitt 4:e barn i min stora barnaskara. Alltså ingen mindre en Niclas som i morgon fyller 19 år.


 

 

Jag och Caroline satte sig oss i bilen och åkte hem till Johan, Niclas och Tobias. Dit även Jimmy och Henrik även anslöt sig. Det blev sedvanligt firadande av Niclas, med kaffe, läsk ( till barnen) med kakor och underbar god tårta.

 

 

Av Sandra Sterner - 16 mars 2013 17:18

Så var det lördag och vaknade upp i morse utav att solen letade sig in genom persiennerna.


 


Jag  är en sådan person som inte ( även om jag var lite småtrött) vill låta dagen gå förlorad och ligga och sova bort hela förmiddagen. Så för att tag vara på dagen och det fina vädret som såg så lockande ut, så var det med andra ord bara att stiga upp och göra sig i ordning.

Då jag tidigare i veckan ( det finns ett blogginlägg om det) men iallafall dom svart/silvriga skorna som jag hade beställt, som jag olyckligtvis hade fått skickade till mig i FEL :( storlek!! Typ bara 3 storlekar för små! Blev ju såklart både besviken och ledsen, men inte så mycket att göra åt saken än att skicka tillbaka dom. Hmm, det kanske inte är så himla bra att beställa just skor på nätet. Igår kväll satt jag och kollade runt på nätet efter skor...igen. Ja, ja, det är ju inget snack om saken, men det är väl ingen som har missat att jag är en riktig: Skofetischist!? :D


Det fanns ett del skor som jag blev väldigt förtjust i och bl.a dessa.

 

 


Men kände mig lite osäker då det jag skulle göra beställningen, så det blev inget med just dessa skor. Surfade vidare och hamnade på Deichmann och den butiken ligger även i Port 73 så istället för att beställa och vänta ett par dagar, så är det ju ännu bättre att vänta tills idag och ta bilen dit och prova och se om stövletterna passar.


Så kom vi fram till Port 73.....


 


....men väl inne i butiken så visade det sig endast finnas storlek 39 ( som den största storleken) men tyvärr så får inte mina pråmar plats i den storleken....om jag nu inte ska vika in fötterna! :( ( Det gjorde dom tydligen på dom stackars små kines flickorna förr. Om det nu var kineserna själva eller om det var den gamla kulturen som sade att det var ett såkallat: Skönhetsideeal, med små fötter och snyggt med små fötter. Så dom små flickorna fick i tidig ålder sina fötter hårt snörda och blev därmed deformerade för resten av livet.

 


- Fy faskisken vad det måste ha gjort ont att få sina fötter invikta och hårt ihop snörda.


Nej, men expediten som mer än gärna hjäpte mig och var så super trevlig och han erbjöd sig att ringa till en annan av deras butiker och fråga om dom skorna fanns där i min storlek, och till min glädje så fanns det 2 par kvar i min storlek och dom skulle lägga undan ett par till mig bakom disken. Vi satte oss i bilen och körde vidare till Liljeholmen och därinne på Deichmann fanns så till slut dom skorna, som jag kvällen innan hade hittat på nätet. Prövade dom och dom satt så perfekt och det brukar oftast bli så när jag fastnar för något nytt när jag shoppar att jag genast vill sätta det på mig och det blev till att lägga skorna jag hade på mig i kassen och dom nya satte jag på mig med en gång! Så glad man blir när man hittar något man verkligen gillar och allt som glänser och glittrar gillar jag.


 


Såklart även Caroline skulle få Shoppa lite och till henne blev det ett par blekta jeans och ett par nya svarta solglasögon.

 

Av Sandra Sterner - 14 mars 2013 20:12

Så skönt nu börjar min förkylning släppa och det varken droppar eller är igentäppt i näsborrarna. Så nu kan man slänga eller åtminstonde lägga pappers näsdukarna åt sidan och likaså med Nezerilen.


Nu över till en annan sak och det är ju nu idag bara 2 veckor tills det att påsken börjar. Det är ju så att Påsken är den enda ( vad jag känner till) den ända högtid på året som inte har något speciellt eller eget datum i almenackan, utan varje år så är det vid olika datum, så påsken inträffar och som att ta exempelvis förra året 2012 så var påsken i  början av april året innan 2011 så var påsken i slutet av april och nästa år 2014 så är påsken i mitten av april. Jag skulle gärna kunna påstå att jag gillar att fira påsken och det är bl.a för att man vet att det börjar ljusna fortare ute på morgonarna och i slutet av mars så ställer man om klockorna till sommartider och 1 timme framåt nu istället. April månad är ju en sådan månad då det typ ena dagen kan börja snöa och var riktigt kallt och sedan kan det typ bara dagen efter och bli som varm och skön vår dag med solsken. Jag som är mest förjust i våren och sommaren, uppskattar och blir på sådär extra glatt och gott humör av att se när värmen och  solskenet smälter undan snön och isen. Tror nog varenda kotte blir  på gott humör och vill ge sig ut när man ser att det är solen skiner och man ser att det  som legat i vinter dvala och djupfryst börjar gro och växa till liv igen. Det är inte så många veckor kvar innan man ser ute i naturen och i rabbaterna dom första vårblommorna såsom vita-lila-gula krokusar börjar växa lite varstans ute tillsammans med snödroppar och tussilago. Mmm, underbart vackert att se och det är förhoppningsvis inte så pass lång tid kvar innan vi får ta del utav det.


En annan sak som det inte är så långt kvar till och det är faktiskt så att det är ett väldigt populära TV-programmet Let's Dance 2013 är den åttonde säsongen av TV programmet som sänts i TV4. Denna gång så verkade dock vara för produktionen att få deltagare att ställa upp till dans-programmet och det är en del som har avstått från att snöra på sig dansskorna och medverka i årets Let´s Dance. Däremot så är det inte alla som väljer att Tacka nej till att medverka i Let´s Dance och dessa personer ( men en så är inte riktigt alla klara) och dagarna inför premiären som är på Långfredagen.

 

Tävlande inför Let´s Dance 2013:

Özz Nûjen

Leif Svensson

Anna Brolin

Markoolio

Maria Montazami

Jennifer Åkerman ( som är ju lillasyster till Hollywood skådespelerskan Malin Åkerman)

Robert ( Robinson Robban) Andersson.

Erik Segersteth

Oscar Zia


Som sagt alla deltagarna är ännu inte riktigt klara, och flera kommer att medverkar. Så fortsättning följer....

 

 

Av Sandra Sterner - 12 mars 2013 20:53

Jaha, ja, det här med att vara förkyld, det är verkligen inget man uppskattar. I morse vaknade jag upp innan alarmet hade gått igen och tror att anledningen till att jag vaknade upp tidigare än vanligt, var att jag under natten legat och sovit med munnen öppen. Förkylningen hade tagit en ny vändning och från tidigare ( igår) då kranen rann i princip hela tiden, så var den nu istället IGENTÄPPT!


Så under natten för att inskaffa syre så var jag tvungen att andas genom en vidöppen mun istället för näsborrarna. Så det som antagligen till att jag vaknade upp tidigare i morse, var helt enklet att jag var i det närmaste uttorkad i munnen och tungan kändes som en sandpapper. Fy, sjutton för att vara förkyld ena dagen så rinner det droppar det från näsan och typ dagen efter så blir det helt igentäppt.


Jag var så torr i munnen att det knappt gick och stänga igen och det kändes verkligen olustigt och konstigt att det inte gick att stänga munnen. Så iväg ut till köket och svepte ett stort glas med kallt vatten och jösses vilken skön känsla att tillföra västska nerför halsen och därefter känna att munnen återfick sitt naturliga PH-värde i munnen. Därefter för att se till att syretillförseln till näsan skulle fungera någorlunda så var jag tvungen att ta bort det igentäppta och sprayade med Nezeril.


Dagen på jobbet har gått i väldigt fart och det har att varit att göra hela tiden, men faktiskt så funkar jag bäst att jobba när det finns att göra hela tiden.

När jag kom hem så upptäckte jag att jag fått en avi från posten att mina nya skor som jag beställde från Bubbleroom.


Jag har alltid varit mycket förtjust i kläder, skor, design och styling och shoppar likaväl på nätet som inne i stan bland butikerna. Jag brydde mig inte ens om att ta av mig ytterkläderna, utan vände på klacken direkt i dörren och lämnade bilen hemma på parkeringen och promenerade upp till centrum. Den gulliga trevliga tjejen i kassan gick bakom en vägg och kom ut med ett mindre paket och jag blev så ivrig att jag på plats öppnade paketet. Så fick jag se skorna och dom var ju precis så snygga som jag minns dom från bilden jag hade sett.


Men inte fasiken heller att dessa par snygga skor kommer passa mig. Jag kan knappast påstå att jag tillhör den skaran av folk så har "mini" fötter, utan skulle snarare kalla mig: Miss BIG FOOT!   


 


Det kanske skulle rätt så lustigt ut om man som jag är 1.74 cm skulle ha typ storlek 36-37 i skostorlek. Visste ni förresten detta: Kroppens sammansättning och kroppsdelars proportion till varandra. T ex att foten är lika lång som underarmen, handflatan lika stor som huvudet och att din längd motsvarar längden, från fingertopp till fingertopp, om du sträcker ut armarna från sidorna.


En annan sak är också att under mina första 5 graviditerna så samlade min kropp på sig en massa väska och både fingarna och fötterna växte. Det var så pass illa och mina fingar att svullnat upp som tjocka, små korvar ( typ bara från ena dagen till den andra) och jag tänkte att det är nog bäst att jag tar av min förlovningsringen och vigselringen. Jag kämpade och slet och efter mycket möda så fick jag till slut av mig vigselringen, men förlovningen ringen vill inte ge med sig från fingret hur mycket jag en slet och drog. Jag minns att jag försökte med både olja och tvål, men det gick inte och ju längre jag höll på att slita desto svullnade fingert upp ännu mera och till slut drabbade jag nästan av panik och det hela slutade med att Johan fick knipsa upp ringen.


Under mina första 5 graviditeter så har både mina fingrar och fötter inom loppet av ett par månader kunnat återgå till sina normala skostorlek och hade 39-40. Så när jag väntade Caroline, så upprepades samma procedur igen och denna gång så såg jag i god tid att ta av mig ringarna. Det var ju att vänta att både fingarna och fötterna skulle svullna upp och det blev till att köpa sig större storlekar i både kläder och SKOR!


Dessvärre så upptäckte jag efter att det hade gått ett bra tag att mina fötter i verkade återgå till den tidigare storleken jag hade haft, utan det var bara att inse fakta, att fötterna hade ( för mig olyckligtvis) vuxit sig en storlek och fick nu leta efter skor i storlek 41.


Dessa skor beställde jag  från Bubbleroom, i storlek 41, men ser redan utanpå att dessa par skor är absolut inga 41:or utan snarare ser det ut att vara en betydligt mindre storlek.


 


Blir såklart både besviken och ledsen, när jag ser inser att dessa skor inte kommer att få plats på mina pråmar till fötter....och mycket riktigt så hade jag helt rätt för när jag vänder på skorna upp-och-ner så står det 38.


Ja, min gläjde för dom nya skorna blev kortvarig och det var bara att returnera och skicka tillbaka skorna.


 

Av Sandra Sterner - 11 mars 2013 18:36

Jag kände mig redan igår kväll så trött att jag gick och lade mig redan före klockan 21 och somnade på bums. Det är inte likt mig (inbiten nattuggla som jag är) att gå och lägga mig så tidigt.Men kände mig helt enkelt så trött.


Så i morse vaknade jag utav att näsan var som värsta kranen, det bara rann ifrån den. Gick upp för att snyta mig, men det hjälpte...föga, innan loppet av några sekunder så..dripp, dropp, dripp, dropp, så började näsan rinna igen.Fan, också så irriterade, men kände inte av något ont i halsen, hosta eller huvudvärk. Det var bara kranen som inte ville sluta droppa, och vara hemma från jobbet för en sådan sak, är inte direkt min grej. Så jag gjorde mig i ordning och åkte iväg till jobbet, och hade garderat mig med ett paket pappernäsdukar. På jobbet så fortsatte jag snörvla och näsan fortsatte rinna och jag snöt mig så många gånger att näsan till slut blev alldeles röd och som om detta vore allt vid lunchtid så satte nysningarna igång och flera gånger så försökte jag hålla igen, men det orsaker ju bara att det blir ett större: Atjoo prosit!

 

 


 

Av Sandra Sterner - 10 mars 2013 10:59



 


Det blev idag till att ta sovmorgon och har nygligen vaknat och ligger fortfarande kvar i sängen.

Ska så fort bloggen är klar masa mig upp ur sängen och göra morgon, sätta på mig träningkläderna och ge mig ut och varva jogging/powerwalk.


Just det tänkte jag skulle skriva om gårdagens Melodifestivalen.


Jaha, ja, det var visst den där ( f.d knubbisen) som lyckats banta ner sig en hel del som vann igår. Jag tror inte ens att Robins tävlingsbidrag var en låt som var "direkt" förhandstippad" att vinna.  Jag själv tycker att den låten är liten enformig och typ: You, You, You...hörs ju hela tiden, och den låten + 2 andra det var otäcka Ralf Gyllenhammar med låten Burn och Louise Hoffsten med låten Only the dead fish follow the stream som var lika dåliga.


Ja, det är ju så att smaken är som baken...delad och alla kan vi ju inte tycka likadant om allting. Men jag tycker fortfarande att den låten som var bäst var YOHIO med Heartbreak Hotell och så förstås den glada Sean Banan med Copacabanana.


En sak som jag inte riktigt förstår och det varför ska den internationella juryn vara med och rösta! Det borde enbart vara tv-tittarna och kanske eventullet en Svensk jury! Men förstår inte varför en utvald jury-grupp från andra länder ska vara med och lägga näsan i blöt. Det visade sig ju att när Gina läste upp resultaten ifrån tv-tittarna som hade röstat så var YOHIO den som fick flest röster, men det räckte tyvärr inte, då den förbannade internationella juryn hade varit med och röstat och typ förstört och sabbat allting


Läste både på Aftonbladet och på Expresen att flera tv-tittare hade blivit rasade och upprörda på den internationella juryn och skrivit följande:Var det inte Sveriges bidrag vi skulle rösta fram? Varför då blanda in andra länder i röstningen?  Det var inte svenska tittares vinnare. Läsare gav syrliga kommentarer över vilken makt de internationella jurygrupperna hade över resultatet.



* Sulejaman skriver och tycker SVT kört över folket: Hur tänkte ni med de internationella rösterna? Är det inte meningen att svenska folket ska få säga sin mening? Svenska folket valde Yohio till vinnare. Men tydligen är inte det värt att rösta eftersom ni kör över folkets röster. Pinsamt!


*En läsare vid namn Chris hade skrivit: Kassera den internationella juryn. Låt tittarna ta hela beslutet.Då blir det ju faktiskt bästa låten som vinner.


*Eliza påpekade: YOHIO är bäst! Den internationella juryn kanske ska ta ut svenska landslaget i fotboll också.


* Sabina skriver: arför ska andra länder än Sverige få rösta i finalen i Sverige? Det är vi som ska välja vilken artist och låt som viill ska gå vidare.


Jag säger då bara det och det visar ju sig tydligt vilken artist det var som enligt Svenska folket skulle ha vunnit om nu inte den internationella juryn hade varit med och röstat.

Av Sandra Sterner - 9 mars 2013 17:47










En dag till som vädergudarna har bestämt sig för att bjuda på solsken, men även om det fina vädret verkligen lockade mig att lämna lägenheten för att par timmar, så blev jag snabbt varse utanför porten att det var kallt och framför allt blåsigt ute.


Nu återstår det inte så många timmar kvar tills finalen i Melodifestivalen, och vi ska ladda upp här hemma med lite smått och gott att äta.


Jag hade ju skrivit igår och står fast för att det antaligen blir YOHIO eller hur vore det om Sean Banan kunde vinna. Alltså jag tror inte någon annan artist någonsin under en Melodifestival haft något liknade uppträdande eller Show som ens kan komma i närheten av det: Sean Banan bjuder publiken och tv-tittarna på ikväll.


Sådär ja, nu blir det till att börja avrunda denna blogg, men först blir det några (skoj)  bilder, som talar om bl.a varför det är så bra med män.


   


Sedan avslutar jag med varför båtar kallas för hon....


 


Det var allt som jag hade att bjuda mina läsare på idag...  


 


 














Av Sandra Sterner - 8 mars 2013 19:20

Jag fick ett kommentar som jag tyckter är värld att få sig en publicering i bloggen:



Men om du hade vänt på det hela då? Din kollega går på lunch/rast/toa och du blir själv lämnad i butiken. Du står hänger vid kassan och en kund kommer fram till dig och frågar om hjälp. Som säljare ska du ge 100% i service och du måste lämna kassan för att ge kunden service. Om du svarar med att du inte kan ge kunden service för att du måste "passa" kassan så kommer många inte vilja sätta sin fot i den butiken igen. Därför ska man hjälpa kunden tills den känner sig nöjd. Hade du lämnat kunden mitt i allt bara för att ta kassan? Sen så är det självklart att den som man har hjälpt med att hitta rätt produkt ska få betala först för den personen kanske hade redan stått i en lång kö innan? Jag tycker att Schyler gjorde allting rätt i det du har beskrivit. Vi är bara männsikor och för att inte bli sönderstressad så tar man EN KUND i taget. Jag tycker att du var väldigt otrevlig och att du helt enkelt bara överreagerade för att du fick stå i kö några minuter för länge. Sen för att avsluta min långa kommentar så undrar jag vad hennes chef Tobias sade till dig?


Hej!

 

Javisst ska du "Sören" få ett svar från mig. Din kommentar väljer jag även att lägga ut som ett inlägg på bloggen så att ingen missar det!


Då jag tidigare under många år har jobbat inom butik ( främst med kläder) och har då fått veta att man INTE ska lämna kassan övergiven. Om man vet att det knappast är några kunder inne i butiken så kan man stå i närheten av kassan och plockla med någonting, men man ska vara vaksam och beredd på att när-som-helst kan det komma in kunder i butiken och om det är så att dom funnit en vara som du gärna vill köpa så vill man ju som Kund ( tror även du ville att kassorna ska vara bemannade i dom butikerna du besöker) Om det är så att man som butiks biträde är ensam i butiken ( vilket kanske inte är det bästa för kunderna som gärna vill betala för sina varor)så borde det ändå finnas någon form av "backup" som kan hoppa in och ta kassan.

Jag kan tyvärr inte hålla med dig angående att butiksbiträdet:Schyler höll på med en och samma kund i 15 minuter!


Då jag redan tidigare hade påpekat att jag ville betala men det gick inte då det butiksbiträdet som befann sig i butiken var så fullt upptagen med en annan kund. Du "Sören" (eller vad du nu heter)skriver att det är Självklart att den kunden som butiksbiträdet har hjälpt ute i butiken ska gå före hela kön.

Jag antar att du skriver enbart för att provocera, men det tar tyvärr inte som bloggerska på mig.

Men du tycker visst det är helt Okej för kunder som får hjälp ute på golvet att gå före dom som redan ställt sig i kön för att vänta på att få betala..? Skulle du själv vilja ställa dig och stå och vänta i flera minuter vid en tom kassa i t.ex matbutiken eller klädbutik och när det väl kommer en kassörska ska hon ta den kunden, som hon var ute och hjälpt på golvet....före alla andra som redan står i kön..?

Du skriver även att kunderna ska få 100% service! Gäller det bara för dom kunderna som frågar om råd på golvet om dom olika sorternas produkter!? Dom andra kunderna som ställt sig i kön till kassan och önskar få betala för sina varor, ska inte dom kunderna också få 100% service i butiken?

Jag tycker att samtliga kunder ska behandlas väl och vill man som kund betala i en kassa, så måste bara butiksbiträderna förstå att man måste "ursäkta" sig och säga att: Du kan få hjälp om en liten stund, men det står kundern i kassan som gärna vill betala!

I detta fall så blev det käpprakt helt åt skogen, med precis allting. Du skriver att om denna kund antaligen inte skulle sätta sin fot i butiken någon mera gång om hon nu inte fick 100 % service. Nog fick hon det alltid och kommer säkerligen tillbaka dit flera gånger.

Jag däremot har efter den inträffade incidenten helt valt att helt sluta handla kosmetika på Kicks.

Jag hoppas du är nöjd med mitt svar.

//

Sandra

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards