Alla inlägg den 17 februari 2013

Av Sandra Sterner - 17 februari 2013 19:26

Då jag inte skrev något inlägg igår, så kompletterar jag det istället idag med 2 inlägg.

Just det igår var det ju Melodifestivalen och till min stora besvikelse och förvåning så gick ingen utav dom som jag hade förhandstippat vidare till finalen.


1. Eddie Razaz, som framför bidrag -Alibi.


Hmm, det var inget jag märkte utan jag gjorde inte den iakttagelse ( brukar inte höra direkt till vanligheterna att man kollar just mellan benen på artisterna) men en del  journalister uppmärksammade just detta. Det var ett Eddie typ bara några minuter innan han skulle inta scenen, som han hade blivit "nödig" och blivi tvungen att besöka hemlighuset ( toan) och efteråt så hade glömt att dra upp och stänga gylfen. Därefter blev det nästan direkt att kliva upp på scenen och sjunga sitt bidrag.


Ja, visst man kan spekulera mycket i denna fråga och gissa helt vilt. Troligvis var det så att han glömde att dra-igen-låset eller så ville han blotta sig och locka till sig flera röster. :D

Som jag skrev överst så var detta inget som jag lade märke till,utan läste idag på Aftonbladet, som tydligen hade bättre koll på don nere regionerna på artisterna.

 

2. Elin Petersson som framförde bidrag-Island.


En bra röst, men fick intrycket på att hon var obekväm med sin insats att stå på scenen. Likaså så var texten riktigt dålig. Hmm, inte undra på att hon hamnade på sista plats.

 

3. Ravaillacz som framförde bidrag- En riktig jävla schlager.


Denna ihop mixad kvartett som består utav dom fyra herrarna: Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander.


Hur är det man säger...Shit pommens frites!!Alltså först trodde jag att hade hört fel när Gina läste upp att det var bidrag nummer 3 och den hade gått och den ihopmixade gubbröran hade gått direkt vidare till finalen.


Det behövdes inte mycket för mig innan jag brast ut i skratt när dessa pluffsiga herrar intog scenen. Okej Tommy, han har ju en mycket bra röst, men har svårt att förstå att han som sjung " Stad i ljus" så proffsigt. Numera vald att göra en helt ny karriär och sjunga i kvarett denna melodi: I min tyska ordbok står Att ordet ”schlager” kommer utav tyskans Nåt som slår....


4. Amanda Fondell som framförde bidrag- Dumb


Den unga söta sångfågeln Amanda, som har en sådan speciell röst och utstrålning. Kom inte ens till 2:a chansen.


5. Martin  Rolinski som framförde bidrag– In And out of Love.


Wow, vilken super bra låt och vilken röst denna kille behärskar. Detta är för mig en låt man bara vill höra om-och-om-igen.


Jag var innan helt säker på att Martin skulle knipa en utav final plasterna i Globen. Men han lyckades ändå ta sig till 2:a chansen och man får väl lov att hoppas att han eller Anton Ewald som medverkade i den 1:a deltävlingen och som framförde bidraget: Begging tar en utav final plasterna i Globen.


6. Caroline af Ugglas som framförde bidrag- Hon har inte.


Det stämmer precis så som hennes låt heter: Hon har inte ( och jag fyller i det med) ingen som helst sångröst. Men däremot så hann jag tyvärr uppmärksamma att hon hade vägmärket tatuerat på sin ena arm som visar "övergångställe" eller även kallat för  Herr -Går-Man!!


Caroline af Ugglas ( ho ho) det får mig att fundera och undra varför en del väljer att lägga sin röst på en som absolut inte kan sjunga....? Och denna låt lyckades ta sig till 2:a chansen ( när det fanns så betydligt många bättre) Hmm, var det mestadels tondöva som lyssnade på mello igår....?


7. State of Drama som framförde bidraget– Falling


Denna unga pop-rock-grupp som framförde bidrag Falling var ju sisådär och det kan ibland behövas att man lyssnar flera gånger på en låt innan det liksom fastnar. Men tyckte inte att den gjorde sig förtjänst att ta sig till finalen.


8. Janet Leon som framförde bidrag– Heartstrings.


En duktig och begåvad tjej, men tyckte att hon var en aning kraxig och hes på rösten. Hmm, antagligen så hade hon en släng utav en förkylning.

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 17 februari 2013 16:02

Ojdå, det blev verkligen till att sova ut i morse och vaknade inte förrän klockan var närmare 11-tiden.

Jag borde egentligen redan ha gett mig ut på min sedvanliga powerwalk, men för några dagar sedan så fick jag ont i min vänstra axel och misstänker att jag fått en sträckning. Nu för tiden, så är man ju inte längre lika spänstig och vig i kroppen längre, utan istället blir det så att det händer att det knakar till i lederna när man ska till att stretcha, och det är nog antagligen min orsak till sträckningen i min axel.


Jag kanske har missat att skriva det i bloggen, men sedan en tid tillbaka, så har även jag numera en bärbar dator utav samma märke( HP) som jag köpte till Caroline på Alla hjärtans dag. Så numera sitter vi båda två med våra nya datorer och surfar runt.Caroline som allra bäst gillar att sitta och spela och särskilt på en sida som heter "Movie star planet. Igår satt hon precis som hon gjort sedan hon fick sin nya dator och spelade på sin dator.Jag frågade Caroline hur det gick att spela och om hon hade kommit upp i level ( nivå) och om hon hade vunnit.


- Nää, mamma jag sysslar inte just med det nu. Jag håller på att göra en egen film.!


- Vaaaa!? Vad sa du att du höll på att göra gumman.


- Jag gör en helt egen film.


- Jaså....! Får mamma se...?


- Nej, den är inte färdig ännu. Men så fort jag gjort den klar så ska du få sen den.


Jösses!! Jag blev märkbart imponerad och väldigt stolt över att Caroline höll på att göra en helt egen film, och var såklart mycket nyfiken över att se det färdig resultatet.


Det tog ett par timmar för Caroline att göra klart filmen, sedan ropade hon på mig och talade om att filmen var klar att se.Jag slog mig ner med Caroline i soffan ute i vardagsrummet och väntade med spänningen på att filmen skulle börja.Hon startade upp programmet och filmen startade och det visade sig att min geni unge hade skapat 2 blonda figurer som skulle föreställa oss båda. Ett hem som bestod utav 2 sovrum, kök, vardagsrum och badrum.Jag satt med tårar i ögonen och var så fascinerad över berättelsen som följde.

Caroline har vid några tillfällen fått vara med mig när jag gör tv-inspelningar, men hon har aldrig direkt frågat varför hon inte kan få vara med framför kamerna och det verkar inte heller vara någonting som har lockat henne. Däremot så visar hon tydligt att hon en stor kreativitet att göra sina egna berättelser och göra om det så det blir till film.

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards