Alla inlägg den 14 mars 2010

Av Sandra Sterner - 14 mars 2010 18:30

Nu blir det fortsättning på bloggen, om gårdagdagens besök i Västerås. Det fanns ingen möjlighet att jag igår kväll skulle ha orkat med att skriva ett inlägg, och dessutom hade jag ännu inte flyttat över bilderna till datorn.

 

Men nu är bilderna inlagda i sin egna mapp och förminskade (så att dom får plats i bloggen) annars tar det en evighet innan dom laddas upp på sidan.

 

Igår bar det av till Västerås och hade kvällen innan fått ställa alarmet på mobilen för att inte försova mig. Har alltid dom tidigare gångarna jag varit i Västerås åkt tåg, men denna gång blev det istället buss, och den skulle gå ifrån cityterminalen kl: 8.45 Okej, det tog lite längre tid, med bussen, men det blev helt annan upplevelse och det blev en hel del nytt man fick se utmed vägen, och det är sådant man inte hinner ser när man åker tåg. Kom fram till Västerås vid kl:10.15-tiden och Nina, Janne och Nova stod vid bussterminalen och väntade på oss. Det blev såklart ett kärt återseende att få träffa min dotter och hennes familj igen.

 

Nu har vi kommit fram, och se så glada Janne, Nina och Micke blev över att få träffas igen.

 

På väg från busstationen upp till centrum

 

Som alltid dom gångerna jag är och hälsar på Nina blir det så att vi tar en tur på stan, och denna gång blev det lite mera av staden hon visade mig.

 

Såklart att även jag blev glad över att få träffa Janne, Nina och Nova igen.

 

Micke skulle absolut prova dom här coola solbrillorna. Hmm, trodde redan han visste att han var cool.....

 

Men att gå omkring i sådana brillor är en helt annat sak, och som tur var så köpte han dom inte.

 

Vi käkade en väldigt god lunch på ett ställe som hette Meriot och personalen där var underbart trevliga.

 

 

 

Micke, Nina, Janne och Nova sitter och väntar in maten

 

Bara lilla söta Nova som bryr sig om kameran

 

Nina och Micke

 

Söta Nova

 

Efter ett par timmar fram-tillbaka på stan, och ett springade in-och-ut i var och varannan butik. Dessutom med ett evigt släpande på ett resväska som vi hade packat!!

 

Detta släpande på resväskan fick mig att känna mig som en packåsna, och Nova blev till slut så trött av allt flängande på stan att hon slockande i vagnen

 

Vi  hade från början tänkt stanna kvar hos Nina och Janne över natten, men senare under dagen ändrade vi oss båda. Men innan vi åkte hem ville vi ju åka hem till Nina och Janne och ta en eftermiddagaskaffe och leka lite med mitt gulliga barnbarn Nova.

 

Hemma hos Nina och Janne. Nova är fullt upptagen med trummpinnar.

 

Janne lirar på en utav sina många gitarrer

 

Janne och Nina är fortfarande lika kära i varandra

 

Men senare var vi tvungna att bryta upp och göra oss i ordning för att ta oss in till stan igen.

 

Nu var vi framme vid tågsstationen och Janne, Nina och Nova var så snälla att följa med för att vinka av oss.

 

Vi åkte tåget som gick ifrån Västerås kl:17.53 mot Stockholm och vi var båda lite trötta och sega efter en lång dag, men samtidigt väldigt glada över att fått träffas igen.

 

Jaa, bilden blev alldeles för vit, men det var för att det var starkt motljus. Men nu så sitter vi på tåget och på väg hem till storstan igen.

 

Hann med några minuters marginal byta om till mina sköna myspys byxor och t-shirt. För att sedan sätta mig i soffan för att kolla på finalen i Melodifestivalen, och resten av vad jag tyckte om låtarna det har ni redan kunnat läsa om i min förra blogg.

 

 

Skrivet av Sandra 14 mars 2010 klockan 18:22
































Av Sandra Sterner - 14 mars 2010 00:15

Det blev ändå så till slut, att det var lilla söta Anna som tog hem den stora vinsten i årets Melodifestival, men sin låt "This is my life" och kommer få den stora äran att reprensentera Sverige i Eurovison song test.

 

Hon har en speciell röst och tycker att det är en lite blandning av lite heshet och darr i rösten, men hon sjunger låten bra. Men hon tillhörde inte direkt mitt förstahandsval av dom 10 finalister.

 

Det var såklart Darin som jag helst velat sett stått som segrare i kväll på Globens scen, och varje gång jag hör han sjunga låten "Your out of my life" blir jag alldeles tårögd.

 

Den andra låten som jag tyckte var bra var discolåten "Manboy" som framfördes av Eric och hans "show-dans-dusch-nummer" var verkligen något specillet.

 

Ett tag var jag orolig och satt och satt nästan och småhoppade i soffan, och pillade lite nervöst på naglarna, och det var när det visade sig att den där Salem Al Fakir som framförde låten "Keep on walking" kunde få så pass höga poäng av både den internationella och svenska juryn!!

 

Herregud, det är helt klart en utav dom sämsta tråkigaste låtarna jag någonsin hört, och denna gång fick jag  även medhåll från Micke (som annars brukar tycka tvärtom) att det var kvällens sämsta låt och ingen utav oss kunde fatta att den låten kunde placera sig så pass bra! 

 

Mickes favoriter var förstås bland dom blonda kvinnliga artisterna ( var annars) och som jag förstått det, när det gäller honom så tycker han bäst om låtar som framförs i Melodifestivalen görs bäst med svensk text. Han trodde stenhårt på Pernillas och hennes låt " Jag vill om du vågar", men det gick ju inte alls så bra för den låten ikväll och den slutade väl på en sista plats.

 

Den låten gick tydligen inte alls hem hos den internationella/svenska jury och det var inte mycket till poäng dom gav till den.. Likaså trodde han på den unga kvartetten Timotej som sjung "Kom" som det gick något bättre för och placerade sig på en 5 plats. ( Men själv tycker jag att det är en tjatig och upprepade låt.)

 

Jag har skrivit det förut i min blogg, och kommer att ta upp det nu igen, och det är att jag tycker musik görs sig mycket bättre på engelska än på svenska.

 

I den stora Eurovison song test tävlingen, där  framförs många av låtarna på engelska, och det måste ju bli betydligt lättare att "gå hem" hos både som andra ländernas tv-tittare och dom olika jurygrupperna då man förstår vad det är som sjungs.

 

Nu börjar jag bli väldigt trött, och det har att göra med att jag större delen av dagen har varit i Västerås och hälsat på min dotter Nina och hennes familj. Vi kom hem 10 minuter innan Melodifestivalen skulle börja, och under morgondagen fortsätter jag med bloggen och kommer även då lägga in lite nya bilder.

Nu är det läggdags....Godnatt!

 

Skrivet av Sandra 14 mars 2010 klockan 00:08

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards