Alla inlägg den 24 april 2013

Av Sandra Sterner - 24 april 2013 20:12

Då var det färdigjobbat för idag och nu är man återigen hemma och middagen är äten. Caroline försvann som en oljat blixt in på sitt rum. Och när jag frågade henne varför hon hade så bråttom, så var det visst något utav hennes favorit program på tv:n.

Jag bara: Hörru, lugn i stormen! Unga fröken. Du har säkert läxa idag, eller hur..?

Suck och stön hör man ifrån Caroline, som sedan säger: Ja, engelska läxa, men kan jag inte få göra den senare.

- Nej, först läxläsning och sedan tv-tittande och datorn.

- Okej,då.

Härom dagen var jag på utvecklingsamtal i Carolines skola och träffade hennes nya väldigt trevliga och gulliga lärare. Caroline har ju bytt skola och hennes f.d lärare var en gammal dam på 60 år och jag tyckte hon det verkade somhon hade typ den gamla utbildningen för att vara lärare och var alldeles för sträng och dominat mot eleverna.  Sedan Caroline bytte skola och fått nya lärare så har hon utvecklats och blivit så mycket bättre i huvudämnena. Fick veta på utvecklingsamtalet att Caroline får MVG ( Mycket väl godkänt på proven hon gör) och i engelska är hon enormt duktig. Läraren visade Carolines engelska bok och att hon skulle översätta ett engelska stycke på svenska och gjorde det helt galant. Likaså är hon begåvad i musik och gillar liksom både sin storasyster Nina och sin mamma att sjunga. Tidigar så gick Caroline hos en sångpedagog för att vid namn Mary och det är hon som var med i en utav deltävling 1 i årets Melodifestival med bidraget. Gosa, Gosa.

 

Wow, vilken stolt och rörd mamma som fick en massa lovord och beröm av läraren att det går så otroligt bra för Caroline i skolan. Däremot så i fick jag veta att hon var lite dålig på en sak och det är att räcka upp handen i klassen. Kan ge exemplet som läraren sa: Om nu hon står framför tavlan och vill fråga någon annan elev i klassen någonting och denna kanske inte kan svaret: Pang direkt på en gång. Så är Caroline inte en sådan person som sitter och håller tyst, utan öppnar sin lilla, nej snarare stora trut och säger det rätta svaret. Det beteende är visst inte så populärt i klassen, och Caroline vid några tillfällen blivit tillsagt att: Räcka upp handen och invänta på att läraren ska fråga henne. Men tålamodet är = NOLL för Caroline ( iallafall när det gäller att vänta på sin tur)


Just det tänkte ta upp en sak här på bloggen och det är det är med kläder igen. Ni som tycker mitt skrivade om kläder är för uttjatat kan sluta läsa HÄR!


Jag vet egentligen inte varför jag har ett sådant enormt stort intresse för kläder. Under förra året jobbade jag även i några olika second hand butiker och gillade allra bäst att styla skyltdockorna i butiken och i skyltfönsterna och ofta det som jag stylade skyltdockorna med blev en hel del kunder intresserade av och ville köpa. Och gissa om jag kände mig enormt stolt och nöjd med mitt arbete.


Ett annat sorts klädmode som inte hör till våran tidzon direkt, men som jag blir helt tagen utav och varje gång jag ser målningar på gamla tavlor eller bilder på internet, så häpnar jag utav det modet. Det har nu gått ett par år sedan, men våra prinsessor Victoria och Madeleine bar visst sådan klänningar vid någon festtillfälle.

 

 


 


Då jag i tidigare nämnde inte våran tidzon. Nej, låååångt därifrån typ cirka 300 år bakåt i tiden.Och modet jag pratar om är alltså 1700-talet


JAAAA, ni läste rätt modet, sminkningen och håret på 1700-talet det får mig att dra efter andan och häpna. Det är det är så  för mig när man ser på dom där stora tavlorna eller bilder på internet på de vackra människorna från 1700-talet. Deras kläder, hy och hår ser ut att vara perfekta. Ansiktet målades porslins vitt och håret var minst lika viktigt som sminket för adeln.



 

På slutet av 1700-talet var det modernt med höga frisyrer. Det var inte  ovanligt att se frisyrer som uppemot en halvmeter höga på damer! Adeln ville ha en distans till de fattiga och solbrända bönderna. Att vara solbränd var följden av att man var tvungen att arbeta utomhus oavsett väder, vilket ansågs ofint. Därför blev det följdaktningen fint att vara blek, det visade att man var för fint för sådant arbete, att man kunde sitta i skuggan med en solfjäder i handen.

 


 

Håret skulle ha vara högt med söta små locka utefter sidorna


  

Herregud, alltså vilken håruppsättning. Herregud, alltså vilken håruppsättning. Här behövs det en stege för att nå ända upp till toppen.


Ja, det var den tidens mode var det gäller klänningar, sminket och håruppsättningarna, och vem vet varför jag gillar och blir så fascinerad över detta 1700-talet mode. Om man nu kanske skulle tro på reinkarnation (återfödelse) så kanske jag levde ett annat sorts liv.....vem vet..?

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards