Alla inlägg den 3 februari 2013

Av Sandra Sterner - 3 februari 2013 19:53



Det är inte ofta som jag dubbelbloggar, men ikväll blir det 2 inlägg på raken.

Jag var ju barnledig igår och det resulterade att det blev sent att komma i säng och detta resulterade att jag i min tur verkligen tog en ordentlig sovmorgon.Vaknade av att min mobil ringde och fattade först inte någonting om vad det var frågan om och så bara: Aha, det kanske vore läge att svara...någongång och svarade: Mmm, ja, vem är det..och kunde inte hålla emot en stor Gäääässpning som kom i följd.

 

- Godmorgon mamma det är jag. Du låter som du fortfarande ligger och sover.

 

Det visade sig att det var Caroline, som hade sovit över hemma hos Johan och sina bröder som ringde och var på ett strålande gott humör.

 

Caroline fortsatte glatt: Mamma, vad gör du nu....?

 

- Caroline mamma har nyss vaknat och halvligger ner i sängen och pratar med dig. Herregud, vad är egentligen klockan...?

 

- Mamma, klockan är 10.40 Ska du inte stiga upp nu..

 

- Va, menar du att klockan är så mycket?! Ojdå det visste jag inte.

 

- Du behöver inte komma och hämta mig. Johan kör mig hem och vi kommer omkring klockan 12.

 

- Javisst, det går alldeles utmärkt och mamma saknar dig redan jättemycket.

 

Vi avslutade samtalet och då jag bara har mig själv att skylla på att jag kom sent i säng i natt och det i sin tur gjorde att jag sov alldeles för länge på morgonen. Det var nu hög tid att kliva upp ur sängen och göra sig i ordning. Jag är så Tacksam över att Johan är så otroligt schysst och snäll och ställer  upp och både hämtade Caroline här hemma igår och så kör han henne tillbaka hem.

 

Utanför fönstret så var det lika vackert väder som igår och om det verkligen finns något som gör mig på gott humör så är det att vakna upp och se att det nästan ser ut som en vårdag ute. Solen skiner, fåglarna kvittrar och snön är på väg att smälta bort.  Just när det är soliga sköna dagar då har jag svårt att bara sitta inomhus och går hellre ut och sätter mig på min baksida och tar en kopp kaffe och njuter i fulla drag av solen.


 

 

Caroline var hemma strax efter klockan 12 och det visade sig att hon hade fått ett presentkort utav Johan på kläder. Caroline är impulsiv och ville genast att jag skulle köra till närmaste centrum så att hon kunde shoppa för sitt presentkort. Då även jag gillar att gå runt bland butiker och shoppa så blev det så att vi tog bilen och åkte iväg till centrum och gick runt bland butikerna, men dessvärre så fann Caroline ingenting just i klädväg henne i smaken. Men däremot shoppade vi ett par nya snygga svarta skor med små gulddetaljer på sidorna.

 

 

 



Av Sandra Sterner - 3 februari 2013 19:49


Just det hade tänkt skriva om gårdagens Melodifestival och under alla dessa år som jag har hängt med och kollat just på detta musik spektakel tävling så har jag inte tidigare sett ett sånt roligt öppnade utav detta program tidigare. Jag är väldigt imponerad utav hur duktig den unga programledaren Gina är och när hon igår gjorde en parodi utav fjolårets vinna Loreen och sjung en omgjord text utav "Euphoria" och så på slutet kom Danny ut i samma blinkande scendräkt som han hade i förra årets Melodifestival och bakgrundsdansade.

Ja, det var en fröjd för ögat och inget som man som tittare direkt var beredd att det skulle komma som en allra första början av programmet.

 

Nu över till min tycke och smak om min åsikt till dom alla 8 tävlingsbidragen.

 

1. David Lindgren, som framförde Skyline. Det var för mig en snabb och man kände liksom att man ville ställe sig och dansa till låten. Det blir ju oftast så att man snabbt fastnar i refrängen och den låten gick helt klart hem hos mig.

 

2. Cookies N Beans, som framförde Burning Flags: Nej, tack och fy sjutton gruppen Kakor och böner gick tyvärr inte hem hos mig. Usch, vilken tråkig och trist låt och framträdandet var ju på bottennivå.

 

3. Jay-Jay Johansson, som framförde Paris. Jag läste någonstans att Jay-Jay karriär började i länderna Paris, Spanien och Portugal där hans musik är känd. Denna herre tyckte jag var så tråkig stod bara rakt-upp-och-ner och sjung så sakta och släpigt att jag ett tag trodde att han skulle somna. Gäääsp så så tråkigt låt och likaså framförandet.

 

4. Mary N´diaye som framförde Gosa. Är faktiskt min dotters Caroline f.d sånglärare/sångpedagog, men sedan hon började inrikta sig på att medverka i tv:n så slutade hon upp och jobba som sånglärare/sångpedagog. Även denna melodi hade ett sådant typiskt sväng och gung som jag uppskattar och gillar starkt. Jag tycker det är så när man lyssnar på musik som gick i detta höga tempo så kan man ju inte låta bli att ryckas med i denna snabba melodi och Gosa, Gosa, Gosa gick också den hem hos mig.

 

5. Eric Gadd som framförde Vi kommer aldrig att förlora. Jo, det var ju visst det han gjorde. Men han får ju en ny chans att tävla i 2:a chansen. Jag har tidigare skrivit om detta i min blogg och det är just låtar med svensk text har jag lite mera svårt för och brukar hellre mera uppskatta låtar som är skriva på engelska.

 

6. YOHIO  som framförde Heartbreak Hotel. Jösses vad är detta för sorts typ av människa..?! Jag hade innan Melodifestivalen inte ens hört talas om YOHIO. Men denna underliga "kuf" sin blott bara är 17-åriga, visade tydligen att han är riktigt duktig på att sjunga och uppträda som ett proffs på scen.

 

7. Anna Järvinen, som framförde Porslin. Jag hade inte speciellt höga förväntningar inför gårdagens Melodifestival. Men denna dam ( som verkar vara hämtat och stylad från det gamla tv-programmet "Raskens" var  nog bland det värsta  jag både sett och hört vad det gäller musik, text, framträdande och styling jag sett någonsin.

 

8. Michael Feiner & Caisa som framförde  "We’re Still Kids" och det var en svängig disco låt och att ha med saxofonen var ju lite annorlunda och gjorde denna låt lite extra speciell.

I mellanakten så gjorde ju Gina, Danny tillsammans med den gamla schlager stjärnan Lena Philipson och ett gäng dansare en hejdundrade uppträdande som var helt suverän och denna Show " Karl i sin kostym" måste bara ha gått hem hos dom flesta   

 

Ni som missade så finns den att se här igen:

 

 

 


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards