Alla inlägg under januari 2012

Av Sandra Sterner - 20 januari 2012 21:20

Åh, Herregud, detta som hände i mig är ta mig f-n inte sant!!


Det började redan i morse att jag försökte ringa en viss person, för att tala om att jag inte kunde komma, men det gick bara fram en massa signaler. Därefter försökte jag pröva att ringa ett annat nummer och nu kom jag fram. Förklarade att jag inte kunde komma p.g.a  akut förhinder med mitt barn, och frågade om jag istället kunde komma eftermiddagen/kväll, och fick klartecken till att det var Okej!


När jag väl kommer fram på så visade det sig inte alls gå speciellt bra att komma eftermiddag/kväll. Jag kan lätt skriva att man inte direkt kände sig speciellt välkommen. Utan fick istället  höra att det nu var en person för mycket i kväll, och under dagen hade det tydligen saknats en del personer ( vilket jag inte alls fick veta när jag ringde på morgonen.) När jag frågade några utav dom andra om det hade varit mycket att göra, så fick jag veta att det knappt hade varit någonting alls att göra.


Det är så att jag mer eller mindre just nu börjar tvivla på om man kan lite på andra människor ord. Förut så trodde jag verkligen att man kunde lita på det en person sade, men man ska inte ta någonting alls för givet här i livet...eller finns det fortfarande kvar någon viss liten ynka procent utav jordens befolkning, som man kan lita på deras ord.


Jag kan både lyssna och ta emot kritik om det är så att jag gjort något fel. Men i detta fall så kan jag tyvärr inte se att det är jag som gjort något fel. Utan jag trodde ( men tror det ska man tydligen bara göra i kyrkan.)att man kunde lita på folks ord, men tydligen inte.


Jag tror ingen skulle tycka det var roligt att få känslan att veta att man inte är välkommen och dessutom höra: Att nu blir vi en person för mycket i kväll. Nu många timmar senare så känns det mera skrattretade, att en person med en sådan position, ens kunde uttrycka sig sådär!


Det hela slutade med att jag tog mitt "pick och pack" och satte mig i bilen och åkte sårad och ledsen hem.

Av Sandra Sterner - 20 januari 2012 10:02

Det brukar ju inte direkt höra till vanligheterna att jag uppdaterar vid det här tidpunkten på dagen, men idag blev det så. I vanliga fall så brukar jag befinna mig på jobbet just nu, men inte idag, utan idag har jag nämligen bytt skift och jobbar istället kväll.


Inför helgen så ska jag tillsammans med Caroline i morgon åka till en viss frisör och klippa hennes toppar. Sedan blir det säkert att vi tar går runt bland butikerna i centrum och kanske vi hittar något som passar oss i smaken och shoppar det.

Av Sandra Sterner - 18 januari 2012 18:42

Se här, då var man då tillbaka på bloggen igen och denna gång blev det ju inte mera än några timmar. Hmm, ska försöka blogga var eller åtminstånde varannan dag, men ibland så kommer det liksom dagar, då man inte har minsta lust att skriva. Men nu så är yttligare en dag avklarad på jobbet och man har nu iallafall kommit halvvägs på veckan.

Usch, så tycker jag om den här mörk/gråa trista årstiden. När man kliver upp på morgonen så mötts man oftast av att det är övermulet och grått ute. Den fjuttiga lilla snön, som kommit, blir det ju bara slask utav och vi som kör bil får ju lov för det mesta att låta vinderutetorkarna  går för det mesta på hela tiden och idag var det då dags igen att fylla på ännu mera spolarvätska i behållaren.


Till helgen är det dags för att besöka frisören för Caroline, som nu verkligen är i stort behov av att klippa sina toppar. Ja, vi får se vem det är utav frisörerna uppe i centrumet, som får besök utav mig och Caroline på lördag...:)

Nu över till någonting helt annat och snart är det dags för detta stora musik spektakel att dra igång.

 

Just det, inget mindre än årets stora Melodifestival,  och staden som blir först ut denna gång blir Växsjö. Programledarna blir denna lite annorlunda trio: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi, som kommer från tre olika håll i Nöjessverige.


 



Det blev redan under hösten klart vilka bidrag och artister som kommer att delta och tävla i årets Melodifestival.


Deltävling 1: Växjö den 4 februari

1. Sean Den Förste Banan - Sean Banan
2. På väg - Abalone Dots
3. I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning) - The Moniker
4. The Boy Can Dance - Afro-Dite
5. Mystery - Dead by April
6. Salt & Pepper - Marie Serneholt
7. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
8. Euphoria - Loreen


Deltävling 2: Göteborg den 11 februari

1. Soldiers - Ulrik Munther
2. Baby Doll - Top Cats
3. I din himmel - Sonja Aldén
4. Aldrig aldrig - Andreas Lundstedt
5. Stormande hav - Timoteij
6. Shout It Out - David Lindgren
7. Det går för långsamt - Mimi Oh
8. Ge aldrig upp - Thomas Di Leva


Deltävling 3: Leksand den 18 februari

1. Youngblood - Youngblood
2. I mina drömmar - Maria BenHajji
3. Förlåt mig - Mattias Andréasson
4. Just A Little Bit - Love Generation
5. Sanningen - Carolina Wallin Pérez
6. Lovelight - Andreas Johnson
7. Why Am I Crying - Molly Sandén
8. Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li


Deltävling 4: Malmö den 25 februari

1. The Girl - Charlotte Perrelli
2. Allting blir bra igen - OPA!
3. Land of Broken Dreams - Dynazty
4. Don't Let Me Down - Lotta Engberg och Christer Sjögren
5. Goosebumps - Hanna Lindblad
6. Kyss mig - Axel Algmark
7. Why Start A Fire - Lisa Miskovsky
8. Amazing - Danny Saucedo


Det har tydligen gått och blivit en del ändringar då det gäller Andra chansen, som denna gång kommer att hållas i staden Nyköping den 3:e mars. Sedan starten av nuvarande Andra chansen 2007  har  deltävlingarna avgjorts utifrån ett förutbestämt mönster. Andra chansen i Melodifestivalen  kommer i stället att lottas fram utifrån vilka bidrag som kommit trea respektive fyra. I år kommer duellerna i stället att avgöras med lottning. Bidragen som kommit trea i sin deltävling lottas mot de som kommit fyra. Under lottningen ligger namnen på dem som har kommit trea i en skål och namnen på dem som kommit fyra i en annan. Vilka som är treor respektive fyror avslöjas som vanligt först efter finalen. Namn dras ur vardera skål och bildar fyra kvartsfinaldueller. En artist kan inte möta någon som den tidigare har mött i sin deltävling. Därefter följer tävlingen tidigare års struktur. Vinnaren av duell 1 möter vinnaren av duell 2, och vinnaren av duell 3 möter vinnaren av duell 4. Vinnarna i de två semifinalduellerna går vidare till finalen i med dom bästa ( hoppas jag ) till den stora scenen på Globen som kommer att gå av stapelen den 10:e mars

Av Sandra Sterner - 17 januari 2012 18:04

Sådär, ja nu så är jag tillbaka på bloggen igen, efter några dagar break uppehåll. Angående mitt uppehåll, så beror det på att jag varken haft någon större lust eller iver att skriva och har man  inte det, då ser jag det som rätt meningslöst att sätta framför skärmen och skriva.


Ja, vad har hänt sedan sist...!


Caroline verkar ha kommit in i någon ny form av "trotsålder" vet inte om man kan ha trotsålder när man är 11-år, men om det nu finns något annat namn för det, så har jag tyvärr inte det, men nu är hon inne i en period och har varit det ett tag och det är att hon mer eller mindre vägrar äta "viss" mat. Det är alltså skitjobbigt! Bland annat så säger Caroline, att hon inte vill äta kött, för att det är synd om djuren ( ingen utav mina andra barn eller jag själv är vegetarianer) och särskilt när man är barn, så är det extra viktigt med variernade kostcirkel, så ikväll gjorde jag fiskpinnar och potatis, och när det gäller fisk, så är det också det ända som Caroline äter, och tack och lov så gick det ner. Nu går Caroline i 5:an och när hon kom hem idag, så suckade hon och beklagde sig över att hennes "fröken" hade gett henne 2 stycken olika läxor tills i morgon, en svenska läsning, som hon skulle skriva en kortare uppsats till och så en läsläxa. Så direkt efter maten, alltså inget Wii-spelade eller sitta på datorn, utan först och främst läxläsning, för den unga fröken.


Jag tycker det är otroligt viktigt med skolan och att man skaffar sig en ordentligt utbildning efter grundskolan. Mina tre äldsta barn har alla gått 3-4 årig linje på gymnasiet och skaffat sig en utbildning och tagit studenten. Och mycket tack vare att dom utbildat sig och fått bra betyg, så har dom nu fått fast anställning och jobbar, med det som dom verkar trivs väldigt bra med.


Just det hade tänkt skriva om detta också. Som en del utav er redan vet, så har vi ju här hemma sedan tidigare den röd/vita, fyrbenta saken, som Simba ibland kallas för här hemma. Nu så är det såhär att jag tänkt på att eventullt skaffa mig en till katt och givetvis så ska det vara en kattunge hona. Och efter att ha tittat lite på internet efter just rätt sorts kattunge ( för mig är det viktigt att det blir rätt, när man väljer ut vilken sorts ras man vill ha på sin katt, och inte köper grisen i säcken, så därför efter att ha googlat mig igenom en del rsaer på katter, så blir det antligen ( om jag nu köper en till katt, vill säga) någon utav dessa Perser kattungar eller så Exotic kattunge.



 


 

 


 


Nu så måste jag iväg med min son Niclas. Det är nämligen så att han försökt sig på att leka frisör med sig själv och med det så menar jag att han har försökt blondera sitt tidigare, mörkare hår som varit färgat i mörkbrunt. Men tyvärr så misslyckade han total med sig hårfärgning, som han gjorde hemma hos sin pappa i Vällningby. Resultatet blev av Niclas, blonderingen, att stackaren blev fläckvis orange i håret och så går det ju bara inte att gå och se ut!  Så nu rycker mamma in och ska hjälpa min son att få bort dom oranga fläckarna och jag tror det blir allra bäst om Niclas, denna gång försöker komma så nära sin naturliga hårfärg som möjligt.

Av Sandra Sterner - 13 januari 2012 20:26

  

Jaha, så var det idag Fredag den 13:e och det datumet brukar vanligtvis inträffa 1-3 gånger per/år och enligt skrock och gammalt sägnen så sägs det vara en otursdag för många. Det sägs att det finns flera olika hypoteser om varför just fredag den 13:e uppfattas just som en otursdag.


Av ren nyfikenhet så Googlade jag och läste på lite vad det är vissa personer är så rädda för under denna dag, och tydligen ska man undvika att gå under stegar, akta sig för svarta katter  ( hmm, vilken tur då att Carolines katt Simba är röd/vit! Hur skulle det annars gå...fniss :D) och krossa en spegel ska visst också bringa olycka och likaså att lägga nycklarna på bordet. Jaa, listan kan säkert göras ännu längre, men för min egen del så är fredagen idag som vilken annan fredag som helst och att det skulle vara den 13:e, bryr jag mig inte om det minsta. Tycker det bara ska bli skönt med att det nu är helg och att man får några dagars ledighet och framför allt sova ut så länge man vill på morgonen.

 

Av Sandra Sterner - 12 januari 2012 22:39

Idag efter jobbet var det sedan tidigare bestämmt att jag skulle åka och hälsa på mamsen. Det var verkligen ett bra tag sedan jag var förbi henne och hälsade på och tog en fika. När det nu gått ett par månader sedan vi sist träffades så hade vi mycket att prata om över en kopp kaffe och alldeles för gott fikabröd. Det var från början tänkt att mamma skulle flytta till sin nya lägenhet i december, men nu så har det blivit framflyttat till början av mars p.g.a att mamma ( precis som jag ville) önskar hon att få sin nya lägenhet nyrenoverad och nu kommmer det att bli så fräscht och fint i mammas nya hem.Jag ser nu fram emot att hjälpa mamma med att flytta, och tror även att mina fyra yngre syskon också kommer att hugga in och hjälpa till. Jag plockade även idag med mig hem en serveringsvagn, och några fina ljusstakar ( som var pappas) och som mamma inte längre ville ha kvar. Den vackra serveringsvagnen och ljusstakarna ( älskar att ha tända stearinljus och särskilt nu när det både är så kallt och mörkt ute) har nu fått plats inne i mitt vardagsrum.



 


Ja, säg den lugn och ro som varar här hemma. Niclas hade kommit över tillsammans med sin tjej Matilda och tystnaden bröts utav att Niclas ropade ifrån Caroline undrade varför INTE internet fungerade...nu igen!

Jag kollade in modemet och märkte till min fasa att det inte blickande som det skulle. Åh, nej, säg nu inte att jag måste dra yttligare ännu än gång en rond med Telia..nu igen! Herregud, det är nästan så att man snart inte tror det är sant, men det är just precis det är!! Jag för min del har tappat bort räkningen på hur många gånger det antagligen varit fel på mitt bredband eller då mitt hemtelefon nummer, som av misstag hade blivit felkopplad, utav en av Telias tekniker. Jag märkte att jag inte hade någon ton i hemtelefon, när jag skulle ringa ut och provade därför att ringa från min mobil och till min stora förvåning så svarade för mig en helt okänd kille i den andra ändan, och den killen kunde under några dagar både ringa ut från mitt hemtelefonnummer och dom som ringde till mig hamnade alltså hos honom. Det låter helt skruvat, men detta hände mig för inte alltför många månader sedan. 

Det blev alltså med andra ord bara sätta sig i bilen och köra upp till Telia butiken och där fråga vad för sjutton dom håller på med, men den unga killen som stod bakom disken visste förstås ingenting om detta och varför mitt bredband inte fungerade som det skulle, utan hänvisade mig att under morgondagen ta kontakt med Telias kundtjänst. Jag gav inte upp så lätt, utan stod på mig och gav mig inte förrän säljaren i butiken hade fixat fram ett trådlöst internet, och efter det att han gått och ringt ett samtal så fick jag då till slut med mig mitt trådlösa intenet. I morgon blir det alltså en ny tur med Telias kundtjänst och få se vad det är denna gång som har gått och blivit så fel.

 

 

Av Sandra Sterner - 11 januari 2012 18:09

Så skönt att utomhustemperaturen nu ligger på plusgrader igen...mmm jag riktigt trivs över att slippa känna mig som en "stoppad korv" med alla dessa varma tjocka tröjor och vinterjackan på sig utan att känna att man nästan är på väg att halvt frysa ihjäl. Likaså har det nu blivit lite varmare och skönare i min lägenhet, och mina 2 extra element behöver jag inte längre använda.


Igår kväll hade jag besök utav min son Niclas och hans tjej Matilda, som hade tagit med sig hemifrån en dvd rysare som hette " The Eye" och vi bestämmde snabbt för oss att nu skulle vi ja en trevlig film tajms kväll. Filmen " The eye" är något utav en skräckfilm, med en hel del oväntanade scener. Det mesta i filmen handlar om en ung tjej Sydney  och hon som spelar huvudrollen är Jessica Alba, och sin rollfigur spelar hon väldigt bra, för i "The Eye” är det verkligen Jessica för hela slanten. Från ruta ett tills den allra sista

 


 


Vad handlar då filmen om? Jessica gestaltar Sidney, blind sedan en diffus olycka i barndomen, som får chansen att se igen. Genom en ögontransplantation. Visst, Sidney får sin syn tillbaka, men hon får också någonting på köpet. Hon börjar se... ja, vad är det hon ser egentligen? Jo,  efter sin hornhinnetransplantation får hon dock synen tillbaka, men det hon dock börjar se är att hon kan se olyckor i förväg hända och ser dessutom och kan kommunicera med döda människor.


Nedan följer en liten trailer ifrån  filmen....



Av Sandra Sterner - 9 januari 2012 20:31

  


 

Jag var inne på min facebook sida och såg där att en utav mina vänner hade lagt upp denna bild på sin sida. Jag kan inte annat än att helt och hållet instämma till fullo med 100%  och just faktiskt idag så känns det  "som mitt i prick" att publicera denna bild på min blogg.



Jag fick mig en funderade tidigare idag och undrar hur det kommer sig att en del personer, man träffar i sin vardag är så gnälliga, sura och negativa inställda till vissa personer i sin omgivning.


Är det något som är medfött, att för det mesta gå omkring med slockande mungipor och vara gnällig och sur ? Eller kan det vara så att det gått och hänt något olyckligt eller tragiskt i den personens liv, som gör att vedebörande inte annat än kan visa upp den sidan av sig själv än såhär.  



Suck och stön, vilket enormt tråkigt och trist liv dom människorna måste ha som inte annat kan visa upp en sådan trist och tråkig sida av sig själv.



För min del som oftast brukar vara en väldigt glad, uppåt, och skämtsam person, så går just negativa, sura och gnälliga personer fett bort hos mig.


 


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards