Alla inlägg den 11 mars 2015

Av Sandra Sterner - 11 mars 2015 19:23

Då så har man kommit halvvägs på veckan och lillördag har det gått och blivit. Det återstår nu bara 2 dagar kvar att jobba och sedan är det dags för göra helg. Jag vet ännu inte hur väderleksprognosen ser ut inför helgen, men hoppas förstås på att det blir solsken framför så att man kan vistas utomhus i det vackra vårvädret som det faktiskt börjar kännas som mer och mer.


Snart är det även dags att ta och byta ut vinterdäcken till sommardäck och det kommer det att bli i slutet av denna månad. Då förbjudet att köra omkring med dubbdäck och sommarsulorna åker då på bilen.

Idag när jag kom hem ifrån jobbet så sprang jag på min granne, och som vanligt så hejar man ju liksom i förbifarten på sina grannar. Men just idag så ville hon prata med mig, men dessvärre är inte min rara, granne så duktig på varken det svenska eller engelska språket och då blir det ju ( i alla fall för mig) väldigt svårt att förstå vad det är hon ville prata med mig om. Så på väldig knackig svenska och med hjälp av gester så lyckades jag förstå vad hon menade. Min granne ville att jag skulle komma in till henne och där inne visade hon mig och pekade mot en 3 sitsig oxblodsfärgad soffa i skinn och frågade:


- Du får den.


- Nämen så vänligt utav dig. Tack så mycket.   Och tänkte samtidigt på mitt en utav mina nästa barn som står på tur och flytta hemifrån. Jag gjorde likadant när både Jimmy och Henrik flyttade hemifrån. Jag hade sparat en del utav mina tidigare möbler från det att jag bodde i det stora radhuset och så var det även en annan tidigare granne till mig och min ex-make Micke som skulle flytta och han ville bli av med nästan alla sina möbler, lampor, tv, mikrovågsugn, porslin från en 2:a. Villkoret var att vi själva tömde hans lägenhet och vi höll på en hel eftermiddag och kväll med att hämta hans möbler. Dessa var en del som mina stora pojkar Jimmy och Henrik fick till sina lägenheter i Nynäshamn.


Jag blev förstås jätteglad och gav min granne en kram och sa att jag mer än gärna tog emot soffan och förklarade att jag har barn som inom några år kommer flytta hemifrån. Just när vi stod och pratade med varandra så kom min grannes dotter hem och hon pratar klockren svenska. Det blev ju då genast mycket lättare att förstå då hon kunde tolka mellan oss. Ja, förutom den 3-sitsiga soffan så ville hon bli av med ett tjusigt köksbord i furu med 4 stolar och tog tacksamt även emot det.


- Tusen Tack till min underbart snälla och givmilda granne för soffan, köksbordet med dom 4 stolarna och så dom båda fina taklamporna.


Dessa välbevarade möbler var i gott skick och kommer att komma till andvändning i första hand till mina barn. Vill dom inte ha dom så säljer jag dom och tjänar en slant.   


Tänk så bra det skulle vara om flera kunde tänka sig lite för innan dom väljer att slänga bort sina ( i det närmaste nya möbler) kuriosa, prylar, saker och kläder. Istället tycker jag att det vore så mycket bättre om man antagligen säljer sina möbler eller så gör man så som min granne ger bort det till Myrorna eller så frågar man någon i trapphuset som min granne gjorde med mig idag. Det vore så mycket bättre för alla om folk kunde tänka till och se till att antagligen sälja det man ledsnat på eller så ger man bort det. Svårare än så är det inte och för Guds skull släng inte era möbler, kuriosa , prylar, saker och kläder på soptippen, utan ge dessa möbler än 2:a chans.


En annan sak som jag nu kom och tänka på och som flera även skulle kunna få sig en funderare över: Det är ju nämligen såhär att en vacker dag.....långt in i framtiden så blir ju allting som har att göra med bohag, möbler, lampor, prylar och saker: Antikt.


Jag har skrivit om det tidigare i min blogg och ett utav mina stora samlar intressen är just att gå i butiker som säljer antika möbler. Det finns ett ställe i Nynäshamn, som jag brukar besöka och där har dom mycket gamla saker och hittade där en gung en gammal gungstol som var från 1800-talet. Veckan innan hade dom även där en spinnrock och den funderade jag på att köpa, men velade fram-och-tillbaka i det lägsta vart någonstans den skulle få plats någonstans i min lägenhet. Helgen efter jag var nere så var den förstås såld. Tänk nu om dom som ledsnade på både gamla gungstolen och spinnrocken hade slängt dessa på soptippen. Dom var tillräckligt smarta och kloka och tänkte sig för och sparade dessa och idag år 2015 är dessa antika saker värda flera tusenlappar!!



Jag läste förra året på nätet att IKEA ( läs länken) Att det var stor efterfrågan av 70-tals möbler och det fanns villiga köpare som betalde tusentals kronor för möbler som bara typ är 40 år.


Jag minns tillbaka när jag flyttade hemifrån som 18-åring och köpte då det mesta till min lägenhet på IKEA, men dessa möbler finns ju inte kvar idag. Dom gick sönder när jag och min första sambo flyttade. Nu för tiden så tycker jag dessvärre att möblerna från IKEA inte alls håller samma sorts kvalite som dom gjorde tidigare, utan istället föredrar jag att köpa just mina möbler någon annanstans. Det kanske händer vid några tillfällen per år som jag besöker IKEA och då är det för att köpa lite nytt utav: vardags porslin, glas, koppar, gardiner, påslakan, handdukar och blommor.




Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards