Alla inlägg under december 2013

Av Sandra Sterner - 18 december 2013 20:48

Jösses, ikväll är jag väldigt trött och det blev något tidigare i säng i vanligt, men det går lika bra att uppdatera bloggen från sängen.


Hmm, på något konstigt sätt så tycker jag inte detta gång inte känns som det snart faktiskt är jul. Den där jul-stämnings-känslan, tycks inte riktigt vilja infinna sig och det känns inte som det är jul om bara 6 dagar! Vid den här tidpunkten tidigare år så har jag varit stressad till max och på min lediga tid fläng och farit och rusat in och ut bland butikerna efter just dom rätta julklapparna. I år så har jag valt att ta nätet ( tack gode gud för att det finns) till hjälp och det går så mycket smidigare och lättare att handla på det sättet. Däremot så julmaten, den köper jag inte på nätet ( jo, jag vet att det finns en del som handlar sin mat via nätet, men någon måtta får det väl lov att vara på bekvämligheterna!!)


Till helgen ska även den gröna plastgranen plockas upp från källaren och kläs med färggranna kulor, glitter, ljus och så den glittrande stjärnan i toppen. Jag var ju förbi en snabbis i söndags i Skärholmen, och i en utav butikerna, som ligger lite utanför själva gallerian hade dom en sådan där utländsk butik, med mycket utav allting. I alla fall där inne såg jag en jättefin plastgran som gick i färgerna silver/vitt och granen var klätt med enbart blåa kulor och ljusen hade samma kulör.


Det var väldigt nära att jag var på vippen att köpa den, men då jag inte hade med mig Caroline, så tänkte jag på henne. Det hon sagt tidigare är att hon INTE vill ha en mindre eller snarare lägre gran, utan istället har hon önskat sig att vi tar upp den vi har i källaren.


Ikväll så frågade Caroline, om vi inte någon dag eller kanske nu till helgen kunde möblera om hennes rum. Och genast började Caroline beskriva om hur hon ville att hennes säng skulle stå och den stora väldigt tunga spegelgarderoblen, som jag absolut inte kan flytta på själv.


- Ja, ja vi får se utav allt det som ska göras till helgen om det kommer hinnas med, och om inte så blir det ju några dagars ledigt vid julhelgerna. Nej, nu blir det en stunds tv-tittade från sängen och det är så skönt och bekvämt när man kan ligga i sängen och kolla tv:n till man känner att ögonlocken inte längre orkar hålla sig uppe.


 

Av Sandra Sterner - 16 december 2013 22:15

Godkväll på er läsare!


Jag fick i natt en kommentar på ett äldre inlägg och det handlade om Gene Simmons och Sharron Tweed bröllop som ägde rum 1 oktober 2011.


Det är ju inte så man får kommentarer som hör just till det skrivna inlägget och p.g.a detta så väljer jag att inte publicera det. Istället så väljer jag att svara på en del utav din fråga.


- Nej, jag kommer inte att skriva om det flera gånger om det jag skrivit om en gång tidigare och allt som rör mitt privatliv går jag inte ut med i bloggen. Likaså din undran om: Ray Ban Wayfarer solglasögon. Det må hända att det är ett väldigt tjusigt märkes design solglasögon, ( det vill säga i mångas ögon) Dock tyvärr inte alls är några av dessa "populära" solbrillor något som fått mig i smaken, utan snarare tvärtom. Dom är rent utsagt alldagliga, tråkiga och ser trista ut sett i mina ögon. Jag söker och bär hellre solglasögon, som typ inte varenda kotte, som tycks sig vill vara mera snobbig och märkvärdigare än någon annan. Dom antal solglasögon som jag har hemma, ser alla lite annorlunda ut i stil och utsmycken i form små glitter stenar eller som det också heter: Bling bling stenar som skimrar och glimmar.


 

Nu byter vi samtalsämne och ger oss in på det här med vädrets och dess makter.


Ja, som bloggare så följer man ju förstås även andra som skriver och minns att det var en som hade önskat sig en: Vit Jul med snö.


Jag för min del är tacksam för att det ännu inte kommit så värst mycket snö och tänker den hemska tanken tillbaka till förra året då det snöade flera decimeter på bara ett par timmar. Det blev t.o.m så att vägar fick stängas av bussarna slutade att gå, flertalet bilar körde fast, skolorna stängde igen, och för mig att ta mig hem den dagen ( med pendeltåget) tog 2 ½ timme. Vanligvis så vid lite mera normala väderförhållande så tog den resan dryga 20 minuter. Men det allra värsta som orsakas just utav sådant snöoväder är ju ALLA dessa hemska dödsolyckor som uppstår i trafiken.


Igår i regn och rusk väder satte jag mig i bilen och var först förbi Skärholmen, men ack och ve det var smockfullt med folk i rörelse på jakt efter...just det julklappar. Det blev ungefär bara dit och vända och sedan brumma på vidare med bilen och hämta hem Caroline. Denna gång kändes det som hon varit borta mycket längre än hon egentligen hade varit, men det hade ju bara blivit 2 dagar.


Idag fick jag veta via min svärson att min dotter Nina hade lyckats skriva godkänt på teorin.


- Stort Grattis, gumman. Precis likt din bror klarade du teorin till körkortet alldeles galant.  


Så nu är det bara uppkörningen kvar och om hon bara tar det lugnt, fint, kör försiktigt och ger sig attan på att hon ska klara det, så kommer det att gå.


- Mamma håller tummarna och ber att till övre makter att det kommer gå utmärkt för dig den dagen.


I morgon blir det att fortsätta med det som jag tycker är bland det roligaste jag vet att göra om dagarna och det är att få lära ut det jag kan om kläder och textil m.m Jag är så otroligt lycklig som fått en sådan chans att nu äntligen får lov att visa upp mina kunskaper.


Nu är det strax dags för mig att avsluta denna dag och krypa ner under duntäcket i sängen....God natt.


 



 

Av Sandra Sterner - 15 december 2013 09:08


 


 

God morgon på er, det är inte likt mig att uppdatera bloggen vid den här tidpunkten, men nu sitter jag här och får mitt hår stylad i hemmet förstås och då även utväxten måste färgas denna gång så tyckte jag att det passade utmärkt att blogga lite.


Ja, det är idag 3:e advent och jösses vad tiden går fort och nu är det bara 1 vecka och kvar till 4:e advent och på tisdag är det julafton. Och veckan därpå så blir det nytt år.


När mitt hår är fixat och klart, det vill säga om ett par timmar, så blir det att åka och hämta hem Caroline, som har varit hemma hos Johan och Lizzy i helgen och fått umgåtts och spelat spel med sina bröder.

Av Sandra Sterner - 12 december 2013 20:04

Tänk att i morgon är det Lucia och det är ju en speciell högtidsdag och är det inte vackert att se årets Lucia tillsammans med sitt följe av tärnor och stjärngossar med sin ljus och sina vackra stämmor lyser upp och hörs i den mörka vinterkvällen.


Minns tillbaka när mina 5 äldre barn var små och Nina var när hon gick på dagis tillsammans med resten av tjejerna på sin avdelning Lucia. I skolan sen så var hon oftast tärna. Jimmy och Henrik var tomtenissar.

Kommer ihåg att det förra året var en skola någonstans i landet, som hade förbjudit en elev att vara pepparkaksgubbe och likaså så skulle även den tillhörande låten inte spelas eller sjungas.

Läste nyss på nätet att Alvikenskolan i Bromölla, rört upp väldigt mycket ilska bland föräldrar då dom i år tydligen valt att hänga på fjolårets ( rena rama dumheterna tycker jag) att helt och hållet förbjuda och bannlysa både pepparkaksgubbar och dess sång och även tomtar och den tillhörande melodin. Istället har skolledningen bestämt ( och kört över helt vad eleverna eller brytt sig om att fråga föräldrarna) att alla eleverna som ska vara med i Lucia tåget ska alla bära vita långa nattlinnen och vara antagligen: Lucia, tärnor eller stjärngossar.


- Herregud, alltså så otroligt löjligt och barnsligt agerat utav skolledningen. Ja, dom tycks tycka det är bättre att klä killarna i vita långa nattlinnen, med en "dumstrut" som det sitter fastklistrade guldstjärnor på rad.

När min yngsta dotter Caroline var yngre så blev hon ofta vald till Lucia i skolan. I mellanstadiet blev hon varje år vald till Lucia ( finns att läsa bakåt i bloggen) och sista året när hon gick i 6:an så märke jag att hon kände att det nog började räcka för henne att vara skolans Lucia år efter år. I och för sig så brinner och älskar ju Caroline att sjunga och gör det flera gånger varje dag och tidigare så gick hon även hos sångcoachen. Mary, som var med i förra året deltävling av Melodifestivalen med bidraget: Gosa Gosa.


I helgen så åker Caroline hem till Johan och Lizzy och får umgås och busa med sina älskade bröder och spela både datorn och dom olika spelkonsolerna till tv-spelen tillhör ju hela trion. Jag för min del är upptagen med annat och ska även försöka hinna med att shoppa en röd klänning inför den kommande efterlängtande julfesten med jobbet, nästa vecka. Jag hade ju skickat efter en mörkröd snygg klänning via ett postorderföretag, men den visade sig vara en massa storlekar alldeles för stor och det räcker tyvärr INTE att säga att jag typ drunknade i klänningen, utan den var så pass mega stor att den bara gled av mig och dalade ner till golvet och hade jag haft ett par pinnar till hands hade plagget kunnat fungerat som ett mindre tält!  

 

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 11 december 2013 20:12

Det händer ibland att jag väljer att publicera mina kommentarer som jag får och idag fick jag en kommentar av en som kallade sig för: Lotta, under ett blogginlägg som handlade om: Annorlunda Designade skor ( ni borde läsa det blogginlägget om ni inte redan gjort det)


Frågan var: Hej, vilka läckra skor. Vet du om man kan få tag i skorna med hundsvansen?


Svar: Dessa skor som du just finner under detta inlägg är special designade enbart som syfte för att visa upp typ som en "rolig grej" och visa upp. Tror inte några utav dessa skor går att köpa, utan i sådana fall måste dessa skor special beställas.


Jag gillar skarpt ideén att skapa och designa skor som just ser lite annorlunda ut och varför INTE göra designa lite annorlunda skor för både kvinnor, män och barn och designa dom efter just vad kvinnor, män och barn tycker om.


Om ni INTE redan har läst mitt tidigare skrivna inlägg så gör det: Annorlunda designade skor!   

 

Av Sandra Sterner - 10 december 2013 21:03

Ja, ingen blir väl gladare än jag när jag idag märkte att det var plusgrader och töväder när jag skulle slutade jobbet och var på väg till bilen. Så skönt att tillfället få veta: Att snön som föll häromdagen redan är på väg bort. Hörde utav en trevlig kollega vid lunchbordet idag att enligt väderprognosen så blir det nu plusgrader och kanske t.o.m lite solsken.  


-Tjoho, inte alls mig emot, att det blir finare och bättre väder..


Däremot någonting annat som inte alls är lika uppmuntrande och det är nämligen så att jag skickade efter en söt röd klänning till mig ifrån ett postorderföretag. Jag hade tänkt ha på mig denna klänningen inför det kommande julbordet med mina trevliga och fina kollegor på jobbet. Det var redan förra veckan min mobil pep och meddeladen mig att nu fanns paketet att hämta vid mitt utlämningsställe, men har varit lite för upptagen med annat och så har det inte heller varit "akut bråttom" då jag inte ska använda klänning förens nästa fredag. Idag däremot så kände att det ändå vore bra att hämta ut paketet och se så att klänningen passade och förväntansfull, glad och ivrig åkte jag och hämtade ut mitt paket. Väl hemma med matkassar och ett paket under armen, så blev det så att min nyfikenhet tog överhand och kunde inte låta bli att öppna paketet för att se hur klänningen så ut ( oftast när man ser en söt klänning på en supersmal modell) så vill man ju liksom se även hur klänningen ser ut i verkligheten.


- Wow, vilken tjusig mörkröd färg som mötte mig när jag hade öppnat kartongen och såg den inplastade klänningen så ordenligt inpackad och ihopvikt.


Dessvärre så försvann min iver och glädje snabbt när jag hade öppnat plastförpackningen och vecklat ut klänningen. Jag såg med en gång att den var på TOK alldeles för STOR!!

- Jösses, detta såg verkligen inte bra ut och klänningen i fråga hade gott och väl kunnat fungera som tält. På skoj satte jag på mig klänningen ( enbart för att se hur mycket gigantisk stor klänningen var på mig.)

Swisch, sa det ( ungefär som när man har tappat en jättehal tvål i badkaret och försöker fånga den och den enbart glider ut ur händerna på en) ungefär så blev det när jag satte på mig klänningen. Det fanns inte ens chans att klänningen kunde sitta ordenligt på mig och så fort jag hade fått på mig den, så gled eller snarare dalande den ner till golvet

Det var helt makalöst och kändes i det närmaste komiskt och hela situationen kändes helt makalöst. Det är inte första gången, som jag får fel storlek skickad till mig, när jag handlar via postorder. Vid ett annat tillfälle ( men det var via en annan förtag) då hade jag beställt ett par svart/ silvriga stövletter i storlek 41 och får hemskickat ett par svart/guldiga stövletter i storlek 38!!


- Vette, tusan vilket århundrade jag hade den mini sitzen på fossingarna, men det var bara att utesluta tanken helt och hållet på att ens försöka pressa i mina pråmar. Samma sak hände mig idag och såklart man blir glad över att få pröva en klänning man ska ha på sig inför det kommande julbordet, men dessvärre blir man ju jättebesviken och missnöjd över att få hem en klänning i BIG SITZE.


- Det var bara att returnera och skicka tillbaka den enroma klänningen. 

 

 

Av Sandra Sterner - 8 december 2013 15:17


  

Image and video hosting by TinyPic

Ute är det kallt och det börjar skymma och snart är blir det mörkt. Vad passar då inte bättre än att tända ljus nummer 2 i adventsljusstaken. :) och fira att det är 2:a advent. Det blir liksom en sån mysig stämning och atomsfärd hemma med levande ljus som sprider varmt sken i den grå/mörka vinterkvällen.


Caroline frågade tidigare idag om vi inte kunde ta upp granen från källaren och klä den, men tycker det är lite för tidigt än, och så har jag funderingar på att inte ha en sådan stor gran i vardagrummet, utan istället en någon mindre variant.


Det är födelsedagsfirande idag av min yngre tvillingssystrar: Dessan och Nenne och önskar dom ett: Fyrfaldigt leve och ett Stort Grattis på eran stora dag.

 

 

Av Sandra Sterner - 7 december 2013 18:28

Jag fick höra ett glädjetjut ifrån Carolines rum igår och när jag kikade in till henne så visade det sig att hon var så glad    över att det var Kevin som hade tagit hem segern i Idol.Ja, den leende smilfinken, som gått och blivit lite utav allas gullegris och favorit i tävlingen, och redan från början verkade han ha blivit särbehandlad, då han fått pendla med flyg, mellan sina fotbollsmatcher och tävlingen i Idol. Jag för min del valde  att kolla på detta program redan efter 5:e programmet.


Natten till idag snöade det...igen ( tyvärr) och i morse såg jag att snön hade brett ut sig som ett vitt täcke på baksidan. Usch och fy för: Snö, frost, kyla och vinterväder.


I morgon är det 2:a advent, som i år infaller den 8 december, som är mina yngre tvillingsystrars födelsedag.

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards