Alla inlägg under maj 2013

Av Sandra Sterner - 15 maj 2013 17:47

Till alla schlager och musik fantaster nu så är den  internationella sångtävlingen Eurovision Song Contest 2013 i full gång med repetitioner och 2 semifinaler, som dom alla länderna måste kvala sig igenom för att ta sig vidare till den stora finalen på lördagen på Malmö. Arena.


Det var ju ingen snack om saken förra året då dom flesta utav länderna röstade och gav Loreen framförde sin vinnarlåt Euphoria och vann hela spektaklet. Det visar ju sig att Sverige har både väldigt bra artsiter och suveräna starka låtar, som även dom andra länderna uppskattar. Det är ju bara att se vilka år som Sverige har vunnit Eurovison Song Contest.


* 1974  ABBA- Waterloo


* 1984  Herreys - Diggi-loo  diggi-ley


* 1991 Carola - Fångad av en stormvind


* 1999 Charlotte Nilsson - Take Me To Your Heaven


* 2012 Loreen - Euphoria



Programledare rollen för denna internationella tävling har ju Petra (Mähä) Mede. Som ni säkert förstår med det jag skrivit så är hon ingen direkt favorit hos mig som programledare, utan skulle snarare vilja uttrycka mig att hon är alldeles för alldaglig, och dessutom en tråkig och trist som person. Det hade varit bättre om produktionen hade sett till att plockat eller letat reda på en person med lite större namn ( internationellt namn) på en programledare, skådespelare, sångerska.Tänkte på förra året då SVT hade mixat fram en härlig blandning av programledare till Melodifestivalen. En trio bestående utav Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Skulle vilja säga att en utav personerna var för mig helt otippade, och trodde inte alls att en sådan stor Hollywoods skådespelare som Dolph Lundgren är skulle tacka JA till att medverka som programledare i Sveriges Melodifestival. Nu var det ju så att han enbart medverkade i 1:a och så förstås i den slutgiltiga finalen, så gjorde han ett galant jobb och bjöd på mycket på sig själv, och visade även upp att han hade flera talanger såsom att sjunga, dansa och spexa. Vilket jag uppskattar väldigt mycket att folk, gör och vågar bjuda lite mera på sig själva.


Nu över till artisten  Robin Stjernberg som ska representera Sverige med sin vinnarlåt You är ingen låt som jag heller gillar. Hade mycket hellre sett YOHIO med låten Heartbreak hotell eller Anton Ewalds som sjung Begging som representanter i Eurovison song contest. Igår höll den första semifinalen och dom 16 länderna som tävlade blev det bara 10 som gick vidare till finalen på lördagen. Likaså i morgon fortsätter semifinalen och vilka artister och låtar går vidare till lördagens direkt sända final på Malmö Arena.

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 13 maj 2013 19:19

Äntligen får man väl lov att säga, och det känns ju alldeles underbart att det nu har gått och blivit sådant vackert och fint väder. Under flera dagar har vädergudarna sett till att bjuda på strålande solsken och värme. Varken jag eller Caroline är utav den typen som sitter inomhus när solen skiner. Nej, knappast vi ger oss ut på olika sorters äventyr, antagligen i naturen eller åker i till stan.


Caroline, har förstås börjat tjatat om när vi ska gå på Gröna Lund och givetvis så kommer vi besöka det nöjesfältet och eventuellt så blir det redan nu under maj. Caroline, som har en enorm stor tendens att TJATA sig till saker och ting, försöker på alla sina sätt få mig att åka åkattraktionerna på Grönan. Men det är så här med mig och det har det var det även när jag var yngre och det är typ allting som snurrar runt-runt-runt och man liksom kastas omkring som en vante fram-och-tillbaka. Det fungerar ABSOLUT inte för mig och det som händer är att jag mår illa och risken är stor att jag till slut spyr.Så jag överlåter alla dessa åkattraktioner som bara snurrar omkring till Caroline. Däremot så finns det andra saker man göra på Grönan, som inte är just det Caroline gillar allra bäst.


Det känns skönt att man fått vara ledig i några dagar och ladda upp sig. För nu kommer nämligen i jobbig vecka med lite för mycket andra åtagande och det har gjort att jag fått lov att ta ut semester från jobbet.


Idag är det också exat 1 vecka sedan The ABBA Museum öppnade ute på Djurgården. Dessa båda otroligt duktiga, som är fenomenala på både komponera och skriva musik och så tjejerna Agnetha och Ann-Frid på sång.

Ja, denna grupp kommer ju aldrig någonsin återförendas och det finns ju även några kopior utav gruppen ABBA. Som har kommit på det geniala namnet till gruppen och kallar sig för inget mindre än: Björn Again!!!


 


 

Sedan har ju dom f.d tonårsungdomar som kallade sig för ABBA-Teens, som sedan fick (aja baja av ABBA, av att använda sig utav deras namn och bytte till A-Teens och sjunger deras låtar i en liten mera poppigare variant.



Men det finns ingen som ens kan komma i närheten av det riktiga originalet. Så nu tänkte jag därför avsluta min blogg med att bjuda lite på sommar musik ifrån...just det ABBA!


 

 

 

Av Sandra Sterner - 10 maj 2013 21:52

Det har visat sig vara väldigt var deltagarna och nu även en utav jury medlemmarna i årets Let`s Dance haft otur och drabbats utav sjukdomsfall ( förra veckan med Sofia, som drabbades utav svåra magsmärtor) och denna gång stukade Marko foten under  repetitionen utav rock-en-roll maraton. Även om inte Marko lyckades framföra sin sexiga cha-cha utan den inspelade versionen från genrepet som fick visas för tv-tittarna.


Jag kunde inte låta bli att börja skratta ner dom visade klippen från repetitionen, som Marko hade med Cecilia i träningslokalen. Det var när han stod bakom Cecilia och liksom rörde sig i cirklar och det såg ut som han emellanåt "juckade" mot henne och så säger den glada, skämtsamma, snusmumriken: Det är bara Business och så gravar han.'


Jag trodde aldrig att Marko skulle kunna klara av att framföra någon som helst dansnummer live ikväll. Men med hjälp utav smärtstillande så intog han med en stukade fot ( helt obegripligt) dansgolvet med sin danspartner Cecilia i ett rock-en-roll dans marton. Ja, det må jag säga att denna kille verkar ha en otroligt HÖG smärtröskel. Jury medlemen Ann hade visst också insjuknat i något och produktionsbolaget hade akut fått ringa in Lars-Åke Wilhelmsson.


Jag har redan sedan starten av Let´s Dance haft min segrare förhands tippad att vinna och det är ju en som jag även tidigare har nämnt i min blogg. Det är väl så att Let´s Dance inte heller har haft med en sådan ung deltagare förut och inte har jag sett en 16-åring dansa och behärska så många olika danser, såsom Oscar gör och för mig är han redan en vinnare utav årets Let´s Dance.


Nu är det bara att få se efter nyheterna och så reklamen får man se vilket par det blir som får lämna danstävlingen ikväll...och skulle tro att det blir Erik och Sigrid som får lämna Lets Dance ikväll.

 

 

Av Sandra Sterner - 9 maj 2013 20:02


Jag har redan en gång tidigare tipsat er om denna Super Thriller, men har ni inte redan sett den, så GÖR DET NU!!! Denna gång slipper ni ladda ner filmen, utan den går att se direkt bara att klicka på länken eller bilden nedan.




Det är ju inte alltid som tv utbudet och dess kanaler har så mycket att bjuda sina tittare på och vissa dagar är det knappast någonting alls att se. Så jag tänkte tipsa mina läsare om en sida som heter Swefilmer och denna sida har ett betydligt större utbud på filmerna som finns att välja mellan på den sidan och finns i alla kategorier och för alla åldrar och det bästa är att filmerna är helt Gratis att se.





 



Varsågoda och gör er redo för en riktig skrämmande Thriller direkt utan att behöva ladda ner den.


Av Sandra Sterner - 9 maj 2013 14:28

Oj då det har varit lite väl långt blogg uppehåll från mig denna gång. I vanliga fall brukar jag inte göra mera än 1-2 dagars break från skrivandet, men det har varit så att jag har haft eller snarare tagit på mig alldeles för mycket annat att göra. Så bloggandet har helt enkelt fått lov att vänta.


Jösses, det blir verkligen till att pussla och få till det för att få allting att klaffa och gå ihop under maj månad. Ja, alltså förutom att sköta jobbet, så är det under denna månad en massa olika möten som är inbokade i min agenda. I måndags hade jag 2 möten och det gjorde att jag inte skulle hinna med att jobba, så det blev till atta ut en semesterdag. Likaså har jag möten inplanerade både den 15:e och 17:e och ovanpå detta så ska jag under maj månad se till att få bilen besiktad.


Idag är det Kristi Himmelfärdsdag, men själv brukar jag kalla denna röda dag som infaller 40 dagar efter påsk för Kristi flygare dagen. Jag har idag ledigt och även i morgon och ligger just nu raklång ( utstäckt) i soffan, och laddar upp mina batterier inför allt det som ska hinnas med att göra under maj månad.


Det har väl knappast kunnat undgå någon att det nu på TV4 visas Ishockey VM. GÄSP och SUCK, det finns inget så uttråkande, trist och långtråkigt att se såsom Ishockey och fotboll. En massa andra tv-program får lov att maka och flytta eller helt enkelt uteblir dom enbart för att den förbaskade Hockeyn ska visas.

Förra veckan visades ju Let´s´Dance på torsdagen enbart för att Hockeyn skulle börja visas på fredagen. I morgon är Let´s Dance tillbaka på sin vanliga sändningstid. I morgon är det alltså dags för den sjunde livesändningen och temat är för kvällen är ( håll i hatten nu!! )rock'n'roll och vi kommer att få se dansparen mötas i ett rockigt maraton.


Dessa deltagare är kvar och tävlar i morgon:


1. Erik och Sigrid

Dans: Slowfox

Musik: Here comes the sun – Beatles

 

2. Markoolio och Cecilia

Dans: Cha cha cha

Musik: Be my baby – The Ronettses

 

3. Anna och Tobias

Dans: Rumba

Musik: Only the lonely – Roy Orbison

 

 

4. Maria och Kristjan

Dans: Rumba

Musik: Suspicious Mind – Elvis Presley

 

5. Oscar och Maria

Dans: Slowfox

Musik: California dramin - The Mamas & The Papas

 

AKT 5

Rockmaraton med samtliga danspar

 

 

 

 

 

 

 

Av Sandra Sterner - 5 maj 2013 14:04

Det är ju inte alltid det finns så mycket sevärt på tv:n, men via nätet kan man ju alltid finna något och se.

Tänkte därför tipsa Er om 2 filmer som jag sett under helgen och det är dessa båda.


Så här kommer mina filmtips.

Orphan ( Thriller)

Orphan har faktiskt fått bra betyg, och faktum är att jag anser att Orphan är en riktig bra kanonfilm och den får maxpoäng utav mig. Det är en riktigt spännande psykologisk thriller med flera spännande moment, och en  rafflande intrig. Detta är en sådan bra film och den bygger upp både spänning och oväntade saker och denna film är bara att måste att ses.


Filmen handlar om en flicka vid namn Esther som är föräldralös och kommer i från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hon bor på ett barnhem och fostras utav nunnorna. Tidigare bodde hon hos en annan fosterfamilj som dog i en brand, som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Men bara kort efter det att Esther flyttat in hos sin nya familj börjar det hända saker och Esthers nya mamma börjar ana att det inte står rätt till med hennes adoptivdotter.



 



Klicka på bilden för att komma vidare till filmen


Över till nästa film som innehar titeln Mama och är en blandning av Skräck och Fantasy.


Usch, det var så att det att jag fick kalla kårar utefter ryggen och känslan att håret reste sig.

Ja, vi alla har ju inte samma smak vad det gäller filmer, men om man ser någon utav dessa båda filmer så blir man inte besviken. I alla fall inte om man ser den som jag skrev om först Orphan.

Filmen Mama handlar om: Systrarna Victoria och Lilly som försvann spårlöst för 5 år sedan från sin trygga förort. Sedan dess har deras farbror Lucas och hans flickvän Annabell tröstlöst sökt efter dem. Efter att paret hittat flickorna vid liv i en gammal stuga förbyts glädjen över upptäckten i en undran om flickorna verkligen är de enda gästerna som de har välkomnat in i sitt hem.






  

Klicka på bilden eller länken ovan så kommer ni till direkt till filmen som visas på Dreamfilm: OBS! Filmen startar 2 gånger CD 1 och CD 2.

Av Sandra Sterner - 2 maj 2013 16:01

Just det är ju bara Torsdag, men vill bara vara lite uppmärksam på min blogg och påminna att det är ikväll som TV 4 sänder den sjätte livesändingen av Let´s´Dance.


Anledningen till att Let´s´Dance sänds ikväll är för att det är dags att kicka igång Ishockey VM som kommer att sändas i morgon ifrån Globen och visas på TV4.


I kväll gästas studion av sångaren Tommy Körberg, som kommer att framföra låten Anthem.


Kvällens tema är musikal och dessa återstående par dansar i  följande ordning:


1. Oscar och Maria B

Dans: Jive

Musik: Footloose - Footloose

 

2. Markoolio och Cecilia

Dans: Tango

Musik: Does your mother know – Mamma Mia

 

3. Sofia och Tobias B

Dans: Rumba

Musik: Don’t cry for me Argentina - Evita

 

4. Maria M och Kristjan

Dans: Quickstep

Musik: We go together - Grease

 

5. Erik och Sigrid

Dans: Jive

Musik: You can’t stop the beat - Hairspray

 

6. Anna och Tobias W

Dans: Quickstep

Musik: Aquarious – Hair

 

 

 

Av Sandra Sterner - 2 maj 2013 13:36

Jag bara älskar våren och framför allt sommaren. Våren är ju den årstiden, då alla växligheter får liv igen och upp ur rabatterna växer krokusar, tussilago  och snödroppar. När sommaren kommer blommar det på som allra bäst och syrener som är bland det finaste blommor jag vet och så luktar dom så gott. Köpte faktiskt ett litet syrenträd och satte på min baksida förra året och hoppas nu att man får se det blomma någon gång under juni månad.


Däremot något som jag skulle kunna vara Tacksam om jag kunde klara mig ifrån och det är även något som mina barn drabbas utav och det är pollenallergi.Jag har ännu inte riktigt känt av någon symtom på att den ännu skulle kunna vara några högre halter av pollen, men när väl den kommer då börjar det svida och klia och mina ögon blir röda. Näsan rinner och droppar som en otät kran och man går omkring och snörvlar och nyser.


Tog ett citat ifrån min dotter Nina, om vad hon tycker om denna årstid: Åh vad jag har längtat efter den här tiden på året! Snön försvinner, solen skiner, blommorna slår ut, gräset blir allt grönare och träden knoppar och allergin är igång. Hurra!! Näsdukar någon?

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards