Alla inlägg under juni 2013

Av Sandra Sterner - 12 juni 2013 17:05

Sådär jag tillbaka på bloggen igen efter några dagar blogg break.


Jag skrev ju i ett utav mina tidigare inlägg att jag hade planer inför min semester att bygga en altan på min baksida. Det blev nu så att jag inte orkade vänta ända tills semestern, utan min tanke blev liksom till handling redan efter någon dag och nu är byggandet i full gång.


I lördags byggdes det under ett par timmar och tanken var att fortsätta dagen efter på söndagen, men så visade det sig att vädergudarna inte direkt var på sitt allra bästa humör, utan istället så var det riktigt busväder, men ÖSREGN och så blixtar och dunder...så inte blev det den dagen några magiska under med byggandet av altanen. Istället blev det till att mysa inomhus och mina tankar gick tillbaka tills det då jag var liten och kommer så väl ihåg att jag då tyckte det var så läskigt och otäckt när det åskade och blixtrade. Numera så är det nog mera tvärtom i alla fall när det gäller åskandet och blixtrande. Däremot när det ösregnar och man råkar vistas utomhus när det börjar och paraplyet har man inte tagit med sig, utan man blir i det närmaste genom dränkt inpå kroppen och kläderna kan man typ vrida ut när man kommer inomhus.

- Nej, Tack, bevare mig väl för regn och rusk...men det sägs ju att efter: Regn så kommer solsken.    


Igår så var det dags för Caroline att sluta 6:e klass och det var skolavslutning och nu är det dags för denna unga fröken att ha sommarlov ända fram tills den 19:e augusti då det är dags för henne att börja i sjuan.

 

 

   

 

Av Sandra Sterner - 9 juni 2013 11:40

Det var mig verkligen ett prinsessbröllop av dess like och det var mig sagolikt.

Jag har alltid gillat och fascinerat mig och kungligheter och gårdagens bröllop var ju bara ett måste.

Det var mig en otroligt söt och vacker Prinsessa, som kom i sida-vid-sida bredvid sin pappa Kungen i altargången. Jag försökte bita ihop, men kunde inte hålla tillbaka min tårar när "lill" Prinsessan Madeleine, kom gående i altargången och det gick förstås inte att hålla tårarna tillbaka och tårarana börjar rinna utefter kinderna.

Så vacker, fint, ståtligt, fascinerat fascinerat och magnifik det var när Prinsessan kom gående. Det visade sig för vara svårt för hennes blivande make att hålla tårarna tillbaka och han fick bita sig i läppen för att inte visa sin glädje som visade sig vara sådan lycka att det var tårar för att få gifta sig med en Prinsessa.

Jag satt och torkade med näsduk och torkade tårarna och tyckte det sånt vacker bröllop, och det märktes också att Chris, verkligen inte kunde hålla känslorna i styr och innan vigseln ens var avslutad så gav han Prinsessan Madeleine kindpussar, men utanför slottstrappan så kunde inte Chris, inte nog visa sin otroligt starka känslor och överöste sin brud med puss efter puss och det blev rena rama pusskalaset.


 


 

Inte ens Kronprinsessans make Daniel visade sådana känslor för sin Prinsessa, när han gifte sig med henne, utan där gick det väldigt fort och man fick knappast blicka, om man skulle hinna med att få se bröllopskyssen.

Det man fick se igår var att Chris, pussande Prinsessan Madeleine, både på handen, kinden och utanför på kyrkan på munnen flera gånger och det visar ju verkligen på att han älskar henne.

Av Sandra Sterner - 7 juni 2013 23:43

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något inlägg ikväll, men kände nu strax innan det är dags att göra sig för natten att avsluta med ett blogginlägg.


Jo, jag tänkte nämna en utav mina grannar som bor direkt ovanför mig. Det är så att jag inte känner till hans namn, men vi inom familjen brukar "döpa" eller så väljer vi namn på personerna i fråga. I alla fall, så kallar vi grannen som bor i lägenheten ovanför oss för: Herr Arab, och det är utav den enkla anledningen att han är...just det en: Arab.

En väldigt snäll, och trevlig herre, men ack vilken dålig svenska ( och absolut ingen engelska kan han heller) det man brukar höra honom säga ( så att man förstår) är typ bara: Hej och bra, bra! Det roligaste var en gång, när han jag sprang på honom ute på parkeringen och skulle fråga honom någonting och han stod där och tittade på mig som ett frågetecken, och det var för att han inte förstod vad jag sa. Till slut så sa han på knackig svenska: Måste hämta mitt arabiska lexikon.


- Ojdå, tänkte jag och funderande genast på om jag satt han på hal is.


Så numera håller jag mig enbart till dom 2 orden som jag vet att han behärskar och det är: Hej och bra, bra...!!

- Ja, min granne: "Herr Arab" han är rolig prick: :)


En annan ska som jag känt mig urless på är min trista balkong, som består utav ett grått fult cementgolv. Nu till saken, som jag nämnde i gårdagens blogginlägg var att jag hade tänkt anlita någon duktig och händig snickare som kunde bygga ut min balkong och göra den mera till en altan och typ göra den inglasat ( typ som ett litet extra rum.)

Det får ju knappast plats med ett bord och stolar på balkongen och efter att ha kollat runt på nätet och gjort en kladd skiss om hur jag ville att min balkong skulle se ut. Det tidigare trista, gråa och fula balkong golvet skulle vara i trall och balkongen, och det skulle göras en altan och till sist så blir det en inglasning.

Japp, det var min tanke som jag hade inför min semester som startar i slutet av juli. Men nu till saken är den att jag kände bara inte för att ORKA vänta ända fram tills det att jag går på semester och mina tidigare tankar och funderingar på att börja med byggandet av en altan redan idag blev till handling.


Tjoho, så glad och ivrig jag var idag när jag åkte iväg med en kille till Bygg Max och inskaffade oss virket, beslagen skruvarna, och spikarna. Hela eftermiddagen och fram till 20.30-tiden, så har han mestadels byggt, medans jag hjälpt till att hålla i och mäta och spikat i några spikar. Det är långt ifrån klart, men i alla fall på börjat och det kommer bli super fräsch och mera modern altan när allting är klart. Jag kommer såklart att lägga upp bilder på allt när det är klart.


Nu är det dags för mig att avrunda denna dag och göra sig klar och redo för natten.


Godnatt

 

      

 

Av Sandra Sterner - 6 juni 2013 14:37

Japp, det är det idag och vädret är på toppen, solen skiner och det värmer på riktigt ordenligt.

Kollade i morse in mina smultronplantor och inte för att jag gjort något speciellt med dom mera än att vattna dom, men alltså dom har vuxit och blivit riktigt stora.


 

 



Jag tyckte det också behövdes mera blommor i min mini trädgård och sagt och gjort så bar det av i bilen för att köpa blommor. Nu är det planterat och satt lite mera blommor och kan inte mera än att Välkomna denna underbara ljuva sommar. Förresten det finns ju en gammal låt som jag hörde sjungas utav Lill-Babs, när hon gjorde något uppträdande någonstans och den gick något såhär:


Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar,  du kom så lagom, det har varit kallt. Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar och slå dej ned och känn dej hemma överallt. Nu är det åter tid att ligga ned vid stranden och hålla handen på sin vän. Och om det regnar kan du krypa under sanden och leka gömma eller drömma, så igen: Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar! Hej, låt oss duka och ställa till fest! Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar!  Säj, låt oss hurra, ty sommarn är bäst! Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar, du kom så . lagom, det har varit kallt Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar  och slå dej ned och känn dej hemma överallt. Nu i den ljumma kvällen hörs musik som lockar, ett band som rockar någonstans. Och tusen dofter ifrån ängen bara pockar, så varför sitta blott och titta -ta en dans. Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar! Hej, låt oss duka och ställa till fest! Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar! Säj, låt oss hurra, ty sommarn är bäst...


Idag känner jag mig på väldigt gott humör och kanske beror det på att det nu äntligen gått och blivit sommar och värme. Likaså så här mitt humör på 10-topp idag och känner för att bjuda på lite spex.

Okej, i alla fall idag, så valde jag att ta bilen, medans min pojkvän valde att ta sin motorcykel till blomsterlandet, och se hur det gick för honom. Smack, sa det bara och rakt in i trädet med fejan före for han med ryslig fart.


 

 


Nej, såklart detta inte är my boyfriend, utan det är snarare någon annorlunda utsmyckning, Dom ville uppmärksamma ( vilket dom verkligen fick bilisterna att lägga märke till ) och samtidigt, observera att man inte ska: Dricka alkohol i samband med bil eller motorcykelkörning


Tillbaka hemma igen, så var det bara att sätta igång och planera det vi köpt och nu är det ännu mera blommor i min trädgård.


 

 


   



Och föresten var vore en sommar, utan blommor och att ha en liten täppa för att odla sina egna jordgubbar, rabarber, paprika och potatis på, för mig vore det rena rama katastrofen om jag inte hade tillgång till att ha lägenhet i marknivå och skulle verkligen avsky att bo högre upp en så.

Jag har en del planer inför sommaren, när jag har semester, men inget är riktigt bestämt ännu, men skulle vilja anlita någon duktig snickare, som kunde typ bygga in balkong, så att det blir liksom en inglasad balkong. Då kan man även sitta därute när det blir höst och kalla vintern.



Jag vill även idag passa på att Gratulera min fina brorsdotter Alexandra, som fyller på självaste Nationaldagen.




 

Av Sandra Sterner - 5 juni 2013 21:36

Nu på tisdag är det dags för Caroline att sluta 6:e klass och påbörja sitt sommarlov. Till hösten börjar hon sjuan...oj oj oj nu är det bara 3 snabba år kvar i grundskolan innan det är dags att söka till gymnasiet. Jag frågade Caroline vilken linje hon skulle vilja söka och för henne finns det just nu bara gymnasielinjer som inriktar sig inom musik, teater eller media som just nu lockar henne.

 

Ja, man har ju inte undgått att se och dessutom höra dessa glada, gymnasium elever som nu har tagit studenten och står och skriker, tjoar,blåser i serpentiner, viftar med färggranna ballonger och använder sig av värsta huligan tutorna, som dom absolut måste trycka på så att det ska låta som värsta oljudet...men såklart dom är ju superglada att dom gått ut gymnasiet och ska ge sig ut i arbetslivet eller kanske man ska skriva som någon hade gjort på facebook, ge sig ut i arbetslösheten.




I morgon är det den 6:e juni som också är Sveriges nationaldag. Om jag nu inte minns helt galet fel så var ju Sveriges Nationaldag för 2005 en icke röd dag, utan snarare en vanlig dag, men någon gång under 2005, så blev det en lagändring ( vilket jag tycker var bra) och den gjorde så att den 6:e juni blev en röd helgdag, men däremot så var den en annan röd dag som plockades bort i från almanackan och det var annandag pingst.


Jag för min del brukar inte direkt tillhöra den gruppen skara av folk, som åker in till stan eller till Skansen, för att stå och vifta med den blå/gula flaggan.


 


Däremot så brukar jag kolla på tv:n och se när våra fina Kungligheter gör sina majestätiska entré på Solliden på Skansen och se artisterna som uppträder på scenen.


Nu på lördag blir det ju också Kungligt bröllop inne i stan och det vill man ju mer än gärna följa. Den förre detta party Prinsessan, Madeleine har ju lugnat ner sig nu och kommit med insikt att livet inte enbart är: En fest, även om man är Prinsessa, så måste man till slut växa ifrån att vara ute och festa jämt och ständigt.

Minns tillbaka ett par år då Madeleine var ihop och dessutom förlovad med det där äckel svinet: Jonas Bergström. När man såg bilder på det nyförlovade paret, så verkade dom sådär kära, som tur-tur-duvor brukar vara och enbart hade ögon för varandra. Läste även vidare att både Kungen och Drottning Silvia, tyckte att den där Jonas Bergström, var från en början betydligt bättre val som blivande make till Prinsessan Madeleine, än var Kronprinsessan Victoria val var av pojkvän/fästman. Daniel Westling var ju bara en vanlig enkel kille från Ockelbo, som flyttat till Stockholm för att starta ett exklusivt gym. Där lillasyster Madeleine gick och tränade. Däremot Jonas Bergström, blev nästan redan från början en favorit hos både Kungen och Drottning Silvia, och inte fan vet jag varför man kan ju spekulera i att han spelade på att vara extremt artig, fjäskande, och att han sedan höll på att utbilda sig till advokat och bodde vid den flottare delen av stan gjorde det hela ännu bättre.

Det tog inte alltför lång tid innan framkom att den där Jonas Bergström, inte alls verkade vara så reko, schysst och framför allt pålitlig, som många från början hade trott, utan snarare var han en var en riktig Ulv i fårakläder och valde likt det alltför många män väljer att göra och det är att flörta helt öppet och därefter hoppa i säng med en ung söt blond Norska.


Japp, det gick på ett ögonblick, den tidigare favoriten av blivande svärson till deras yngsta barn, sjunk på rekordfart och Madeleine bröt ju givetvis förlovningen genast när det framkommit att hennes blivande make hade varit otrogen.


Nu så har ju sedan länge Prinsessan Madeleine funnit kärleken igen i den stiliga amerikanska finans mannen Chris och via SVT från klockan:15.00 kan man följa bröllopet som direktsänds från Slottskyrkan i Stockholm, mellan prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill. Programledaren Ebba Kleberg von Sydow guidar tittarna genom dagen. Förutom själva vigseln följer vi även brudparets kortege och gästernas ankomst till Drottningholm. Sändningarna kommenteras av journalisten John Chrispinsson och hovexperten Roger Lundgren. Reportrar är Mark Levengood och Yvette Hermundstad.

 

 


 

 

 

Av Sandra Sterner - 2 juni 2013 20:41

Till att börja med så vill jag idag utbringa att fyrfaldigt leve och hipp hipp hurra för Jimmy som idag fyller år.

 

 

 


Okej, vi båda gillar inte direkt att fira våra födelsedagar och vi ser egentligen ingen vits eller det "roliga" med att "fira" att man blir äldre. Annat var det när man var yngre och fyllde år och hade önskat sig en massa födelsedagspresenter och mumsade glatt i sig tårta.


Både Jimmy och Henrik är sommarbarn och det skiljer bara 13 månader mellan dom båda. Jimmy föddes i juni och  året därpå som kom Henrik i juli. Det händer då och då att dom båda bröderna bestämmer sig för att lämna Sverige och bokar en resa och flyger utomlands. För ca: 2 år sedan så gick trippen till Barcelona ( Spanien) där dom turista någon vecka. Idag om 1 vecka åker Jimpa limpa och Gecke tillsammans med en polare till pasta landet Italien.


Sedan måste jag bara också skriva om en artikel som jag läste på Expressen i morse. Alltså hovreporten:  Johan T Lindwall, hade valt som överskrift att skriva DETTA!!


 



En läsare som måste vara lite bakom flötet hade ställt denna fråga!

 

Jag för min del anser att en sådan dum fråga som denna: Ska Kungafamiljen sitta längst fram, när deras yngsta dotter Prinsessan Madeleine gifter sig med Chris den 8 juni. Inte egentligen behöver besvaras, men tydligen var det någon som hade funderingen om detta, och Johan T Lindwall, tyckte den frågan skulle tas upp så, den lades som FET överskrift...( så ingen missar det)


Jag tillhör inte dom som brukar bry mig om att skriva kommentarer till detta, via facebook länken att lägga in, men denna något korkade artikel gick ju bara inte att låta bli att skriva en kommentar till läs nedan!


Kunde inte låta bli att dra lite extra på smilet    när jag läste överskriften: Kungafamiljen sitter längst fram i kyrkan" (När deras yngsta dotter Madeleine gifter sig!! )

- Nähä: lägg av!


Trodde givetvis detta redan är förstått för dom flesta! Eller är det någon som är helt bakom flötet, som trodde eller hade tänkt sätta Kungafamiljen längst bak i kyrkan. Hmm, det hade ju verkligen sett ut..  


Jag läste sedan vidare på Expressen om den 23-åringa tjejen Alexandra från Tjeckinen, som först trodde att hon väntade tvillingar, men under en ultraljudsundersökning så upptäcktes det ytterligare två barn och inför förlossningen så fick hon veta att hon skulle föda femlingar. Sedan tidigare så har hon och pojkvännen en 3 åring son.



 

 


Wow, vilken baby mage.


Klicka på bilden för att läsa artikelen!

 

Till sist så avslutar jag bloggandet med att dela med mig vad jag gjort idag ute i det soliga, och sköna vädret. Mmm, när nu sommaren är här och vädergudaran bjuder på värme och sol då vill man ju knappast stanna inne och uggla, utan tycker istället att man ska ta tillvara på den korta tid som det nu är sommar i det här landet och vara utomhus och njuta av värmen nu när den äntligen är här.

 

 

Av Sandra Sterner - 1 juni 2013 17:11

Jaa, det blev inte direkt som jag trodde eller förutspådde igår kväll. Och blev fakstikt riktigt irriterad och sne när resultatet lästes upp och vilken det var som stod som vinnare i årets Let´s Dance.


Till att börja med så kan man ju börja fundera över hur det ens kunde vara möjligt att Markoolio och Cecilia kunde gå och vinna i Let´s Dance. Den lilla finska snubben, med rakat huvud ( som är bland det värsta frissan att se på en karl) plus att han för det mesta alltid har en full proppat snus, som ser ut att vara på väg att rinna mellan tänderna. Under tv-programmet gång, så har Markoolio både råkat ut för blackouter och vid flera tillfällen tappat bort och glömt den väl inövande korografin som dom övar in typ 8 timmar per/dag. Likaså trampande eller dansade Markoolio fel med foten under en repetitionen som orsakade en ordenlig stukning, som gjorde att han fick gå med bandage och kryckor och LÅNGT ifrån kunde dansar ordentligt.

Däremot så har yngligen Oscar vecka efter vecka presenterat och visat sin stora talang och begåvning på att han mycket väl lär sig den inövande koreografi varje fredagskväll så har han presenterat makalösa nummer tillsammans med sin danspartner Maria.


Jag har under programmets gång helt tiden trott att det skulle vara Oscar som skulle kamma hem vinsten och få den vackra glasskon. Istället så visade det sig att det var Markoolio som fått dom flesta utav tittarnas röster och jag fattar absolut NOLL och ingenting. Dom som nu valde att rösta på den finska, skalliga, med rinnande snus i munnen kunde tycka att han under programmet gång presenterat och visat upp dom allra bästa dansnumren, med allt från blackout, bortglömda och väl inövade koreografi och en ordentlig stukat fot kunde vinna.


Jag ser bara 2 möjliga alternativ till att dom som nu valde att rösta på Markoolio:

1. Det kan möjligtvis bero på att Markoolio är mera känd som artist och har figurerat betydligt längre inom media.

2. Eller så har folket valt att sympati rösta.


Det var i alla fall för mig riktigt surt och irriterade att Markoolio gick och tog hem segern i årets Let´s dance.

Nu idag fick jag mig en ordentlig överraskning, då det plingade på ytterdörren och utanför stod min äldsta dotter Nina, Nova och Tobias. Nina och hennes familj hade bilat ner från Västerås och ville överraska mig. I vanliga fall så är jag inte speciellt förtjust i överraskningar och har sedan jag var liten varit med om en massa obehag i samband med just överraskningar. Däremot att få oväntat besök av sin älskade dotter Nina, gjorde mig väldigt glad och fick glädje tårar i ögonen.


I morgon fyller Jimpa limpa år och p.g.a  att Jimmy ska fira sin födelsedag någon annanstans i morgon, så fick vi lov att fira honom här hemma hos mig idag. Hade tidigare under dagen varit i Skärholmens centrum och där köpt både present och en tårta.

 

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards