Alla inlägg den 6 februari 2013

Av Sandra Sterner - 6 februari 2013 21:09

Oh no not more snowflakes to fall from the sky...!

 

Jo, men fy farao det verkar tyvärr vara så att man får dras ett tag till med att det fortfarande kommer snö. I för sig så bjöds det ju på vackert väder och underbar sol i helgen och det gjorde ju att man bara ville vistas utomhus och likaså så såg man ju även en hel del folk  i rörelse ute som var ute och promenerade.

 

Dagen har flytigt på som vanligt och det har varit till-och-från att göra på jobbet idag och jag är ju en sådan person som gillar att ha att göra hela tiden, annars blir jag snabbt uttråkad, less och fruktansvärt rastlös och utled på jobbet, så alltså desto högre tempo och ju mer det är att göra då trivs jag som allra bäst.

 

På vägen hem idag behövdes det småhandlas lite varor hem och jag körde till närmaste matbutik i närheten av där jag bor. Det är ju oftast så att sent på eftermiddagarna är det en hel del kunder i butiken och långa köer till kassorna.  Det visade sig att 3 utav dom 4 kassorna var öppna och jag försökte snabbt urskilja vilken utav kassorna det var minst kunder i och ställde mig i den långa kön. Ja, visst finns det betydligt roligare saker att göra efter jobbet än att ställa sig i en lång kö inne på en matbutik. När dom framför varande kunderna hade betalt klart så stod det nu bara en till kund framför mig i kön. Jag hade ställt upp min matkorg och tänkte så snart bandet hade blivit tomt på varor lägga upp mina matvaror och som kund så vill man ju snabbast möjligt bara att det blir ens tur och att man kan betala och packa ner sina varor och sedan gå därifrån. Men det skulle förstås visa sig att det skulle strula till sig och just i den kön som jag hade valt att ställa mig i. Jag trodde innan dagens händelse att dom kassörskorna/kassörer som jobbar i matbutiker absolut inte fick använda eller prata i sin privata mobil när man sitter i kassan. Idag fick jag själv bevittna detta och den korkade kassörskan som bäst eller snarare som SÄMST höll på att slå in varorna på framför varande kund. Det ringde i kassörskans mobil och hon tog upp mobilen och svarade och samtidgt så fortsatte hon att slå in varorna. Helt och fullkomligt nonchalant ignorerade hon kunden som stod framför mig.

 

När det blev min tur så fortsatte denna "pratglada" telefon kassörska prata i sin mobil och vad jag kunde urskilja av samtalet så rörde det sig om något simpelt privat samtal med någon väninna.Då jag själv har jobbat inom butik så vet jag att det är otroligt oerhört viktigt att man ser till att ha ögonkontakt och hälsa med ett glatt leende på kunderna. Något denna kassörska på Hemköp knappast visst vad det var för något. Jag kände bara att jag orkar bara inte säga till henne: Att vad fan pratar du i mobilen samtidigt som du sitter i kassan och ska betjäna kunderna. Det var iallafall något irriterande och jag riktade in mig på att plocka ner mina matvaror i plastpåsen, medans kassörskan var fullt upptagen med att både slå in matvarorna och prata i sin mobil. Jag brukar inte alltid kolla på displayen som visar hur mycket det är man ska betala och brukar oftast bara tänka: Jaha, blev det den summa och så "tjoff" in med kortet och betala.

Men idag då jag liksom bara hade handlat några enstaka varor och hade ungefär gissat att det skulle gå på strax under hundralappen. Det var ju inte att vänta att kassörskan skulle tala om vad varorna gick på tillsammans, hon var fortfarande fullt upptagen i att prata i mobilen. Jag kollade på displayen och hajade till och reagerade starkt på att dom varorna som jag hade handlat kostade tillsammans: 287:-

 

Nu kunde jag inte knipa käft längre och sa: Om du inte satt och pratade i din mobil så kanske du kunde lära dig att slå in rätt.

 

Jag hörde kassörskan mumla någonting till den personen som hon hade pratat med och sa sedan: Jamen, det händer även när jag inte pratar i mobilen att jag slår in fel.

 

- Så du menar alltså att DU brukar göra felslag på varorna....? Och dig sätter dom i kassan...? Helt och fullkomligt obegripligt!!

 

- Jamen, det går att fixa. Såklart att du inte ska betala det där beloppet.

 

- Va, fan trodde du inte jag skulle reagera att det blev så dyrt. ( Samtidigt som jag undrade och tänkte på om det kanske är flera andra kunder som råkat ut för denna kassörska)

 

När jag hade betalat så frågade jag denna unga tjej som satt i kassan. Du försök att tänk dig in i den situationen att du själv kommer in som en kund i en butik och du ser när du kommer fram till kassan och ska betala att hon/han som ska betjäna dig sitter och pratar privata samtal i mobilen! Skulle du uppskatta det...?

Jag fick intrycket utav att hon såg besvärad ut över att jag ställde en sådan fråga till henne. Men som kund så vill man ju att man ska kunna få bra service där man handlar och om inte då blir det ju så att man byter till någon annan butik och handlar där i fortsättningen.

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards