Alla inlägg under maj 2014

Av Sandra Sterner - 18 maj 2014 09:30

God morgon på Er....!


Jag skulle egentligen skrivit igår, men vi hade en hel dag ute i det soliga varma vädret från morgon till kväll, så underbart att solen och värmen har kommit tillbaka igen och hoppas verkligen nu att det vackra vädret sitter i sig. I alla fall när vi igår kväll kom hem efter en heldag ute i friska luften, så var vi helt färdiga och trötta, så det inte så att jag orkade slå på någon datorn ännu mindre börja blogga.


Den är helgen var det ju tänkt från början att Caroline skulle få köra Go kart, men efter att ha kollat upp vart det fanns sådana banor och vad det skulle kosta så kändes det inte direkt lönsamt att ta sig till någon till något Go kart ställe. Det skulle kosta ca: 150:- och då skulle hon få köra enbart i ynkliga 7 minuter!!! Svindyrt och bortkastade pengar att slänga ut 150:- på att Caroline bara får köra i 7 minuter skulle hon villa köra längre blir det ännu dyrare. Så den ideén skippade vi helt och hållet istället blev det så att vi bestämde oss att åka till Gröna Lund. Caroline blev överlycklig och superglad när hon fick höra att vi skulle åka dit istället. Det är mer värt pengarna och Caroline skulle få ett åkband och sedan fick hon själv bestämma vilka åkattraktioner hon själv ville sätta sig i och åka.


Vi tog bilen och parkerade på tjusiga och flotta Östermalm. Wow, så fint och galant det är i dom kvarteren och just allt som har med gamla byggnader och det som känns antikt får mitt hjärta att smälta. Jag skulle personligen inte alls ha något emot att bo i dessa vackra lägenheter, med höga tak, stora fönster, högt i tak och eventuellt kakelugnar i lägenheterna. Det blev sedan en promenad över Djurgårdsbron och när vi skulle korsa Strandvägen så kom det gående en massa Norrmän i nationaldräkter och tänkte snabbt efter att det visst igår var den 17:e maj och det är ju då Norges nationaldag.


Caroline hon är bra underhållande hon och frågade mig på sin egen tillgjorde norska ( ingen utav oss kan norska) men hon försökte ge sig på det och det lät ju jätteskojigt: Mamma varför är det så många: Nårrmän och nårrkvinnor....?


- Det är för att Norge firar sin nationaldag. Sedan heter: Norrmän och norskor...


Ja, vi skulle tydligen inte bli helt ensamma igår i det vackra vädret och ju längre in vi promenerade in på Djurgården desto mera folk blev det bara.


Vi kom fram till Gröna Lund en halvtimme innan dom skulle öppna och det var förstås redan lång kö till kassan där man köper entré biljetter och så förstås åkband. När vi väl till slut kom in på Gröna Lund så ville Caroline så fort som möjligt bara springa iväg och åka alla åkattraktioner. En sak som jag inte riktigt hajar och förstår det är varför alla barn och ungdomar även dom äldre tonåringarna ska springa som tokar mellan alla åkattraktioner...? Varför kan man inte ta det lugnt och gå istället....? Istället  springer dom som om dom blev jagade och håller man sig inte undan så blir det lätt att man nästan blir omkullsprungen av ett gäng tonåringar som kommer likt en buffelhjort för att rusa vidare till nästa ställe för att där ställa sig i lång kö och vänta tills det blir deras tur att åka.


Jag kan inte minnas tillbaka när jag var ung och besökte tivoli, och inte var jag en sån som sprang som en tok mellan dom alla åkattraktionerna. Men såklart tiderna förändras och det är tydligen så att människorna både vuxna, ungdomarna och även barn är mera stressade nu mera än förr i tiden. Hmm, vilket inte är så bra för hälsan.


Jag behöver väl inte skriva att stor favoriten var ju förstås dom radiostyrda bilarna och dom körde Caroline flera gånger. Likaså ville hon hoppa upp på en motorcykel och köra den också.



       

Lustiga huset tillhör ju också en utav Caroline favoriter.


 

Så skönt att sitta på en bänk och ta det lungt, medans Caroline får ha roligt.  


Berg-och-dal-banan är också en utav Caroline åkattraktioner och hon åkte i princip allting förutom Fritt fall och Katapulten. Det var inget som lockade min unga fröken, och det var alldeles för högt upp. Däremot när Caroline var yngre ( finns att läsa längre tillbaka i min blogg) och då var även Niclas och Tobias med på Gröna Lund, då gick åkte hon även Fritt fall och Katapulten.


Det är ju såklart att efter ett par timmar i olika åkattraktioner så blir det att man måste se till att få lite mat i sig och vi tog och åt en god lunch precis vid ett ställe där Spökhuset ligger. Caroline har tidigare år velat gå in där, men jag har varit lite osäker på om hon verkligen skulle våga. Ville ju inte att min gullunge, ska bli ihjälskrämd av något utklädd moster eller spöke. Man har ju läst i tidningarna om folk som blivit riktigt skrämda därinne. Medans vi satt och mumsade i oss våran lunch satt Caroline och tittade frestade mot Spökhuset och hon ville så gärna denna gång gå in i det läskiga huset.


 

 

 

Jag försökte få henne att vilja åka Blåtåget (spöktåget) istället, men det tycker hon bara är till för småbarn.

Caroline sa: Mamma jag är ingen barnunge, utan snart är jag faktiskt 14 år och du behöver inte vara orolig för mig....ta det lugnt jag kommer inte bli rädd.

Caroline gick och ställde sig i kön och snart var hon inne i Spökhuset. När hon väl kom tillbaka så fick jag veta att hon hade fått gått i en grupp med andra barn och ungdomar. Det var Caroline bland annat som var bland dom främre i gruppen och gick först. Jo, visst hade det varit utklädda monster och på slutet hade dom blivit jagade av en Clown, men Caroline hade tyckt det var mera roligt än läskigt.

Det var som tusan...vilken unge man har. Jag som från början trodde Caroline skulle bli skrämd, men hon såg det mera som underhållande att vara inne i Spökhuset.

Det hör ju också till när man är på Gröna Lund att man köper lotter och Caroline vann en del nya gosedjur till samlingen här hemma och innan vi avslutade våran heldag på Grönan så ville förstås Caroline att vi köpte rosa sockervadd. Det blev verkligen en heldag igår på Grönan och vi var där från det att dom öppnade klockan 11.00 till efter klockan 18.00


Vi var alla slutkörda och trötta, samt våra fossingar ömmade rejält efter att vi varit på Grönan i över 6 timmar. Vi längtade bara nu hem och traskade tillbaka till Östermalm och åkte hem. Nästa gång vi besöker i tivoli blir någon gång i Juli månad och då blir det till att bila ner till Göteborg och för att där besöka Liseberg.


Av Sandra Sterner - 16 maj 2014 19:40

Det har äntligen gått och blivit fredag och nu är det med andra ord dags att göra helg. Jag har just landat i soffan och tidigare fredagar så man ju väntat på att se Let´s Dance, men det tv-programmet har ju för denna säsong dansat klart. Jag trodde just TV 4 ikväll kanske skulle visa någon schysst film eller alternativ visa något annat, men icke sa nicke istället så visar den kanalen super tråkig Ishockey.....vem är intresserad av en massa karlar på skridskor, med klubbor i händerna, som förtvivlat  jagar en svart liten puck och försöker få den i mål...????


- Gäspar...tvi vale för att kolla på sådana program.  


Kollade vidare i tv tablån och såg att det fanns 2 andra program att välja mellan.


 

 


Den enda var en Brittisk Drama film som heter Flickan med pärlörhänget och visas ikväll klockan 19.55 visas på TV 7 och handlar om Den sjuttonåriga Griet tvingas ta tjänst som piga hos konstnären Johannes Vermeer. En av hennes uppgifter är att städa konstnärsateljén och samtidigt se till att ingenting flyttas från sin ursprungliga plats. Allteftersom tiden går växer ett nära samförstånd fram mellan konstnären och tjänsteflickan, vilket leder till svartsjuka och missförstånd inom familjen.I rollerna: Scarlett Johansson,Colin Firth, Tom Wilkinson, Judy Parfitt, Cillian Murphy. Regi: Peter Webber.

Mmm, just sådana här filmer gillar jag skarpt mycket och just att den inspelar sig förr i tiden gör den ännu mera spännande att se.


Den andra filmen som är en komedi och när man läser om vad den handlar om så kan man ju inte låta bli att dra lite extra på smilet.


 

Nåväl om ni andra liksom mig inte gillar att se Ishockey så kanske en komedi ikväll på Kanal 11 ( om ni nu har den kanalen vill säga) klockan 21.00


 



I alla fall så heter filmen Det näst bästa ( ett något kanske oväntat val av namn på just en komedi film, som handlar om Abbie ( som spelas utav sångerskan Madonna) och Robert är bästa vänner och själsfränder. De har samma intressen, samma humor, samma inställning till livet och tyvärr samma otur i kärlek. De borde vara det perfekta paret men det finns en hake. Robert är gay. När Abbie blir gravid tar deras liv en alldeles ny vändning. I rollerna: Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt, Illeana Douglas, Michael Vartan, Josef Sommer. Regi: John Schlesinger.

Av Sandra Sterner - 15 maj 2014 19:07

I morse när jag gick upp så visade termometern på endast 1 plusgrader. Brrr, det är inte klokt att det nästan är nollan, näst intill minusgrader ute i mitten av maj.


Ja, en sak är i alla fall säker och det är för både mig och Caroline alldeles för kallt att välja sandaletter. Det blev till att plocka fram kängorna i morse till oss båda så vi inte fryser fossingarna av oss.


Jag har länge tänkt införskaffa mig på en stegräknare kombinerat med kaloriförbrännare. Då jag själv inte alltid hinner iväg och handla så var det en annan som shoppade en sån till mig idag. Jag blir så irriterad och småsur när jag fick veta att dom på Intersport och den försäljaren borde skämmas riktigt ordentligt när han visar upp den allra dyraste och enligt han bästa stegräknare, kaloriförbrännare, och pulsklocka för enligt idiot försäljaren: 2699:-


- Ursäkta, men vem fasiken lägger ut nästan 3000:- för en kombinerad stegräknare, kaloriförbrännare, och pulsklocka.Skäms och vet hut till den försäljaren på Intersport, som väljer att marknadsföra den dyrast varan. Det blev förstås ingen som helst affär i denna butik. Typ vägg-i-vägg ligger en något betydligt billigare och även servicen är bättre. Bland annat så går inte försäljarena där ut med att demonstrera och visa upp den allra dyraste varorna och där fanns även en något billigare variant av stegräknare och kaloriförbrännare. Nu är det bara se till att inviga den också. Tanken var den att jag ikväll efter det att jag kommit hem från jobbet skulle ge mig ut på en Powerwalk, men är alldeles för trött ikväll och känner att jag inte orkar. I morgon är det fredag och då slutar vi som alltid tidigare på jobbet och om inget annat kommer emellan så ska jag byta om till träningsbyxor, t-shirt, och gympaskor och inviga min nya stegräknare och kaloriförbrännare.


I början av veckan så kom Caroline, med förslaget att hon till helgen gärna ville att vi skulle åka till något ställe som har Go Kart  och köra bil. Caroline är lite av en pojkflicka och med 4 äldre bröder och från årskurs 4-6 så gick hon endast med killar i sin klass, så det kanske inte är så konstigt att hon gillar sådant som killar i hennes ålder. Så det blir till att leta reda på något ställe som har Go Kart, med inomhusbanor. Det är samma sak när vi är på Grönan och om det är något Caroline mer en gärna gör eller snarare kör så är det radiobilarna.


I sommar under min semester så är tanken, men det är ännu inte riktigt helt bestämt att vi i alla fall ska bila ner till Göteborg för att gå på Liseberg. En betydligt större och maffigare nöjepark och med ännu mera åkattraktioner än vad det är som finns på Gröna Lund.


En utav mina äldre barn Henrik och hans bästa vän ska i sommar åka något längre. Dom åker över atlanten och för Henrik är det första gången som han åker till USA och destinationen blir New York. Jag avundas dom litegrann och skulle mer än gärna vilja följa med, men det får bli vid ett annat tillfälle.

Av Sandra Sterner - 14 maj 2014 19:13

Tänka sig vi är inne i mitten av maj månad och borde det inte vara varmare och soligare väder än vad det är just nu. Brrr, jag fryser varje morgon när jag går till bilen och får lov att sätta på värmen för att inte frysa om baken. Det här ordspråket: Jag fryser arselet av mig!


-Hmm, jag undrar vem det är som kom på just det uttrycket. Fryser arslet av sig....!!


Ja, det skulle verkligen se ut det om man kunde frysa så pass mycket att man förlorade röven. :D


Ni kanske har märkt att mitt gamla vanliga jag är på väg...


Det är inte alltid så att jag går igenom min mail varenda dag, som jag har kopplat till bloggen. Däremot så kollar jag den några gånger i veckan. Det är såklart alltid roligt att få trevlig feedback över det man skriver och det gör att man såklart vill fortsätta. Jag hade fått en fråga utav en av mina läsare vart man kan finna: Wedge Sneakers med 20 cm klack.Jag som brukar själv inte köpa skor med så höga klacka, utan brukar välja som högst klackar på max: 10-15 cm. Kan däremot tipsa sig och även andra om en sida som jag hittade via Google och där finns det en hel del snygga skor.



 



Dessa skor och många fler finns om man klickar på färgande länken eller bilden.



 

Av Sandra Sterner - 11 maj 2014 13:50

Herregud, vad ska man egentligen skriva om när det gäller gårdagens Eurovison song Contest. Ja, helt klart är det i alla fall att mycket ska man vara med om att se nu för tiden när det gäller denna rena rama spektakel tävling som sett i mina ögon börjar spåra ut helt och hållet.


Usch, bevare mig väl för var det var för konstig kuf som gick och vann hela tävlingen. Helt klart var det i alla fall att han ville se ut som: Den skäggiga damen. Kunde ingen i alla fall sett till att gett karln en rakhyvel innan sändningen...:) 


Är det bara jag som tycker det är så fruktandsvärt osmakligt och äckligt när en karl med kvinnokropp väljer att  klä sig i guldklänning, högklackade skor, fixade långa naglar och sminkat och till det ha skägg i hela ansiktet. Jag blev illamående och tyckte det var osmakligt att välja en sådan utstyrsel på scenen,men nu är det i alla fall bevisat att: Skäggiga damen finns...(fniss)Det är ju så att smaken är som baken och just det delad och denna låt som: Skäggiga damen från Österrike framförde var inte något mina öron gillade, och att den låten sedan gick och vann hela tävlingen får mig att undra hur egentligen andra uppfattar nutiden musiksmak....???


Ja, som jag skrev igår så visste jag att vårat svenska bidrag med den tjatiga upprepningen av: Undo, Undo, Undo...( gäsp) inte skulle vinna. Men att den ändå lyckades komma på en 3:e plats det trodde jag verkligen inte från början.


Idag söndag blir det till att gå omkring här hemma i myskläder och bara ta det lugnt och slappa. Se på tv:n och bara mysa, man måste emellanåt se till att ladda batterierna inför kommande vecka.


Av Sandra Sterner - 10 maj 2014 15:03

Det känns lite som jag skämmer bort mina läsare, men här kommer i alla fall det 2:a blogginlägget från mig idag. Ni som följer min blogg vet ju att det emellanåt kan vara viss break uppehåll från mitt skrivande på bloggen, men idag kände jag för att bjussa på ett extra blogginlägg.

Idag har vi varit nere i Nynäshamn, men jösses vad dimman låg tjock utmed Nynäsvägen och det var inte många meter man såg framför sig när man körde, men tar man det bara försiktigt så kommer man fram. Jag och Caroline besökte Second Hand butikerna och min tonårsdotter hittade 2 stycken snygga klänningar som hon ville pröva och sedan tjatade hon till sig både två och ville att jag skulle köpa båda.


 

 


 


- Javisst, min gullunge. Såklart du får båda.  



 

Jag själv hittade ett par svarta skor med kilklack med öppen tå som jag slog till på och köpte.


 

Sedan åkte vi vidare till ett ställe i Nynäshamn som heter: Dollarstore och där gick både jag och Caroline loss och prövade vårhattar.


 

 

Och jösses så roligt Caroline tyckte det var att pröva mini hattar..  

 


Ikväll är det ju Eurovison song Contest och det är nästan så att jag skäms över vårat bidrag som vi skickat denna gång. Det är inte så att jag tycker Sanna Nielsen sjunger dåligt, utan snarare dom tidigare gångerna hon varit med och tävlat i Melodifestivalen och sjungit låtarna: Empty room och I´m in love och båda dessa låtar fastnade direkt i mitt hjärta. Dessvärre så tycker jag att den låten som Sanna vann den Svenska Melodifestivalen med och s0m ska representera Sverige ikväll är bland den sämsta låten i historien som Sverige skickat till Eurovison song Contest. Jag gillar varken musiken eller texten som enbart låter som en enda upprepning och ett enda stort tjat om: Undo, Undo, Undo. Då det just gäller ballader så måste det mycket till för att mina öron ska gilla det och tyvärr så går denna låt fett bort från mig. Jag klarar inte ens av att höra på låten, man blir ju i det närmaste deprimerad av att höra sådan låtar och det betackar jag mig verkligen för att bli flera gånger.

Jag föredrar hellre att lyssna på att uppryckande och snabb låt med fart i och där artisten bjuder lite på Show och dans. Det ska i min mening sett vara så att man blir glad och rycks med i musiken och vill bara höra mera. Istället för denna tråkiga och trista Ballard som Sanna ska framföra ikväll. Jag tror ( och brukar inte gissa fel) absolut inte Sverige vinner ikväll, utan hamnar betydligt längre ner på listan.

 

Av Sandra Sterner - 10 maj 2014 09:08

Det blev ju som  jag hade trott och ett enormt stort Grattis till otroligt duktiga Benjamin och Sigrid som vann Let`s Dance 2014. Wow, vilket avslutningsnummer dom bjud när dom dansade det sista numret som var från filmen Saturday night fever.


 


Caroline som precis som mig kollat varenda fredag på Let´s´Dance har haft Benjamin som sin stor favorit och även tjejerna Kenza och Jasmine. Det var ingen utav oss här hemma som trodde att det var den förra tjockis Steffo som skulle vara kvar till finalen och möta dansstjärnan Benjamin. Utan istället trodde vi här hemma att det skulle bli Jasmine eller så kanske Kenza, som mötte Benjamin i finalen. Men enda från det att Let´s Dance startade denna gång så var trodde jag eller snarare visste jag att det var Benjamin som skulle dansa hem årets seger och vinna den tjusiga glasskon.


Nu över till lite andra grejer och tidigare i veckan fick jag en utav mina impuls tankar och den var att jag och Caroline skulle  till helgen åka och överraska Nina och hennes lilla fina familj i Västerås. Det är ju rätt så många mil och ringde i veckan och frågade om dom skulle vara hemma, Men det visade sig att Nina, skulle jobba denna helg och då blev det så att vi valde att stanna hemma. Det får bli till någon annan helg längre fram då Nina är ledig och jag som inte varit i Västerås på länge nu tänkte att det är  på tiden att jag åker dit och hälsar på mina kära.


Nej, nu blir det till att sätta igång med frukosten och sedan in i duschen och göra sig i ordning. Idag ska jag ner till Nynäshamn och se om jag har sålt något utav mina avlagda kläder i Second Hand Butiken.

Av Sandra Sterner - 7 maj 2014 17:58

Jag blir så super glad och lycklig när min underbara söta dotter Caroline kommer hem med saker som hon gjort i skolan. Igår kom hon hem med Mimmi Pigg som hon gjort på träslöjden.


 



Det är så med min goa unge Caroline, ända sedan hon var liten och gick på dagis så har hon älskat att skapa saker med händerna. Allt ifrån att skapa med lera till att snickra ihop något. Däremot så gillar hon inte så värst mycket att syslöjden, och sy, virka och sticka hör inte direkt till favoriterna.

Jag ser till att uppmuntra Caroline intressen och berömmer och rosar verkligen hennes konstnärliga talang.



Jag för min del tycker om att skapa en egen stil och gör gärna om kläder och skor till min egen stil. Det kan handla om att jag som ofta köper second hand och just när man köper på sådana ställen så får man ju också tag på lite udda kläder. Ännu bättre blir det om man t. ex so0m jag hittade ett par jeans en gång, men tyckte liksom att det fattades  det där lite extra och vips så kom jag på ideén att varför inte åka till Panduro och införskaffa sig på ett par glitterstenar och sätta fast på jeansen och såhär blev dom när det blev klart.


   


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards