Alla inlägg under mars 2013

Av Sandra Sterner - 8 mars 2013 18:27

Fredagen är alltid lika välkommen och nu börjar den efterlängtade helgen, som går alldeles för fort.

Tjoho, så glad jag blir över att vädergudarna under ett par dagar har bjudit på solsken och det är ju något som man verkligen har saknat, and I really like to walk in the sunshine.


Just det har jag inte skrivit på några dagar och tänkte berätta om den där incidentensom inträffade på butiken Kicks förra lördagen. Jag skrev ju att jag skulle ta och ringa till butikschefen Tobias, men valde att gå snäppet högre upp och valde istället kontakta huvudkontoret och började med att ringa och därefter skriva ett långt brev. Jag fick ett svar där dom beklagade sig över det som hade inträffat och att personalen i butiken fått nya instruktioner på att ta sig till kassan när det är kunder som vill betala.

Jag bara "JAHA" vadå instruktioner på att personalen ska ta sig till den tomma övergivna kassan när kunderna vill betala......???


Hallååå! Det måste väl ändå varenda en förstå som jobbar inom handeln och framför allt ska det stå (åtminstonde ) en personal i kassan.


Nu var jag förbi och in i Port 73 igår, men har valt efter det som hände förra helgen att inte handla i den butiken någon mera gång. Däremot när jag gick förbi utanför så tittade jag in och blev lite överraskad då jag ser att det står en personal bakom kassadisken.....Bravo!


Nu över till en annan sak som står både mig och Caroline väldigt nära och det är musik utav nästan all dess slag ( bortsett från att jag INTE lyssnar på klassikt, opera, folkmusik ) men annars är ju nog en riktig stor allätare eller livsnjutare att lyssna och även sjunga.


I morgon så är det ju den stora finalen i Melodifestivalen och nu har man lyssnat sig igenom dom 4 deltävlingarna och så har dom artisterna som tog sig till 2:chansen fått göra upp och där fick plockades det ut ytterligare 2-till, som får vara med och göra upp i morgon.

Så som jag ser det så tror jag att den där underliga ( men mycket sångbegåvade) kufen vid artist namn YOHIO ( men hans riktiga namn är ju Kevin) men min känsla ( men kan ha fel) säger att hans melodi: Heartbreak Hotel kan vinna. Däremot om man ska gå och döma efter: Show, som är färgstark och glittriga och som även bjuder på en hel del humor och man kan inte låta bli att dra på smile bandet, då kan man ju hoppas på att det är " Den första "Skaka-rumpa" bananen som vinner musik-spektaklet i morgon.

 

 

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 5 mars 2013 19:52

Idag kan man verkligen säga att det varit mycket att göra på jobbet och man kan lugnt säga att jag har jobbat så att svetten lackar.


Jag har inte direkt följt den realityserien från början, men har kollat in dom senaste tv-programmen utav Maria& Mindy och man kan ju inte låta bli att fnissa åt deras galenskaper som dom gör ihop.

Jag måste få skriva att en manlig bekant till mig sa följande att fanns det inte förr ett tv-program som gick på tv:n som hette: Mork and Mindy...? Fast nu lever vi inte längre kvar i början av 80-talet utan snarare 2013-talet och tv-program utvecklas hela tiden...och likaså namnen till serien så borta är nu Mork & Mindy and here comes tonight Maria and Mindy.   

 

Av Sandra Sterner - 3 mars 2013 15:30

Igår var det ju dags för dom artisterna i Melodifestivalen som lyckats få en 2:a chans att ta sig till den slutgiltiga finalen. När deltävling 2 hölls i staden Göteborg, så var det en artist vid namn Anton Ewald som sjung bidraget. Begging och jag hade redan innan låten spelats tippat honom direkt vidare till finalen, men det gjorde han inte denna gång, istället så tog han sig till 2:a chansen och fick lov att tävla en gång till och denna gång tog sig Anton sig tillsammans med Robin son sjung bidraget You till den slutgiltiga finalen.


Jag hade hellre hoppats få se Marin och hans bidrag: In and out of Love.  Både musiken och texten är super bra och skulle vilja beskriva den, som popig  discolåt  och man rycks liksom med i låten och vill bara upp och stuffa runt på golvet. Det är ju så låtar ska vara, man ska typ ryckas med i låten och bara vilja ställa sig och dansa och det vill iallafall jag göra när Martin sjuner: In and out of Love. Det spekuleras lite runt om att denna melodi är ett plagiat ifrån duo-gruppen Modern Talking och deras hitlåtar Brother Louie och Chero Cheri lady.


En annan sak som jag undrar över varför det skrivs och det är bland annat en högre uppsatt person inom Melodifestivalen, och det är följande: Melodifestivalen har fått SKÄGG!!

 

 

Jaha, ja, tänkte jag när jag läste det och små fnissade Melodifestivalen har fått skägg!   


Antagligen är det för att dom artisterna som nu lyckats ta sig till den slutgiltiga finalen så är ju 8 utav dom tävlade: män, men faktiskt är det ju bara en utav dom artisterna och det är ju Ralf Gyllenhammar som har i det närmaste lite skägg i form av något som liknar ( tror det heter) bockskägg. Dom övriga sex killarna har ju rena barnrumpan i ansiktet och är ju slät rakade.


En endaste tjej är med i finalen och det är ju Louise Hoffsten och hennes bidrag om att det bara är: Döda fiskar som följer strömmen...och den låten är tyvärr inte alls i min smak.


Det säger ju sig själv att det blir en kille som kommer få representera Sverige i Eurovison song Contest och vem det nu blir är ännu för mig svårt att sia om.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 2 mars 2013 14:13

Just bara för att man är ledig och det är helg och denna lördag hade jag inget inplanerat att göra, så jag hade tänkt unna mig en riktig lång sovmorgon. Men det blev ingeting med det istället så vaknade jag riktigt utvilad och pigg redan efter klockan 8. Jovisst, det har ju gått och blivit lite ljusare ute nu på morgonen, men det blir väl så att man kanske ( men det trodde jag inte förr) blir liksom van ( efter det att man går upp i ottan mån-fre) och det kanske är så att kroppen ställer in sig automatiskt på att man ska vakna tidigt.

Ja, ja, man kan spekulera mycket i den frågan, men är det så att jag är uppe väldigt länge kvällen/natten innan och då det är weekend så vill man ju kunna ta sig 1-2 glas vin framför tv:n. Då brukar det däremot bli att jag sover betydligt längre på morgonen och vaknar inte förrän närmare 11-tiden. Idag blev det att vi tog  en tur med bilen och åkte ner till Port 73.Jag behövde köpa lite ny make-up och så ville Caroline kolla på kläder.

Dagens Tistel går till butiken Kicks

 

Inne på Kicks, så hämtade jag det jag skulle ha och gick sedan till kassan för att betala. Den unga expediten som det tyvärr bara verkade finnas en utav i denna butik var fullt upptagen med att annan kund som verkade ha väldigt svårt att bestämma sig för vilken sorts eyelinje penna hon skulle köpa.

Jag och en till kund som hade ställt sig bakom mig i kön ville ju gärna betala för våra varor och efter att ha stått vid en tom kassa ( och då jag själv har jobbat i butik så VET jag att man som butiksbiträde absolut INTE får lämna kassan, och dessutom går man ifrån kassan så ska man genast gå dit om det står kunder i rad och vill betala)


Jag lämnade kön och gick till den unga expediten och frågade:Ursäkta, men skulle jag kunna få betala för mina varor.


Till svar fick jag följande: Det är bara jag i butiken just nu och jag är upptagen med en annan kund.


Jag är sällan en sån som brukar stå svarslös och brukar oftast kunna argumentera, med sådana personer som just denna brud var....men denna gång drabbades jag utav tunghäfta ( tror det inte har hänt mig förut i en sådan situation) men det ända jag ville göra var att betala. Jag gick tillbaka till kassan och det hade blivit ytterligare några kunder som hade ställt sig i kön till den tömma eller snarare övergivna kassan. Började plocka bort mina varor som jag hade ställt upp på disken brevid kassan, då kommer den unga expediten och hennes kund som gick hack-i-häl efter henne.Så bra tänkte jag det tog bara typ 15-20 minuter, då kan jag ju som står först i kön ÄNTLIGEN få betala mina varor.


Nej, det gick absolut inte för sig, för den kunden, som hon hade stått och demonstrerat eyelinjer pennor för i 15-20 minuter. Fick nämligen gå FÖRE hela kön. Jag trodde inte mina ögon och fattade absolut NOLL och ingenting.Kollade in kunden som hon hade hållit på med så länge och tänkte bara: Herregud, vad hon har förstört sin hud. Hela hennes ansikte var typ sönder solat och det var så skrynkligt ut och när huden förstörs utav för stark sol och man inte heller ser till att smörja in sig med solskyddsfaktor, då får man helt enkelt ränka med att se ut som ett torkat russin. Ni kommer väl ihåg den där läkaren på TV4 nyhetsmorgon, som det blivit en sådan stor diskussion runt om vart han hade solat någonstans. Typ stoppat huvudet i en vulkan och vilken planet närmare solen hade han varit på. Denna dam ( svårt att bedömma åldern, då hennes hud var så förstörd och skrynklig) men hennes starka solbränna fick i det närmaste den där läkaren att blekna i jämnförelse.


Nu tillbaka till hur expediten behandlade dom kunderna som redan hade stått länge i kön och väntade.

Jag blev skit sur och drämde ner mina varor i kassa disken och vände på klacken och min första tanke var att lämna butiken. Jag hann inte längre till utgången innan jag dundrade tillbaka in i butiken igen. Denna gång så hade jag inte tunghäfta, utan ställe mig brevid den välgräddade, solbrända kunden och stirrade argt på henne i kassan, och sa följnade: Jo, jag skulle gärna ville ha namnet på din chef och så ditt namn...


Expediten vid namn Schyler ( jo det är ett förnamn) kollade på mig och frågade varför jag skulle ha det.


-Herregud, alltså...är det så svårt för dig att förstå varför jag skulle vilja ha namnet på din chef och hans telefonnummer..? Du om något verkar inte förstå alls att det kanske råkar finnas flera kunder i denna butik som också vill betala.


Jag fick namnet på hennes chef som var Tobias och han kan garanterat ränka med att få ett samtal från mig under måndagen...angående en utav hans anställda vid namn: Schyler.


Vid ett annat tillfälle inne på samma Kicks på Port 73 och det var någon gång förra året. Då var det inte samma expedit, men även denna gång så var kassan obemannad och helt övergiven och ställde mig denna gång bakom några kunder som stod i kön före mig.  Jag kollade mig runt i butiken och ser att tjejen som jobbar i butiken står och sminkar sig med butikens egna prover. Likaså denna gång så gick jag fram och förklarade att jag önskade få betala och fick till svar: Vänta lite jag är strax klar...



Nej, nu lämnar jag detta bakom mig fram till på måndag då jag kommer att ringa till butikschefen Tobias.

 

Av Sandra Sterner - 1 mars 2013 19:31



 

 


Right now everything feels so perfect and I'm so happy :)

It has been that it is both Friday night and yesterday I found one of Dad's relatives yesterday.


Detta inlägg blir skrivet lite på svengelska.


Denna sportlovsvecka har gått alldeles för fort och nu på måndag börjar skolan igen. Under denna vecka så har det blivit så att Caroline fått sitta lite extra länge på datorn, men när hon har skolan så är det viktigaste att hon gör sin läxor och gör hon inte dom så blir det inte heller att få sitta på datorn.


Ja, förra fredagen så var det ju en Show med Lena Philipsson på SVT. Läste förresten några dagar senare i Aftonbladet att det var en journalist som hade skrivit ( för mig helt onödigt och anklagade) recension.


Nej, nu blir det till att sätta igång här hemma och starta helgen...för det är dags för FREDAGSMYS!

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards