Alla inlägg den 15 februari 2013

Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:53

Det var mycket jag hade att skriva idag och kör nu på med det 3:e inlägget för idag.

I morgon kväll smäller det till igen klockan: 20.00 på SVT är det dags igen, för det 3:e deltävlingen i Melodifestivalen, som nu har hamnat i Skellefteå.

 

Som mina läsare redan känner till så brukar jag skriva innan varje deltävling och ge min version om vad jag tror och tycker om dessa bidrag och vilka det är som direkt tar sig till den stora finalen.

 

Okej, då är ni redo....?


 

1. Eddie Razaz, som framför bidrag -Alibi

Jaha, ja, något som jag totalt helt har missat eller så är det så att mitt minne har börjat svika mig...:(

Men denna Eddie skall tydligen ha medverkat i Idol...?? Jaså, när då..!? Nu har han lämnat Idol bakom sig och gör sitt första framträdande i Melodifestivalen. Denna låt som kommer gå i ett högt tempo tror jag kan "snudda" vid att kanske komma till finalen eller så 2:a chansen.

 

 

 

2. Elin Petersson som framför bidrag-Island.

Denna tjej är ( som likt många utav dom tidigare deltävlingarna) en nykommligen som försöker ge sig på att göra en karriär i Melodifestivalen. Det är tack vara att Elin vann den såkallade Allmänhetens tävling. Där vem som helst som aldrig haft musik utgiven som låtskrivare kunde kämpa om en plats i Melodifestivalen.

 

 

 

3. Ravaillacz som framför bidrag- En riktig jävla schlager.

Denna ihop mixad kvartett som består utav dom fyra herrarna: Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander.Hmm, minns tillbaka till förra helgen, då var det tydligen en annan ihop mixad trio på scenen, som bestod utav Jenny, Hanna, och Pernilla. Är det kanske så nu för tiden att dom lite mera kända artisterna, bestämmer sig för att SLÅ-IHOP-SINA-PÅSAR med varandra istället för att göra karriär som soloartist? Jag tror iallafall med denna "gubbröra"som dom fått ihop och kan verkligen den komiska komikern Claes sjunga...? Jag vet inte om jag hört honom sjunga förut. Däremot så lyssnar jag gärna på "Stad i ljus" Tommy ta ton. Med detta ihopkok, med många olika karaktärer. Ja, det ska bli roligt och jag kan inte hjälpa det, men jag är helt övertygad att det kommer bli så att man kommer att SKRATTA mycket när dessa herrar sjunger ihop.

 

4. Amanda Fondell som framför bidrag- Dumb

Den unga söta lilla Fondell-skan, som fortfarande är den regerande Idolvinnaren Amanda Fondell ställer upp i Melodifestivalen för första gången. Sjunger med sin speciellt vackra röst om "Krossade hjärtan"

 

 

 

5. Martin Rolinski som framför bidrag– In And out of Love

Denna duktiga sångare har varit med vid flera tillfällen i Melodifestivalen. Dom tidigare gångerna har det varit tillsammans med  electropopgruppen BWO har han varit med och tävlat fyra gånger. Där dom två gånger hamnade på pallplats i finalen. 2006 kom de tvåa med bidraget ”Temple of Love” och 2008 slutade bidraget ”Lay Your Love On Me” på en tredje plats. Nu satsar och ger sig Martin in sig på en karriär som soloartist.

Min personliga gissning är att Martin precis lika Sean Banan förra veckan kommer knipa en utav finalplasterna till Globen.

 

 

 

6. Caroline af Ugglas som framför bidrag – Hon har inte

Förra veckan hade vi Wolf på besök och i den 3:e deltävlingen kommer fru Uggla. :) Men det är faktiskt så och det känns lite att skriva detta, men på något konstigt sätt så skrämmer denna kvinna mig. Jag ska inte döma någon som jag varken känner eller ännu mindre träffat. Men så fort denna Caroline tar till ton, så åker automatisk mina händer upp mot öronen och jag vill bara inte höra henne sjunga och medans hon sjunger så gör hon sådana märkliga och konstiga minspel och konstiga märkliga kropp rörelser på scenen. Det är för mig helt obegripligt att hon 2009 lyckats få så många som röstade på hennes bidrag ( som jag kallar) Snälla, snälla, kan du vänligen sluta gnälla gnälla gnälla! Men den hemskt dåliga låten tog hon sig till andra chansen och det var var cirka 3000 röster från att vinna hela tävlingen.

 

 

7. State of Drama som framför bidrag– Falling

Jaha, så var här alltså nästa okända eller kanske ska skriva ny-upp-ploppande  Pop/rock-grupp. State of Drama var 2009 med i en radiotävling och hamnade på en andra låten ”Maybe”

 

 

 


8. Janet Leon som framför bidrag– Heartstrings

Denna begåvade tjej har jobbat och hållit på med musik sedan hon var blott bara 12 år. Nu gör hon debut i Melodifestival sammanhang.  Mellan 2002 och 2004 var Janet med i tjejgruppen Play och turnerade genom hela USA. Under 2009 fick man följa hennes solo lansering i tv-programmet Made In Sweden med Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.


 

 



Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:45

Jag satt på jobbet igår och läste igenom gårdagens Metro och då det var Alla Hjärtans dag så hade jag tänkte läsa igenom dom inskickade kärlekshälsningarna, som läsarna hade skickat in.

Men nu vart det inte så att jag kom så långt bak i tidningen, utan istället så fastnade jag vid en artikel som handlade om: Vetenskap och en Havssnigel vid namn: Chromodoris reticulata.

 

 


Jag trodde först inte alls på det jag läste och tänkte efter vilket datum det var idag. Hmm, det 14:e februari och Alla hjärtans dag. Denna artikel som jag först trodde var ett för tidigt 1 April skämt.

Jag kunde inte hjälpa det, utan började små fnissa lite vid bordet där jag satt. En utav mina kollegor på jobbet, undrade lite nyfiket vad det var som stod skrivet i tidningen som jag fnissade åt.

Jag sträckte tidningen till honom och han läste igenom det som jag nyss hade läst. Efteråt så hörde jag honom utbrista: Så praktiskt och även hygieniskt att det växer ut en ny efter ett dygn. Sedan fortsatt han att säga att dessa havssniglar är utrustade med taggar där nere.

 

Mitt fnissande hade vid det här laget gått över till skratt och detta lockade förstås ytterligare ännu flera kollegor till mitt bord, som undrade vad det var som var så roligt.

 

Metrotidningen låg uppslagen på bordet bakom mig och han som jag hade gett tidningen till gav den till en utav dom andra. Som ställde sig som en klunga runt tidningen och läste igenom det som jag hade skrattat åt. När även det lilla gänget hade läst klart notisen, så utbrister en utav tjejerna, men vart någonstans sitter den eller har den redan lossnat....?

 

Jag som från början bara hade börjat små fnissa och det hade sedan övergått till skratt och nu gick det inte längre att låta bli, utan det var flera en jag som fick världens skrattanfall och vi tjöt så tårarna rann ner för kinderna.

 

Ja, tänk vad en liten notis i Metro kan vara så roligt....  

Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:39

Igår var det ju Alla Hjärtans dag och jag överraskade Caroline, med att ge henne en alldeles egen bärbar dator av märket HP.

 

 


Min söta prinsessa vart alldeles till sig och hon blev så glatt överraskad. Det blev kanske lite alltför många timmar för henne framför sin nya dator igår kväll. Det blev ju såklart för Caroline, när hon blev överraskad med att sådan present, nyhetens behag och det tror jag faktiskt gäller alla som får någonting, som man verkligen uppskattar och man vill liksom inte alls sluta upp med det man satt igång med eller lämna den ifrån sig. Det var precis det som hände igår kväll, Caroline satt bredvid mig i soffan och höll på att surfa runt och spelade en massa spel.

 

Till slut som mamma får man eller så måste man såklart säga: Nu får det lov att räcka för idag. Du får stänga av din nya dator nu och se till att göra dig ordning för nu är det hög tid att går och lägga dig.

 

Så hör man Caroline säga: Men snälla mamma!! Bara en liten stund till...?

 

Då det var skolan dagen efter och jag vet hur extremt morgon trött Caroline är när man försöker få henne att vakna på morgonen.

 

- Nix, Caroline, nu blir det raka vägen in i badrummet och tvätta dig och borsta tänderna och sedan raka vägen in till sängen. Du får spela mera på datorn i morgon.

 

- Ja, ja....okej då mamma.

 

Jag tycker inte alltid det är så himla enkelt att vara så bestämd mot sina barn, men man måste ju visa att det är dom vuxna och inte barnet som bestämmer.

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards