Alla inlägg den 4 april 2013

Av Sandra Sterner - 4 april 2013 17:09

Ja, det har gått ett par dagar sedan jag sist bloggade och det kanske nu vore på tiden att skriva ett nytt.


Det är ju bara Caroline och Tobias utav mina barn som fortfarande går i skolan och på gymnasiet och just nu så har dom Påsklov. I måndags var det ju fortfarande "röd" dag då det var annandag påsk. Men dagen efter på tisdagen var det ju vanlig jobbdag för mig och för Caroline var det dags att åka till fritids. Ja, det kanske låter tufft och hårt att låta barnet gå på fritidset under påsklovet, men det är liksom bara att "gilla" läget för några andra alternativ finns inte att välja mellan. Jag tycker ännu att min unga fröken är lite för  omogen för att ta tillvara på sig själv alldeles för många timmar och det blir inte heller så att hon får i sig något till livs, utan även om det finns mat att värma i micron, så är min unga fröken på tok alldeles för lat och bekväm och ( vet av erfarenhet) att hon istället ställer sig och brer smörgåsar och dricker oboy. Likaså är det när det gäller för Caroline att plocka undan efter sig när hon tagit fram saker ifrån både kylskåp och skafferi och inte tala om diska-efter-sig!!! Som jag tjatat och gnatat på Caroline att börja diska efter sig när hon använt något utav glasen, tallrikarna eller besticken.


- Ja, ja! Jag gör det senare.


Får jag oftast till svar av henne när jag påpekar att hon ska diska efter sig.


Det har hänt vid några tillfällen att jag tyckt glasen i skåpet har minskat avsevärt mycket och ser dom inte heller ligga i diskhon. Men så blir man snabbt varse om vart glasen tagit vägen när man går in i Caroline rum. Därinne står det en massa urdruckna och även halvtomma och man kan hitta dom lite varstans. Caroline är så att så fort hon druckit ur ett glas så ställer hon ifrån sig glaset ( har hittat det på alla möjliga ställen i hennes rum) både på skrivbordet hennes byrån, tv-bänken, fönsterbrädan, nattduksbordet och även tomma glas i hennes SÄNG!


Det verkar inte finnas något slut på detta..heller och hur mycket jag än tjatar och gnatar på Caroline att hon måste lära sig att duka av och diska efter sig.


I tisdags var så Caroline på fritids och flera gånger varje dag ringer hon till mig. Däremot denna gång Caroline ringde mig så hörde jag på henne att hon var lite upprörd och hörde att det nästan lät som om hon inte hade lång ifrån att börja gråta. Det var helt klart något/någon som hade gjort henne upprörd....


- Min lilla älskling, vad är det som har hänt..? Du låter ju så upprörd...


- Jo, men mamma, det är såhär. Idag hade vi filmdag på fritids och personalen satte på en läskig film som jag blev rädd för.


- Men gumman, du vet väl att sådant som visas på film bara är påhittat.


Caroline höjde sig röst en aning: Nej, inte detta. Det verkade vara på riktigt.


- Nej, Caroline, ta det lugnt nu...det var skådespelare. Vet du vad filmen hette..?


- Nää, men hon som spelade en utav dom större rollerna är ju den där blonda tjejen Paris.


- Jaha, ja...menar du Paris Hilton..!


Jag kunde inte låta bli att dra på smilebandet och undrade vad det var för läskig film, som Paris Hilton spelat in.  


- Hmm, Caroline det var inte så att det var en komedi?


- Nej, mamma...lägg av det var en skräck film och det var en massa otäck vax.


Pling sa det i hårddisken ( skallen) min och ett ljus gick plöstligt upp.


- Ojdå, då vet mamma vilken film det är du sett. Hette filmen möjligvis: House of wax.?


- Ja, jag tror det.


- Usch, då, sådan filmer ska du absolut inte se. Jag kan garantera dig att det som du blev skrämd utav och tyckte var läskigt är bara på låtsas. Vet du att när du kommer hem i eftermiddag ska mamma visa sig en sida på nätet där du kan få se en rolig film, som du kommer att skratta åt.


Jag höll mitt löfte och när kvällen kom så visade jag Caroline en sida på nätet som heter "Dreamfilm" och där kan man UTAN kostand och man behöver EJ heller ladda ner filmerna utan kan se den direkt.

Jag valde en film som jag trodde skulle falla min dotter i smaken och filmen hette TED.

Filmen handlar om en pojke vid namn John som dessvärre inte har några vänner. Hans önskan är inget högre en att få en allra bästa vän. Så en kväll var det regn och åskväder ute och John blir vettskrämd och gömmer sig under täcket med sin "bästa vän" gosenallen Ted. Då han inte har några jämnåriga kamrater så önskar han sig att hans teddybjörn ska bli livs levande, och när han vaknar på morgonen så upptäcker han att hans teddybjörn inte längre ligger kvar i  hans säng, utan istället har den blivit levade. Till följd av hans önskning som barn så vägrar denna Teddybjörn, svika hans sida när John blir vuxen och det ställer ju förstås till en massa bekymmer...framför allt både när det gäller jobb och i kärlekslivet.


Caroline som sedan tidigare på dagen hade blivit halvt vettskrämd, satt nu och skrattade så tårarna sprutade.  


Så till alla Er som kanske inte känner till denna Gratis Mowie sida....här kommer den: Dreamfilm

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards