Alla inlägg den 1 februari 2013

Av Sandra Sterner - 1 februari 2013 21:52


Så skönt att det nu har gått och blivit fredag och den efterlängtande weekenden är här.....ååå så underbart och ikväll blir det inte heller till att ställa något alarm som sätter igång och tjuter utan man får vakna när man helt enkelt har sovit klart.

 

Det har förstås hänt en del saker sedan jag sist skrev och börjar bakåt i tiden och jobbar mig framåt tills idag.

Caroline har ju sedan höstterminen bytt skola och fick veta detta flera dagar senare vilket gjorde mig något förbryllad. Det visade sig att det hade varit en brand som hade startat i Caroline skola och brandlarmet hade gått igång och samtliga elever evakueras fort ut på skolgården av personalen och det hade kommit 2 brandbilar med sirenerna påslagna. Caroline brukar för det mesta vara en stor p-r-a-t-k-v-a-r-n och babblar på om det mesta, men detta hade hon inte nämnt någonting om. Jag var bara tvungen att ringa till Caroline lärare och kolla upp om det verkligen stämde och varför inte jag som förälder blivit informerad via telefonsamtal, brev hemskickat eller mail att det hade varit brand i min dotter skola.

 

Jo, då efter ett samtal med min dotter lärare så fick jag veta att det hade startat en liten brand inne hos vaktmästaren och det hade utlöst brandlarmet. Brandkåren hade ryckt ut med blåljusen påslagna och kunde snabbt släcka branden. Personalen hade skyndat sig ut med eleverna och Caroline som nyligen legat förkyld, med hög feber, hosta och ont i halsen fick rusa ut från matsalen enbart i jeans och tröja, för att hämta någon jacka fanns det inte tal om att gå och hämta. När brandkåren anlänt så visade det sig inte att det brann alltför mycket och branden gick snabbt att släcka och efteråt så kunde personalen och eleverna frusna och kalla återvända tillbaka till skolan och sina respektive lektioner, men det hade luktade en del brandrök. Jag blev lite småirriterad över varför inte skolan hade gett någon som helst information till föräldrarna om att det hade varit en brand. Nu var det ju så att det var någon stor brand, där det var något barn eller vuxen som kom till skada, utan enbart materiella ting som förstördes men det går ju att ersätta.

 

Nu över till någonting helt annat och det är att Caroline idag har varit på sin allra första "date" kan man säga.Hmm, egentligen tycker jag som mamma att det är alldeles för tidigt, men det kanske är så ( till skillnad mot förr) att ungdomarna ( Caroline blir tonåring i år.....ååå herregud, alltså en tonårsunge!!) är betydligt mognare eller kanske man ska skriva lite-mera-gå-rak-på-sak, än vad det var när man själv var ung. Iallafall så hade Kim som är 1 år äldre en Caroline vågat henne om dom kunde gå och äta efter plugget på Donken och efter det hade dom gått runt bland butikerna och inne på Game hade Kim köpt ett spel.

Caroline har ännu inte fyllt 13 år och det är ju självklart att man som mamma blir nojig när ens unge ska ut och äta med en ett år äldre kille. Caroline är på många sett emellanåt mycket mognare och man skulle kunna säga att hon har ett "lill-gammalt" sätt att uppföra sig på. OBS!! När hon inte sätter den sidan till och totalvägrar göra och lyssna på det jag säger till henne och det är bara fula ord som kommer från hennes mun och man känner att man inte ens är vatten värd som mamma.

 

Jag hade som krav för att Caroline skulle få gå ut med Kim och äta att hon BARA MÅSTE se till att svara i sin mobil om jag ringde ( vilket hon inte alltid gör när man ringer till henne) och då dom två direkt efter skolan skulle åka till Mc Donalds och äta så tyckte jag att Caroline skulle vara hemma senast klockan: 18 och mycket riktigt så hörsammade och tog Caroline mina ord till sig och var t.o.m hemma innan den tiden och det gjorde mig väldigt glad och stolt som mamma.

 

Jag säger då det som avslutningsvis på denna blogg ikväll att "Skit" så fort och snabbt tiden går. Nu har t.o.m mitt yngsta barn börjat gå ut på "date" och om det blir så att Caroline och Kim ( förutom i skolan) kommer att träffas vid flera tillfällen ...det får man se i framtiden. Morgondagen vet vi ju egentligen ingenting om ännu och vad som ska hända.Visst man kan spekulera och en del planerar vad man ska göra dagen, veckorna månaderna senare...men det är ju faktiskt så att vi Lever i nuet, gårdagen tillhör det förflutna, om morgondagen vet vi ingenting om alls.

 

 

 

 

 

 

 


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards